Keresés

Részletes keresés

prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1944

Lécci. Nekem(!) elhiheted, hogy nagyon jó. :)

Előzmény: Törölt nick (1942)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1943

Ott végződik.

Előzmény: pazzo_1 (1941)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1942

Még nem, de elmentettem. El fogom olvasni mert kíváncsi vagyok rá.

Előzmény: prophet1 (1936)
pazzo_1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1941

A baj ott kezdődik, mikor nem ismeritek a másikat, mégis megítélitek.

Előzmény: Kaury (1939)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1940

Akkor rosszak ezek a gonoszok. De újjászülethetnek az Isten kegyelméből - egyesek.

Előzmény: Kaury (1938)
Kaury Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1939

Szükségük van rá, csak nem mondja meg nekik senki....:(  , de mi azért vagyunk itt.  :)

Előzmény: prophet1 (1937)
Kaury Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1938

Helyesbítek: nem rosszak az emberek, hanem a rosszra hajló természe és a  bűn álta sok rossz dolgot tesznek.  :(

prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1937

Éa a jó emberek sorba el fognak kárhozni... Mert nincs szükségük bűnbocsánatra.

Előzmény: Kaury (1935)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1936

"cáf"

(Ezerszer meg van már cáfolva, csak olvasni kellene a megfelelő helyen. Elolvastad a "Református eucharisztiát"? amit Neked linkeltem be?)

Előzmény: Törölt nick (1933)
Kaury Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1935

Szia!

Itt azt nem mondta senki, hogy harmonikás nem jó ember. Nem erről van szó...

Persze, anélkül is vannak jó emberek, és "hívők" között is vannak rossz emberek,mert emberek. Hiszen szabad akaratunk van....

Előzmény: pazzo_1 (1930)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1934

no

Előzmény: pazzo_1 (1932)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1933

>Egyszerűen köze nincs hozzá, amit kihoztok belőle<

Akkó cáfódd meg!  Vagy nem tudod???:)

Előzmény: ösztöke (1928)
pazzo_1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1932

Olvastam a fórumot, no comment.

Előzmény: prophet1 (1931)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1931

Van egy rossz hírem: Jézus Krisztusban való hit nélkül halott vagy.....

Előzmény: pazzo_1 (1930)
pazzo_1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1930

Van egy jó hírem. Nem kell ahoz egyházi tagnak lenned, hogy jó ember légy. Én sem vagyok keresztény.

Előzmény: pazzo_1 (1929)
pazzo_1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1929

Előzmény: harmonikás (1907)
ösztöke Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1928

Ne hülyéskedj, mit kéne cáfolnom?

Egyszerűen köze nincs hozzá, amit kihoztok belőle (átváltoztatós balhé), csak felbontása az igének, és hamis következtetés. A test nem használ semmit, mondja Krisztus azoknak, akik megbotránkoztak, mert valóságos test evésre gondoltak, mint ti. Hanem az Ő beszéde, ez az étel, a mennyei eledel, ami megelevenít, ami szellem és élet. (63-as vers, amit "véletlen" kimaradt az idézetből)

Előzmény: Törölt nick (1919)
Nemo Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1927

Ez a bizonyítás nem ér össze. Attól, hogy Jézus teste valóságos étel, még nem lesz igaz, hogy a kenyér az ő valóságos testévé lényegül át.

Hiszen a szellemei eledel is valóságos eledel, és még nem is kell kapernaita módon értelmezni az evését.

Az az értelmezésed, miszerint az örökélet csak az átváltoztatott kenyér evése által lehet a miénk, a r.k. tannal is ellenkezik. A r.k. felekezet elvetette a csecsemők kötelező áldoztatásának tanítását.

Előzmény: uvegszikla (1916)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1926

Gondoltam:)

Előzmény: prophet1 (1925)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1925

Egyelőre csak költői kérdés volt...:)

Előzmény: Törölt nick (1924)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1924

A nadrágot vállalom, de a zakót azt sajna nem tudom.:) De biztosan van felétek is egy jó férfiszabó aki megcsinálja. :)

Előzmény: prophet1 (1923)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1923

Látod, pedig én alacsony vagyok és kövér. :) Nehéz rám megfelelő öltönyt venni. És hamarosan szükségem lenne egy új öltönyre, mert ezer éve nem volt új öltönyom. :) És a jövőben - talán - gyakrabban kell majd öltönyben "szerepelnem". :)

Előzmény: Törölt nick (1922)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1922

Azt már nem, pedig férfiszabónak tanultam. Aztán elvégeztem a nőit is, és inkább női ruhákat vartam. De azért férfi nadrágot még tudok, csak zakót nem. :)

Előzmény: prophet1 (1921)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1921

Rozálka! Öltönyt tudsz varrni? (mármint újat...)

Előzmény: Törölt nick (1914)
Kaury Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1920

Szia harmonikás!!

Olvastam, mit írtál. Megint el akarsz menni. Már másodszor, mióta itt vagyok, de valami (Valaki)  mindig visszahúz ide. És ez addig igy lesz," amig be nem adod a derekadat "az Úrnak. Mert Ő nem mond le rólad.

Erőlködhetsz, veszekedhetsz, nem vagy Nála erősebb.

(Csak arra vigyázz, hogy a végén ne neked legyen igazad....)

Te nem vagy keresztény?                                                                                                                Kaury  :)

Előzmény: harmonikás (1907)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1919

Oké Ösztöke! Akkor arra kérlek, hogy az üvegszikla által írt 1916-os hsz -ében leírt sorokat,

cáfold meg a biblia igéivel.

Minden sort külön külön.

Előzmény: ösztöke (1917)
Jéhu74 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1918

Jézust nem lehet fizikailag megenni, és vérét meginni. Aki azt mondja, hogy valóságosan Jézus húsát, és csontját esszi, és vérét issza az nem mond igazat, mertz csak fizikailag át nem változtatott kenyeret, és bort iszik.

Csak szellemileg, és szimbolikusan lehet elfogyasztani, de nem valóságos fizikai valójában.

Azért alakult ki ez a tévtanítást, hogy az ostya imádtát igazolják.

Az apostolok sohasem imádtak kenyeret, föleg nem ostyát. A kajából nem volt divat Istent csinálni, csak a pogányoknál. Még a zsidók sem imádták az áldozati állatot, holott Jézust szimbolizálta. Meg kell térni az anyagi teremtett dolgok, és bálványok imádatából.

Csel. 17,24
Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.
Csel. 17,25
Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent;
Csel. 17,26
És az egész emberi nemzetséget egy vérből  teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;
Csel. 17,27
Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
Csel. 17,28
Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.
Csel. 17,29
Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kőhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség.
Csel. 17,30
E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:
Csel. 17,31
Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által,  kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból.

ösztöke Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1917

uvegszikla,

Ezerszer megcáfolt "érvekkel" a csonka idézettel jössz barátom, nem megy ez neked. Ez itt kevés. Ez fórum, az írások megmaradnak, nézz csak utána, itt ez már csak ismétlés (kismilliószor megcáfolt, lerágott, csak olvasni kéne, nem csak újként beírni) és csak ismétlésként mondom neked, mint újnak: Ez az idézet itt semmilyen bor és kenyér, ostya és stb. átválzozásáról nem ír (mint ahogy trolibusz vasalásról sem), főleg nem utasít, de gondolom te azt sem tudod, mint jelent az utasítás, pl. "tedd ezt." utasítás, parancsolat, de egy tanítás nem utasítás, se nem rendelés. Mellesleg, itt valahogy mindig csonka az idézet, és kifelejtik a 63. verset, hogy a test nem használ semmit, a beszéd, amit Krisztus szól, az az ami megelevenít (tehát nem a TEST, az nem használ semmit, miért is kéne átváltoznia?), az pedig szellem és élet. Már szólt ez azoknak, akik megbotránkoztak, hogy Krisztus testét hogyan ennék valóságosan. Nos, félre értették a dolgot, mint ti, csak ti szándékosan, a népvakítás kedvéért.

Hát igen, a beszéd, bizony étel, megelevenít, de a test? Semmit nem használ, ehettek akármit is. Átváltozásról meg még egy szó sincs az idézetedben.

Csá

uvegszikla Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1916

"Krisztus ilyet nem rendelt, hogy átválzotna bármivé, hogy egyék az átváltozottat"

Hogyne rendelte volna, sőt enélkül nem is üdvözülhetsz!

Ján.6

35"Én vagyok az élet kenyere - felelte Jézus. - Aki hozzám jön, többé nem éhezik, s aki bennem hisz, nem szomjazik soha. 

41A zsidók elkezdtek zúgolódni, amiért azt mondta: "Én vagyok a mennyből alászállott kenyér."

48Én vagyok az élet kenyere.

49Atyáitok mannát ettek a pusztában, mégis meghaltak.  

50Ez a mennyből alászállott kenyér, aki ebből eszik, nem hal meg. 

51Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért."

52Erre vita támadt a zsidók közt: "Hogy adhatja ez a testét eledelül?"

53Jézus ezt mondta rá: "Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 

54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon.

55A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital.

56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne.

57Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik.

58Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él.  

Nem mindenki, csak aki eszi!!!!!

Előzmény: ösztöke (1910)
prophet1 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1915

Kedves Rozálka. Jópofa vagy. De azért - gondolom - nem sokat olvastál Kálvin Jánostól és egyéb reformátoroktól...:) Úgyhogy ne legyél olyan biztos a dolgodban....

Előzmény: Törölt nick (1914)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!