Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Több uj szivattyúmba került az a tapasztalat amit iram, mert a helyi tszben több szerelő is igy álapitotta meg hogy merre kell forogjon én meg bekötöttem a tanácsaik alapján és szét ment a simering benne és lett nagy szerelés.
Helló! Le kell szerelni a fedelét, máskép nem lehet megmondani merre forog, akkor meglátod melyik a nyomó oldala, és ugy forog hogy ha benézel a nyomó oldali nyiláson a fogaskerekeknek összefelé kell forognia ezt fel kell karcolni a fedélre egy nyil formályában. inentöl tudod tervezni a meghajtását ,vagy megforditod a hajtás irányt.
Üdv. Pannonia motoros,hátsó kerék hajtás kardánnal. Rövidített zsuk hátsó híd. Zsuk váltó. Fél kész hidraulika,munkahenger kell rá! 80 000 ezer az ára. Ja és ez már mocskosul útban van,ezért vihetnél már valaki! Más nincs , akkor megy a méh-be! :) Nógrád megye, Keszeg.
Neked a legjobb egy zuk vagy uaz váltó lenne mert az a legkisebb és nem nagy ügy felbarkácsolni.Csak két lánckerék a végére és mehet is.A többi váltónál nagyon szét kell kapni a gépet,nekem is ez volt amikor a trabi váltót raktam fel az mz re.
helló.sajna még nem volt érkezésem képet csinálni,de rajta vagyok.Nem tudum megmondani a fogyasztást mert kicsi volt a kert és nem volt értelme lemérni.de nem horpadt be a tank.
Hello István!Alcufer régi kis telephelye a Grapoplast mellett/Kisalföldi autójavító,Végállomás szórakozóhely határolja be,Mészáros Lőrincz utca kanyarban.Itt vettem kemény 700 ft-ért egy békéscsabai töltőekét-még a gyári matrica is rajta van.A másik meg Orgona utcai maszek,de talán még Koroncón is lehet venni-bár ott nagyon olcsón veszik a vasat,ezért nem igen viszik oda.Ahol a raktáros nem ellensége a zsebének,az pedig a MÉH telep a Fehérvári úton.Bár ennek 56 %az Alcufer tulajdona.Az alcufer Reptéri úti telephelyén sajna nem lehet vásárolni,bár volt hogy ott is sikerült /Tivadar urat kell keresni,ha még él/Naggyából ennyi...A MÉH telepre vittem vasat és a raktáros mutatta meg hogy hol pakoljak le.Ekkor mondtam neki kellene ez-az-amaz.1. reakció:sajnoa nem lehet.2:mi kellene?3.ekkor-meg ekkor gyere vissza...Remélem tudtam segíteni.
olvasgatok én közbe,közbe, csak nekem meg a szám.gépem küszködik...
meg el vagyok mostanában foglalva másik "projekttel" nem épitek mostanság időm sem nagyon van de maradtam a fémipar-járműiparág közelségében :)
ugyanis boldog tulaja lettem szombaton lesz 2 hete egy
1982-es évjáratú erősen fu.-ra szoruló állapotú /sárga/ 2T trabinak aminek majdcsak az egész padlólemezét cserélnem kell... küszöbök,lengőkar tartók,stb... célom az OT minősítés.. a későbbiekben :)
és rá 2 napra egy teljesen gyári állapotú hiánytalan,megkíymélt 41000km-es /kék/ 2T Trabit is vettem "nem lett volna szívem otthagyni" annyira gyönyörű volt :)
multhét szombaton pedig egy Orosz kéthengeres aggregátormotorja is hozzám vágyott :)))
ezekkel a gépszörnyekkel vagyok mostanában elfoglalva :)
Ide a fórumra csak képet tudsz feltölteni :/
videót én úgy szoktam,hogy előbb feltöltöm a youtubera és utána a linkjét ide bemásolom.
tegnap volt a villamosági szerelö kicserélte az ujj fesz szabit,hála istenek most megy rendesen a gép,csak a szar idö miatt semmit nem lehet csinálni:SAMUYG TUDNA SEGITENI VALAKI H KELL VIDEÓT FELRAKNI??
Itt nálunk van 5 nagy legális fémhulladék telep /és számos ismeretlen/.Ebből 2-ben legálisan kiszolgálnak bárkit és van egy ahol a "raktáros" nem ellensége a zsebének :-) Ezért írtam,hogy ha kell valakinek valami szívesen beszerzem és utánvéttel postázom.
mi az a kiállithatós??lamellás meg oldás,igazábol nem tudom csak anyit hallodtam róla nagybátyámtól persze,hogy esztergákon található iylen hajtás!szval elvileg ez egy eszterga hajtása vagy nem tudom!!és van egy csiga rajta azt ráütöm a ház felé akkor kienged és szabadon fut a kerék ha meg a másik irányban akkor fog azt lehet dzsumeszolni vele!!egyedi kerék agy van, kerékcsavarokra hegesztve iyg megy fel a felni! hátt az ára most megugrot sajna feszszabályzó beadta magát!amugy a váz meg a hajtás az 2500 volt!fuvardij csak blokk 10 000 akssi trafó fesz szab biztositék tábla:4000 elektronika bekötés minden 5000 bovdenek aprósgáok 1000 gyertya 800 meg egy ellenállás tekercs 1000 mert leégetem hihihi összesen: 24 300kb 30 000 allatt vagyok!!!bár az eke hegesztése elég sok áram ment el sztm