Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Köszönöm János 55 az elismerésed! :) Hát igen próbálom a legjobbra, összehozni, meg olyan anyagokból ami a ház körül van, igen a 4 lefogató csavar alá vágtam ilyen vastagabb gumiból (gumi de van benne szövet is) lapokat és azt raktam be alá, majd elválik mit csinál vele :D. Mai nap meg csináltam, láncfeszítőt rá egy rugóval, mert az a baj hogy már ígyis magasan van a blokk már a régi motorháztetőt nem lehet feltenni emelni kell rajta vagy 5 centit, és már nem akarom emelgetni a motort inkább a láncfeszítőnél maradok. Csak nehéz dolgozni áramkimaradások mellett ... :D
Gratulálok a gépedhez! Szép, precíz munka. Nem gondoltál arra, hogy a motort gumibakokra tedd? Nem rezeg a gép, nem rázza a burkolatot, sokat elnyelnek a gumik. 4 db. Skoda, vagy Trabant motortartó gumibak, erre kiváló. A láncot pedig úgy tudod feszíteni, hogy a bakok alá alátéteket teszel.
Szét kaptam egy rossz kuplungtársát, és a bordásrész ugye rámegy a tengelyre, erre hegesztettem egy kör tárcsát, és arra meg azt hiszem 6db 6os csavarral felfurkáltam a lánckereket. Egyébként gyári pannónia hátsó lánckerékről van szó.
Helló! Megtaláltam a gyártóját ,ezek árulták régen azt nem tudom hogy meg vannak-e még, de ki indulásnak jó lesz Budapest Lenhossék u 3 tel 12154322 Agrimotor a cég neve
mostanáűban nem sűrűn járok erre pedig ,nem ártana :)
de most találtam egy hirdetésben egy egytengelyes kistrakit a jómultkorában mintha szó lett volna a pannónia motor trabant öninditóval való házasitásárol :)
Helló!Érdeklődni szeretnék a Zuk váltó iránt!Mennyiért adnád,működő képesek-e,helyileg hol lenne,meg kellenének nekem méretek is a váltóról:magasság,szélesség,hosszúság(ez elég fontos)!!!????Megtennéd még nekem azt hogy megméred a kardán csatlakozásnál a lyukosztást!?Válaszod előrre is köszönöm!
Sziasztok!Nekem van egy Oetl om 220 kistraktorom.Szeretnék hozzá vásárolni egy új kuplungot!Ha tudnátok segíteni egy pár címmel ,hogy hol tudnék venni az jó lenne!Köszönöm!
Be kell iktatni egy tengelyt az egyik végén ékszíjtárcsa amit a motor hajt ott lehet kuplongot kialakitani a tengely másikvégén lánckerék a mi a váltót hajtja és ugy már nem gyors.
Húha, ez sokmindentől függ, ha a honda motor közvetlen hajtaná a váltót, akkor egyértelműen gyorsan menne, nekem egy pannónia hajta láncal a lada váltót, kislánckerék a motoron nagy a váltón, de annyi hogy tudom szorozni ugyebár a dologt mert 4 sebesség van a pannónián 4 a ladán az 16 sebességet jelent előre hátra 4et, hát mit mondjak 4/4 azért szedi a lábát rendesen. Ha a hondának nincs váltója akkor biztosan le kell lassítani kicsit, a hajtást a váltóig mert akkor gyors lesz de erő kevés.
Sajnálolom,hogy nem volt sikeres ez a projekt ! De azért megoldod mint írtad,remélem legalább az eladás sikerrel jársz . De leglább kirándultál egy kicsit erre felénk !
Hali! Én valaha 2-öt vettem s eddig jutottam a motor részét raktam rendbe idáig jutottam de elméletileg jó de egy picit löggyen a kuplung cssz,de már vagy 10 ve áll n bizti kicserélném még a szimeringeket ne érjen meg lepi ez 100 forintos tétel csak. De mid van cserébe?Pannon 8011589
Segítségeteket szeretném megint kérni!A videón látható váltó egy sima terepváltó szerintetek? Ilyesmit szeretnék énis építeni szereztem egy 6-lovas Honda álló motort.