Keresés

Részletes keresés

lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 6 13279

Vajon a borászoknak van 20 éves mustjuk?

 

Elég csak a következő szüretig, troll...

 

 

 

A szinted alá süllyedtél.

 

Gyengébbek kedvéért, vagyis a kedvedért, elmondom, azért írtam hogy a borászoknak nincs öreg mustjuk, mert ezzel ábrázoltam neked, a nem eléggé értelmesnek, hogy a must tartósítása csaknem lehetetlen.

A mustot a következő szüretig sem tartósítják, tüstént erjedni hagyják, borkészítéshez hülye.

(Más területen abszolút nem hülye.)

Előzmény: híg ember (13277)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13278

Vajon a borászoknak van 20 éves boruk? Van.

 

Ez mire érv, kajabálós troll...?

Előzmény: lipovánok (13274)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13277

Vajon a borászoknak van 20 éves mustjuk?

 

Elég csak a következő szüretig, troll...

Előzmény: lipovánok (13274)
llang-ilang Creative Commons License 2022.11.24 -2 3 13276

Sok mustot tartósitottál már?

Előzmény: lipovánok (13272)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13275

Nem ordítottam, nagybetűvel írtam.

Te, amikor kisbetűvel szitkozódtál, akkor ordítottál is mellé, mint egy krokodil.

Előzmény: híg ember (13273)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13274

Micsoda jó sok hülyeség. Egészen tetszik.

Akkor miért van, hogy egy megfelelően erős bor jól lezárva évszázadokig jó marad?

Pl. hajó gyomrában.

Vajon a borászoknak van 20 éves boruk? Van.

Vajon a borászoknak van 20 éves mustjuk? Nincs.

Előzmény: llang-ilang (13268)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13273

És ezt sem a Zsidó Enciklopedika szerkesztőbizottsága, sem Jézus nem tudá, ordibálós troll...

Előzmény: lipovánok (13272)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13272

Butaság. Nagy.

 

A bor tartósítása (levegő kizárásával és így ecetsavképződés megakadályozásával) kb. 970-szer könnyebb, mint a fenesok cukrot tartalmazó must tartósítása.

Ez tök véletlenül szakmám.

Nem azért írom, mert nem tévedhetek benne, de szerintem most nagyon igazam van.

Előzmény: llang-ilang (13268)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13271

Az oinos nem műbor, troll. Hanem több, mint harmincszor must a LXX-ben, kajabálós troll: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163054330&t=9164635 ...

Előzmény: lipovánok (13269)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13270

1 nap minden gyümölcs megrohad és bor lesz belőle

 

Hogy örülnének a borászok, ha ez ilyen egyszerű lenne, troll. Nagyon suvernyák vagy te a borkészítéshöz, troll...

Előzmény: Men-talista (13264)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13269

 

 

Én ezt írtam, hogy:

Attól még hogy egy mű bort mond mustra 

 

Ez ezeket jelenti:

 

Attól még hogy egy írás bort mond mustra 

Attól még hogy egy könyv bort mond mustra 

Attól még hogy egy papirusztekercs bort mond mustra 

 

No erre a jól érthető mondatra hozod ide bunkó módra a műbort.

Akkor ezek szerint,  ha voltam is olykor  bunkó, most más az. Te.

Előzmény: híg ember (13262)
llang-ilang Creative Commons License 2022.11.24 -2 3 13268

Már megint fityeházi kutásonak tetteted magad? Csak ugy ne maradj.Nem a hús tartósitásárol volt szó hanem mustrol meg borrol.

 

Mar 10 éve is eképpen irám vala egy vármegyében élő jobbágynak, idézet tőlem:

 

 

"..... az erjedt szőlőlé tartósitása problémásabb volt /az ecetesedés miatt/ mint az erjedetlené. Részletesen le van irva hogy pl hütéssel hogy tartósitottak/kénezett edényben, hidegvizes medencében/


Egy Columella nevü I. Sz ban élt római földmüves leirja hogyan tartósitottak az emberek minden féle gyümölcsöt, szinte minden receptet megad.

Hogyan kell tartósitani a szőlőfürtöt, igy egész évben lehetett szinte friss szőlő, receptet is megtalálod.


 Hivatkozik Josephusra, Pliniusra, aki irt rola hogy az erjesztett szőlőlé tartósitása sokkal problémásabb folyamat mert gyakran megpenészedik, rossz szagu, savas....


Columella továbbá részletesen ir a főzött borról...tartósitásra használtak még szurkot, márványport, tengervizet, kénfüstöt sót, meszet...recepteket elolvashatod a fentebbi linken."

 

 

Előzmény: lipovánok (13251)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13267

A must az nem műbor. Sőt! Nem is bor

 

Hanem oinos. Úgyhogy próbálj meg a továbbiakban erre koncentrálni, troll - ádventistázás helyett...

Előzmény: lipovánok (13265)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13266

elegendő érv az, hogy ez meg az nem igaz, mert a szombatosok gondolják így

 

A topic tárgyának tematikájához nem elegendő érv. Semmilyen érv, nemhogy elegendő. Pláne, hogy mégcsak nem is igaz, troll...

Előzmény: lipovánok (13259)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13265

A must az nem műbor. Sőt! Nem is bor. De nem is higany. Must.

Előzmény: híg ember (13262)
Men-talista Creative Commons License 2022.11.24 -1 4 13264

A must az bor csecsemőkorban.

 

1 nap minden gyümölcs megrohad és bor lesz belőle, de a boron nem fog ki  a penész 

Előzmény: híg ember (13262)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13263

Okosságaidat ne feledd közölni a Zsidó Enciklopedika szerkesztőségével, suvikám: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163053901&t=9251364 ...

Előzmény: Zellem Estelen (13252)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13262

A must műbor, troll...?

Előzmény: lipovánok (13260)
Men-talista Creative Commons License 2022.11.24 -2 3 13261

A szerves kémiának hanyas lába van? Gondolom más szervei is vannak, de engem most az érdekelne meddig marad mozdulatlan a 35%os rum. Bááár a bornak is állandó az íze, örökéletű

Előzmény: lipovánok (13260)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13260

Attól még hogy egy mű bort mond mustra és mustot borra, attól az még 2 különböző entitás.

Te meg tudod egyedül különböztetni a kettőt? Vigyázz, szerves kémiai cukor- vagy alkoholmeghatározást is megengedek neked ehhez. Úgy meg? Már ha íz alapján esetleg nem.

Képedj el, csudálkozz, egy adott szó (példűul οἶνος avagy יַיִן ) fordítható bornak is. Ám mustnak is. Higanynak nem. Nem köllene neked művelődni, nemtroll?

Előzmény: híg ember (13258)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 5 13259

Nem vélem, elegendő érv az, hogy ez meg az nem igaz, mert a szombatosok gondolják így.

Hisz jahovista, buddhista, vagy iszmailita tanítás is lehet igaz és helyes. Ha az.

Előzmény: híg ember (13257)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13258

Te a mustot újbornak nevezed. Lehet hogy a Biblia rossz fordítása nyomán

 

Ja, ja, troll. A LXX több, mint harmincszor téved, troll. Mint p.o. itt, troll: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163053200&t=9164635 ...

🍇

Előzmény: lipovánok (13191)
híg ember Creative Commons License 2022.11.24 -6 0 13257

Dehonnem. Aszitted, ez elég "érv"...

Előzmény: lipovánok (13249)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 0 5 13256

Amikor szovjet-oroszországban valék, ott volt olyan 100 %-os szőlőlé, mely üvegben

vala.  Hazánkban is van 100 %-os szőlőlé, ám az valójában  90 % alma,  10 % szőlő.

Előzmény: robottá vált (13253)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 4 13255

Ezt?? Ezt végig tudom hallgatni, gőzmozdony.

És még időm is van rá.

Előzmény: robottá vált (13254)
robottá vált Creative Commons License 2022.11.24 -2 0 13254

buta! fogadjunk, hogy ezt nem bírod végighallgatni

https://youtu.be/t5RuNT3SXvk

Előzmény: lipovánok (13251)
robottá vált Creative Commons License 2022.11.24 -2 0 13253

dobozos must? az érdekelne

Előzmény: lipovánok (13251)
Zellem Estelen Creative Commons License 2022.11.24 -2 1 13252

Ha az Uccsóvacsi az állítólagos J.K. és csapata részére, tavaszra esett, biztos nem mustot ittak:-)

Nem is murcit, és nem is új bort, hanem Ó BORT!

Persze a nem suvernyák zsidók, az őszi szüretre is hagytak óbort, hogy ne a mustot v. a murcit kelljen szippantaniuk;-)

Előzmény: lipovánok (13251)
lipovánok Creative Commons License 2022.11.24 -1 4 13251

Pásztőr nem mondta azt, hogy régebben nem tartósították a húst és a halat, mert de.

De a must és a tej nem állt el sokáig. Bezzeg ma, ma igen. Főleg a dobozos tej-must.

Előzmény: llang-ilang (13250)
llang-ilang Creative Commons License 2022.11.24 -2 2 13250

Dehogynem.

 

 

Pasztőr mit szól a régi tartósitási technológiákhoz!

Előzmény: lipovánok (13249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!