Azt hiszem ez a Casiopee, ahogy a kerteszetek oldalain latom. Most gondoltam arra, hogy atultetem, mert eltakar mindent ami mogotte van - es hatrabb teszem, mert a leiras alapjan elerheti a 2.5 m magassagot it, a talaj savassagatol fuggoen... Most mar szinte olyan magas mint en.
Nem igazán tesz jót a kukkolás :)-de bevallom én is szoktam :)
Ha nagyon kíváncsi vagy emeld ki, és nézd meg, de úgy, hogy ne sérüljenek a gyökerek, majd miután megnézted óvatosan tedd vissza. Ha kijön a cserép alján az már jó :)
Nem tudod megnézni, hogy van e gyökere? Nem jön még ki a cserép alján? Attól, hogy hajt még nem biztos, hogy van gyökere! Én kukkolni szoktam, ami nem használ nekik :)
A frissen gyökereztett horti dugványról mikor lehet a kalapot levenni? Júni közepén v hamarabb tettem cserépbe, már hajt, ezért gondoltam, hogy most már levehetem-e, hogy a levelek tudjanak nőni, ne rohadjanak meg ahogy hozzáérnek a palackhoz. Fokozatosan kell levegőhöz szoktatni vagy leveszem és árnyékban tartom? Csak azért kérdem, mert amit ősszel dugványoztam és bent tartottam tavaszig, ahogy levettem róla a kalapot rögtön elkezdett fonnyadni. Hónapokig jól el volt alatta...
ez két külön növény, a vas kétszeri adása előtt (sajnos arról az állapotról nincs képem, ezeket most fotóztam) mindkét növény ugyanúgy nézett ki, mint az első képen lévő. a második szépen kezd helyrejönni, alig van már perzselt szélű levél rajta, a színe is kicsit jobb már... az első viszont... :((((
na mindig tanul az ember, most szóltak a növényvédelmisben, hogy a 2-3 %-os keserűsó oldat, amit permetezésre kell használni, belocsolva már olyan tömény, hogy gyökérperzselést okozhat, tehát ilyen töménységű oldattal ne locsoljunk, csak permetezzünk!
na én meg a maradékot szétöntöttem a két magnóliára és egy rózsára, remélem nem nyekkennek meg tőle, bár nem volt sok, leeht nem is nagyon ért le a gyökérig...
onnan indult a dolog, hogy szerinte inkább a káliumhiány tipikus tünete a perzseltnek tűnő levélszél, ami ugye a sápadtság mellett a másik fő tünet, nálam legalábbis... és itt írja, hogy ez olyan "mindent megelőző" szer inkább, ezért ajánlott. gondoltam, megmutatom:)