Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Hello! Még gondolkodom a lánckerekes megoldáson.Olyan szempotból biztos jó hogy nem csúszik meg. De van nekem 1 éjszíjas csapágyazott "hajtásház" régi szivatyúval volt van rajta körmös kapcsoló is.
Az lenne a kérdésem hogy említettétek hogy lassítani kell a szivatyút.PL: Nekem a diesel motor 500-1000 között forog percenként
maximum fogalmam sincs. Melyik a lényeges hogy alapjáraton forogjon 1 bizonyos sebbeségen vagy a maximális fordulatot kell beállítani.(Ha nagyfiu leszek 1 szer meghálálom a sok segítséget):D
Nagyon kellene nekem 1 pannónia főtengely ugyanis a hajtókar tűgörgök összetörtek és hát meló meg ezer lenne ha valakinek volna 1 megfizethető árban az mindenképpen szóljon! Köszönöm!
A szivattyú úgy van megoldva, hogy megvettem a meghajtó fogaskerekét ,aszt az esztegályos le esztergálta és bele hegesztette egy csőbe, aminek készitett egy csapágyházat, hasonlót mint egy elforgatott H betü. A há egyik szárára van felcsavarozva a szivattyú a másik szárán meg a felfogatás van felcsavarozva, igy külön szerelhető a szivattyú nem kell leszerelni a tartót ha javitani kell , és nagy előnye hogy a tegelyét a szivattyúnak nem feszíti a hajtás . A képet elviszed az esztergályohoz és ö már tudni fogja hogy mit készitsen.
Helló! Az ugyan úgy van mint akármelyik autónál . A beömlö résznél rövid a furat és nagy, a szürö külsö részéhez vezet, a kijövő pedig a szürő közepéböl jön ez itt a szürt olaj és ez csatlakozik a szivattyúra.
Köszi a képeket. A szűrő csatlakoztatása a házhoz érdekelne. Vagyis az olaj áramoltatása hogyan van megoldva a szűrőben ? Felül meg van osztva a szűrőház?
A szivattyú is érdekelne, mert az enyém csak simán van feltéve és félő hogy csapágyazás nélkül az oldal irányú feszítést nem fogja sokáig bírni. Jó ötlet a csapágyazás. A kérdésem, hogy milyen csapággyal oldottad meg. 2db mélyhornyú golyós vagy kúpgörgős ? A szivattyú bordástengelyét hogyan csatlakoztattad? Lehet szerezni valahol ilyen bordás hüvelyt, ami rámegy vagy a tengely van meghosszabbítva? Bocsi a sok kérdésért.
üdv! okés teszek fel képet ugy is hogy szét van kapva. sajnos lánckerekeim nekem sincsenek én mindig MÉH telepekről szoktam kotorászni. egyébként lada vezérmü lénc és lénckerék. a másik meg panónnia kis lénckereke meg spc vetőgép lánckereke. egyébként a főtengely végén ugy oldotam meg hogy a szilytárcsát leszereltem elvittem egy esztergályoshoz és rá faragta a panónia kis lánckerekét. körbe rá van varrva és az úgy tökéletes.
Helló! Igen lehet változtatni ezeken a szivattyúkon. A lényege a forgás iránynak a benne lévő két fogaskerék hejzete , le kell szerelni a fedelét óvatosan lehuzni a tengelyről, az alattalévő fém hézagolókat ne keverd össze, ahogy kiveszed belőle úgy ragd vissza, alatta találsz egy réz vagy alu 8-as alakú alkatrészt aminek a peremén van egy 3-as alakú tömítés, ez a nyomó oldala a szivattyúnak ,óvatosan emeld ki ezt a tömitést ez a lelke a szivattyúnak ne szurd ki semmiképp. ezután egy fogóval kihuzod a 8-as alakú alkatrészt vigyázva hogy a fogaskerekek a helyükön maradjanak, ne forditsd el ezt az alkatrészt ahogy kivetted úgy ragd vissza. Ezután a két fogaskereket felcseréled ,ami balról volt aszt jobbra, a mi jobbrol volt balra rakod és vissza szerelsz minden alkatrészt ,és megfordult a forgás iránya a szivattyúnak, a nyomás oldalt jelöld meg a házon kivül jól láthatóan .
Szia köszi a képeket.Sikerült nagyjából kivenni hogy miről van szó.Majd ha ugy szét lessz bontva akkor a főtengely végére való felfogatásól légyszíves 1 képet.
Másik kérdésem hogy esetleg ilyen olyan lánckerekeid nem volnának? Mert nekem csak kombájn vágóasztal lánckerekeim vannak azok meg ékes meg vagy 30mm átmérőjü tengely kell neki.
A diesel motorarral kapcsolatbvan annyit hogy nekem 1.6 volksvagen nagyon bevált csak annyi titka van hogy a hűtőt bőven túl kell méretezni.Ősszel árpa alá szántottam 2-30 fejjel olyan 20 cm mélyen 1 hektárt 6000ft ára gázolajból felszántottam+elfogasoltam
Csináltam 1 fogas kombinátort 220cm széles 42 darab 220mm hosszú fog van rajta plussz rögtörő.Nah ahoz kell a erő meg a súly felhúzni főleg domnak felfele.
Üdv mindenkinek: Kis segítséget kérnék van valakinek rotácioshoz fünyirolya ? Csinálnék egyet de kép kéne rola meg egy kis müszaki leírás?? Elöre is köszi!
Látok a képen az eke mögött egy tárcsát talán ami 1 tengelyes gép után való ha nem tévedek érdekellne hogy esetleg eladó e vagy honnan tudok valami hasonlót keríteni?!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok ha vásárolnék egy etz 250-es motorblokkot ehhez milyen elektromos eszközök szükségesek a működtetéshez? Ezekről tudok: (transzformátor,feszültségszabályzó, akksi,töltésvisszajelző lámpa) Elég ha ezeket összekötöm? Világítást egyenlőre nem tervezek. Kistraktorba akarom beépíteni.