Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ha a Füredi úti McDonaldshoz mennék, mivel menjek? 21/33/A1 busz jó lenne, mert a Jerikó megálló egy köpésre van, viszont a járatok elképesztően ritkán mennek (vicc), egyszerűbb lenne a 2-es villamossal a Nádor utcáig és kicsit több gyaloglás?
Trolihosszabbítás vagy trolik beintegrálása a buszhálózatba. Utas szemszögből lényegtelen az utazási eszköz típusa. Bár a troli környezetbarátabb, ez tény.
Gyorsaság szempontjából ott a legjobb, de szerintem ott nem lenne akkora kihasználtság. Sőt, szerintem egyébként sem. A Piac utcai rész bőven el van látva, így egy jó átszállási pont kellene az 1-esre és a 2-esre, és másfelé tovább vinni a leendő 3-ast.
De én még mindig azt mondom, hogy ilyen árakon a villamos nem hozná be az árát, inkább troliban gondolkodnék.
Legtöbbször a 46-os család valamelyikével jövök ha Pest felől érkezem este mert általában óra körül érkezik a vonat, de a 30-ra 37 percet kéne várni... És még így gyorsabb hogy a Gyepusor utcától sétálni kell.
Nem tudom mi lenne a jó, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi nem a legjobb, szerintem szomorú, hogy a Nagyállomásrol ilyen nehézkes eljutni a tocoskertbe, mert a menetrend ritka, főleg este és hétvégén.
Hát a Déli soron át szerintem gyorsabb lenne, mert egyrészt a Szoboszlói-István kereszteződés után az első lámpája a Nagyállomáson lenne azzal szemben, hogy a Szoboszlói-Erzsébet utca útvonalon befele 3, visszafelé 4 lámpát is érintene. De így egyik se játszik, mióta a Salétrom-Névtelen utcán át kerül, és kihagyja a Raktár utcát. Sikerült a két útvonal hátrányait ötvözni.
Lehet, igazából személyszerint az szokott kiborítani, hogy amikor vonattal jövök este nyolc után, kb lehetetlen az állomásról a derék utcára eljutni mert a 30-as oránkénti közlekedése vicc.. ráadásul pont nem igazodik a pestről érkező vonathoz. És szerintem elég szomorű, hogy csak az Újkert-Vénkert felé lehet eljutni rendesen a Nagyállomásról ugyebár a 2-es villamossal.
Az való igaz hogy leterhelt lenne a villanospalya azon a szakaszon, de én jelenleg két elleniranyu autóbuszvonalon gondolkoztam mely a Nagyállomás, belváros, autóbusz-állomást és a tocoskertet teljes egészében körbe járná.
Ott azért a 31-32-es kiváltása volt a lényeg. Két viszonylatot el is bír a hurok a Nagyállomáson, de hármat nem hiszem. Még akkor se, ha fejállomás épül oda - már ha valamikor is megépül a süllyesztett buszállomás.
Tényleg több értelme lenne egy olyan viszonylatnak, ami a belvárosba visz, de nem hiszem, hogy az egyirányúsítások után megint szét akarnák verni pl. a Széchenyi utcát.
Gondolkodni lehet benne, csak nem hiszem, hogy megvalósítható.
Honnan hová menne? A Nagyállomásra nem hiszem, hogy kéne még egy viszonylat. A sínek elhelyezése a másik gond. A Derék utcán és a Kishegyesi úton még lenne is elég hely (a zöldterületből), de máshol csak az úttesten férne el, az pedig nem hiányzik azon a zsúfolt szakaszon.
Az ellenirányú körjáratoknak egyébként van értelme, csak el kéne dönteni, honnan induljon.
Éppenséggel szerintem már most is sokkal jobb lenne akár busszal is, egy ilyen útvonal,
Nagyállomás - Piac utca - Széchenyi utca - Nyugati utca - Kishegyesi ut - Derék utca - Vincellér utca - István ut - Nyugati utca.... Nagyállomás körjárat es ennek egy ellenirányu változata, sűrű menetrenddel, csuklós buszokkal
Igy természetesen az egész tocoskerti buszhalozat atszervezheto lenne ugy hogy ne 100 féle járat legyen ritka kovetesekkel hanem jobb átszállási kapvsolatokkal de suru menetrenddel egy, rövidebb vonalon.
Bár a 12 22/24-es jaratokat meghagynam a többin varialnek csak.
Nem tudom, hogy igaz-e a hír, de azt hallottam "belső" forrásból, hogy nagyon kacérkodnak a tócóskerti villamos ötletével.
Szerintem mi lesz ebből? Szerintem felesleges pénzszórás lenne. Inkább tegyék rendbe a buszhálózatot vagy bővítsék ki jelentősen a trolihálózatot (nem csak a tóciba kellene kivinni), ha már annyira szórni akarják a pénzt.
Csak azt figyeltem meg, hogy sikerült egy n+1-dik betűtípusú relációt szerkeszteni a kijelzőkre.
Egyáltalán van termelés a Kronesben? Ha nincs, gondolom egy ideig nem lesz forgalma, a mérnökök, műszaki előkészítők, vezetők meg úgyis autóval járnak...
Igen, oda is kéne segítség, de elég, ha a Határ útnál maradunk. Balesetveszélyes. Se járda, se közvilágítás, se járható út. Bőven lett volna a Határ úton is mit fejleszteni a körforgalmon kívül. Sajnos ezzel a beruházással le lesz tudva az egész.
Magát a tervet lehet ezzal a jelzővel illetni, mert semmivel nem gyorsítja a közlekedést, sőt, kerülni kell miatta.
Egy egy színbe hozott, felszíni négyágú körforgalom megoldotta volna a problémát, de ez így nem. Ráadásul maximum fele áron meg is lehetett volna valósítani.
De miért szar? Azt amúgy vágom, hogy felénk a tervezőirodákban szeretnek rárántani a lámpás kereszteződésekre, de ez a csomópont egyáltalán nem indokolja. Sőt ahol van hely a lakott területen kívül, máshol se, lásd az M35-ös csomópontját.