Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Egy kicsit bővebben kellene, hogy mlyen traktorról van szó? Mi hajtja, milyen motor, milyen váltó van rajta. Erről korábban egyébként már volt szó, olvasd el a 4612-es és a 4601 es hozzászólásokat hátha segít.
Sziasztok. valaki tudna nekem abba segíteni, hogy kardánkihajtást hogyan lehet csinálni egy házilag készített kistrakihoz? Rajzokat, terveket is szívesen elfogatok. Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
Az óvatosabb nem feltétlenül lassabb! Ha csak lassabban nyomod be a pedált,az más kisebb terhelést jelent.Ha elérted a kívánt sebességet,és 1-2 milit visszábbengeded a gázt(észre sem veszed)máris csökkentheted vele a fogyasztást. Pedig próbálsz ugyanúgy hajtani,de mégis összejöhet néhány deci különbség.
Nem tudom, nem igazán értek egyet, ha óvatosabban hajtassz azaz lassabban akkor miért jönne ki kevesebb fogyasztás? Üljünk fel egy simsonra tegyük 1esbe és menjünk vele 100 km-t 10km/h-ás sebességgel, úgyebár az 10 óra hossza mire odaérsz, hát nem hiszem, hogy kijönne 3 literből. :)
Egyébként Varga Krisztián vagyok és Győrben éldegélek.Ma MÉH-telepen voltam és láttam néhány érdekes dolgot:bazi nagy 3-as eke,talajlazító kések-szerintem-,tárcsák és találtam egy töltő ekét egytengelyes géphez.Utóbbit meg is szereztem.
Erre kiváncsi vagyok!Bár tudom hogy hiába próbál ilyenkor az ember pont úgy hajtani mint máskor,valójában mégis óvatosabb.Ezét jön ki a fogyasztés kevesebbre.
Azt a 12Vx20-25A-t elő is kell állítani.Vagyis a generátornak máris ~300W többletet kell előállítani,vagyis ekkora teljesítmény esik a főtengelyen.Ráadásul,annyira kicsi az előállított gáz mennyisége,hogy nem jelent talán csak 1-2 ezrelék plusszt.
Jobban jártál volna egy aquaspricc rendszerrel,főleg hogy trakinál kb éllandó kis fordulaton hajtod a motort.
a HHO gézt állít elő folyadékból,majd elégeti.Kétszer alakít át,dupla veszteség.
Az aquspricc viszont csak vízpárát alakít gözzé.Én inkább ezt választottam volna.
Sziasztok!Én is kistraki építésen vagy beszerzésen töröm a fejem.Igazából egy nagyon univerzális gép lenne az elképzelés.Homlokrakodó,árokásó,billenős pót,eke,fogas vetőgép esetleg valami kasza működtetésére,Persze az sem lenne baj ha szét tudnám akasztani a gépet egytengelyesnek és tlt-vel is fel kellene szerelnem.Törzskormányzással szeretném és ha kell akkor 4x4 hajtással.Tudom:a kezem belelóg a bilibe :-)
üdv! 2 vagy 4 ütemüt? nekem 2 ütemü van és én meg vagyok vele elégedve. egy 6 km es távon oda megrakott póttal. kb 14-16 mázsa nyers trágya vissza üresen. igy oda vissza 1.8 litert kajált pontosan be mértem. épp ma szereltem be egy hho generátort holnap szeretném próbálni . állitólag 25-50 % kevesebb üzem anyag fogyasztás,
Köszönöm! Holnap megyek vásárolni és beszerzek mindent. Végre összeált a traki, és az első munka után elkezdett szivárogni a váltónál az olaj, így szét kell borítani de legalább a difit is leheggesztem, mert mindenki azt mondta hogy így szétkopik az egész, mert most csak fixáltam az egyik féltengelyt. No meg le is akarom festeni, szóval bontani kell :D
Összesen 3 db simering kell. A nyelestengelyre 20x40x10, a két féltengelyre 80x58x10. Ha már a boltban vagy ezekért a simeringekért, akkor vegyél szerelő pasztát.A két blokk felet letisztítód / nem kaparod mélyen!! / és összerakás elött ezzel bekened. Olajálló jó anyag. Nem drága egy fogkrémnyi tubus kb 500 Ft körül van és megbízható. Kevés kell belőle, ha jól lezárod sokáig elég lesz.
Poc2! Pont most akartam írni, amit te írtál! :) Igen, énis úgyvoltam vele, adtak volna nekem 15ért müködö blokkot, na de nem látok bele, nem látom a csapágyazást, a henger állapotát na és persze a főtengőt! Inkább felújítottam egyet, rengetegbe van aláírom, na de remélem olyan lesz mint az óra és nem kell gondolkodnom, hogy mikor fingik ki és akkor blokk ki stb ááh...így meg egyszer legyen rendbe és ha vigyázol rá akkor bizony 15évet is elkolbászolhat. Skf és koyo csapágyat vettem bele próbáltam a legjobb minőségü dolgokat belemókolni. Még beépítésre vár a vas remélem jövőhéten sor kerül rá.
Üdv a zimeringeket nem tudom , de a 2 felet régen régi sürü festékkel kentem be, azután lehetett kapni hermetik nevü piszok büdös tömítöanyagot és azzal. Nekem a gumián és ilyenek nem váltak be , mindig eresztett kicsit.
Helo.. van 1 fürge motorom, szétszedtem gyürü el volt törve, hiányzik a karbi és a tank, rájöttem nincs kedvem vele foglalkozni , elcserélném robi 151 vagy 52 alkatrészre.
Az én mailom is nyilvános és esetleg a legfontosabb adatokat(súly szélesség lapok átmérője stb) illetve néhány képet ha leirnál és külldenél háás lennék meg persze egy irány árat!
köszönöm a tippet de debrecenben 10ért ugyan ezt tudom amit most leirtál de én megmondom őszintén hogy a 10 et sokallom mert 15 ért már veszek komplett motort ami beindul működik és csak bele kell tennem szétnéztem most nagyon ebben a témában!
Tőkés Józsi! Nemtudom, mennyit szánsz rá, de én nyíregyen csináltattam karsaiéknál most jött meg másfél hete 13 rugóért csinálták de még fel is köszörülték, sőt még a felső perselyt is kicserélték. Szerintem nem volt sok érte majdnem olyan lett mint egy új!
üdv! az enyém ha a trabi motor 3000 ret pörög akkor a szivatyúm kb 600-700 at max! és nem igen kellet még pörgetni hogy bármit is fel emeljen simán alap járaton emel. igaz én a szivatyúnak a ki és beömlő furatát felfurtam 20 mm re. igy nagyobb az átfolyása! de most sajnos nem emel egyártalán mert fel akadt a nyakas szelepem ki kéne takaritani de nem sok időm van.