Tegnap 14.32-kor volt egy beszélgetés a Kossuthon Csepeli Gyöggyel, "A hatalom anatómiája" c. könyvéről. Simán rá lehetett ismerni Orbánra mint diktátorra. A műsor "A tudomány hangjai" címen elérhető a Kossuth hangtárban.
Az a helyzet, hogy nem tette közzé. Választás után kiderült róla, akkor megvonta a vállát, és annyit mondott: Na és? Mindenki ismerte a múltamat, aki rám szavazott.
Ez persze nem volt igaz, bár annyiból természetesen az, hogy a reá szavazók magasról lexarták ezt.
Köztünk legyen szólva, ha valaki esélyes lenne Orbánnal szemben, nagyjából még az is kétséges, hogy zavarná-e demokratákat, ha az anyját árulta volna az illető az utcasarkon, bohém ifjú korában.
Gyenge kifogás, hogy a közzététel hazavághatja mind a titkosszolgálatokat, mind a közbiztonsági, alvilági információgyűjtést, mivel bemajrézhatnak a beépítettek.
Én nem tartom gyenge kifogásnak, de amúgy azt sem értem, miért nem lehet egy olyan rendelkezést hozni, hogy képviselő esetén nyilvánosságra kerülhessen, ha van érintettsége (pl mint volt besúgónak)
Árnyalatnyi a különbség, de nem lényegtelen. A Forradalmi Munkás Paraszt Kormány a tömegek megtévesztésére eleinte a felkelés békés folytatójának igyekezett mutatni magát. A Rákosi-Gerő csapattól igyekeztek elhatárolni magukat (szvsz nem csak színleg).
A pártok cidriznek a listától.Gyenge kifogás, hogy a közzététel hazavághatja mind a titkosszolgálatokat, mind a közbiztonsági, alvilági információgyűjtést, mivel bemajrézhatnak a beépítettek. Ez 23 éves, EGYSZERI törtánelmi sara a politikának és nem leendő gyakorlat:)
Iéyen feeling volt már a VSZ alatt - a nyugat-európai dolgozók tömegei minden nap vágták a centit, hogy a Magyar Néphadsereg honvédei felszabadítsák őket a kapitalista kizsákmányolás és a burzsoá demokrácia álságos eényomása aól:)))
Bár ezt most nem lesz időm átnyálazni, mert a fiam bringáját kell megszerelnem, és így első ránézésre még nem egyértelmű, hogy az alkotmánymódosításhoz szükséges kétharmadról van-e szó, vagy magával az ügynöktörvénnyel (listák stb) kapcsolatban szükséges-e a kétharmad?
"Apropó, azt honnan lehet megtudni, hogy az ügynöklista nyilvánosságra hozatala kétharmados többséget igényel?"
Pl. innen.
"Hasonlóan vélekedett a 2000 és 2002 közötti titokminiszter, Demeter Ervin is, aki a parlamenti vitában azt mondta, az összes hálózati személy, a titkosszolgálatok külföldi kapcsolatainak, kémjeinek leleplezése még 15 évvel a rendszerváltás után is árthat a szolgálatoknak. „Vannak olyan vélemények, amelyek azt mondják, hogy ez szétveri a szolgálatokat, sőt a határozottabb és markáns vélemények még a szétverés tudatos szándékát is feltételezik, talán nem alaptalanul” – mondta 2005 február végén Demeter az MSZP által akkor beterjesztett tervezetet bírálva.
A jogszabályt végül módosította a parlament, de Mádl Ferenc államfő az Ab-hoz fordult, mivel szerinte a törvény alkotmányos indok nélkül korlátozza az érintettek személyes adatainak védelmét. A testület alkotmányellenesnek találta a jogszabályt, mivel az alkotmány módosításához – a törvény alkotmányosságához – szükséges kétharmad a Fidesz tartózkodása miatt nem volt meg az Országgyűlésben."
Van abban sok igazság, amit írsz. A fő probléma a politikusok zsarolhatósága.
Lehetne kompromisszumot is találni. A Nemzetbiztonsági Bizottságban minden frakció képviselve van. Együtt szűrjenek ki a listából minden mai aktív politikust, parlamenti képviselőtől minisztériumi osztályvezetőig, megyei közigazgatási hivatali főnökig. Ezeket kérjék meg bizalmasan, hogy keressenek maguknak más elfoglaltságot. Úgyis jön a választás, csökken a aprlamenti létszám, nem lenne feltűnő, hogy néhány százan lemorzsolódnak.
Mindez csak úgy teljesülhet, ha a Nemzetbiztonsági Bizottságba minden frakció csak max. 45 éves képviselőt delegál.
Orbán a Nagy Imre újratemetésen elmondott beszédével robbant be a politikába. Meg is érdemelte, rengetegen AZT az Orbánt hiányolják. A Soros Alapítványtól oxfordi ösztöndíjat kapott, ahol a brit liberális párt történetét tanulmányozta. Kb fél év múlva a magyarországi választások miatt megszakította tanulmányait. Kár, mert az a legérdekesebb, hogy miért lett az angol liberális párt kormánypártból örökös harmadik és jött fela helyére állandó győztes, vagy másodiknak a Labour. Az I.világháború, ha úgy tetszik szabadságharc miatt:) 1908-tól 21-ig ők voltak kormányon, az első békeidős választásokon a tavalyi hó sorsára jutottak - I. Con - II. Lab. Ja, még le tudtak zárni egy évtízedes feszkót, megadták a nőknek a választójogot, de hát pont ők veszítettek el több mint másfél millió fiút, apát, fivért, férjet, kedvest, stb.
Viszont én halál bele voltam zúgva Edit nénibe. Ebéd utáni alvás helyett rávettem, hogy a mellettem levő ágyra feküdjön, és elmeséltem, hogy fogom feleségül venni.
Később sajnos elsodort minket egymás mellől az élet, így nem tudtam beváltani az ígéretemet:(