Szia Papa! Igen. Mivel a Dinnyésháti kikötő már csak pár kilométerre van a zsiliptől, úgy tervezzük hogy az első éjszaka ott lesz. Doktor4 már elintézte a szállást.
A második nap bizony húzósabb lesz a kisebb hajóknak, mert kb 70 km-t kell megtennünk. Mivel eddig senki nem jelezte hogy Szolnok magasságában hol tudnak bennünket fogadni, így a Tiszapüspök. Szajol közötti szakaszon lenne a második éjszaka.
Az utolsó etap pedig a végállomásig tart Tiszaugig. A térkép szerint ez is jó erős 70 km.
A táborhelyek véglegesítése, természetesen a bejárás után lesz.
Mivel várhatóan elég későn érünk majd T.ugra, aznap már nem lesz értelme kivenni a hajókat stb. Inkább egy jó záróbuli, és másnap vasárnap délelőtt kényelmesen összepakolunk, némi búcsú, kajázás, és mindenki mehet haza tetszőlegesen. Tehát ezek miatt kellene tudnunk hogy a szálláshelyeket hogy foglaljuk.
Olvasom : 1-én alvás T.nána 2.án " (hol?) 3.én " (talán: T.ug ?) Aki tudja irja meg. Mert Én csak valami 50-70 km-enkénti meg állórol tudok. Ha tudtok legalább valami helység nevet,dobjatok be. Köszönöm Mervipapa
Nem tudok elmenni a bejárásra, de lenne egy ötletem. Nyáron voltam Tiszacsegén, de csak vizen. Onnan láttam hogy nagyon sok sójapálya van, biztosan a többség magántulajdon, de hátha van olyan is, amit mindenki használhat.
Nézzetek szét, kényelmesebb lenne, mint lesni a kompot.
Természetesen ráhagyással fogunk számolni, és foglalni, de azért aki biztos akar lenni a helyében, annak jeleznie kell. Jómagam és a családom a hajóban és sátorban fogunk aludni, már csak a hangulat, meg a közösség miatt is. Természetesen a szobában alvók is velünk ülik körbe a parton a tábortüzet, és együtt eszünk, iszunk:))
A jövőhéten pénteken tartjuk a túra útvonalának, táborhelyeinek bejárását és egyeztetését. Az első éjszakázás helyszíne kissé változott- kényelmi szempontokból- így nem a Kiskörei télikikötőben táborozunk, hanem Tiszanána Dinnyésháti kikötőben. Doktor4 leszervezte a szálláshelyeket, de pontosan tudnunk kéne hogy kik szeretnének sátorozás vagy hajóban alvás helyett panzióban, vagy magánháznál aludni. A kikötőhöz közel eső szállások díja 1500, és 2500 ft/fő. Aki szeretne szobát foglaltatni, feltétlen jelezze nekünk itt, vagy privátban hogy a számok ismeretében tudjunk tárgyalni. LEGKÉSDŐBB szerdáig!! Beer-ci
(Ha valaki szeretne még a bejárásra eljönni velünk pénteken, utána egy kis bográcsolásra és thermálfürdőzésre szívesen látjuk.)
A kép helyét a tallózásba, utána a feltöltre klikk. Újra töltődik az oldal, ekkor az ablak bal alján megjelenik a " Beszúrás". Erre klikk, majd a " Mehet" és már fent is lesz.
Az Ugiak tájékoztatása szerint minden rendben, a Tisza visszament a medrébe. Délután le is szaladunk. Mivel a vízszint csökken, szerintem péntekig minden rendben lesz. Igaz vissza kell pakolnom legalább a földszintre, de megoldom.
Más: Megjött az orrkiülős.......... trimarán. Bár van elképzelésem a felépítményre, azért majd teszek fel rajzot, és várom a javaslatokat.
Köszönöm az üdvözlést, biztosan ott leszünk a fiammal. Régi tiszai csónakos vagyok, majdnem 40 éve van csónakom, hol jobb, hol nem jobb. A Felsőtisza a kedvenc helyem, csak tavaj jöttem át Tiszafüredre.
A túrára a fiam gumicsónakjával megyünk, megpróbálok képet feltenni róla.
A sörösdobozos!!!! Az a jó!!! :))) Csak még több kell rá. Gratulálok a kompozícióhoz!! Ha nincs elég dobozod küldök. Abból nekem havonta több száz keletkezik--csak tudnám miért...--
Doki! Megnéztem, nagyon tetszik a Tiszanánai ötlet. A többit telefonon, utána közkincsé tesszük .
Neki kéne látnom a hajónak. Csak hát a kevés dolgom miatt nem tudom mikor. Most meg megjött Kitzoli trimaránja is. Hát nagyon rendben van. Tetszik. Azon is van még mit tenni hogy olyan orrkiülősbográcsolósnőinapozóssörös.........stb legyen