de olyannal bemehetsz, hogy szerintük mi lenne a számodra legelőnyösebb adózási forma, és akkor azzal már lehet továbblépni, hogy azt hogyan lehet minimalizálni, valamennyi adót azért szvsz ki kell köhögni, meg a járulékokat is érdemes fizetni, nekem van olyan ismerősöm, aki anno nem fizettte még a minimális nyugdíjjárulékot se és most szív rendesen, mert nem sokat rakott félre
van harmadik is, hogy a vállalkozó is nagyjából rendbentartja meg a könyvelő is :)
(tudom, én ne dumáljak, mert vállalkozóként se kellett soha semmiféle fecniket gyűjtögetnem! de volt olyan ismerősöm, aki igen, és azért nagyjából rendben tartotta ő is, meg a könyelő is)
ha nagyjából tudod, hogy mit akarsz, akkor szeirntem első körben menj be valami nagv ügyfélszolgálatra és ott megkapod a basic információt, aztán az alapján már el tudod dönteni, hogy kell-e még pluszba könyvelőt/ügyvédet keresgélni, mert annyira kacifántos
nekem a saját könyvelőm van, de ő már lassacskán Anyóca koru és nem vállal újakat, sőt a macerás régiektől is szabadul :)
de majd körbekotrok, hátha az ismerősök között valaknek van ötlete
1.) a vállalkozó trehány, leszar mindent, papírkosárban gyűjti a bizonylatokat, elveszíti, vagy összerázza őket, a hőpapíros cuccokat kivégzi, és ráönti a kávéját, a könyvelő pedig sírva könyörög a határidők betartásáért, izzad, és nem alszik éjszakánként, és amikor közeleg a határidő, és a vállalkozó méltóztatik ráborítani az addig avargyűjtőben összehányt bizonylatokat, végre a könyvelő is munkához láthat, ha beköti magába infúziónak a kávéautomatát.
2.) a vállalkozó a könyvelő minden szavát issza, a bizonylatok élükre rakva, dátum, és költségfajtánként szétválogatva, és hetente ellátogat velük a könyvelőhöz, aki egymásra hányva beleszórja azokat a papírkosárba, mert ott gyűjti őket ...
hát akkor pihennyé' megérdemled ... úgysincs már semmi sem a buksiban ... csak szenderegjél ... hallgasd a büdi macskák dorombját ... szívjál el egy doboz cigit, tedd be a kedvenc zanédet ... lazíccs ... rilex ...
hadd gyötörjem kissé ... olyan cuki ... most még ráadásul segített is picit, így igazán hálátlan dög lehetek ...
nincs jó könyvelő ismerősöd?
olyan kell, aki keni-vágja, mert máshová nem sorolható vagyok ... márpedig be akarnak sorolni ...
aszonta egy vállalkozó ismim, h mind hülye, egyik sem ért hozzá, és a céges ügyvéd a könyvelőhöz küld, emez meg vissza az ügyvédhez, ha valamire nem tudják a választ, ami gyakran előfordul ... (csak mindegyik kanyar óradíjas sajna)
mint az egészségügy, pontosan ... a magyar trsdlm ... a végnapjait éli ... szóval itt az utolsó napokban szeretnék megvilágosodni ...
lehet a NAV-nál találok egy kedves ügyintézőt? ott tényleg mindig kedvesek, és mindig feloldották a szorongásomat ... érdekes ...
Asszed' nem tudja ? Csak próbálkozik ... Nekem viszont nincs rá ingerenciám ... hidegrázás kerülget harmadik napja , és mindig este jön rám . Lehet a fáradtság , a stressz (ha semmi nem jön közbe , pénteken megyek utoljára , felszámoltam az irodát ) .
Fogalmam nincs mennyi az ára , mert én a kialkudott könyvelési díj fejében mindig külön díj nélkül beszéltem meg az ügyfelekkel amit kérdeztek , vagy amit nem is kérdeztek , de tudniuk kellett .
Külön tanácsadást nem vállaltam , mert idő ilyesmire nem maradt .
Gondolom óradíj , és mindenkinél más . Ha óradíjas , akkor amit kérdezel , arra válaszolnak . Ha általános tanácsot kérsz (mondjuk céget akarsz csinálni) , akkor ne kérj külön felhomályosítást , hanem keress könyvelőt (alkudjatok meg a könyvelési díjban) , és ha normális (lelkiismeretes) , akkor mindent elmond amit elsőre tudnod kell !
Ha mégis előre akarsz tudni ezt-azt , akkor könyvvizsgáló lenne a legjobb , de az drágább . Keress a neten , és telefonon megmondja a díjazást ! Helyedben többet is megkérdeznék , mert az árak különböznek .
Nem kell mindenbe világméretű összeesküvéseket látni...
A konzervkészítésre vagy fagyasztásra alkalmas CSEMEGEkukoricáknak a beltartalmi jellemzőik valamennyire különböznek, emiatt alkalmasabb az egyik fagyasztásra a másik meg hőkezelésre. Megvan a lisztes krumpli meg a sütnivaló krumpli különbsége régről? Na, ugyanez van a kukoricánál is. ;P
A takarmánykukoricát pedig egyszerűen azért nem árulják emberi fogyasztásra konzerv vagy gyorsfagyasztott formában, mert nem olyan finom, mint a csemegekukorica. De attól még ehető, csak nem finom. Az emberek meg nem hülyék, éhínségek idején megették, és meg is fogják enni, ha úgy alakul, a takarmánynövényeket is. ;P
makói hagyma gazdaságtalan lett ... másbú meg nem lehet pörköltet csinyányi a szrznygtrtlm csekélysége miatt ... mind rohad, büdösödik a felesleges víztől ... érési folyamat lezajlik pár hét alatt ... hát mi van abban? bennük van még az a cucc, ami egy jóféle makói bronzban? a kérdés költői ... nem is csípi a szemem ... ehh ...
rettentő fontos a specializálódás, hogy aztán, ha itt a világvége, hozzá se merjünk nyúlni a takarmánykukihoz, mert azmilyenmár ... különbenis, hha már csak az ásóbot marad csúcstechnológiaként, akkor milesz?
Valószínűleg valóban azért, mert export alapanyagból készül vagy exportból jön, csak magyar dobozban.
Nem vagyok konkrétan ezen a szakirányon, de szerintem nem is terem annyi krumpli Magyarországon, amit ne venne fel a vásárlópiac. És azt gondolom, hogy mint ahogy az egyes feldolgozóipari ágazatoknak is vannak olyan terményfajták, amik jobban megfelelnek, a krumplinál is lehet porításra alkalmasabb fajta, amit nem vetnek a magyar gazdák, mert nincs piaca Magyarországon. Például a kukoricánál már kb. vetéskor le kell kösse a gazda, hogy hova fogja eladni, mert aszerint kell a vetőmagot kiválassza. Hogy a technológiai szakirányomhoz (tartósítási iparág) visszatérjek, élelmiszermérnökként más kukoricafajtát kell vegyek ha konzerv-, és mást, ha fagyasztott kukoricát akarok előállítani, mert nem mindegy.
Boldog ifjúság ...! Régen én is beértem 4-el , és vígan mentem melózni . Ma már ha nem alszom min. 6-7 órát , csak ténfergek . Mázli , hogy ritkán van így .