Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
A Jobbik vidéken sokkal erősebb és annál is erősebb lehet 2010-ben. Szerintem aza fura helyzet fog előállni, hogy a vidék elég lesz a Jobbiknak a Parlamenthez, míg Butapest kevés a szadinak. Persze, akkor majd mindenki jó meglepett lesz... :))
"Érvénytelen az első időközi választás 2004.11.15. 14:19 November 28-án négy jelölt neve biztosan szerepel majd a soproni időközi választások második fordulóján. A soproni országgyűlési képviselő- választás első, az alacsony részvétel miatt érvénytelen fordulója mind a hét képviselőjelöltnek csalódást okozott. November 28-án négy jelölt neve biztosan szerepel majd a szavazólapon, hárman még megfontolják indulásukat. Sopronban még nem volt időközi választás és az időjárás sem kedvezett annak, hogy az emberek kimozduljanak otthonról. – Ott leszek a második fordulóban – mondta Firtl Mátyás, a Fidesz-MPSZ jelöltje. Sopronban még nem volt időközi választás és az időjárás sem kedvezett annak, hogy az emberek kimozduljanak otthonról. Talán ezért volt érvénytelen az első forduló. Az 53,63 százalékos eredményemet – amely kimagasló – alapvetően két dolognak tulajdonítom. Egyrészt dr. Szájer József munkáját ismerték el a választók, másrészt pedig a programomat, hiszen mi közös jövőképet vázoltunk fel a soproniaknak. – A rám adott igen szavazatok – folytatta Firtl Mátyás – egyúttal igenek a Fidesz politikájára is, előrevetítve a december 5-i népszavazás kimenetelét. A polgárok ugyanakkor sárga lapot mutattak fel a kormánynak. " Kisalföld.hu
4697-et (58,68 százalék) Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1850 szavazattal (23,11 százalék), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal (8,51 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,69 százalék), míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,69 százalék)
Ez Neked nyilván öröm, ha 2010-ben egy 2/3-os Fideszt remélsz. Nekem már egy életre elegem volt a bolsi egypártrendszerből, én ezt kevésbé szeretném. Ennyi.
Persze ez az eredmény nem igazán számít, hiszen mindenki tudta előre, hogy nem lesz érvényes a szavazás. Bolondok lennének ebben a hidegben kétszer elmenni szavazni a választópolgárok.
De mi csak az orrunkig látunk. Csak az látjuk, hogy johnemse 5% Jobbik 7%. Fidesz 70% A hétköznapok apró örömei a Barátok közt és a józsibarát mellett.
hihihihi. 350 szavazat az egyik legerősebb kerületükben...ha ezt megszorozzuk 22-vel, és mondjuk megen megszorozzuk 2-vel, hogy azért a 2010-es választásokon, mégiscsak aktivizálják magukat... az a cirka 15000 ezer szavazat mire lesz elég, merthogy a fővároson kívül gyakorlatilag senki nem fog rájuk szavazni.
Végül is az jött be, amit mindenki várt és itt legfeljebb a ballibeket hozza lázba a Szonda Ipsos,
Én ebből inkább arra következtetek, hogy az SZDSZ-nek nincs tartaléka, de egyetértek veled, hogy a Jobbiknak sem. Ha többen mennének el, akkor is hasonló arányok lennének, persze a Jobbik és az SZDSZ kisebb %-ot kapna.
Itt a nagy vesztes az MSZP és a nagy nyertes a Fidesz. Most nem Ferencvárosi viszonylatban, mert ott a fideszes csak másfél évig fog csücsülni, az SZDSZ meg már így is kész, hanem Bp méretekben. Továbbá az EP választások esetében.
Lelkem Fine Tune testvérkéje, nekem semmi közöm az SZDSZ-hez, még annyi sincsen, mint Neked. Egyetlen nickemen sem nyitottam még róluk egyetlen topikot sem; a fülkében pedig lehet, hogy a MIÉP a favoritom...