Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Vettem pénteken egy NDK gyártmányú(a tipusát nem tudom) gyári féderes és lengéscsillapítós utánfutót amelyen 5.00x10-es kerekek voltak és a plató mérete 130x200!Kb 2órát volt nállam:10ezer Ft ért vettem,haza húztam lebontottam rólla a tengelyt,a 2fédert és a 2db lengéscsillapítót amik nemtom hány év után is tökéletesen működnek,úgyhogy az enyém alól kiszedtem a 2db gyenge hintó fédert és kicseréltem,meg alá tettem még a 2db lengéscsillapítót is,ugyhogy mostmár mondhatom azt hogy lett egy nagyobb teherbírású utánfutóm!A másiknak a puttonyát meg kivittem a méh telepre és kaptam érte 5000Ft-ot!
Meg kell nézni, hogy egyforma-e a kapacitása. Szerintem jó bele.
Tesztelni úgy tudod, hogy 230v-os hálózatról feltöltöd, és ha ki tudod sütni, akkor dolgozik.
Viszont a feltöltésnél óvatosan járj el, mert ha zárlatos, akkor tud pukkanni!
Üzem közben a megszakítón lévő szikra csökkentése a feladata. Ha kicsi, vagy nagy a kapacitás, akkor az egyik érintkező kráteresedik, a másikra pedig rárakodik az anyag.
De ha az előbbi akkor nézétek meg a főtengely szimeringet, nekem az MF70 es csinált hasonlót és mióta megkapta az új szimeringeket madarat lehet vele fogatni.
Mi is tettünk rá önindítót, mert hasonlókat produkált, de már 2~3 rántás és a minuszokban is elindúlt ;o)))))
Van egy orosz kistraktorom. Nagyon mimóza lelkű. Nem lehet számítani rá. Már vagy négy szerelőnél jártam vele. A legkülönbözőbb hibákat mondták. Nincs kompresszió. 9-10 at. Bemelegszik a gyújtótekercs. Stb.
Kínomban már egy önindítót tettem rá. Meguntam a rángatást. Most már így sem megy. Eleinte még működött. Fix mágnesgyújtás. Szikra van. Csak a porlasztóval lehet a gond, szerintem.
Hiába no. Engem nem szeretnek a benzinmotorok.
Már ott tartok, hogy veszek rá egy dieselt, de sajnálom kidobni a pénzt rá feleslegesen.
Barkácsoltam rá egy Hondát. Viszonylag egyszerű volt. Csak sajnos nem tudtam utolérni, még a lassú fokozatban sem.
Állítólag Biatorbágyon van egy srác aki nagyon érti a dolgokat. A viadukt környékén.
Jelenleg nekem nincs Pannonia légszűrőm,de tudok szerezni és nagyon szivesen elküldöm,vagy oda adom neked!Külsőleg is nagyon jól néz ki a blokkod!Nekem is volt Möve légrugós ülésem 10ezer Ft-ért vettem és annyiért is adtam el!Nagyon sokat jelent egy 4kerekü trakinál a rúgós ülés,mert amúgy nagyon fapados szerintem!Biztos jó lessz a motor,hálisten az enyémhez még nem kellett komolyabban hozzányúlnom,még gyári állapotban van!Mióta nállam van cseréltem benne kuplunglamellákat,a karbiba vettem új úszót,meg vettem még bele új megszakítót is jó drágán,de kb 500m-után fölmondta a szolgálatot,meglátszik hogy kisipari silány minőség!Utánna inkább vízpapírral megcsiszoltam a régit és vissza tettem bele!Azóta is jó!
Köszi gokartos neked is! Már kérdezni, akartam, hogy nem-e tudsz elzárhatós levegőszűrőt? Mert a te általad használt fúvóka méreteket akarom majd bejáratoás után használni, de légszűrőt nem adtak hozzá. Teljesen felújítottam a blokkot fúrás főtengely csapágyak horror áron na de biztosan jó lesz. Még indítva nem volt, közeljövőben tervezem, de nemtudni milyen lesz az időjárás.