Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1417

Nem másokról van szó. Ne mutogass másokra mert az nem változtat semmin.

Tény (talán Otrantó sem tagadja): A kitelepítések előzménye, hogy németek, magyarok is a kisebbségre hivatkozva terjesztették ki határaikat, igáztak le népeket. Ez generálta a 2VH utáni etnikai tisztogatásokat kiegészülve a szovjet hódító politikával. Ettől persze a kitelepítések amorálisak és embertelenek voltak, minden tisztességes ember elitéli. A kiváltó ok pedig tény.

Előzmény: Mantis Screamer (1409)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1416

Érdekes onnan és tőled olvasni háborús bűnök kapcsán, hogy "nézzetek magatokba"

Nem vagyok háborús bűnös egyébként is tényleg nézzetek magatokba.

Előzmény: Mantis Screamer (1408)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1415

Foglalkozz a témával és ne engem minősítgess. Feltéve ha van mondanivalód.

Előzmény: aa. (1413)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1414

A tények alpaján amiket nem cáfoltál. Itt voltak leírva csak el kellett volna olvasni.

. Teljesen másról írtam.

Elolvasod mire válaszolsz?

Előzmény: otranto (1411)
aa. Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1413

Nem is vagy nagyképű.

Előzmény: Törölt nick (1396)
otranto Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1412

A szokásos módszerei:

halvány gyenge ismeretanyag, elfogultságon alapuló véleményalkotás, a vitapartner minősítése érdemi vita helyett.

Előzmény: Mantis Screamer (1410)
otranto Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1411

"Pl. Amit itt leírtam az a kőkemény valóság."

Hogyne. Pl, hogy mi üzentünk hadat Nagy-Britanniának...

"Magyar történelem, más látószögből."

Csakhogy a kérdésem nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy mi alapján jelentesz ki ex cathedra olyan dolgokat, ("veled ellentétben") amikhez minimum ismerned kéne engem.

"Dehogy vagyok egyedül. Ha te tudnád mennyien vagyunk."

Hol írtam olyant, hogy egyedül vagy? Sehol. Teljesen másról írtam. Mondjuk egy érdemi vitának a tényszerű tudás mellett az a másik alapfeltétele, hogy az ember képes legyen aránylag egyszerű mondatok értelmezésre.

"És persze nem náci tempó de neked kényelmesebb így minősíteni."

Igazad van, elfelejtettem, hogy nácinak, mosdatónak, és egyáltalán bárminek minősíteni a vitapartnert az a te reszortod és jól bevett szokásod.

"Azt hiszed? :-))))"

Igen.

Előzmény: Törölt nick (1407)
Mantis Screamer Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1410

Vele se lesz termékeny a beszélgetés, hasonlóan bármire képes mint az eddigi "vitapartnereid".

Előzmény: otranto (1406)
Mantis Screamer Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1409

És mi ezzel a gondod ? Mások mi alapján tették ezt a XX. században, ami ennél jobban megérthető?

Előzmény: Törölt nick (1373)
Mantis Screamer Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1408

Érdekes onnan és tőled olvasni háborús bűnök kapcsán, hogy "nézzetek magatokba"

Előzmény: Törölt nick (1399)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1407

Az általad tényeknek vélt dolgok gyakran köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Pl. Amit itt leírtam az a kőkemény valóság.

"Veled ellentétben érintkezem olyan emberekkel akik más szemszögből, más országból és más nép szemén keresztül látják az eseményeket."

Ez már megint mi?

Magyar történelem, más látószögből.

Az a fajta felfogás, hogy te mindent tudsz és az az egyetlen igazság amit te képviselsz, elég náci tempó. De ha neked ez megfelel, ám legyen.

Dehogy vagyok egyedül. Ha te tudnád mennyien vagyunk. És persze nem náci tempó de neked kényelmesebb így minősíteni.

"Nem próbálok "árnyalni" olyan eseményeket amiket lényegében nem lehet árnyalni."

Ez meg úgy marhaság ahogy van.

Azt hiszed? :-))))

Előzmény: otranto (1406)
otranto Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1406

"viszont a megállapításaim éppenséggel a tényeken alapulnak"

Az általad tényeknek vélt dolgok gyakran köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

"Veled ellentétben érintkezem olyan emberekkel akik más szemszögből, más országból és más nép szemén keresztül látják az eseményeket."

Ez már megint mi? Ki a fenének képzeled magad, hogy azt hiszed magadról, te tudod, hogy kivel érintkezem, és kivel nem.

Az a fajta felfogás, hogy te mindent tudsz és az az egyetlen igazság amit te képviselsz, elég náci tempó. De ha neked ez megfelel, ám legyen.

"Nem próbálok "árnyalni" olyan eseményeket amiket lényegében nem lehet árnyalni."

Ez meg úgy marhaság ahogy van.

Előzmény: Törölt nick (1388)
citta di palermo Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1405

Akit kivégeztek ,nem a Horthy beosztottja volt , hanem a hadbalépéskor hivatalban lévő miniszterelnök, Bárdossy László.

Négy ember döntötte el 1941- június 26.-án, hogy a  kassai bombázást ürügyként felhasználva , Magyarország másnap megtámadja a Szovjetúniót  :

Horthy  Milkós , Magyarország kormányzója

Bárdossy  László , Magyarország miniszterelnöke

Bartha  Károly , honvédelmi miniszter, és 

Werth  Henrik , vezérkari főnök

Ebből a négy aranyemberből egyedül Bárdossyt végezték ki ,bírósági ítélettel.

Wert Henriket is halálra ítélte távollétében a Népbíróság 1948 -ban ,de ekkor már szovjet fogságban volt ,ahol meghalt 1952-ben.

Horthy ,ugye megmenekült ,az általa annyira gyűlölt Sztálinnak köszönhette ,hogy életben hagyták.

Bartha megmenekült ,1950-ben elhagyta Magyarországot, Dél-Amerikában telepedett le, egy európai útja alkalmával halt meg 1964-ben Ausztriában.

Előzmény: Törölt nick (1404)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1404

nagyvitéz Nagybányai helyett a beosztottját lőtték agyon a háború után

Előzmény: Glavingojn (1402)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1403

Ennek az ellenkezőjét látom

Előzmény: élettérharcoló (1401)
Glavingojn Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1402

Hihetetlen volt az könnyelműség, ahogy az akkori politikai vezetés a háború indításának ügyét intézte. Bárdossy bejelentette az Országgyűlésben, hogy hadban állunk a Szovjetunióval, s ennyi aztán át is tértek egy másik, bizonyára legalább ilyen fontos kérdésre.

"Magyarország mindazonáltal nem maradt sokáig távol a világháborús konfliktustól. Június 22-én Hitler megtámadta a Szovjetuniót, a keleti háború pedig a Németország támogatásáért versengő, egymással torzsalkodó közép-európai államokra – köztük hazánkra – igen komoly nyomást gyakorolt. Budapesten megoszlottak a vélemények a hadba lépéssel kapcsolatban, Werth Henrik vezérkari főnök azonban – a további revíziós sikerek biztosítása érdekében – a németek támogatása mellett tört lándzsát, és sok szempontból ebbe az irányba hatott Bárdossy is, aki június végén eltitkolta az országgyűlés előtt Molotov barátságos hangvételű üzenetét (ebben a külügyi népbiztos elismerte a bécsi döntéseket, és semlegességet kért Magyarországtól).

A végső lökést ugyanakkor mégsem a kormányfő, hanem a máig felderítetlen június 26-i kassai bombázás adta, melyet a hivatalos körök – az első beszámolókra hivatkozva – szovjet agressziónak minősítettek. Horthy Miklós még ezen a délutánon – utólagos parlamenti jóváhagyással – deklarálta a hadiállapotot, június 27-én pedig – Bárdossy bejelentését megelőzően – a Kárpát-csoport át is lépte az államhatárt. Miután a magyar haderő december elejéig felszólítás ellenére sem vonult vissza a Szovjetunió területéről, e hónap 7-én Nagy-Britannia hadat üzent Magyarországnak, december 11-én pedig Bárdossy – német és olasz nyomásra – önkényesen bejelentette a hadiállapotot az Egyesült Államokkal is."

Rubicon.hu

Előzmény: Törölt nick (1393)
élettérharcoló Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1401

Tudomásul veszünk.

Előzmény: Törölt nick (1400)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1400

Tudomásul vennetek történelmetek fekete lyukait

Előzmény: élettérharcoló (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1399

Nézzetek magatokba. Mórickának is minidg ugyanaz jut eszébe.

Előzmény: élettérharcoló (1397)
élettérharcoló Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1398

A nyilasokat el is itélték..mi kell még mndig?

Előzmény: Törölt nick (1389)
élettérharcoló Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1397

Valahogy körötted mindig a zsidókérdés lesz a téma..pedig eddig is itt voltunk..;-)

Előzmény: Törölt nick (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1396

Mutasd be a tudásodat. :-))

Előzmény: aa. (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1395

De ez a felső vezetés döntése volt.

Másé nem is lehetne.

ez a topik is valahogyan a hadsereg háborús bűneiről szólna, ha szólna.

Jogos de amikor bekapcsolódtam már ez volt a téma.

Előzmény: Törölt nick (1393)
aa. Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1394

Falhahányt borsó az egész amit írsz. Őket a tények nem lrdeklik, csak a mantrájuk. Ha tényekkel cáfolsz én is tettem néha, akkor ugranak egyet és kezdik elölről.

Ez még a jobbik eset, mert néha személyeskedbenek címkéznek és a nemlétező tudásukkal hencegnek.

Előzmény: Törölt nick (1390)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1393

Ismételve, így utólag kiértékelve az eseményeket. 

De ez a felső vezetés döntése volt.

Az átlag jánosnak nem volt ebbe beleszólása és ez a topik is valahogyan a hadsereg háborús bűneiről szólna, ha szólna.

Előzmény: Törölt nick (1392)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1392

Úgy gondolom akármi is történt a magyar fél aránytalan választ adott ami nem volt arányban az eseménnyel és a saját lehetőségével, amivel végső soron saját magának okozott súlyos kárt.

Előzmény: Törölt nick (1391)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1391

Bocs, a fórummotor egy mondatot elnyelt.

Köszönöm a Kassa bombázásával kapcsolatos válaszokat.

Előzmény: Törölt nick (1390)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1390

Akkor az ismereteim nem teljesen hiányosak, mert ez a dolog nincs tisztázva. 

Célozgatás nélkül a Horthy féle rendszernél "erkölcsileg" sokkal magasabban állók ennél sokkal kevesebbért is indítottak már háborúkat, nem is kell időben olyan messze menni.

A szovjetek Kassa előtt már máskor is bombázgattak tévedésből, igaz akkor még nem volt olyan éles a helyzet, működött a kommunikáció, tisztázódott a helyzet.

Igen így utólag, nagyon könnyű okosnak lenni, hogy nem lett volna szabad, senkinek sem hadat üzenni. De, akkor és ott.

Mi is volt a nagy világpolitikai helyzet. Közvetlen a keleti részen volt egy ország, ahonnan olyan hírek jöttek, hogy az emberek tulajdonát kollektivizálták, a parasztok éhen halnak. Mennyi is volt a nagy éhínség vesztessége? 30 millió ember?

Magyarország egyéni tulajdonon alapuló állam volt.

Ez azért nem egészen nyerte el a nagy többség tetszését. Európában sem volt tetszetős ez az elgondolás.

Jöttek a hírek, hogy a hadsereg felső vezetését Sztálin kivégeztette.

A németek elindították a háborút (ez megint más tészta, hogy valójában hogyan történt, ügyesen kiprovokálták az első lépést, vagy a németek úgy érezték ők most elindulnak), azok az országok, akik az első világháborúban Magyarország területéből részesültek, erőteljesen törleszkedtek Hitlerhez. Az egész történelem során érvényesült az az elv, akik a győzteshez törleszkednek, azok jól járnak (mosz is élő gyakorlat). Ha az akkor elképzelt végeredményt nézzük, Mo gyakorlatilag egyedül maradt volna és a környező államok mindent visznek. 

Igen Mo. vezetői döntöttek, rosszul döntöttek. A következmény ismert.

Sok mindent nem szabad utólag.

Bármennyire is próbálnak néhányan ködösen célozgatni, hogy akik tárgyilagosan boncolgatni próbálják a témát, azok nácihívők és Horthy imádók, ezt részemről is visszautasítom.

Az ilyen célozgatás inkább annak beismerése, hogy kifogytak a beprogramozott klisékből és ha valami olyannal találják szembe magukat, ami nem illik az elképzelt valóságba, akkor azonnal hitvitába mennek át érvek nélkül.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1389

Ettől persze az akkori magyar hatalom nem volt kevésbé bűnös.

Előzmény: egy hazafi (1385)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1388

Azt megértem, hogy a többesszám zavar viszont a megállapításaim éppenséggel a tényeken alapulnak amikből számomra egészen más következtetés jön ki. Meg sem próbálom úgy beállítani az eseményeket mintha az akkor vezetésnek nem lett volna más lehetősége. Éppenséggel az a probléma, hogy lett volna de a rosszabbik utat választották. Szűk látókörűen és korlátoltan. Nem próbálok "árnyalni" olyan eseményeket amiket lényegében nem lehet árnyalni. Veled ellentétben érintkezem olyan emberekkel akik más szemszögből, más országból és más nép szemén keresztül látják az eseményeket.

Előzmény: otranto (1387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!