Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Leginkább a festékek hígításáról volt ismert főleg szobafestők használták. De orvosi célra is használják. Ezen kívül létezik művészi, festőművészek szere.
Az úgy nekem nem jó ,stabilnak kell maradjon a lötty ! Mi lenne ha mészkénlevet főznék ? Azt hogyan csinálták hogy nem vált szét ? Turmix nem volt akkoriban még !
Hát lehet ezt nem vitatom de mi meg nem tudjuk megfizetni sajnos ! Az előbb játszottam a permetező géppel ! a másikon írták hogy 8 deciliterrel megpermetezik az egy fát simán . Hát nekem a fügefára három oldalról fújva a 10 liter víz nem volt elég ,kisebb fúvókát tettem bele hát nem tudom az majd ér-e érdemben 20 bárnál bármit is ! ! De valamit tuti variálok hátha tudnék sprólni a vegyszerekkel .
"a parafin amit most is gyárilag használnak hát az bizony nem akr összekeveredni a vízzel"
Ez egyáltalán nem meglepő, mivel a víz nem oldja a paraffint. Csak emulgeálni tudod ami annyit jelent, hogy pl forró vízben megolvasztod a szilárd paraffint és valami nagyon gyors keverőgéppel apró cseppekre szétcsapatod a vízben, így kapsz egy fehér, tejszerű folyadékot. (Kb olyat mint pl az esztergagépek hűtőfolyadéka - csak ott az olajat dolgozzák így össze a vízzel. Vagy a tej is ilyen /vízben oldott zsír + egyebek/ de ott kicsit más a "gyártási folyamat".)
Aztán ehhez még hozzá kevered amit akarsz és már fújhatod is - mielőtt az apró paraffincseppecskék újra elkezdenek összetapadni és kiválni az oldatból...
Valami lemosón töröm a fejem ,mert már elegem van a 3300 forintos bolti szerekből amiből fél liter kell a 10 liter vízbe ! És a rézzel nincs baj azt ugye önállóan fújjuk, de a kénnel már baj van abban ugyanis parafin is van . Régen főzték házilag ezeket ,de pont a másikon írtam hogy petróleumot ,gázolajat adtak hozzá de ezek már vagy nincsennek vagy nem ugyan azon anyagok mint 40 évvel ezelőtt voltak . De a parafin amit most is gyárilag használnak hát az bizony nem akr összekeveredni a vízzel sehogyan sem .
Igen igazad van , az árak elszaladtak de nagyon . De mint írod az alapanyag árak is magasak de a munka ára is hatalmas .
De ezt észre is venni , az átlag emberek nem tudnak előbre mozdulni . Mert ezeket az árakat nem tudják megfizetni .
Már pár kerékpár szervizek vezetőivel beszéltem, és tadakozodtam az árakról is ( pl : egy teljes szervíz ) 30000 -40000 közötti összegbe kerül ( egy teljes generálja 1-1,5 óra ) .
De a lakatos munkák is el szaladtak a tavalyihoz képest .
Eddig sem én vezettem hétről hétre . Csak akkor kellettem ha az aki azon a héten dolgozott az autón és szabira ment 1-2 napra . Vagy akkor ha az autóval gond volt . A másik 3-om intézmény karbantartója váltotta egymást hétről hétre . Cserében én voltam a intézményünk minden helyén a karbantartói feladatokra ( így legalább mindenhol és mindenkivel megismerkedtem és jókat csevegtem 😉 ) .
Szóval remélem ,hogy az autó karbantartási feladatokat is az a valaki kapja majd .
A három kolléga eleinte zúgolódott a + feladat miatt , de mára már bele törödtek . Persze azért kicsit rám haragudtak , hogy nekem nem kellett vezetni menni . De én meg takaroztam azzal ,hogy nekem meg mindenhova kell menni intézményen belül ( hajlektalanszáló , gyermek orvosi rendelők , vedönői épületek , és a járobeteg pszichiátria épülete ) . De sok helyen megtudtam győzni az ottani vezetést , hogy a feladatot a város fentartóival kell megcsinaltatni . Így a munkát más végezte el ,de s nekem csak egy telefonba került az ottani vezető felé . Aztán ment a számla a központba . Eleinte jöttek a kérdések a főfőnitől : Nem tudtam megoldani a feladatot ? De jól tettem ,hogy szóltam a fenntartók felé . De azért előbb velük kellett volna beszélni , de ha ezt így elintezem ezekután akkor ennek örülnék ezután is . Persze a város fentartójának a vezetőjét már vagy 15 éve ismerem elég jól .
Szóval nekem mindenhol csak egy telefonba került a hiba elhárítás , s ezért cserében mindenhol örültek nekem . No jó a munka volt amikor 2-3 nap után végeztek el .