2.3. aki hozzájárulást adott ahhoz, hogy a Bank adatait profilozási célból felhasználja
Ilyen nyilatkozat nekem nem rémlik régről, kérdés ezt hogy kezelik. Mert egyébként ezeket komolyan veszik, én is az első havi visszatérítést buktam, mert valami marketing hozzájáruló nyilatkozat nem volt bepipálva, de más is járt így itt a fórumon.
Illetve nekem picit gyanús, hogy több helyen pontosították a POS vásárlás fogalmát, és kicsit olyan irányba mutatnak a megfogalmazások, mintha csak a fizikai terminálos vásárlásra járna. Legalábbis így is értelmezhető a megfogalmazás, de remélem csak beleképzelem... Amilyen lazák voltak eddig a feltételek (és végülis még most is elég lazák maradtak), elég durva bekeményítés lenne :)
A Cetelem Klubkártya birtokos (továbbiakban Kártyabirtokos, amely alatt a Főkártyabirtokos értendő, amennyiben jelen Hirdetmény eltérően nem rendelkezik) részére a Bank promóciót szervez, melyben a Kártyabirtokos jelen Hirdetmény hatálya alatt az általa kezdeményezett *POS vásárlási tranzakciók után 1% utólagos kedvezményre (utólagos jóváírás formájában) jogosult az engedélyezett hitelkeret az adott számlázási ciklusban történt egyszeri felhasználásának erejéig jelen Hirdetmény feltételei szerint.
Még az azonos időszakban zajló akciók között is eltérések vannak, többféle feltétellel futnak. Ha lesz olyan akció, amiben érintett leszel, személyes értesítést fogsz kapni a Cetelemtől.
A Black Friday promócióban való november elsejei (pénteki) költésem után nem kaptam meg a december 16-áig ígért plusz 10%-os (max. ötezres) jóváírást. :-( Ti megkaptátok? (A novemberi péntekeken plusz 10%-os visszatérítést - max. ötezer forintig - ígértek annak, akit erről külön értesítettek.)
A tárgyhónap a visszatérítés szempontjából nem igen számít, csak a Cetelem által előre meghatározott fordulónaptól fordulónapig tartó periódus. A tárgyhó egyedül a hitelkeret elkölthetőségénél és (elvileg) a visszatérítésnél számít(ana). Azaz elköltheted a hitelkeretedet a tárgyhó utolsó napján, majd ugyanazt a hitelkeretedet - gyorsan visszatöltve - a következő hónap első napján, az így bezsebelt visszatérítésed a hitelkereted duplája után számítandó. De azért csak elvileg, mert azt tapasztalom, hogy mostanában egyrészt a hitelkeret túlkölthető (tárgyhón belül), másrészt a túlköltésre is jár a visszatérítés.
Nincs. Ha e-értesítőt kérsz (ha nem kell csekk, akkor ez valszeg elég), akkor az éves kártyadíjad kedvezményes lesz. Bár ha a fordulónapon nincs tartozásod, akkor se havi díjat, se éves kártyadíjat - függetlenül a kivonat kézbesítési módjától - nem fizetsz.
Van egy 300 ezres hitelkártya keretem a Cetelemnél. Korábban úgy volt, hogy az 1%-os visszatérítést mindig csak a 30-ai fordulónap utáni költésekre kaptam, függetlenül attól, hogy még 30-a előtt visszafizettem a tartozásomat a következő hónap 7-10-e körüli fizetési határidő helyett.
Változott ez a rendszer mostanában? Tehát ha pl. most december 16-án volt a zárás, de én nem vártam meg január 7-ei visszafizetési határidőt, hanem már most visszatöltöttem a hitelkeretem 300 ezer Ft-ra, akkor kapok-e visszatérítést a 30-ai forduló előtti költéseimre vagy majd csak a 30-a utániakra fogok?
Felhívtam őket, engedélyeztettem a marketing célú megkeresést. Elvileg holnaptól működik az 1%. Majd tesztelem, ha jól gondolom, a netbankban azonnal látni kell, hogy adtak-e jóváírást.
A hirdetményben valóban az van, hogy csak a keretösszegig jár visszatérítés, de a gyakorlatban most már nemcsak a vásárlásnál engedték a "túlfutást" (korábban a hitelkeretet meghaladó tranzakciókat elutasították), hanem visszatérítés is járt rá. (Külön érdekes, hogy hiába volt később refund, a visszatérítés akkor is járt rá. Persze, ezek csak kis összegek voltak (a próba kedvvért), de lehet, megy nagyobb volumenben is. Majd tesztelem. Más is tapasztalt hasonlót?
Tehát többet kaptál mint járt volna? Nem lehet, hogy kaptál valamilyen promóciós ajánlatot? Hétvégére, supermarketre, benzinkutra, stb?
Amugy én most nézem, hogy a vásárlások összege x, a jovairasok összege y, de a hitelkártya záró egyenleg nem x-y Még nem jöttem rá, miért is, de az elmúlt két hónap így szerepel...