Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Nem cserepestől, szabadon ültetjük ki. Nem is tudom, milyen cserépbe férne bele, mert mióta így csinálom, úgy nő a növény, hogy már csak egy nagy zsák vagy kartondoboz a téli, pincebeli csomagolása.
Sziasztok! Szívesen cserélnék szobanövényeket vagy szaporítható hajtásdugványokat,leveleket! Nagyon szeretem a virágaimat,ezért mindet gondosan nevelem,egészséges szép növények! Van pl.: Előnevelt citromsárga bromélia sarj,ananász bromélia sarj,ez ananászt is terem,lila csíkos,fehér csíkos és bíbor pletyka,kaktuszok,stb..! Csak szobanövények érdekelnének,kerti nem! Agancspáfrány,billbergia és lándzsarózsa a broméliák családjába tartozó,érdekelne nagyon! :) Postázás megoldható! :)
Én is ezt hallottam, és évekig nyomorgott egy cserében szegény. Nem virágzott sosem. Aztán egyszer átjött a szomszédasszony, aki sosem olvas a szakirodalmat, és ő mondta, hogy ő bizony minden évben kicsapja a kertbe, tűző napra, télire meg "meztelen" gyökérrel a pincébe és neki virágzik. Azóta én is így teszek és évről évre több a virág. :-D
Azt olvastam hogy a jó virágzáshoz hideghatásra van szükség. Az enyém sok évig nem virágzott. Mióta nem sietek a behordással, fűtetlen melléképületben van télen, ahol -2-3°C fok is éri, bőségesen virágzik.
Neked ki van ültetve a szerelemvirág vagy cseréppel van letéve? Nekem is kék van, cserépben, de alig akar virágozni. Tavaly 1 virágot sem hozott, azt megelőző nyáron lett átültetve. Úgy hallottam, hogy átültetés után nem virágzik és nem kell neki nagy cserép, inkább szorongjon, akkor több virágot hoz. Már meg van vay 5 éve, ebből 1x nyitott 3 v talán 4 virágot. Napos helyen van, sok vizet kap... mit tehetnék még?
Fehér virágú Agapanthust (Szerelemvirág) keresek. Van már szép kékem, de amit mellé rendeltem egy cégtől fehérként, végül az is kék virágú lett. Elcserélném ez a tövet (tuti) fehérre, ha valakinek meg kékre lenne szüksége.
Épp kb 2 hónapja ástam ki egy kb 60 cm átmérőjű tövet,mert kellet a hely a bambuszoknak,ősszel is likvidáltam kettő tövet azok is hasonló nagyok voltak,de van még az árokparton is belőle 5 darab tő azokat egyenlőre hagyom.Szívesen adok belőle ha érdekel még.
Keresek:Velutina Pink banánt,M. ensete maurelli vörös banánt, esetleg babér cserjét, stb. Cserébe tudok adni M.basjoo télálló banánt, termő trópusi paradicsomfát és sokfajta citrusfélét.
Zebrafű érdekelne a kertem és előkertem rendezéséhez. Arra lennék kíváncsi, hogy csak a széles levelű létezik? És ha van valakinek hajlandó-e adni belőle? Selyemakác magot, dugványt, esetleg pampafű dugványt vagy vizipálma tövet tudok adni cserébe.
A "stevia.uw.hu" honlapon növényt is kínálnak, kb olyan áron (1600 Ft) mint a Starkl kertészet. Tavasszal a Baumax barkácsáruházban is szokott lenni, harmadnyi áron.