Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
"Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett."
"A másik a gazdag ember, aki eddig is elcsalta az adót (fekete, szürkegazdaság, céges autó, céges tévé, céges mikrosütő). Ők nem járnak jól a 16% SZJA-val."
Inkább úgy mondanám, hogy nekik totálisan mindegy, mennyi az SZJA. Bár lelkileg akár megterhelő is lehet, hogy most már csak 16%-ot tud elcsalni az eddigi harmincvalahány helyett.
Kíváncsi leszek ebben a nagy fülke forradalomba mikor lesz elege az embereknek akiknek 10-20 ezret vettek ki a zsebükből. Áprilisi kilakoltatásokról ne is beszéljünk. Amíg van enni addig nem harap a kutya, de ha nem lesz mit akkor tavasszal harapni fog.
"És maximálisan szolidáris vagy, meg túlteng benned az empátia."
Te tényleg elvárnád hogy a jobbmódúak ne csupán arányosan fizessenek több közterhet, hanem még a jövedelmük sújtó elvonás aránya is nagyobb legyen?? Mégis mi erre a magyarázat, lehetőleg valami racionálisat mondjál, mit kap cserében az, akivel hátrányosan kivételeznek, nem elégedve meg azzal hogy azonos kulcsok mellett többet fizet, hanem jövedelme nagyobb hányadát vonnák el?
De hát egyszerűbb irigykedni, meg örülni annak, ha a másik bérét viszi az adó, tök jó, ha nekem nincs neki se legyen! Ne már, hogy keresni merjen, mert esetleg kurrens tudása van, á nehogy..... A Gyurcsányék alatt még jutalmat sem volt érdemes kapni, a 2/3-a ment adóba...
Unom már ezt a "gazdagok gazdagodnak, a szegények szegényednek" szöveget. A gazdagok TESZNEK az SZJA-ra (gyengébbek kedvéért Személyi JövedelemAdó)
Nekem kicsit magasabb a fizum a hivatalos átlagnál. Gyermekem is van, de már kinőtt a családi pótlékból. Tehát rosszul jártam. Nem vagyok egyedül. Akik kevesebbet keres bruttó 300-nál, idősebb annál, hogy családi pótlékot kapjon gyermeke után, vagy fiatalabb, vagy csak egyszerűen nincs gyermeke, mert mondjuk valamiért nem lehet, az ráfizetett. Ennyit a nagy ígéretről, hogy "mindenki jól fog járni" . Az egykulcsos adó is csak az évi 5 millás jövedelem felett hoz igazi hozamot, alatta csak fél százalékot "nyert" a versenyző, hiszen 17-ről 16-ra csökkent az adókulcs, de a nyugdíj járulék meg fél százalékkal nőtt ...
A szuperbruttóval együtt az adójóváírást is kivezetik jövőre. Tehát jövőre is kevesebb lesz. Az adójóváírás havi kb 12 000 Ft. Nálunk már volt ma bérpapír, és kevesebb lett a nettó! Nem csak nekem és nem minimálbéresek vagyunk.
A konkrét fizetésed (fekete vagy fehér) abszolút nem érdekel, csak az, hogy jobban jársz-e az új adózási szabályokkal, több vagy kevesebb lett a nettó jövedelmed.
"szja csökkentés megvalósult, gyerekkedvezmény megvalósult, szuperbruttó kivezetése jövőre valósul meg.
ennyi kedvezmény nemhogy az elmúlt 8 évben, de 20 év alatt sem valósult meg."
Ez, első látásra szóról szóra igaz. Most vegyünk a sokszázezer magyar családból egyet. Anyuka 110 ezer bruttóval, apuka 140 ezer bruttóval két gyerek. Mennyit is "nyertek"??
Mennyit nyer az, aki havi 350 ezer bruttóval és 440 ezer bruttóval él két gyerekkel?
Ha az adozona.hu weboldalon utánazámolsz, rájössz, akinek eddig is kevés fizetése volt, az ezután se fog sokkal többet kapni. Akinek "sok fizetése" volt, az sokkal többet kap. Ez pedig igazságtalan.
De erről már többtízezer bejegyzés született. El kellene gondolkodni rajta. Egy kis papír, egy kis ceruza, egy számológép....
Nem a saját, "én jól jártam" oldalról nézni a dolgokat!!