Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Meg tudjátok mondani, hogy tegnap milyen gyártó milyen kódú festékével festettétek le a síneket(rozsdaszín)? És remélem elfogadtok tőlem egy képet, máról:
Egy próbát megér. Látni szeretnénk a kész felületet. Azt mondja a Robi, hogy a száradás után egyáltalán nem potyog, nem úgy, mint a ragasztós verzió. Na, erre vagyok én kíváncsi.
Nekem ilyen festékem nincs, esetleg Sz. Zsoltra lehet ebben számítani. A lakkos rögzítést zárt térben nem tartom jó ötletnek. (A higító úgy eszi a tüdőnket, mint a hungarocellt.) A diszperziós ragasztós oldat már bevált.
Igen lesz festés (pontosabban festés próba), a kompresszort ne felejtsd el. 84;85-ös festékre is szükség lenne. Nekem van egy kevés, azt elviszem, de az nem hiszem, hogy elég lesz. Viszek matt lakkot is, a magasabb töltések rögzítéséhez. Persze ez a módszer még nincs elfogadva, ezért csak egy próba lesz. Csináltam egy mintát, elég jól működött de sajnos egy darab hungarocellen készítettem és a lakk megette a hungarocellt, így nem mondható sikeresnek. (nem gondolkoztam :(....). Azért lehet, hogy elviszem. Valójában a száradás utáni tartósság a kérdés. Lakkal, nem hullik le "rögzítés" közben és még igazítani is elég jól lehet rögtön a fecskendezés/csepegtetés után.
Már megint vonattal álmodtam :) Egy kisebb gőzőssel jártuk az országot, és egy idősebb mozdonyvezető tanított a vezetés rejtelmeire :) De legtöbbször a szenet lapátoltam a kazánba :)
Láttam a Bhv-t, akkor cuccoltak be a "zsoldosok" :) Vasárnap munkából jöttem haza, az előző esti kerti parti, meg a 3:30-as kelés hatása a bambulás :) De nappal is elég nehéz be látni a vezérállásba néha, már más Mv-k is csesztetek miatta, hogy nem láttok ki a fejemből időként :)