A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Ebben a sorozatban ennek a dupla spirálnak nagy szerepe lehet, a hajó legénysége a monitoron folyamatosan látta ezt a titokzatos spirált mielőtt a földönkívüli tárgy megjelent volna a hajó mellett, nagy riadalmat keltve vakító fehér fényt kibocsátva megölte a legénység egy részét, a többiek pedig nyom nélkül eltűntek.Egyetlen túlélőt találtak az odaérkező haditengerészet katonái és a főszereplők.
Ez a dupla spirál az első belinkelt oldalon látható, mint bonyolult gabonakör.
"Nos, ami azt illeti, ha nem is UFÓ-k készítették ezeket a köröket,..."
Én pontosan azért "vallom" azt, hogy idegenek keze van s dologban - nem baj ha nem értünk egyet, tudom, hogy Tec szkeptikus vagy ami természetesen nem baj - mert az "eredetiek", tehát azok amiket tuti, hogy nem emberek hamisitottak, időről időre egyre bonyolultabbak és olyan rövid idő alatt jönnek létre, hogy azt emberek képtelenek lennének szerintem olyan rövid idő alatt mgcsinálni olyan precizen, pláne pl. nem éjszaka a sötétben.
OK, legyen 500 éves rejtély, csak saccolni akartam. Igen, egyetértek veled, tényleg vannak hamísítók, nem is kevesen, akik elismerték hogy elkészítettek néhány alakzatot. DE, a gabonaszárak elhajlása valóban emberfeletti tevékenységre utal, ahogy te is mondtad, amely komoly okot ad arra, hogy földönkívülieket gyanúsítsunk. Nemtom, a topicnyitó szövegemet elolvastad? Abban írtam, hogy álltam már gabonakör közepén. (A Magyar Ufokutatási Központ tagja vagyok). És az ufo forródróton is érintett személy vagyok. Illetve előfordult már hogy magyar ufológussal emaileztem. Asszem Kriston Endrével. Persze, nem hencengni akarok, ne érstd félre. A körök közepén állva furcsa rádióaktív sugárzást mért az egyik barátom, aki szintén tagja a Központnak és évek óta foglalkozik a gabonakörök rejtelmeival. Továbbá azt is tapasztalták már hogy megkergültek az iránytűka körökben.
Mindezek nagyon érdekesek, különösen a gabonaszárak szabályos meghajlása. Lehet hogy a gabonakörök rejtélyét soha nem fejtjük meg, csak ha meg nem kérdezzük a pici szürke lényeket...:XDDD
Vannak hamísítók, emberek, akik elismerték hogy megcsináltak néhány kört nade ne feledkezz meg arról hogy a gabonakörök már a középkorban is feltűntek. Ez egy 300 éves rejtély...
Nem háromszáz. Legalább ötszáz. És a korábbi források beszámolnak a kis lényekről akiket valamiért fejtelennek neveznek. Valószínűleg azért, mert olyan alacsonyak voltak. Ráadásul van egy lengyel falu, Wylatowo, ahol minden évben történnek ezek.
Üdvözlök mindenkit. Nos, ami azt illeti, ha nem is UFÓ-k készítették ezeket a köröket, de elég furcsán kellett készíteni, az biztos. Merthogy a búzaszálak nem eltörtek, hanem befelé elhajoltak.
Igen, sokan mondják, hogy csalók készítik őket, de egyre bonyolultabb ábrák jönnek létre, és a csalók eddig nem tudtak kifejezetten szuper hamisítványt készíteni.
Igazad van - egyébként azért tettem be, hátha nem ismeri valaki, illetve más könyvet nem is ismerek a témáról - de nincs eldöntve a kérdés, hogy milyen eredetűek, mondom ezt úgy, hogy én is a földönkivűli mesterséges eredet mellett vagyok. Szerintem az, hogy sok a hamisitás az csak neheziti a vizsgálatokat, és pont a hamisitások miatt ugyanúgy mint az UFO kérdésnél, ha kiderül egyszer, hogy tényleg nem földi eredetűek, a szkeptikusok meggyőzése lesz nehéz...
De nem tetszett, mert természetes oldalról közelítette meg a gabonakörök rejtélyét a két író közül az egyik, asszem a nő állt ki csak a földönkívüli magyarázat mellett, Fuller elvetette. Ő tudományos elméleteket sorakoztatott fel... és elvetette a földönkívüli hipotézist, hangsúlyozva hogy a gabonaköröknek természetes magyarázata van. Ennek ellnére érdekes volt a könyv...
Nem kell megköszönni, én rengeteget keresgélek. Tudom ajánlani a www.hirkereso.hu - t (itt sokminden van) és a www.sg.hu - t ami egy tudományos - technikai oldal.
Emlékszem, idén egy egész falu rettegett mert UFO-k repkedtek fölöttük, sokan elbújtak mások "fegyverkeztek" aztán kiderült, hogy csak a másik faluban szereltek fel diszkófényt. Egyébként nem vagyok alapvetően szkeptikus ezügyben, csak eddig már nagyon sokszor kiderült, hogy emberek szórakoztak.
Olthidegkúton a földönkívüliek jártak - állítják a helybeliek, miután az egyik búzamezőn gyanús körök jelentek meg. A két nagyobb és négy kisebb gabonakör óriás lábnyomhoz hasonló, és mivel nem vezet közelükbe keréknyom, sem ösvény, a falubeliek szerint a nyomokat "valami égből érkező" okozta.
A Brassó megyei faluban egyesek azt állítják, a földönkívüliek a búzát szeretik, másképp a kukoricában hagytak volna nyomot. Mindannyian megegyeznek abban, hogy akkor éjjel, amikor a körök keletkeztek, a kutyák hajnalig ugattak.
A köröket már az egész falu megcsodálta, de nem nyúltak a környéken semmihez, hogy ha tudósok jönnek megvizsgálni a jelenséget, ne zavarják össze a nyomokat. De az olthidegkúti gabonakörök iránt még egyetlen szakember sem érdeklődött. A falubeliek, főként idős emberek, készenlétben várakoznak, hátha találkoznak a feltételezett jövevényekkel. (libertatea)
Idén már negyedik éve mutatkoznak a nyugat-lengyelországi Wylatowo falucska melletti gabonaföldeken időről időre különféle körök és rajzolatok, amelyek nemcsak a környék lakóit és a lengyel ufó-hívőket tartják izgalomban, hanem a szélesebb közvéleményt is. A titokzatos wylatowói jelenség, amelyről a lengyel televízió is hírt adott, egyedülálló a maga nemében: ugyanazon a helyen még sehol nem figyeltek meg ilyesmit ennyi ideig egyhuzamban. A jelenség Angliában bukkant fel először, amint erről XVI. századi metszetek tanúskodnak, de csak a múlt század hetvenes évei óta vált a média jóvoltából széles körben ismertté. 2000 júliusában a Gniezno és Bydgoszcz között fekvő, mintegy félezer lakosú Wylatowo falucskában, Mogilno közelében (nagy-lengyelországi vajdaság) a gabonaföldeken szabályos, kör alakú ábrák tűntek fel, melyek közül némelyiknek az átmérője elérte a 20 métert is. A gabona egy része elfeküdt a földön, mintha kiadós zivatar vonult volna el fölötte. Az a különös, hogy a vetésben semmilyen kár nem keletkezett, a szárak sehol sem törtek el, csupán meghajlottak, mintha valami ismeretlen, szelíd erő a földre nyomta volna őket. A rajzolatok keletkezését szokatlan jelenségek kísérték: a környéken használt mobiltelefonok, rádió- és televíziós készülékek elnémultak, gépkocsik akkumulátora lemerült, és egyes helyi lakosok -- állításuk szerint -- éjszaka, amikor az ábrák létrejöttek, rendkívüli fényjelenségekre riadtak. Az évek során már nemcsak körök, hanem bonyolultabb rajzolatok, úgynevezett piktogramok is megjelentek. A lengyel ufó-hívők saját elméleteik igazolását látják a jelenségben. 2001-ben egy külön alapítványt (Nautilus) is létrehoztak a gabonakörök és más hasonló parajelenségek megfigyelésére és kutatására. A magyarázatot illetően azonban változatlanul sötétben tapogatóznak.
Az egyik teória szerint egy idegen bolygó értelmes lakói akarnak mágneses mezők révén létrehozott ábrákkal üzenni az embereknek, mások azonosítatlan repülő tárgyakra (ufók) gyanakodnak, de sokan magyarázzák a dolgot egyszerűen azzal, hogy valakik a bolondját járatják hiszékeny embertársaikkal. Igen ám, csakhogy az ábrák emberi, földi keletkezésére nincs ésszerű magyarázat. A gabonatáblák közepén helyezkednek el, ösvények, utak nem vezetnek hozzájuk. Hogyan juthattak oda, akik készítették? A föld fölött lebegő helikopterről sem készülhettek, mint állítják egyesek, mert először is ezt nehéz lett volna nem észrevenni, másodszor a helikopter beleütközött volna a közelben húzódó villanyvezetékekbe. Ha netán forgószél vagy gömbvillám okozta volna (ilyen feltevések is vannak), az óhatatlanul eltörte és összekuszálta volna a gabonaszálakat. A helybeli lakosok megpróbáltak maguk "csinálni" ilyen köröket a gabonatábláikon, de csak annyit értek el, hogy a szárak egy részét összetörték. Wylatowo a piktogramok nyomán Lengyelország-szerte ismertté vált, hovatovább a határokon túl is megismerik a nevét. A falucskának külön internetes honlapja van, amelyen bárki ingyen megtekintheti az ábrákat, de az "ufó-vallás" hívei a helyszínre is elzarándokolnak. S ahogy ez lenni szokott, a helybeliek megszagolták az üzletet: újabban már 5 zlotyt (kb. 45 ezer lejt) kérnek a piktogramok megtekintéséért. (mti)