Keresés

Részletes keresés

Magdi60 Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3160

Köszi!

Előzmény: Noirette (3159)
Noirette Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3159

Zozó, amikor meglátta, hogy Bonifác Mirellát ölelgeti (akibe Zozó szerelmes volt), és nem tudta, hogy ő a húga, ezért behúzott neki egyet. Igaz, tévedés volt, de Boni a kétszínűsége miatt valahol megérdemelte. 

Előzmény: Magdi60 (3158)
Magdi60 Creative Commons License 2021.11.12 -1 0 3158

Most megúszta Bonifác, nem kapott Imitől, de egyszer valaki leütötte, behúzott neki, ki volt az és miért? Nem emlékszem.

Noirette Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3157

Biztosra vettem, hogy pamacs egy patkány, és majd Sarika fogja sikoltozva felfedezni a konyhában...

A név alapján még erre is lehetett volna következtetni, de erre speciel nem gondoltam, mert Huba rovarokbsn, hüllőkben és esetleg kétéltűekben utazik. Mindenesetre az óriáspók a "legjobb" helyről került elò, csak nem világos, mikor mászhatott be a tálalóedénybe úgy, hogy nem vették észre. :)

Előzmény: bk_barát (3155)
Magdi60 Creative Commons License 2021.11.12 -2 0 3156

"es meg a kenyeret is biztosította a leendő kis család számára" - ez vajmi soványka lehet, ha egyáltalán van fizetés, mert sok diakónus társadalmi munkát végez a saját foglalkozása mellett. Ha van bér, akkor max. közalkalmazotti bértábla. 

Előzmény: bk_barát (3155)
bk_barát Creative Commons License 2021.11.12 0 2 3155

Nekem is kimondottan tetszett ez a rész. Ildi nagy volt, es. végre, végre Bonifac is az utolsó utáni pillanatban felmutatott vmit az emberből és a ferfibol, mert ez a két minőség nagyon hiányzott belőle az utóbbi időben... A püspök jofej volt, es meg a kenyeret is biztosította a leendő kis család számára, mert el nem tudom képzelni Boni mihez ért még a Biblian kívül, esetleg beallhatna ő is csempesznek.. :D

Nagyon emberi volt a két megcsalt férj a fogdaban... Nem is lett volna igazságos, ha a végén még Jóska szív, mint Fejenagy a Helység kalapacsaban :D.. Timike is jól döntött, és mellesleg nagyon okosan, eszébe sincs a nulláról kezdeni egy rendorocske mellett, és még az is benne van a pakliban, hogy a fiú pár év múlva lecsereli egy fiatal csajra.

..

Biztosra vettem, hogy pamacs egy patkány, és majd Sarika fogja sikoltozva felfedezni a konyhában...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.11.12 0 1 3154

Pedig alighanem ez lesz, annyira képtelenek megállítani egy szereplőt a saját lábán... a KA belterjesebb, mint a BK volt fénykorában.

Mindenki valakinek a rokona, embere, miegymása, még ha röhejes és hajánál fogva előrángatott a dolog, akkor is - mintha parancsba lett volna adva, hogy külsős, semleges, saját jogán létező karakter nem lehet...

Előzmény: Noirette (3152)
Tulipántoss Creative Commons License 2021.11.12 0 2 3153

Behozva a lemaradásom, az előzőekhez képest a KA tegnapi része kimondottan tetszett, szórakoztatott. 

Sokkal pörgősebb, lényegretörőbb volt, az előző részekkel ellentétben. Talán azért is, mert próbálták lezárni a szálakat, és ezért a pozitív megállapítás?! Így a mai adás már nem okozhat nagyobb meglepetést. Remélem.

Node van aminek nem örültem! :)

Mégpedig az előzetesben felbukkanó Farkasházi Rékának. A Bk-ban az utolsó részben felbukkanó, majd egyéb megnyilvánulásai kapcsán, nem sikerült megbarátkoznom  személyével. Antipatikus. No de majd meglátom a harmadik évadban, hátha ....... megkedvelem.......?!

Noirette Creative Commons License 2021.11.12 0 1 3152

Szerintem Mikola a vélhető életkora alapján akár még lehet is Viki apja, de nem örülnék egy újabb belterjes rokoni viszonynak. Amúgy Farakasházi Réka a valódi életkora alapján túl fiatal ahhoz, hogy Viki anyja legyen, de ha mondjuk őt 3-4 évvel idősítik, Vikit meg Gonda Kata valódi életkorához képest ugyanennyivel fiatalítják, már stimmelhet a dolog.

Azt amúgy lehet tudni, hogy Mira mit követett el, amiért börtönbe került?

Előzmény: Mazsola0070 (3145)
luci87 Creative Commons License 2021.11.12 0 1 3151

Nekem is fura, hogy elozoleg mindent tagadott, veletlen volt, stb.Most meg hirtelen megjavul.. Biztos elszegyellte magat, hogy Ildi meg azt is kepes hazudni, hogy egy buliban azt se tudta kivel, kitol van a gyerek.. 

Előzmény: Apádfüle (3149)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3150

Én úgy láttam, hogy Mikola saját háza volt.

Egyébként őt most körözik Ukrajnában, hogy ne tartózkodhatna a saját házában? (Gondolom, amikor Sótonyival megegyezett, a rendőrré válásával egyidejűleg neki is törölték a körözését, az meg nem bűncselekmény, hogy szó nélkül leleépett a rendőrségtől, maximum fegyelmi.)

Előzmény: Ilhilla (3148)
Apádfüle Creative Commons License 2021.11.12 -2 1 3149

Az viszont elég hihetetlen, hogy Bonifácnak mekkora meglepetés volt, hogy diakónusként családos ember is szolgálhat. Ő, aki a szentírással kelt és feküdt egész életében, nem tudott erről? Lehet, eddig elkerülte a figyelmét, mert nem volt érdekelt. De még most se fordult meg a fejében, hogy utána nézzen, van-e megoldás arra, hogy ne kelljen elhagynia sem az egyházat, sem a szeretett (?) nőt és a gyermekét? Csak tagadott körömszakadtáig, szemrebbenés nélkül. Szóval happy end ide vagy oda, Bonifác tőlem kap egy seggberúgást. :)

Előzmény: Ilhilla (3147)
Ilhilla Creative Commons License 2021.11.12 -5 0 3148

Biztos, hogy az Nikola "búvóhelye" volt? Nem inkább Mirácska régi lakhelye? ...mert előző esetben Nikola egy hülye, hiszen mindenki ott keresné először.

Előzmény: Mazsola0070 (3145)
Ilhilla Creative Commons License 2021.11.12 -5 2 3147

Tivadart egy ideje én már nagyon kedvelem, sajnálom, hogy a hivatásában nincs igazi sikerélménye! Már nyomát sem látom benne taxis Tibinek.

Bonifác szerintem viszont szerette Ildit, csak erősebb volt benne a papi hivatás iránti vágy, de látva Ildi önfeláldozását, győzött a szerelem érzése.

Szép "csendben" kezd egy-két "happy end" is kialakulni a sorozatban! :-)

Előzmény: luci87 (3146)
luci87 Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3146

Ugy latszik megse amortizaltak minden szereplo jellemet. Lam, Bonifac is kellemes csalodast okozott, es Tivi is. 

Bar Bonifac lehet hogy nem dontott volna ugy, ahogy, ha Ildi nem ront be, es nem hazudja azt, hogy nem az ove a gyerek. Boni addig tagadott mindent.. 

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.11.12 0 0 3145

Na, ez előzetesből kiderült, hogy a harmadik évadra is marad a Hernádi-Gálvölgyi páros, mert úgy tűnik Ludmilla már nem is Gertrúdot támogatja, hanem ő akar polgármester lenni.

És ha jól láttam, Mira szerepében jön az egykori BK-s Farkasházy Réka, csak azt nem értettem, hogy az első útja miért Mikolához vezetett?

Csak nehogy kiderüljön a következő évadban az is, hogy Vikicske meg Mikola lánya....

Előzmény: Noirette (3136)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.11.12 -1 0 3144

"Szemerey Bertalan(?)"

Birka Jóska többször elsütött béka-Béla poénja óta megjegyeztem, hogy Béla ő, és Szemereki...:) 

Előzmény: Mlle. Grenelle (3138)
Apádfüle Creative Commons License 2021.11.11 -1 4 3143

A sorozat talán legkedvesebb jelenete volt szerintem, mikor ma Tivadar és Bárány Jóska beszélgetett a fogdában.
Ezt se hittem volna! :)

Noirette Creative Commons License 2021.11.11 -1 2 3142

Az eddigiek alapján túl sok haszon nem lehet benne, legföljebb egy kis mellékjövedelem, főleg ha olyan eszement akciókkal próbálkoznak, mint Jóskáék a vodkával. Bárányék is Jóska vállalkozásaiból élnek jól, nem a csempészetből. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (3140)
Noirette Creative Commons License 2021.11.11 -1 2 3141

Én is ezt a kérdést vetettem föl korábban, és tényleg az a helyes válasz, hogy aki polgármester lesz, az veheti át a csempészhálózat irányítását is. De egyrészt ez tényleg csak egy kis vidéki település csempészhálózata (illetve kettőé, mert Tatarenkóék Vologyában élnek). Másrészt viszont nem biztos, hogy aki polgármesternek jó, az csempészfőnöknek is beválik, és fordítva, úgyhogy valahol a kezdeti feltétel is sántít. 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.11.11 -2 0 3140

Egy helyi érdekű "csempészhálózatot"...?

Kíváncsi lennék, mire megy vele, és egyáltalán, mennyi haszon van ebben...

...úgy ránézésre nem túl sok, és ezt üzemeltetni is tudni kellene...

Előzmény: deluigi (3139)
deluigi Creative Commons License 2021.11.11 -3 1 3139

a gyoztes viszi a keresztanyu birodalmat

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.11.11 -1 1 3138

Valaki azt mondja meg nekem, mi olyan vonzó egy vidéki sárfészek polgármesterségében...!

Ez a Szemerey Bertalan(?) sem tűnik valami menőjenőnek, miből gondolják, akik a helyéért mennek, hogy ők azok lesznek?

Előzmény: Noirette (3136)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.11.11 -1 0 3137

De az, mert lassan ott tartunk, hogy mindenkit meghempergetnek a mocsokban, és nem marad egyetlen szimpatikus szereplő sem.

Ez volna a cél?

Előzmény: Ilhilla (3135)
Noirette Creative Commons License 2021.11.11 0 1 3136

Timi esetében azt érzem, hogy valahol Ludmillának akar megfelelni, az anyja az, aki a kontrollmániáját akarja kiélni rajta keresztül, és ő forszírozza a polgármesterséget a háttérből, Timike ebben a helyzetben inkább Ludmilla kesztyűbábja, de olykor fogja a fejét az anyja miatt. Ugyanakkor már Jóska mellett sem érzi igazán jól magát, őszintén szólva én sem látok semmi közöset bennük. Mondjuk Zénóval sincs túl sok közös, de ott legalább megvan a szenvedély. :) Nyilván Timiék titkos viszonya nem helyeselhető, de őt még jobban meg tudom érteni.

Ami Krisztát illeti, gondolom azzal fordult ki magából, hogy 

a "szexvideóval" zsarolja Timit (erről lemaradtam, csak feltételezem). Nála kicsit irreálisnak tartom, hogy Makkosszállás polgármesterségére ácsingózik. A motivációt értem, de Harangozóékon meg pár más emberen kívül alig ismerik a faluban, és nem is helyi lakos (ami mondjuk a kisebb probléma). De annyiban tényleg életszerű a dolog, hogy a hatalomvágy sok emberből a legrosszabbat hozza ki.

Előzmény: Ilhilla (3135)
Ilhilla Creative Commons License 2021.11.11 -5 0 3135

Ezek nem "karaktergyilkosságok"! A két nő jellemét nagyon jól példázza, hogy a hatalom lehetőségétől (mindketten polgármesterek akarnak lenni) megrészegülve, teljesen kifordultak magukból és bármire képesek! Saját maguk rombolják le a "kedves, szolgálatkész műkörmös" és a "szerény, tortagyártó háziasszony" nimbuszát! :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (3129)
luci87 Creative Commons License 2021.11.11 0 0 3134

Akkor elirtam a nevet... Ildi helyett termeszetesen Laura talalt ki rola. 

Előzmény: Mazsola0070 (3130)
bk_barát Creative Commons License 2021.11.11 0 0 3133

Ja és ne felejtsük el, hogy Mirella Bonival is azért beszélt, hogy elnyerje Harangozóék támogatását, nem feltétlen női szolidaritásból, először nem is akart...

Előzmény: bk_barát (3131)
bk_barát Creative Commons License 2021.11.11 0 0 3132

Az azért érdekes, hogy ha Pálinkás Gyurka kéznyoma ott díszeleg Sótonyi éttermének falán, csak kéne hogy ismerjék egymást... Ezek szerint Gyurka nem tudja, hogy az ezredesnek "köszönheti" az elhurcolását, vagy az nem tudja, hogy ő tudja...

bk_barát Creative Commons License 2021.11.11 0 1 3131

Mirellat most megsajnaltam,

Mirella egyetlen szimpatikus megnyilvánulása, hogy Boniban megpróbálta feléleszteni a feleősségtudatot, amúgy gátlástalan, mindenre képes nőszemély... Az ő mentsége is az, mint a bátyjáé, Sótonyi nevelte...

Előzmény: luci87 (3125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!