Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Hátha valaki tud segíteni: Sziasztok, nagyon szőke kérdés lesz, pedig barna vagyok Lényeg, vettem egy új számítógépet, mert a régi már régi volt, procija is leégett, kukának minősítették. Televolt adattal, de mint kiderült, a merevlemez (1 terrás) menthető). Azon voltak az NCore letöltéseim is. Az új gép kapacitása kb. 240 G. Beüzemeltem az új gépet és próbáltam ügyeskedni, hogy a régi merevelemezről (F:) menjen tovább a seed, de az történik, hogy a C-re kezdi töltögetni át a filmeket, ezzel teljesen lecsökkentve az alap lehetőséget. Utorrenten már beállítottam minden lehetséges részen, hogy az F-ről szedje le a cuccot, de nem teszi. Folyamatosan csak azt látom, hogy F-ről megy a C-re, és ami ott van, az meg seedbe. Hol tudok még valamit bütykölni, hogy az eddig meglévő anyagok a gépbe később betett merevlemezről menjenek seedre. Ne haragudjatok, ha bután fogalmaztam. Köszönöm előre is bárkinek, ha segít ötlettel.
A tizenkettő (The Twelve / De Twaalf, belga, 2019) A „12 dühös belga ember“ dönt egy nő sorsáról, akit saját gyermeke és legjobb barátja meggyilkolásáért fognak perbe el. A bizonyítékok szép lassan, a történet előrehaladtával, finoman adagolva kerülnek sorra. Ugyanazt látjuk-halljuk, mint az esküdtek, akikről szól ez a történet, mert minden részben bemutatásra kerül egy közülük. Rengeteg minisztori, melyekből megismerjük a sorsukat. Vannak, akiknek a nehéz múltból történő megváltás-próbálkozása legalább olyan erős történet, mint a vádlotté. Ismeretlen Netflix gyöngyszem.
Elég gyorsan ledaráltam, eléggé nézette magát. A nézése közben rájöttem, hogy a könyvek ismerete sokaknak hátrány lehet, ha egy olyan "kacagós" sorit vártak, mint ami Gerard Durell könyveit jellemezte, legalábbis gyerekként/fiatalon. Ez inkább egy keserédes drámába fut ki, gyorsulva közeledik a háború, és a korfui kaland véget ér. Nyilván sok helyen kiszínezett a történet, gyerekkori álomkép, mintsem teljesen hű ábrázolás (ugyanakkor tele van a gyönyörű korfui táj és az állatvilág képeivel), így a végén még nagyobb a kontraszt a keserű valósággal szemben.
Osztályozásom némileg elfogult, mert a könyveket is imádtam és Korfun is többször voltam, jó emlékekkel. De enélkül is élvezhető szerintem, jók a karakterek, a fényképezés, a történet. Egy-két részt megnéztem szinkronosan, az is teljesen rendben van+külön vicces a helyiek, Spiro szinkronhangja.
Wednesday — kb. így kezdődött. (Tim Burton telefonja) (cseng) ... Szia Tim, itt a Netflix programigazgatósága, lenne itt egy rakás pénz, aminek elköltését rád szeretnénk bízni. Igen. A látványra ne legyen panasz: tudod, az a hamiskás gótika élmény meglegyen, amit még elvisel az ember. A kislány már ne kislány legyen, ne legyen túl sápadt, és álljon jól neki a fekete. Ne, ne úgy mint az eredetiben, hanem úgy, hogy nőként ragyogtassa a fekete. Nem kell tőle az a túl sok szociopata tekintet. Mértékkel adagold. A körülötte legyeskedő fiúk? Szépek legyenek, olyan amerikaiak. Aki nerd a sorozatban, az legyen is nerd, itt a két anyuka a minimum. A másság tisztelete evidens, 2022-őt írunk, nem 1938-at. A különcöket értsük meg. A kislány érezzen rá az új idők új szeleire, ne legyen annyira elutasító és társaságkerülő. Szép lassan barátságok is szövődjenek ám, mi azt szeretjük itt az igazgatóságon, az ötödik emeleten. Hogyne, Rolling Stones vonósokra meg cselesztára, kérdezned se kellett volna. Szóval, igen: nem a halottmenyasszonyos meg a batman-es Tim Burtont szeretnénk, hanem inkább az Aliz csodaországban rendezőjét.
Hát, ez a jó azért egy elég tág fogalom. Nézni nézem mindkettőt, de olyan hozsannákat biztosan nem tudnék írni róluk, mint egyes kritikák.
Amolyan egyszer nézhető, mérsékelten szórakoztató kategóriák számomra. Mindkettő kiindulási pontja elég érdekes, van néhány jó színészi teljesítmény, de azért ez egy alapvetően hazai szint, hazai nézőknek.
Én is végigdaráltam, nagyon tetszett. Amiben Emily Blunt szerepel, az nem nagyon lehet rossz. Szeretem a rövidebb sorikat, ahol valóban a mesélnivaló miatt adott a hosszúság és nem húsz évadra tervezik a lehúzást.
8/10
1899
A kezdeti lelkesedés után eltűnt a motiváció, főleg miután direkt végigolvastam a spoilereket :) Kicsit nekem kezd sok lenni az ilyen mindfuck sorikból. De nem kizárt, hogy a téli napokon újra előszedem, egyáltalán nem rossz, csak most nincs hozzá hangulatom.
The Peripheral
Végigküzdöttem az évadot, kicsit olyan Westworld 3. évad feeling. Jól néz ki, izgalmas is, de valahogy nem érzem, hogy bárhova is tartana. Viszont a könyvet valószínű megveszem, az az érzésem Gibson írói stílusában jobban bejön majd a történet. Állítólag lesz 2. évad.
7/10
The Durrels
Itt indokolt a sok évad, aki olvasta a könyveket, sok évnyi korfui kalandról van szó. Nekem nagyon bejön ez a görög feelgood sori, lassan kivégzem. Kedvem támadt a könyvek újraolvasásához.
9/10
Intergalactic
Bűnöző csajok akik magukkal vitték Harley Quinnt is, megszöknek. Szörnyű, borzalmas, kérem kapcsolja ki.
2/10
Avenue 5
X évad után sem tudom hova tenni ezt a humort. Néha nagyon röhögős, de hosszú távon fárasztó. Folyamatos verseny, hogy minél nagyobb baromságokat találjanak ki. 2. évadnál elvesztettem a motivációt.
6/10
The Last Ship 5. évad
Az első talán két évadot a vírus sztorival még kedveltem, leszámítva a csöpögős amerikai patriótizmust és az US Navy kilógó reklám lólábat. Lenyeltem a jó hadihajós jelenetekért és a kedvelhető karakterekért cserébe. Az 5. évadban túlvagyunk a víruson és kitör az új hatalmak között a háború. Kivételesen nem az oroszok vagy a kínaiak ellen, hanem egy új dél-amerikai egyesült államokkal szemben Kolumbia vezetésével. A dzsungeles jelenetek még so-so. A hadihajós jelenetekre viszont nem nagyon maradt pénz, alig mutatnak valamit, csak a CIC szobából halljuk 99%-ban hogy mi történik, pár nagyon gáz CG jelenettel megszakítva. Sajnos szinte nézhetetlen kategória lett.
The English - végignéztem tegnap, nem kapkodtam el, de így volt jó. nálam ez az év sorozata. intelligens, okos, minőségi sori, nagyszerű színészi játékkal, szuper történettel, amiből az ember még tanulhat is némi történelmet. ilyet szeretnék még sokat.
Willow s01e01 - belenéztem az ifjúkori emlékek okán, dehát, ez valami überfos. gagyi minőség, de ezen felül koncepcionális problémák is vannak vele. érthetetlenül behozták a kortárs tinédzser attitűdöt a fiatal karakterek ábrázolásához egy fantasy filmben! valami érthetetlen rossz elgondolás ez. nem is működik, nem hiszed el, hogy ez egy középkorszerű, régmúlt világ. fuhh, de rossz. ez a Lucasfilm el van átkozva.
Olyan bő két évad után meghatározó élményem a You-val kapcsolatban Elizabeth Lail elvesztése az első évad végén, ha ő marad, valszeg töretlen lelkesedéseel toltam volna minden évadot a bemutatása környékén.
Amúgy érdekes koncepció, engem nem igazán zavar mennyit merít a Dexter-ből mert az csak nagyon érintőlegesen volt meg anno. A kedves, megnyerő, gyerekbarát és védelmező sorozatgyilkos karakterét mindenesetre elég jól hozza Badgley végig. A körülette felbukkanó ilyen olyan nők, meg igencsak figyelemre méltók nagy többségükben és a legtöbb karaktert módfelett árnyalt módon ábrázolja is a sori. Amivel aztán simán be is vonza a nézőt a szériába.
Vessetek meg, nézem az "A király" c sorit. Nekem tetszik. Olasz Renátó jól "homorít", és a két feleség nek (Sipos Vera, Straub Viktória) is jó érdemjegyet adok. Lesz még változás a szerepekben ahogy haladnak az időben, kíváncsi is vagyok, hogy sikerül az "átállás" majd. Részletesebben: