Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
hello az ekét még nem tudtam kiprobálni sajna!!!küldök linket képekröl !!amugy nem megy lassan, gyorsabb picivel 4 ben mint egy rotációs!!szalad!!:D1ben viszont naon lassan megy mint ha terep öszkerék meg minden! van krumpli kiszedö eke hozzá meg egy lovas eke lovasat leszedem felrakom amásikat és mehet is!!!remélem müködni fog!!videót hol lehet feltölteni vagy hogy??nem tudja valaki? itt a link:
Köszönöm Gokartos a segítségedet, ha beépítettem a motort a vázba, valószínüleg majd felfoglak hívni, múltkor emailemre elküldted a számod elmentettem. Még ott járok, hogy a váltóval "kínlódok" lada váltóm van, és az a problmémám, hogy ahhoz, hogy a nyelestengely, lánckerék ne álljon ferdén ahhoz lejjebb kellett engednem a váltót, szerintetek 23 centi magasság a földtől elegendő lehet? 4 kerekű traktorról van szó, a lada difit megmértem 16os kerékkel 26 centire van a földtől nem nagy a különbség, de szerintetek elég magasan van?
No,én egy időre csak gyalogos fórumossá váltam.Ma elvitték a gépemet.De van egy rota vázam,simson blokk volt benne,azt hamarosan felélesztem!Vagy simson,vagy ts125-ös blokkal.
Viszont Békés megyében lett egy eladó egyes eke tz4k után,állítható oldaldőléssel,meg egy egytengelyes hátrabillenős futó.Ezeket itt hagyták nekem.Jófogásra meg apródra felteszem.
Nekem E rendszámos ifám van,de ez annó azért nem volt ilyen eccerű.Most nem tudom hogy van de 2 éve a következő volt a szitu:IFÁT végleg kivonatni a forgalomból(nekem méhes kocsinak kellett)-hozzá jogosult mérnökkel megterveztetni-bíztosítást kötni ami akkor 6000ft volt tavaly már 15000 idén pedig 25500ft-hatósági vizsgára vinni NKH-oz-műszaki lappal irány az ocsmányiroda,E rendszám igénylés.Fél évig érvényes és 1 szer hosszabbítható fél évre.Vagyis csak az adott évre-mert hiába lenne jó mondjuk a hosszabbítás következő év februárig akkor is december 31 az utolsó dátum amíg jó.Ez meg azért van mert minden évben meg kell rá venni az E rendszámot amit elárulok nem 13000ft.Most éppen egy pótkocsival harcolok ez ügyben de ez már nem olyan mint az ifa annó mert már változtak a dolgok.Persze nem tudom te mire szeretnéd kiváltani-lehet hogy ilyen kistrakikon másképp műkszik a dolog.Nagyon utánna járni.
Nállunk a MÉH telepen...pfú! 2db komplett 50-es MTZ amiből az eggyiket nemrég vágtak szét,1db bányabillencs KRAZ,2db Weimar,egy jópár db komplett Ifa,gyűrűshenger,vilĺanymotorok,...meg sorolhatnám még!Rengeteg hasznos dolgot levisznek az emberek,mert sajnos nincs pénz!Énis most szombaton megyek egy gyári féderes utánfutóért,nincs nagyon szükségem rá,de annyi pénzért sajnálom otthagyni!Haverom meg működőképes műtrágyaszórót vett 15ezer Ft ért!
Lassan már 1éve hogy nállam lessz a traktor és nagyon megvagyok vele elégedve,fogyasztásilag is meg megbízhatóság szempontjából is!Szinte azt lehet mondani főleg az elmúlt 2hónapra hogy napi rendszerességel használom,rengeteg maszekom volt/van vele,már a tavaszi kertszántásokra is van most jelenleg 4db kertem akik már szóltak,nagyon megvannak velem elégedve és egyre többen szólnak!Majd ha gépközelébe leszek töltök fel képeket,már kész van rajta a világítás,meg az irányjelző is!2napig voltam vele az erdőn is túlatiszán egy vállalkozónak fát kihordani mert az MTZ-t nem tudták átvinni a Tiszán!2000Ft-os óradíjba eggyeztünk meg úgy hogy nekem a traktorról le sem kellett szálni mert az emberei megrakták,meg leis pakolták a fát!
A Pannoniának azért lényegesen kevesebb a fogyasztása ha nincs hajtva,mert:Üresjárat.Az üresjárati keverék képzését a keverőházbetétbe fúrt 0,35 mm-es üresjárati fúvóka és az üresjárati levegőcsavar által szabályzott levegő végzi.Az üresjárati keverék képzéséhez a szabályzó tolattyú alatt kb.1-1,5 mm résen áthaladó levegőre is szükség van.AZ ÜRESJÁRAT BEÁLLÍTÁSA AZÉRT FONTOS MERT,KB.1/3 TOLATTYÚÁLLÁSIG AZ ALAPJÁRATI FÚVÓKÁN KERESZTÜL KAP ÜZEMANYAGOT.AZÉRT FONTOS AZ ÜRESJÁRAT BEÁLLÍTÁS MERT NAGYMÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOLJA A FOGYASZTÁST!
Üdv!Kezembe vettem a gyári Pannonia kezelése és javítása című könyvet! Sebességváltó:motorolaj,nyáron SE 50 1,5 liter télen SE 40 1,5 liter és ez gyári adat!
tudom miröl beszélsz !még nemis mentem sokat vele de már nekem is hiányzik a lükverc!!amuyg az enyém picit nehezebb 150 az biztos 30a blokk 30 a kerék súly 20 az órr súly akkor a 17colos felnik fékdobbal maga a hajtás is van 40kiló pluss a váz!!meg az eke az is anyagból készült!!
a ladaváltót nem ismerem anyira de a trabi váltónál egyszerüen a motor meghajtja a váltó nyelestengelyére szerelt fogaskereket a féltengely gondolom levan hegesztve és az egyikje pedig hajtja azt a tengelyt amin a kerekek vannak,szerintem a Szabijé igy van megoldva.
üdv mindenkinek! kérdésem lenne : valaki hallot-e már az e betüs rendszámról? ma egy biztositónál azt ajánlották hogy az okmányirodában kérjem az e betüs idéglenes renndszámot ami 13000 a pár rendszám és 6 hónapos forgalomba való részvételi dij 3500 forint. ehez csak egy adásváteli kell az adataim és a pénz. nézelődtem itt a neten igen ir ijesmiről de jobb lenne ha előtte kicsit tájékozodnák mielőtt lerohanom az okmányirodát! egyébként ezt a rendszámot adják a külföldröl behozott jármüvekre is. szerintetek hogyan müködik ez? esetleg 6 honap után ujra 3500 lóvé és ujra 6 hónapig használható?
Sziasztok! Rég írtam már a fórumra de naponta olvasom. Most olyan kérdésem lenne hogy nem tud valaki Zetor 6045-öshöz kézikönyvet? Akár online akár eladó? Vagy hol keressem mert nem találom a neten. Nem lenne muszály magyar nyelvű. Köszönöm
Uraim,most alkalmam lenne venni nisa hátsótengejt az lenne a kérdésem,hogy a difi áttételezése megegyezik-e a zukéval?Kapcsolható négykerék hajtásthoz lenne fontos.Kösz ha írtok.
üdv! nekem eredeti forgás iránya van! a szivatyót én ugy szoktam kipróbálni ahogy irod befogod a lukakat rajta de elötte öntsél bele olajat . ha jó a szivatyu akkor ha kézzel forgatod akkor a nyomó oldalon ki spricol az olaj a szivórészen meg be szivja az ujadat. igazat ir kolega is hogy mikor fel van szerelve és rendesen olaj van a rendszerben akkor lehet biztosat mondani. de ha igy kézzel hajtva nem préseli ki magából az olajat amit bele öntöttél csak szürcsöl és ha elengeded a szivó lukat és azt látod hogy bugyborékol akkor az már nem igazán tömit. és tul nagy nyomást ne várj töle. van egy kamion szervó szivatyum amit ha igy fetöltöm olajjal és csak a szivo lukat fogom be max egyet tudok forditani a tengelyén utána vissza fordul. azt akartam felszerelni a trakimra csak azt mégjobban le kelett vola lassitanom. és anyi helyem már nincs.
Azt úgy nem nagyon lehet meghatározni üresen forgatva, ugyanis ennek a fajta szivattyunak üzem közben épitödik fel a nyomása ,mert a résveszteség csökkentésére van benne a 3-as alakú speciális tömités, a nyomó oldalon. Ez azért van benne hogy a két 8-as alaku alkatrészt össze szoritsa, és ez akadályozza meg hogy a nyomás elszökjön. Amikor nincs nyomás akkor ez a 3-as alakú tömités elszakad és megszünik az összenyomó hatás és elszökik a nyomás. Nem tudom mennyire érthetö remélem értitek amit írtam.