Öltöztetés: ahány fényképet láttam Bogiról (és Csabiról), mindkettőjüket nagyon aranyosan öltözteted. Mindig nagyon tetszenek :)
Lizzikém elég fehér bőrű és a szöszi haja egyelőre vörösesszőke, a szeme pedig kék. Ami jól áll neki: a kék, a piros, a drapp, a rózsaszín, a fehér. Igaz, rózsaszín cucca nem sok van.
Helyesek és ügyesek a kicsik, meg szépek a ruhák is!
Lalu, örülök h jelentkeztél! Gratula a keresztelőhöz!
szisszi, ijsztően hangzik ami történt, sajnálom! Remélem gyorsan/olcsón/jól megoldódik a helyzet! Öt kiló:)))) szuper!
Nekem pasiruhákkal sosem volt gondom, nagyon vagány pasis cuccokat vettem Csabinak, egy korszak volt, a 86-92es méret, ami mindenhol mindig le volt rabolva, na ott kellett ügyeskedni:). De bébiben sztem rengeteg van. Boginak azért nehezebb kicsit vásárolni, mert a sok rózsaszín rajta nagyon gáz, alig vártam h kinője azokat a cuccokat,, amiket még mikor nem láttam őt, akkor vettem neki...most végre kinőtte, vettem is neki csudahelyes göncöket, minimális rózsaszínnel..neki a kék, fehér, drapp és barna áll legjobban, némi piros esetleg..
Szerintem egy gyereknek annyit kell az anyja közelében lennie, amennyit igényli ezt. nem többet és nem kevesebbet. Valamelyik baba elvan órákig mukk nélkül, akkor ő olyan kis egyéniség (nyilván őt sem hagyják egyedül, csak messzebbre engedi anyát:)), másnak meg anyahiánya lesz 10 perc után. Nem vonnám meg tőle (max nagyon ritkán, ha pl leég a kaja v vészhelyzet van:)) a társaságomat. És mivel nem tud beszélni, sírással jelzi h "anya, gyere!". Szerintem itt a kulcsszó h figyelni kell, mire van igénye, nem szabad nagyon elszeparálni sem, de túlontúl hurcibálni sem, mikor esetleg ő inkább heverészne, mozogna szabadon. Én ha sír, akkor megkeresem az okát és teszek ellene. Nyilván pár perc nem a világ, pl ha vmiért túlpörgött akkor próbálom megnyugtatni, szeretgetni de legjobban az ágyában nyöszörögve tudja megnyugtatni magát, tehát miután megdajkáltam, lerakom és elalszik.
De ő igazából ha észreveszem azt a biz. pillanatot, amikor le kell rakni, akkor nyikk nélkül elalszik egyedül.
Szóval szerintem az nem elkapatás ha egy 3-4-5hóst felveszel ha sír, mivel neki ebben a korban leginkább arra van szüksége, hogy anyával legyen, mindig szemmel tarthassa mit csinál anyukája...Bogi is bejelez, ha kimegyek a látoköréből, azért vécére muszály, de máskor nem hagyom magára...
Csabi pl kevesebbet igényelte ezt, de igazából korszakonként változik, hogy mennyire anyafüggőek. Ilcsivel egyetértek, nem baj ha a gyerek kimutatja h rám van szüksége. (én egyébként úgy gondolom h ez még nem az a kor amikor igazán "el lehet kapatni", sztem mindenki ösztönösen érzi mennyi az annyi..)
Én ajándékba kaptam, de megvenni szerintem nem érdemes. Nem elég részletezett. pl- a 3-6 hónapos időszak egy fejezet, pedig azért egy 4 hónapos egész másmilyen, mint egy féléves.
Nekem a 6 hetes kontrollon megnézték ultrahangon: szerencsére már nyoma sincs annak a göbnek, ami miatt műteni akartak múlt tavasszal. (Két orvos is megvizsgált, de egyik sem vette észre, hogy tehes vagyok, holott az egyiknél már 4-5 hetes voltam. (Én sem gyanítottam, mert vérezgettem...) A terhesség "megmentett" a műtéttől. És még mindig csodának érzem, hogy a lányom megérkezett. :))
Mielőbbi jobbulást kívánok Neked. Ez a tavaszi fáradtság nagyon rossz, tudom.
Nem engem kérdeztél, de én pl. vidám, élénkszínű, napszínű ruhákat veszek magamra ilyenkor, elugrom szoliba, ha megoldható, akkor beülök a fürdőszobába egy kád forró vízbe, olvasok egy nagyot és aztán testpakolás, arcpakolás, satöbbi. Vagy egyszerűen csak elmegyek masszőrhöz és infraszaunába :)
Én még szinte semmilyen ruhát nem vettem a leányzónak, eddig az ajándékokból éltünk. (Bár főleg 56-os rucikat kaptunk, amik már az indulásnál kicsik voltak...) Két 68-as plüss rugdalózónk volt összesen, ezért voltam kénytelen pár hétköznapra való darabot beszerezni. Az az igazság, hogy én sohasem babáztam gyerekkoromban, és valahogy most sem tudom felébreszteni magamban a lány "öltöztetéséhez" a kedvet. Inkább praktikus oldalról nézem: mibe könnyű felöltöztetni, mi kényelmes neki... Azután majd úgyis ott lesz az óvodás korszaka, amikor már maga fog követelni királylányos ruhákat, meg pörgős szoknyákat, akkor majd úgysem úszom meg a divatozást... :) Valahogy hiányzik belőlem ez az ösztön...
Az erszényesről elnevezett boltban (nem kaptam ügynöki díjat tőlük :)) vettem a ruhákat a Mammutban. Fiúruhákat nézni nem volt időm, de ott egymás mellett több bababolt is van, szerintem érdemes bemenni.
Szisszi: sajnálom:( drukkolok nektek! Várom azt is, hogy már találkozzunk:)))
Lalu: gratulálok a keresztelőhöz! Gyönyörű a lányod!
Örülök, hogy néha azért bejelentkezel!!!
Mostanában én is alig tudok visszaolvasni, meg írni, nagyon fáradt vagyok, sokat kivett ez a náthavírus belőlem, remélem egyik hétvégén sikerül regenerálódnom! Valami jó kis tavaszi program (meg időjárás) kéne, hogy leküzdjem ezt a tavaszi fáradtságot...
Móni: Cunami ennivalóan bájos, és amikor mosolyog, ha lehet, még szebb!!!!:) meg micsoda tornákra képes!!!:)))
Móni, neked van valami trükköd, amikor kimerült vagy, mivel dobod fel magad? Bár, ahogy isemelek, ez nálad ritkán fordulhat elő:)))
Guccica: Csinos Tomi az új szerkóban! Jól áll neki ez a szín!
csajok, egyszerűen nem bírok visszaolvasni :( nincs hozzá agyam, szemem,( ki akar esni, biztos a front miatt)
egy kis helyzetjelentés: megvolt a keresztelő, túléltük a rokonokat :), csajszi végigaludta, még a locsolásra sem ébredt fel, de cserébe egész délután egy szemhunyást sem, és tegnap se... baromi fáradt volt estére
még mindig annyit felébred, és én nem értem, ha nappal elég neki a kaja 4 órára, éjjel miért akar 3 óránként szopni?! na mindegy, majd csak abbahagyja egyszer
vihar nálunk is volt, szombaton kidőlt egy szilvafa a kertemben, letépte a villanyvezetéket a házról, pontosabban az oszlopról, villany one, tesómék ott aludtak Pestről, romantikus gyertyafényes estéjük volt, az áramszolgáltatót egész délután hívtam hiába, másnap bírtam bejelenteni, tegnap szerelték, persze az összes anyatej ott van a fagyiban.... grrrr
épp haso probálok evezni:)) és egy ritka pillanat mosolygok a fotonak:) csak hallkan mondom tegnap persze mesztelen csinálta a fesztivált,és persze a gép tul messze volt ,hogy oda mertem volna lépni is tartván töle hogy le esik a pelenkázoról a balett közben,ma meg márcsak azért sem volt hajlandó kamerának bemutatni mire képes:)))) na de most már fineszes leszek elérhető távolságba helyezem a telcsim:)
Nagyon klassz esténk volt (még így is, hogy szalma vagyok ma estig) Tomi ugyanis 7-kor evett, megfürdettem, bevágta a szunyát és 3-ig aludt. Aztán evés, alvás 7-ig. Na és először nem sírva (üvöltve) ébredt hanem beszélgetett az ágyában.
Aztán meg felfedezte, hogy tudja magát ringatni a pihenőszékében! :-) Nagy dolgok ezek kérem szépen. :-))