Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2011.02.01 0 0 91

"Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett."

Pontosan:-)) Az mar nem olyan nagy virtus.

Előzmény: freyya (87)
emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 89

kábé annyira látok a jövőbe, mint 2008 nyarán, mikor felvettem a frankhitelt :)

szerencsére viszonylag keveset.

Előzmény: kölcsönzői jelmez (85)
velo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 88

Az enyem is tobb lesz mint volt, de meg nem tudom mennyivel, meg nincs meg a papir.

Az asszony az ovodaban kapott brutto 1000 HUF emelest es 2000 HUF -al csokkent a nettoja.

freyya Creative Commons License 2011.02.01 0 0 87

"A másik a gazdag ember, aki eddig is elcsalta az adót (fekete, szürkegazdaság, céges autó, céges tévé, céges mikrosütő). Ők nem járnak jól a 16% SZJA-val."

Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett.

Előzmény: panxer (39)
Thelonius Creative Commons License 2011.02.01 0 0 86

Olyan borzalmas lenne egy a 15 milliós sávhatár?

Előzmény: Törölt nick (81)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.01 0 0 85

félig megszűnik, aztán lesz helyette valami igazságosabbnak nevezett más, nem gond

Előzmény: emp (82)
freyya Creative Commons License 2011.02.01 0 0 84

Határozottan. Lényegesen többet fogok kapni, mint tavaly, amikor még nem dolgoztam.

mindent szabad Creative Commons License 2011.02.01 0 0 83

Kíváncsi leszek ebben a nagy fülke forradalomba mikor lesz elege az embereknek akiknek 10-20 ezret vettek ki a zsebükből. Áprilisi kilakoltatásokról ne is beszéljünk. Amíg van enni addig nem harap a kutya, de ha nem lesz mit akkor tavasszal harapni fog. 

emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 82

jövőre még csak "félig" szűnik meg a szuperbruttó az ígéretek szerint, de addig még bármi lehet.

nemrégiben a Fidesz még teljes erővel fikázta a szuperbruttót, aztán csak meghagyták.

Előzmény: holalé (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 81

"És maximálisan szolidáris vagy, meg túlteng benned az empátia."

Te tényleg elvárnád hogy a jobbmódúak ne csupán arányosan fizessenek több közterhet, hanem még a jövedelmük sújtó elvonás aránya is nagyobb legyen?? Mégis mi erre a magyarázat, lehetőleg valami racionálisat mondjál, mit kap cserében az, akivel hátrányosan kivételeznek, nem elégedve meg azzal hogy azonos kulcsok mellett többet fizet, hanem jövedelme nagyobb hányadát vonnák el? 

Előzmény: Én, a 0000 (65)
Backupper6 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 80

Már több fórumban leírtam, és marhára unom leírni, de a gazdagok NEM munkabért kapnak.

Osztalékot, árfolyamnyereséget, részvényopciót....

De hát egyszerűbb irigykedni, meg örülni annak, ha a másik bérét viszi az adó, tök jó, ha nekem nincs neki se legyen! Ne már, hogy keresni merjen, mert esetleg kurrens tudása van, á nehogy..... A Gyurcsányék alatt még jutalmat sem volt érdemes kapni, a 2/3-a ment adóba...

Unom már ezt a "gazdagok gazdagodnak, a szegények szegényednek" szöveget. A gazdagok TESZNEK az SZJA-ra (gyengébbek kedvéért Személyi JövedelemAdó)

emp Creative Commons License 2011.02.01 0 0 79

például nálunk.

minden hónap első munkanapján utalnak.

amúgy én is beljebb leszek 30-40 ezerrel, de ma ráadásul kifizették a tavalyi negyedéves prémiumot is(ez csúszás új szokás), így nehéz az összevetés.

Előzmény: Tarjáni (46)
Lesliev Creative Commons License 2011.02.01 0 0 78

Nekem kicsit magasabb a fizum a hivatalos átlagnál. Gyermekem is van, de már kinőtt a családi pótlékból. Tehát rosszul jártam. Nem vagyok egyedül. Akik kevesebbet keres bruttó 300-nál, idősebb annál, hogy családi pótlékot kapjon gyermeke után, vagy fiatalabb, vagy csak egyszerűen nincs gyermeke, mert mondjuk valamiért nem lehet, az ráfizetett. Ennyit a nagy ígéretről, hogy "mindenki jól fog járni" . Az egykulcsos adó is csak az évi 5 millás jövedelem felett hoz igazi hozamot, alatta csak fél százalékot "nyert" a versenyző, hiszen 17-ről 16-ra csökkent az adókulcs, de a nyugdíj járulék meg fél százalékkal nőtt ...

Panka40 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 76

A szuperbruttóval együtt az adójóváírást is kivezetik jövőre. Tehát jövőre is kevesebb lesz. Az adójóváírás havi kb 12 000 Ft. Nálunk már volt ma bérpapír, és kevesebb lett a nettó! Nem csak nekem és nem minimálbéresek vagyunk.

Előzmény: holalé (58)
Backupper6 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 75

Fizetek én elég adót fiacskám, a cég levonja az utolsó fillérig. Eltartok a családomon kívül még pár embert.

A "barlang" pedig egy XVI. kerületi családi ház. A gyerek meg 10.000 forint nettó havonta.

Irigykedéssel meg nem jutsz előrébb, javasolnám neked is az ÖNKÉPZÉST és TANULÁST.

Le is megyek a saját konditermembe egy kicsit gyúrni meg futni, ebben a barlangban még az is van ;o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Memborchus Creative Commons License 2011.02.01 0 0 74

A topiktársunk egyes számot használ a gyerekei számánál!

Egy gyerekre mekkora adókedvezmény jár?

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.02.01 0 0 73

Áramár volt?

Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 72

Ott a pont, nem tudom.

De ezen az alapon 20%kal is emelhették volna :-)

Előzmény: Waladár (71)
Waladár Creative Commons License 2011.02.01 0 0 71

Tudod mennyi lesz az infláció? Nehogy az áram áremelés tényleg infláció alatti legyen!

Előzmény: Reader61 (67)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 70

Az viszont egyértelműen hülye, aki szerint a lakosságot hidegzuhanyként érte egy 3-4%os áramszámla-növekedés.

És azt hova sorolod, aki a bércsökkenés melleti áremelésnek tapsikol?!

Előzmény: Törölt nick (32)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 69

A fórum forradalmára szerint infláció alatt nő, szóval no para!

Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 67

Egyébként infláció alatt emelkedik az áramár, ezt hogy számítsuk?

Én ma azt hallottam, hogy előzetes bejelentés nélkül a mai nappal 7%kal nőtt az áramár.

Ez infláció alatti?

Előzmény: Törölt nick (15)
beorn Creative Commons License 2011.02.01 0 0 66

A gyereked eddig elvitte a fele fizetésed? Büdös kölök!!!

Előzmény: Backupper6 (63)
Én, a 0000 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 65

"Én jól jártam, és még gyerekem is van.

Végre nem viszik el a fele fizetésemet. ÉLJEN!"

És maximálisan szolidáris vagy, meg túlteng benned az empátia.

És olyan szerencsés vagy, hogy nincs gázszámlád, villanyszámlád, meg az élelmiszerért se fizetsz...

Hja, a barlangban könnyű!!!

Előzmény: Backupper6 (63)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 64

A konkrét fizetésed (fekete vagy fehér) abszolút nem érdekel, csak az, hogy jobban jársz-e az új adózási szabályokkal, több vagy kevesebb lett a nettó jövedelmed.

Előzmény: Big-B (8)
Backupper6 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 63

Én jól jártam, és még gyerekem is van.

Végre nem viszik el a fele fizetésemet. ÉLJEN!

Én, a 0000 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 62

"szja csökkentés megvalósult, gyerekkedvezmény megvalósult, szuperbruttó kivezetése jövőre valósul meg.

ennyi kedvezmény nemhogy az elmúlt 8 évben, de 20 év alatt sem valósult meg."

Ez, első látásra szóról szóra igaz. Most vegyünk a sokszázezer magyar családból egyet. Anyuka 110 ezer bruttóval, apuka 140 ezer bruttóval két gyerek. Mennyit is "nyertek"??

Mennyit nyer az, aki havi 350 ezer bruttóval és 440 ezer bruttóval él két gyerekkel?

Ha az adozona.hu weboldalon utánazámolsz, rájössz, akinek eddig is kevés fizetése volt, az ezután se fog sokkal többet kapni. Akinek "sok fizetése" volt, az sokkal többet kap. Ez pedig igazságtalan.

De erről már többtízezer bejegyzés született. El kellene gondolkodni rajta. Egy kis papír, egy kis ceruza, egy számológép....

Nem a saját, "én jól jártam" oldalról nézni a dolgokat!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 61

Ha már mindenhol ezt nyomatod: mennyi is az a Bajnai évhez képest?

holalé Creative Commons License 2011.02.01 0 0 60

szja csökkentés megvalósult, gyerekkedvezmény megvalósult, szuperbruttó kivezetése jövőre valósul meg.

ennyi kedvezmény nemhogy az elmúlt 8 évben, de 20 év alatt sem valósult meg.

Előzmény: Memborchus (59)
Memborchus Creative Commons License 2011.02.01 0 0 59

Azonnali adó és járulék csökkentés igérete? Kipukadt lufi? Üveggyöngy a választóknak?

Előzmény: holalé (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!