Ó, y42, mindennap küldök neked inkább tűzijátékot, csak mindig ilyen szépen szólíts :))
Most azon gondolkodom, hogy lecseréljem-e az eredeti nevemet,
mert azzal, szegénnyel ezer év óta nem hallottam ilyen kedves megszólítást! :))(mínusz monoklik...)
Tudom, hogy zti sokadszor mentek ide is, sokszor voltatok Tun-ban is, pont ezért kérdezem...
Nagyon-nagyon furcsa volt nekem most ugyanott lennem, ahol 9 éve voltam...
Felkavaró.
Jó és rossu értelemben egyaránt... De lehet, hogy itt az időbeli elcsúszás is számít... sőt, biztos vagyok benne...
Számomra pl.az, hogy Tunéziába 9x (vagy bárhányszor) visszamenni, azt jelentené, hogy közben lehetőségem volt/van más olyan útra elmenni, ami még a szívem vágya...
Mondom a példát.
Tavaly a februári kiruccanásunk nem túl jól alakult,
Marokkó volt, zűrökkel.
Úgy döntöttünk, adunk magunknak egy hét laza pihenést, tényleg pihenést, akciós, olcsóbb, mint itthon,
napfény stb., ez volt Djerba, mondván, hogy Tun-ban voltunk, akkor most Djerba.
De nekem D. is annyi újat tudott adni, pedig nem hemzsegtünk a programokban...
Sval - elég körülményesen - azt akartam kérdezni,
hogy KÖZBEN nem vágytok valami másra?
Na, és itt jön a kérdés 2. része,
hogy merre voltatok még - mint írtad, másfelé is,
csak úgy kell bazinagy harapófogóval mindent kiszedni :))))
Drága Satine!
Rögeszmésen július elején szoktunk utazni. Hogy miért? Hát arra nagyon sok magyarázatot tudnék adni, de a legkorrektebb az lenne, hogy mert csak. Tunéziába már hétszer voltam, egy kicsit olyan mintha hazajárnék. Minden évben tudunk olyan dolgot megnézni, amit még a családom nem látott (például a családom nem látta még a sivatagok!!) A ruhatáramat a soussi Soula Centerből szeretem feltölteni (ez is egy rögeszmém) A régi helyeket nekem jó újra látni.
Bizony-bizony megfordult már a családom fejében is egy esetleges őszi Tunézia látogatás.
(azért Tunézián kívül meglátogattunk már jónéhány országot:)))
Oké! Tévedtem:(( Pedig tegnap még beteg sem voltam. Ma viszont nagyon, nagyon, nagyon. Azt kérném, hogy a Restibe ne szolgáljanak fel nekem alkoholos italt egy darabig.... Júj, jajjjjj! (és még egy csomót dolgoznom is kell ma:(()
HB, ahogy gondolod, de szerintem nem kellene megfosztani a Tun-topicot, 1xűen becopyzod majd, vagy add meg az elérhetőséget,
és persze itt is!!!!
El ne felejtsd, mert akkor örihari!
:(( én nem mostanában fogok hozzákezdeni megtanulni... szerencsétekre...
Nekünk most még az időjárogatás nem volt megfelelő amolyan lenge ruhás, kint ücsörgős naplemente bámulásra, este már kifejezetten hűvös volt, aránylag hamar sötétedett, na ja, még tél volt... Majd legközelebb...
Azta mindenit,
hogy itt micsoda tivornya volt?!
Miből maradtam ki?
B-B, ezért a képért még számolunk!!!!
Csak legyen egy topictoli 1x, valami nagy retorzióban lesz részed, úgy készülj!
Nem találtál volna valami előnyösebbet, 20 évvel és 30 kilóval könnyebbet??? Léccike.
Gombóc, ki az az igen szigorú valaki, aki elrabol tőlünk :))
y42, és mikor utaztok? A totál nyárban?
Akkor ősszel beleférhet majd egy Tunézia, nem???
Benneteket nem vonzanak olyan tájak, országok, népek, ahol még nem jártatok? Szerettek ugyanoda visszajárni? Tud újra és újra újat nyújtani?
Vagy pont a megszokottság, az állandóság érzete, ami miatt ezt szeretitek?
Mariskánk, gyere, mesélj nekünk, már úgyis hallja a nagylány is :))
Rozoga, kocsik rendben? Készen az újabb kalandokra??? Mellesleg nem volt húsvétkor arak nálam, és még mindig nem tudom, egyáltalán ittam-e már arakot...
Raggie,, merre jársz?
És biztosan vannak új olvasóink is, csak nem mernek írni... Vajon miért nem???
Nyitottak vagyunk minden utazós kalandra!!
Csodálatosak tudnak lenni ezek a naplementék, nekünk olyan is volt, amikor nem láttuk őkelmét a napot, mert épp felhős volt az ég...
Tudod, HB, szerintem a legszebb egy kettesben átélt naplemente, legyen az bárhol a világon... Az olyan meghitt, olyan intim, olyan egyedi, nem?
De a csoportos bámészkodásnak meg van valami más feelingje, lásd ez a megtapsolásos dolog... Utána meg közben a folytonos fényképezés, a vááá-k, meg az óóóó-k... Nekem Balin volt ilyen +közösségi" élményem... Ott se hagyjátok ki a naplementét!!! :))
Sziasztok,
ez egy napfelkelte, Zakynthoson, 2003 szeptemberében, asszem ezt cikizte Gombócka, miszerint ez nem kompos kép, hanem kakukkfióka,
nos ez a kompkikötőben készült.
Kicsit giccses, de nekem teccc.
Ha már utazós topik...
Mariska elmesélte az ibizai naplementét. Egyszer mi is láttunk egy ilyen "ez a legszebb a világon" típusú naplementét.
Krétán nyaraltunk, de egy hirtelen jött ötlettől vezérelve átruccantunk két napra Santorinire. Ott megtudtuk, hogy a világ legszebb naplementéjét Oiában, a sziget északi végében lehet megtekinteni. A mi tiszteletünkre aznap is előadta a nagy Nap ezt a mutatványát.
Nem szeretem az ilyen kifejezetten turistáknak való látványosságokat, de ez télleg nagyon szép volt. Ahogy a lemenő Nap vöröses fénye megfesti a hófehér házak falait és az egykori vulkán kalderáját, az festő ecsetjére kívánkozik. Langyos nyári estén egy kis alkoholtartalmú itallal a kézben (a másikban a páromé) elég romantikus...
Tehát aki Santorini felé veszi az irányt mostanában, az az oiai naplementét ne hagyja ki!
Ja, itt is megtapsolták az emberek a mutatvány végén a nagy előadóművészt. Nekem spec ez egy kicsit furcsa volt, de hát istenem, nem vagyunk egyformák.
HÚ gombócka főnök úrasszony elment! Én tudom a tutit gombócból tud 29 megenni! vagy nem ? akkor ez sem jött be.
van itt olyan ,hogy valakit kizárnak egy bizonyos időre, vagy nem kap arakot vagy lehuzzák a rolót ... meg érdemlem ! csak azt autószerelős mesét hallgathasam meg kérlek,aztán találok jobb megoldást.