Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1053

Igen,megy a VB a kavicsra.

Én már az Argentin futam után,nem merek tippelni sem......

Ha egy meteor becsapódna a pályára,Loeb azt is megúszná.

Latvalának villantania kell,és nem csak a gyorsokat kell nyerni mert az önmagában kevéske a hibái mellé.De most azt mondom Solbergnek összejön a győzelem!

Egyébként 18 WRC áll rajthoz,illetve a komplett SWRC mezőny tehát Turánék is a pályán lesznek.Reálisan,ésszel menve pontok jöhetnek.

Tanak,Al-Attiyah,Prokop,Hanninen, egy külön "kategória",egyenlőre nem ők vannak célpontban:-)

Előzmény: C.Miki (1050)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1052

A többit nem is írom már inkább..... :-)  Az eszem áll meg komolyan mondom....... :-)

Előzmény: Törölt nick (1051)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1051

"6 vájling":-))))))))))

De örült vagy!:-)))))))))))))))

Előzmény: C.Miki (1049)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1050

Ati, két nap múlva a rally VB megy az ölümposzra. :-)  Mik az előrejelzéseid a versenyre? 

C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1049

Ati ez KELL nekem. :-)))  Ez az a modell ami KELL mert KELL.  Mert KELL.  :-)  Igen, ott van az elején az a 6 vájling, meg az első kerék nincs lefújva színire, de akkor is.  Valami Vatanen ment vele........... És kellő mennyiségű google után már azt is tudom, hogy ez elsőkerekes volt, tehát HDi, és lenyomta gyorsulásra a Pagani Zondát.  :-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1048

Televan az eleje petróleum lámpákkal,még színes festékre sem tellett,a felnik is felemás színűek...áááá,nem is kell az neked Miki:-)))))))

Előzmény: C.Miki (1045)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1047

Igen az autókra gondoltam.

Anno magam is csináltam,rallymanónak meg még most is patináns sora van belőlük.Én túladtam rajtuk évekkel ezelött.

Érdekes hogy a makett téma mindannyiuknál jelen van /vagy volt.

Pedig egy külön világ,mégha a cél ugyanaz is...

Előzmény: pedrito77 (1046)
pedrito77 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1046

Az autókra gondolsz ugye? A motorokat csak az új vitrinnel fogom fotózni. Így legalább kényszerítve vagyok magam által, hogy végre elkészíttessem a vitrint. :-) Holnap teszek fel képeket erről is, arról is...

Előzmény: Törölt nick (1038)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1045

Nem mint ha aktuális lenne most nekem, de már a boltokban van:

Ára 50 Euró körül változik.

C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1044

Igaza van Atinak!  Jöhetnek a képek, még a repülőkről is! 

Előzmény: pedrito77 (1037)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1043

Az biztos...... Úgy látom hogy elég tág látókörűek itt az arcok, és ez tök jó! :-)  Ezt például nem tudtam hogy te meg Peti is érdekelt repülőgépmodellek terén.  Talán azt még nem említettem nektek, hogy nálam meg a meglévő autó-motor buzériához hozzájön egy kis vasúti vontatójármű, busz, és repülőgépek iránti érdeklődés, ez még a gyermekkor hozadéka. :-)  Apám próbált a repülőgépek felé is "nevelni", de autó-motor imádat lett a vége.  Pedig sokat vitt a reptérre magával, tetszett is nagyon, de valahogy mégsem ezirányba végeztem az iskoláimat. Pedig még az általános iskola utolsó évében is olvastam hajtómű-szerkezettan, sárkányszerkezet, gépészet, sugárhajtómművekkel, légcsavaros gázturbinákkal ( ez is már oldtimer... ) foglalkozó magyar alapműveket, hátha meggondolom magam és belevágok ebbe a kicsit bonyolult, de szép szakmába. Nem voltam jó matekos, és ezért IS hagytam ki.   Hát, kicsit bánom........... Látom te képben vagy a gépek terén!  :-)  A Focke-Wulf, Messerschmidt, Zero, stb... tényleg nekem is kedvelt típusok.  Apámnak tán van 2-3 második VH-s gép, de ő inkább a 60'-as 70'-es évek polgári repüléséből gyűjtött, mert főképp ilyenek dolgozott.  Egyik nagy kedvence az Antonov An-2, itt nyíregyházán anno szinte csak ilyenekkel foglalkozott, betyáros egy ruszki dög. :-)  De borzasztó megbízható, igénytelen!  Másfél fedeles  konstrukció, teher és utaszállításra is alkalmas, 9 hengeres Szvecov csillagmotor 1000 lőerővel, akár 260-al is téphetett. :-) Régen volt sok, azonban ma már inkább oldtimer, Nyíregyen viszont van még lajstromban, nyáron szúnyogozni járnak vele.  Iszonyat hangja van!!! :-)  Viszont kint már szigorúan oldtimer, faterék 3-4 darabot is restauráltak már, amik most Angliában, Malajziában, Johannesburgban parádéznak stb.., időnként ők járnak javításokat elvégezni, mert ott a kutya nem mer hozzányúlni.  Angliából úgy 6 éve szárnyon hoztak haza egy ilyet javítás után, az angolok nem akarták elhinni hogy az "őrült magyarok" haza akarnak repülni vele. :-))  Pedig így volt!  Rá egy hónapra az angol Aero magazin egy teljes fotós cikket közölt róluk, valami "Antonov Odyssey" címmel, faternak megvan a magazin asszem.  Bár neki még a 60'-as évekbeli "Repülés" számok is megvannak. :-) 

Van itt négy kép a nyíregyi reptérről ( NEM SAJÁT! ) és az említett gépről.  Most nem merek rá megesküdni, de asszem hogy a kék-piros-fehér AN2-es járta meg Angliát.  Megkérdezem majd fatert.  A sárga PZL azóta már kész van. :-) 

Előzmény: blink_182 (1032)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1042

Köszi! :-)

Előzmény: blink_182 (1031)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1041

Igen de azt se felejtsük ki hogy ő tervezte meg az A110-est, és végeredményben ő találta ki a rally-t, mint technikai sportágat.  Amúgy meg érinthetetlen, mert tisztelni kell, még ha az ember fejére is szarik. :-) 

Előzmény: blink_182 (1030)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1040

Ámen! :-) 

Előzmény: blink_182 (1028)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1039

Két probléma van a fotózással:

1. Nagyon keveset vagyok otthon ahol a gépek vannak.

2. Analfabéta vagyok a fotózáshoz és helyem sincs nagyon.

A makettek minősége is hagy kívánni valót maga után. 14 évesen kezdtem bele, hogy egy kis kézügyességem legyen, meg szerszám használati tapasztalatom, mert nagyon suta voltam.

Ha a többiek elviselik akkor leírok párat hogy melyik irányvonalban mozogtam én.

A második vh összes sztárjából összeraktam 1 vagy 2 példányt így van Bf-109, Fw-190, Spitfire, Hurrican, P-51 Mustang, de inkább a különleges és különleges vonatkozású gépek érdekeltek.

Pl.: bulgár Bf-108, Me-262, Lippisch P.13 (bár az 1/48), magyar Ca-310, magyar FW-56, magyar He-70, Héjja...stb aztán finn MiG-21, albán MiG-15, argentin Super Etentard, Cseh MiG-29UB, német F-104 stb

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1038

Ha fotózol,az 1:24-esekere se sajnáld a vakut.Megnéznénk szívesen.

pedrito77 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1037

Akkor rakjunk fel pár képet, hogy a Miki is és mi is örülhessen/sünk végre.

Előzmény: blink_182 (1033)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1036

Ment mail Miki!

blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1035

Komolyan mondom azt hittem amikor elesett, hogy látni fogjuk a második Kyalamit...megfagyott a szar is bennem, de szerencséjére a pilóták jobban reagálták le a helyzetet mint ő....

Előzmény: Törölt nick (1019)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1034

Jómagam kedvelem ezt a pályát és újra bebizonyosodott, hogy két ember ért az egész stábban a Forma 1-hez.

Sajnos erről itt nem írhatok többet... :(

Button mindkét esetben hibázott, de most olyan a helyzet, hogy jobbat tesz az F1-nek ha nem veszik el a győzelmét. Csak az a baj, ha szabály van akkor legyen szabály és vonatkozzon mindenkire, minden esetben. :)

A faterja? Kegyetlen :) Bírom...ahogy a fiát is.

Előzmény: C.Miki (1018)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1033

Magam is megmodelleztem vagy félszáz IIvh-s és egy tucat hidegháborús gépszörnyet 1/72-ben, ugyhogy szerintem veled is lenne közös témánk! :)

Előzmény: pedrito77 (994)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1032

Szerintem fateroddal is elbeszélgetnénk órákat...

Előzmény: C.Miki (989)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1031

Fogadd mély gratulációmat!

Előzmény: C.Miki (981)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1030

Emlékeztek amikor én is írtam egy ilyet derekbellnek? Amikor írta hogy Ő TALÁLTA KI az emelős sztorit a képes autó vagy mi a fasznak a címlapján....

Előzmény: C.Miki (975)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1029

Ebben a hozzászólásodban leírtad a gyűjtés sava-borsát és tíszta szívemből beszéltél.

,,evolúciók,gyártók,pilóták,sztárok,privátok,pályák,tradiciók,emlékek,esések ,bakik,csalások,sírás,nevetés"

Az utolsó hét általad említett dolog amiért én gyűjtök. Próbáltam elmagyarázni már, de neked most sikerült.

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (941)
blink_182 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1028

Köszönöm a dícsérő szavakat, bár tisztában vagyok vele hogy ötünk közül messze nekem a legvegyesebb és a "leggyöngébb" a gyűjteményem. :)

Az igazság az, hogy soha nem érdekelt az mi a nagymenők véleménye, imádom az autókat a pénzem kevés, de rengeteg lehetőség van a kispénzű modellgyűjtőknek is (vatera, börze stb).

Tény, hogy kompromisszumokat kell kötni, de ha vár az ember megjöhetnek a régen vágyott dolgok is. (Lásd nálam Hill, verdák vagy 1500-ös Zsiga...)

Ugyhogy hajrá! Gyűjtsünk! :)

Előzmény: C.Miki (936)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.13 0 0 1027

Ha nem tévedek az 1200S az a karosszéria néhány pontján különbözik az 1200-estől, tehát pl. elöl a hűtőrács alatt már nyílások vannak, vagy hátul már nincs két macskaszem a lámpák alatt, hanem beleintegráták a lámpákba stb....... A lényeg az hogy 1200-es. :-)  Az ára is jó volt akkor, mert láttam már 20-ért a kajmánoknál.  Nyílván most az ilyen eladók is meg akarják lovagolni ezt a divathullámot, persze tudom hogy te nem divatból vetted, ( amúgy se vagytok divatolós gyerekek ) hanem mert neked is az van.  De megfordult a fejemben hogy egy jó emberrel milyen fasza kis hegyiautót, vagy egy korabeli páros rallyautóját lehetne elkészíttetni belőle............. Az is nagy kincs lenne a gyűjteményben.  Vagy az akkor NDK-s tuninggal ellátott pályagépet............ Lenne ötletem.  Egyébként elhiheted hogy sokan a "kell" alapon vették meg, és későbbi befektetés miatt.  Nem a Lada szeretetéért. 

Igen, ismerem az ukrán retro autókat..........sőt láttam már lengyelt is... Ezeken is most meg akarnak páran gazdagodni.  IST áron árulják stb...........

Előzmény: rallymanó (1026)
rallymanó Creative Commons License 2011.06.13 0 0 1026

Megvan bizony ! Igazából még most sem nagyon fogtam fel hogy 1:18-ban kiadták a Ladát.

Olyan hihetetlen. Egyet sajnálok, hogy ez nem az 1200S, mert az enyém az. De nagyon tetszik. Amin még meglepődtem az az ára. 13500 forint. Ez 1:18-as autók terén manapság jónak mondható. Fasza kis szerkezet ! Móninak is nagyon tetszett. Picit fura lesz majd a rally vasak között :) De jó helyen hajt ! Amúgy Miki pont úgy volt ahogy mondtad, divat cikk lett, komolyan mondom gyakorlatilag kis túlzással mindenki ez vette. De nem csalódás ez a modell. Sőt, maga az arányossága példás. Fényezési hibák, kiesett fényszórók, elhajolt kerekek, ezek a negatívumok. Az enyémen némi festék leverődés van, de majd kijavítom.

Örülök neki nagyon ! A kínálat rally téren amúgy igen gyér volt. Mindenki az ukrán retro autókat árulta, illetve volt egy-két "cseh" aki Abrexeket árult.

Előzmény: C.Miki (1025)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.13 0 0 1025

Szevasz Zoli! 

Na ha megvan a Lada az király! :-)  Tehát ez is olyan kiválogatós modell mint az Ascona.... hmmm... De a lényeg az hogy jól sikerült neked a börze, szép modellel is gazdagodtál, így kell ezt csinálni skacok. 

Akkor én megrendelek kezdésnek pl. 5 Maisto Lamborghini-t oké?  Rajtunk maradni csak nem fog. :-))  A felárat majd megbeszéljük. 

Előzmény: rallymanó (1023)
C.Miki Creative Commons License 2011.06.13 0 0 1024

Így van.  Pedig ha az emlékezetem nem csal, sokáig ment az Eurosporton Forma 1.  De látod, már a MotoGp-t, WRC-t sem adják, "csak" az IRC, Superbike, télen a "Dakar", ilyenkor nyáron a Le Mans, WTCC, GP2, Porsche kupa megy rajta, nem tudom lehet hogy még kihagytam valamit.  Nekünk olyan 1989 körül lett Eurosport a TV-nken, és emlékszemmennyire imádtam, mert rengeteg autó-motorsport volt rajta, még a Man-Szigeti futamot is közvetítették!!!  Amerikai versenysorozatokra is emlékszem.  Most meg.......... Nekem leginkább a WTCC nem hiányozna, helyette visszahozhatnák a MotoGP-t, mert ezerszer nagyobb nézőtábora van.  És rittig azt baszták el, azóta itt a neten nézem felvételről a futamokat, és hát így nem az igaz.  A WRC műsorok is faszák voltak, nyílván emékszel.  Szóval régebben jobb volt az Eurosport is. 

A retek klub meg a másik az külföldi mintára / megrendelésre került be a hazai csatornaválasztékba, és nem véletlenül lehet még antennán is fogni pl. pusztafingosiba, meg a minimál csomagban is benne van, nem véletlenül.  Ahogy írod, jó nagy agymosó TV, és az a baj hogy nagyon népszerű sajnos, tehát van igény a mocsokra, meg a sok szilárd halmazállapotú kreatúrára akik ott szerepelnek, a "sztárok"szellemi toprongyok.  Iszonyú káros az ilyen média, számomra ünnepnap lesz amikor megszűnnek ezek a csatornák.  Tudom-tudom nem kell nézni.......nem is teszem.  Csak amíg az ország nagy része tátott szájjal bámulja ezt a sok szutykot, addig semmiféle szellemi megtisztulás, feljebb emelkedés nem lesz a gödörből.  Az emberek nemzeti öntudatra ébredése, tiszta fejjel való gondolkodása veszélyes lenne a kampósorrú barátaink számára, ennek megakadályozására van az RTL Klub és társai.  Amíg sokan ezeknek a csecsét szopják,ne adj Isten ezeken szocializálódnak, lehet őket terelni mint a bírkát. 

Előzmény: Törölt nick (1022)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!