Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ment ,kb átlagban 1mm- es hézaggal,és mig syn móddal. Nem volt idegzetem a dp- t csavargatni.
Ez egy terra tank foltozás volt,kb 300mm varrat,ez sikra beszabva,tehát sima laposvarrat,él,az élnek. A kb 300mm varatnak egyetlen pici légbuborék hibája lett......Ez nem ön dicséret,ez gèp dicséret,mert nem volg habos a varrat,és nem volt egyetlen vissgahólyagzása sem.......!
Most behavazódtam más munkákkal is,de kifogom próbàlni a lenti tanàcsod,mert való igaz,nem tick módot hasznàltam,csak a jobb potival kb 50A- ig visszavettem a dp módot,de az Ip- p nem. Hogy aztán amikor èn ampert visszavettem,a syneriga az Ip- p visszavette e,ezt nem tudom. Egy biztos,a 1.5mm lemezen egyetlen másodperc alatt kb 5mm- es juk vigyorgott rám......
Helyeslem a szoritó technikát. Én töb évtizede használom. A nagy gépé 80- as szoritó,és az orsójuk végére szoktam hegeszteni gyorsacél késből betétet. Ezt megköszörülöm szivfúrónak. Áthatol a festéken,és jó vastag rozsdán is. Volt egy olyan is,aminek a pofája alá 5mm- es vörösréz betétet fogattam. Ja,én,mint látod is,a szoritó alsóvégéhez kötöm a kábelt..A kéknyelű sajnos gagyi,spiáterből van,és magától visszalazult.....Sajnos ferdeszemű alkotása.......
Kíváncsiságból megnéztem, és 0,8 huzalhoz 1,2 mm anyagot beállítva pont azt a 45 A-t állította be a gép, amit írtál. Ip-p és Duty (és Freq) beállításoktól függetlenül.
A nők sem jók,mégsem tudunk nélkülük élni. Ez a válaszom az első mondatodra.
A mádodik mondatod két értelmű,mert nem derül ki,hogy te akarnád e megvenni.......egyébként igazad lehet az árat illetően.
Az utólsó gondolataid is arra utalnak,hogy te nem akarsz dp gépet,pedig szerintem mégis,mert trafósat is ajánlottál már,meg korábban is mondogattad......ha nem boldogulnék vele,te megvennéd kevés ft ért......
Az első mondatom nőkkel kapcsolatos,szerintem ők 7esetből 6szor nemtudják,hogy mit szeretnének,de szerintem teis megközelited ezt a mondókát......!
Nem akartalak sértegetni,bocsi,csak erre gondoltam amikor elolvastam a véleményed......
A co2 gáz jó,de a corgon keveseb árammal beéri,de ha pl co2- re állitod a géped,és corgonra váltassz,nos ekkor érezhető hegesztőáram növekedés érezhető....... Ez a külömbség a két gáz közt......A fröcskölés máslapra tartozik,hisz te ezt már megszoktad a poros huzal használatakor......
Sikerült eladnom egy kapálógépet,meg egy stabilmotort.... Így felvetett a pénz,és a háborús infláció arra ösztönzött,hogy job nem párna alatt tartogatni ez egyébként is végterméket érő ft- jaim.......
Ez a gép a négygörgös előtolója miatt szerintem stabilab. Néztem egy ilyen előtolót,kb 85ezer az ára. Ha igy mérlegelem,csak kevésbé drága a gép........
Az ivgyújtási hiba nincs,tehát a 235 esetén gyári hibára lehet elkönyvelni. Egyébként a manuális mig 2st móddal ott is működik,úgyhogy a 2t jeldntéktelen feketepont.......A 240- esnél nincs semmi hiba......
A lakatfogós mérés háttér állitás függő. Lehet mindkét gépet úgy állitani,hogy pont azt jelezze ki,mint amit a lakatfogó mér........
Igen,a dp módnál működik a huzalvég ingadozása,ez Ip- p állitás fügvénye. Ezért külön köszönet ( M) Ákos úrnak........!
A második sorodra.......; A gép darabszáma nem jelent profizmust. Ez a gondolat a hegesztőboltos mondása......na ő az igazi profi.......átégetet lemezt mutat az enterprise csúcstechnikával.........
az /A áramlástechnikára és /B épületgépészetre szakosodott 1.gépészmérnök 2. oktató 3. műszaki ellenőr kollégámnak aki azt mondta, hogy a menetrögzítő alkalmatlan tömítésre. ""
talan eleg lett volna neki egy szakmat kitanulni... DE AZT legalabb rendesen..
ilyen hulyeseget nem mond hozzaerto, te meg nem citalod ha tudod mirol beszelsz.
hiszek az áramlástechnikára és épületgépészetre szakosodott gépészmérnök oktató műszaki ellenőr kollégámnak aki azt mondta, hogy a menetrögzítő alkalmatlan tömítésre.
Egyébként minek is használnánk annak ha a tömítőpaszta amit erre a célra gyártanak, kapható.
Teljesen irreleváns hogy a kötés mennyire erős, nyilván vannak erősebb és gyengébb változatok.
A 160A elég olyan 3mm átégetéséhez. Vastagabb is hegeszthető de nem olyan a beolvadás. Olyan 5mm ig nincs gond. Pl 2mm es cuccot hegesztesz fel az 5mm re. Több soros varrat stb.
A csavarrögzítő korántsem oldhatatlan, továbbá elég jól tömít. Fordítva ülsz a lovon.
(A csavarrögzítő nem egy hagyományos értelemben vett ragasztó, csak annyi a dolga hogy a vibráció ne tudja kilazítani a csavart. Mezei kéziszerszámokkal simán eltörhető a ragasztóréteg. Bónuszként a csavar nem tud berohadni, mert kitölti réseket a menetben, és nem tud bemenni a víz.)
kivalo tomitesnek is, viszonylag konnyen oldhato is.
LOCTITE 243 is a medium strength blue threadlocking adhesive that seals and secures metal nuts and bolts to prevent loosening due to shock and vibration.
ugyanitt ha zold szinu loctite kerul a kezebe.. na azt tenyleg ne kenje fel, ha bontani is akarja.
a loctite 243 menet RAGASZTÓ, nem tömítő! egy "oldhatatlan" kötést hoz létre, de nem tömít! Az oldása csak hevítéssel lehet ami tönkreteszi a nem fém alkatrészeit a reduktornak.
menet TÖMÍTŐ kell ide. Ha nem akar teflon zsinórt használni akkor marad a tömítő paszta, de ez nem ugyanaz: