Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Igen tőlük, de most is hangsúlyozom, nem bántom Őket. Totál kedvesen álltak hozzá a dologhoz.
Azonnal reagáltak, és egyből felajánlották hoyg küldenek másikat. Először gyanakodtam arra, hogy nem nyit elsőre talán olyan bimbót, hogy cirmos legyen..viszotn hogy láttam a másik növényt, így teljesen eloszlott...
A Highnoon nálam idén már teljes pompában van, imádom nagyon.
Itt a kép. Az sötétes matt zöldes levelű volt az első,,ennek a levelének a szárai is erőseb bordósak, a sárgásabb vékonyabb levelű a valóban cirmos.
Viszont, ha jövőre valami oknál fogva cirmosat nyit, a látható különbbségek ellenére. Akkor sűrűn fogom kérni az elnézést tőlük, és nyilván kifizetem a plusz növény árát. Ezért is mondom, hogy nem bántom Őket, tényleg azonnal orvosolták,,de az is lehet nem én vagyok sőt ( te is ebnben taposol ),,az első reklamáló. Ha ok nélkül tettem, akkor jövőre én helyrehozom a hibát.
Naa, ez nagyon pozitív! Te is a Tü... -nél vetted?
Amúgy amit én onnan cirmosnak vettem, az tavaly olyan ciklámenes volt ( reklamáltam, küldtek másikat, de azon nem volt virág sem tavaly sem idén, úgyhogy nem tudom milyen ) viszont idén nagyon szép lett. Sajnos a képek nem adják vissza a valódi színét. Most is rózsaszínes-ciklámenes volt a bimbó, amikor kinyílt is sötét rózsaszínes volt, aztán szép lassan átment valami eszméletlen igazi pirosba. És hatalmas volt!
Tennél fel képet a cirmos leveléről nekem?
Mondjuk én a 2 növényem között nem látok különbséget.
Mindegy! Lehet, hogy ősszel rendelek egyet a Sz. Sándortól. Benne eddig nem kellett csalatkoznom.
Amúgy meg rosszul írtam, még az elvileg Highnoon és a Chromatella még nem nyílt ki. A kétséges sárga meg a szar idő miatt nem akar teljesen kibontakozni. Eddig az eső miatt nem nyílt ki teljesen, most meg a viharos szél miatt. Remélem azért fogom látni teljes pompájában!
( a cirmosom amit rendeltem, nekem is rózsaszín lett, nagyon örültem, hogy kinevetle a bimbót mert így azonnal reklamáltam. Jövőre ez már olyan hülyén jött voln aki. Nagyon tipp-topp-ul álltak a dologhoz, mondták küldenek másikat, ami nyílik náluk és cirmos. Így abban maradtuk, hogy rendelek tőlük, és abba a csomagba beleteszik nekem. Így is volt, ugyan elvirágozva de a szirmok még ott voltak, és cirmos. Itthon a két növényt összehasonlítva a levélzetük színe erezete is más, előfordul, de velem nagyon kedvesek voltak.)
Nálam is kinyílt mindegyik fás, amin volt bimbó. Egy újabb piros lett rózsaszín. Már meg sem lepődtem. :-(
Nagy csalódás volt viszont, hogy a lutea-ludlowi-nak vett növény olyan virágot hozott, mint a Highnoon. Viszont tuti nem az, mert a Highnoon-om még csak bimbós, jóval kisebbek rajta bimbók és a levélzete is egészen más. Nem igazán tudom beazonosítani. Nagyon szép, csak én nem ennek vettem. :-(
Újabb érv a drágább, de megbízható, kifejezetten peóniákat termesztő eladók mellett.
Nem tudom megmarad-e a letörött ág, de sajnos már tele van letörött ágakkal egy váza, mert ma reggel találtam egy nagyobb letört ágat, amit ez a viharos szél törött le. Egyelőre csak 1 törött ágat találtam, de még mindig baromira fúj. :-(((
A delavayi-t meg valami totál tönkre tette, az összes leveles hajtást kitördelte, csak a csupasz fás ágak maradtak meg. Nem tudom milyen állat volt, akár valamelyik saját vagy idegen macska is lehetett, vagy nem tudom mi. Lábnyomot nem találtam.
Nagyon remélem, hogy gyökérről kihajt, mert a csupasz ágakon tuti nem lesz már semmi.
Szia!Életben maradt a törött pünkösdid?Sikerült"gyökereztető kezelésbe" vonnod?Elnézést a múltkoriért,de akkor nem volt időm:o(tájékoztatni téged korrekt módon.
Én azt szoktam mondani, hogy a kertem egy másik földrész. Az elkövetkezendő 1-2 évben fog csak kiderülni, hogy virágaimnak bejön-e a különleges mikroklíma.
Persze már nagyon készülődnek, de alig bírom kivárni.