Szia! Akkor nagyon ügyik ezek a picurkák! Én sajna igazán szobatisztaságot még nem tapasztaltam. Mindegyik kutyánál előfordul baleset, tüzelések idején katasztrófálisak, a kanok meg főleg! Lehet, hogy egy, esetleg kettő kutyusnál nem olyan vészes, de ötnél már van gond.
A májkrém nálunk is nagyon menő volt a piciknél, ill. a nagyoknál is a mai napig.
Most ezeket a pillanatokat én a kiscicákkal élem meg:) Egész nap rohangálnak, rosszalkodnak.
Friss infók vannak... Tátva maradt tőlük a szám! Szobatiszták a kutyusok! Nyavajognak ha pisilniük vagy kakilniuk kell, és akkor ki kell őket vinni, ahogy fű éri a popsijukat már csurgatnak is... És van aki 3 hónapig szoktatja szobatisztaságra a kutyáját... ők még 6 hetesek sincsenek... kétségkívül az anyjukra ütöttek okosság terén! Persze ez majd még összekavarodhat, ha új környezetbe kerülnek, de majd meglátjuk... Másik: orvosi tanácsra kaptak virslit (apróra vágott melegített Füstli), és marhamájkrémet, és imádták, pillanatok alatt bepuszilták az egészet... Harmadik: már nem totyogás megy, hanem rohangálás, belakták az egész házat... :))
Hófehérke és Pici tegnap este kimentek játszani az udvarra (Pici az öt kutyával nem igazán tud mit kezdeni, de mint kiderült eggyel annál inkább), volt ott nagy hancúr, szaladgálás, pucsítás, ugatás mindkét kutya részéről...
Teljesen el vagyok ámulva, hogy egy 5 és fél hetes kutya már így viselkedik...
Na erre kíváncsi voltam, mármint, hogy hogyan pisilnek a kan kutyák a lakásban... Hát megkaptam a választ... :))) Én csak azt vettem eddig észre, hogy a kis kanunk pisije sokkal büdösebb, mint a lányoké (van alkalmam szagolgatni)... :)))
:)) Irigyellek. Sajna nálunk a fiú a pisilős! Az sokkal rosszabb. Nem győzzük a falat és a bútorlábakat sikálni, fertőtleníteni. Ilyen szempontból jobb választás a szuka (szerintem). Lakásba mégegyszer kant nem vennék.
Persze azt hozzá kell tennem, hogy mi sem tenyésztők, sem szaporítók nem vagyunk. Csak egyszer pároztattuk a kutyusunkat, mivel tőle szerettünk volna kiskutyákat megtartani... Szóval lehet, hogy nálunk ez az egész dolog máshogy működött, mint általában...
Nagyon élvezem most az egész helyzetet, folyamatos kapcsolatot tartok a gazdijelöltekkel, megbeszéljük az etetést, ki mit és hol vesz és vett a kölyöknek, kinek mit ajánlott az állatorvos, stb... Már a fényképcsere is meg van beszélve a későbbiekre...
Gondolom ezt nem lehet ilyen szinten nyomonkövetni, ha az ember tenyésztő, legalábbis nem minden kölyöknél...
Ezt teljes mértékben megcáfolhatom saját példámmal! Egyrészt a hirdetéseket akkor adtam fel, amikor még csak az egy kan volt lefoglalva (a fedező kan gazdái által)... (Öt szukánk és egy kanunk van.) Másrészt végül úgy alakult, hogy a legerősebb kutyust internetes hirdetésre jelentkezett gazdinak adjuk el. /Mivel apukám beleszeretett az utolsónak megszületett leányzóba, én pedig a legkisebbet tartom meg./
Nem látok rá sok esélyt, hogy (szépség)versenyekre járjak majd vele, de szeretnék tenyésztett (nem szaporított) kiskutyát. Láttam olyan hirdetést, ahol úgy hirdették, hogy több generációra visszamenőleges papírja volt róla, hogy nem voltak örökletes betegségek a "családban". Tudom, hogy az ilyen sokkal drágább lenne, de talán a gyógyszerekre, meg az orvosokra kevesebbet kellene költenem.
Mivel egyelőre házi kedvencnek szeretném talán a tk-höz sem kellene ragaszkodnom, de ki tudja még mit hoz a jövő. Ha kiscsaládot szeretnék majd a későbbiekben jobb ha van tk.
A másik fontos dolog a számomra, hogy augusztus közepén szeretném elhozni. Addig egyfolytában uton vagyunk. Tehát a napokban születettek közül választhatnék, de azok még nem hirdetnek. Félelmem (cáfoljatok ha nem így van): mire hirdetést adnak fel a kiskutyákra, addigra már csak maradék van, azok akik senkinek nem kellettek?
ez lehet így van,bár nekem a fiam fegyelmezetebb mint a két lány.Ráadásul a lányaim sokszor bepisilnek,mert ugye a lányok pisilösebbek.Jerry fiam viszont nem.Molly és Kitty pedig képes egy éjszaka 2-3 helyre pisilni!De szerintem mindegy hogy fiú vagy lány,ez a fajta imádnivaló!!!!
Spillo: Köszönöm a választ, lehet tényleg jobb lenne külföldről. Én Bécs mellett találtam egy óriás uszi kennelt (apricot). A tenyésztővel fel is vettem a kapcsolatot és valóban 1000 Euro egy kölyök. Csak kicsit sokalltam hirtelen, mert januárban végeztem a fősulin és őszintén szólva....akkor nekiállok gyűjtögetni. Úgy volt, hogy itthon ősszel előjegyezhetek egy fekete kölyökre, de azt a választ kaptam, hogy mégsem, hanem majd jövő tavasszal lehet, hogy jut nekem is. Egyébként az 150.000 Ft lett volna, mivel nekem "hobby célra" kellene. Na azért nem adom fel, kitartok.
A nagyjából újdonsült anyukáknak: Olyan tündériek ezek a kis kölykök, meg lehetne enni őket. A képek láttán olyan jó nosztalgiázni, mert az én Dollykámnak is voltak anno kicsinyei, akik szerencsére maradtak a családban és barátoknál. Hatalmas esemény volt a szülés, otthon volt mindenki és együtt izgultunk. Hát én is nagyon irigyellek Kalema és Tina. Olyan sok örömöt tudnak okozni a kis rosszcsontok.
Ahol elő voltam jegyezve kiskutyára megszülettek az apricot törpe uszkár bébik. Két kan és egy szuka. Mivel harmadik voltam a szukáért sorbanállók között, így ez sajnos nem jött össze.
Kezdek aggódni.
Ráadásul most olvastam vissza a topicban és vettem észre, hogy Tina83-nál is törpe apricot kutyusok születtek. Bocsánatot kérek Tina83, valahogy átugrottam a hozzászólásod (meg abban az időben még jópárat).
Sziasztok! Nagyon klassz a sok fotó. Aranyosan a kutyusok. Ilyenkor mindig örülök, hogy "rátaláltam" az uszkárra. (Előtte többféle kutyám is volt.) Azt hiszem, ez már egy életre szóló szerelem nálam.
Én is fényképeztem tegnap őket, de inkább nem teszem föl. Szegényekre ráférne egy nyírás, főleg Tau szinte felismerhetetlen :) Neki nagyon gyorsan nő a bundája. Jövő hét végére kaptunk időpontot a kozmetikába, majd akkor csinálok új fotókat.
Nálunk is megy nyáron a pancsolás, bár azért a slag nem olyan favorit, mint nálatok... :) Kíváncsi leszek, hogy ezen a nyáron majd mit fognak művelni immáron hárman a csajok... :)
Már egy ideje figyelemmel követem a fórumot és nagyon szimpik vagytok így ismeretlenül is, ezért gondoltam én is csatlakozom, mint uszkár bolond. :) Egyébként nemrég került a galériába az én kicsim, a családtagunk, Dolly. Ő már 9 éves, de még mindig energikus. Főleg, hogy jön a nyár, meg van őrülve a vízért. Képes a garázsból kicibálni a slagot, hogy locsoljuk már azzal és közben veszettül ugat. Egyébként nekem nagy vágyam egy óriás uszi, de nagyon nehéz találni, ez a tapasztalatom. Ha vki tud nekem ebben segíteni.....megköszönném. Na jó.....egyenlőre ennyi. Üdv mindenkinek!
Jajj, de cukorfalat ez a kutya... :) Többet nem is tudok írni, látnod kéne a 'vigyort' az arcomon...
Tina:
Ha nem gond, ajánlottam egy későn érekezett érdeklődőnknek a kis kanodat, megadtam az emiledet neki, meg a honlapcímedet... (egy hónapja kellett elaltaniuk a 12 éves usziját)