Túl távoli az a rokonság, a pentóda sokkal közelebbi rokon, lévén cső, de Krizsink már arra is csúnyán néz, ha a triódás taliról van szó :) Sőt, mint írtam, már a triódának kötött pentóda sem igazán szalonképes arra felé... de mindjárt nyitok neked egy V-FET topikot, hogy ne kelljen itt offolnod tovább vele :)
A V-FET-nek van valami távoli rokoni szála az elektroncsöves triódákhoz.
Ez az eszköz is normál esetben vezet, ha nincs rajta negatív lezáró feszültség (P chanel), ami 40-50 voltos(!) értékű, valamint az Ug/Id karakterisztikája a triódákéval nagy hasonlóságot mutat.
A más típusú teljesítmény FET-eknek semmilyen működés/karakterisztika hasonlósága nincs az elektroncsöves triódákhoz.
Azért elhozhatnád..... ki tuggya, lehet, hogy kiváncsiak lennének a fiugg egy homokosra is, hogy legyen mihez képest az egekbe magasztalni a triódásakat, bár kétesélyes lenne ez a meccs :)))
Én megyek /remélem, kapok születésnapi tortát is :-))))/. De nem viszek semmit, mert most, nem hogy triódásom nincs, de még csövesem sem. /Legfeljebb a V-FET-esek tábort tudnám erősíteni./ De ezt már csak nagyon halkan mertem megjegyezni, mert félek pagrus próféta adapter kiátkozásától.
Az idén is találkozhatunk a tavalyihoz hasonló időpontban, azonos helyszínen, megrendezésre kerül a
</P>
II. Triódás Találkozó
A találkozó ideje 2010. április 10.-én 9 óra, a Tolna megyei Csehi pusztán.
Szívesen látunk mindenkit, aki trióda végcsöves erőstőt hallgat.
A találkozón lehetőség lesz megismerkedni eddig még ismeretlen triódásokkal, és elmélyíteni a már meglevő ismeretségeket. A tavalyihoz hasonlóan tervezünk tematikus programot is:
triódák és hangfalak témakörben.
Terveink szerint lehetőség lesz viszonylag széles erősítő és hangfal választék meghallgatására. Erősítő lesz pár a wattos SE-től a 10-20W-os PP-ig, hangfal pedig a szélessávú tölcsérestől a planárig, a szatatikuson át a dinamikusokig. Izgalmas választék van kibontakozóban. Aki úgy gondolja, hogy szívesen járulna hozzá a technikai paletta szélesítéséhez az hozza bátran eszközeit.