Keresés

Részletes keresés

Pancsáék Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3380
Ezt nem lehetne úgy előadni, hogy a szőke lakótársak is megértsék?????? :)))))))))
Előzmény: Paco155 (3375)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3379
Ti otthon nem dumáltok?...:))))))
Előzmény: Paco155 (3372)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3378
A legteljesebb mértékben osztom a véleményed és most mindenkinek azon kell fáradoznia, hogy az általad találóan "nagykoaliciónak" nevezett összefogás továbbra is meg legyen és NE ENGEDJÜK SENKI ÁLTAL ezt megtörni.
Előzmény: gpz (3361)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3377

Jó, eddig a 2. és a 4. épületben kell leolvasni az óraállásokat.

Még valaki?

Galiba70 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3376
Na, akkor én itt el is veszítettem a fonalat :-)
Előzmény: Paco155 (3375)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3375
Nem. A pidgin az egy szoftver amely a különböző csevegő szoftver protokollok nagy részét ismeri, pl az msn-t is amin téged tudlak elérni, meg az általam máshol használt groupwise messengert is.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (3373)
Belabatyo Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3374
A google groups-on Liliomdomb neven mar mukodtettem, szal azt elfoglaltam. Termeszetesen atadom, ha azon szeretne valaki zart levlistat/forumot mukodtetni.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3373
Nem Pidginem van? :)
Előzmény: Paco155 (3372)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3372
Nono! Csak és kizárólag miattad van LiveID-m, hogy tudjak veled MSN-en csevegni. ~=8-)
Előzmény: Kiállhatatlan maca (3370)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3371
Nekem is komoly fejtörést okozott, hogy javasoljam a google groupsot vagy sem, aztán végül úgy voltam vele, hogy a kezdeményező döntse el, hogy mit preferrál. :D

Gyakorlatilag a többségnek mindegy, hogy hova regisztrál be még egyszer, kb fele-fele lehet a Goggle és a Windows Live használóinak aránya. Én előkapartam a 100 éve nem használt LiveID-met és felvételt kértem a csoportba.
Előzmény: gpz (3369)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3370
ezzel nem vagy egyedül
Előzmény: gpz (3369)
gpz Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3369
Igen, az kellene. Csak mindig kisebbfajta hidegleléses borzongás fut végig rajtam, ha meglátom a Microsoft feliratot vagy a Windows logót :-)
Előzmény: Galiba70 (3367)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3368

Beszéltem az új közös képviselővel, Szalkai Szilárddal.

Neki sincs még információja arról, hogy meg lett-e szavazva a pótbefizetés vagy sem.

Holnaptól elkezdem végigjárni a 4. épületet a vízóra állások leolvasása ügyében, ha valakinek biztos infója van arról, hogy náluk még nem volt leolvasás, az kérem szóljon.

Galiba70 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3367
A zárt fórum nagyon jó ötlet! Ha ma keresnék lakást, és előtte rábukkannék a jelenlegi fórumra, messze-messze elkerülném a Liliomdombot. És most nem túl sanszos, hogy elfogadható áron el tudnám adni, ha valamilyen okból arra kerülne sor.
Előzmény: SpinaciaOleracea (3359)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3366
Aha, kösz.
akkor hiába ültem ott két és negyed órát, végül is mindegy. maximum kapok egy ügyvédi felszólítást.
Előzmény: gpz (3364)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3365
Abból amit meséltek, szerintem az fog ismét kijönni, hogy meg lett szavazva....
Előzmény: gpz (3364)
gpz Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3364
Szavaztunk róla, de nem lehet még tudni, meg lett-e szavazva, mert ott csak összeírták a szavazók lakásszámait, de a tul.hányadok összeadását nem csinálták még meg. Persze, lehet, hogy vannak már frissebb hírek is!
Előzmény: Törölt nick (3363)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3363
sziasztok,

tegnap 1/4 9-kor kénytelen voltam otthagyni a közgyűlést (5. napirendi pont), utána mi történt?
nem lehetne ezeket a közgyűléseket az új szvb-nek valahogy rövidebbre csinálni?
mármint a sok hozzászólásra gondolok, illetve a hozzászólások kellenek, de mikor a terem legelején egy pasas 12-szer szólt hozzá, és csak magát ismételgette hosszú körmondatokban, akkor a falat tudtam volna kaparni. szóval volt még valami? az a pótbefizetés meg lett szavazva? Tulajdonképpen ez lett volna az egyik, amiért elmentem, csak nem sikerült eljutni odáig egy tűréshatáron belül.
Előzmény: gpz (3361)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3362
"ui: mint új SZVB tag, egyik személyes célom lesz a kommunikáció fejlesztése :)"

Valami ilyesmiről beszélgettem erről reggel asszonnyal, hogy a legsürgősebb dolog ez lenne. Ugyan nem ez a legkritikusabb, de semmibe sem kerül, és könnyen megvalósítható. :) Mondjuk én a hirdetőtáblák rendszeres igénybevételére gondoltam,mondjuk heti gyakorisággal. :P
gpz Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3361
Úgy érzem, egy "nagykoalíció" jött létre a tegnapi közgyűlésen. Az ottlévők közül mindenki felülemelkedett a problémákon, és elindultak a dolgok a megoldás irányába. Remélem, ez az együttműködés segít helyreállítani a bizalmi válságot is, ami itt kialakult az utóbbi időben.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3360

"ui: mint új SZVB tag, egyik személyes célom lesz a kommunikáció fejlesztése :)
Szóval bármilyen óhaj, sóhaj probléma, sőt még építő jellegű ötleteket is szívesen veszek a fenti e-mail címre, illetve a majdani új zárt fórumon"

valami ilyesmit akartam én is írni :)

szóval te vagy a másik? :)

SpinaciaOleracea Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3359
Sziasztok!

Egy viszonylag hatékony közgyűlésen vagyunk túl....
Ennek örömére, és többek kérésére azt gondoltam itt az ideje agy ZÁRT Fórumot is elindítani, ahol részletesebben is beszélgethetünk és nem kerül nyilvánosságra - csak azok láthatják akik itt laknak és felvételüket kérik
A cím:
http://liliomdomb.groups.live.com/

A kéréseiteket az én e-mail címemre várom szeretettel:
balazskisss@hotmail.com

Szép estét!

ui: mint új SZVB tag, egyik személyes célom lesz a kommunikáció fejlesztése :)
Szóval bármilyen óhaj, sóhaj probléma, sőt még építő jellegű ötleteket is szívesen veszek a fenti e-mail címre, illetve a majdani új zárt fórumon
s96kj Creative Commons License 2009.10.06 0 0 3358
Emlékeztetőül mindenkinek: ma van 6-tól a közgyűlés. Gyertek el, vagy ha nem tudtok, adjatok mindenképpen meghatalmazást valakinek! Ne ezen múljon, hogy le tudjuk szavazni a status quo-t. Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.05 0 0 3357
Vagy szvb-ink a Perger Tamáson kívül.
Előzmény: Paco155 (3354)
velvet9 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 3356

Bemásolom az emailt, hogy azok is elolvashassák akik nem kapták meg...

Kedves Lakótársak!

Néhány fontos információ a társasházról:

Elterjedt a hír, hogy lemondott az Europea Kft a közös képviseletről. Pontosan úgy néz ki a helyzet, hogy az itt dolgozó referens, Mérész Andrea mondott fel. Az Europea, más személyen keresztül, de folytatja a munkát. Kedden, pedig megkaphatja a megerősítést, vagy megszüntetjük velük a kapcsolatot. Arra is ígéretet tettek, hogy ha menniük kell, akkor korrektül átadják a munkát az utódnak.

Másik információ, hogy október 1-től felmondott a takarítócég. Velük szemben nem volt tartozásunk, itt inkább csak egy-két hetes csúszás volt a kifizetéseknél. A probléma az volt, hogy néhányan zaklatták a takarítókat és, hogy nem engedtünk árat emelni. Kezdeményezésemre, a közös képviselőn keresztül találtunk egy céget, akivel sikerült megállapodnunk, így a takarítás és a gondnoki munka folyamatosan megy tovább. Az új vállalkozó egy takarító kivételével átvette az itt dolgozókat. Mivel könnyen lehet, hogy új képviselőnk és szvb-nk lesz, ezért egy hónapos, határozott idejű szerződést kötöttünk, hogy ezzel ne kössünk ide egy takarítócéget. Természetesen ha megbízzák őket, akkor utána is folytatnák a munkát.

Vasút: A zajterhelés miatt az szvb egyik tagja levelet írt a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek, ahonnét azt a választ kapta, hogy megvizsgálják a panaszt, de ez várhatóan 30 napnál tovább tart… Kérésünk, hogy, ha valaki kapcsolatai révén segíteni tudna, hogy előrelépjünk az ügyben, akkor jelezze.

Keddi közgyűlés jogszerűsége: A társasházi törvény alapján véleményem szerint a jelenlegi helyzetben jogszerűen hívtuk össze a közgyűlést. Miután ezt megkérdőjelezték 2 jogásszal is egyeztettünk, mindkettő nekünk adott igazat.

Szvb: A közgyűlés napirendi pontjai között szerepel az új szvb választás. A kialakult hangulat, és az interneten keresztül érkező rágalmak és vádaskodás miatt úgy döntöttünk, hogy az egész szvb lemond. Mindegyik épületben új tagot kell választani. Bízom benne, hogy lesznek jelöltek . A testület lemondása nem jelenti azt, hogy egyes tagok ne jelentkezhetnének újra a tisztségre, de a többség nem vállalja tovább. Az én szerepvállalásom biztosan nem folytatódik. Szeptembertől egyéb elfoglaltságaim miatt sem tudok már a házra elég időt fordítani, és az elmúlt hetek történései megerősítették ezt a döntést.

Több dolgot is elindítottunk, amit remélem folytatni fognak az utódaink is (szelektív hulladékgyűjtés, gázzal kapcsolatos díjak csökkentése, stb.). Természetesen amennyiben a közös képviselőnek, vagy az szvb-nek információra, segítségre van szüksége, akkor továbbra is fordulhat hozzám, az hogy nem vállalok tisztséget, nem jelenti azt, hogy nem segítek, ha tudok.

Úgy érzem, hogy az elmúlt másfél évben rengeteg problémát, feladatot oldottunk meg, mégis úgy adom tovább ezt a tisztséget, hogy még most sem tud normálisan működni a lakópark. Ennek oka elsősorban az elkalkulált fűtésdíj, valamint a tulajdonosi (lakó és beruházó) tartozások. Jelenleg kb 8 MFt tartozásunk van különböző szolgáltatók felé, míg a követelésünk ennél már lényegesen nagyobb (csak a lakói tartozás 6,7 MFt). Már ez is jelentős előrelépés a nyár elejéhez képest, amikor 23 MFt-nyi volt a tartozásunk, de nagyon veszélyes így belemenni a télbe. Pár hónap múlva újra jönni fognak a 4,5-5 MFt-os havi gázszámlák, és ha a lakók egy része továbbra sem fizet, akkor ismét gyorsan fog nőni a tartozásunk.

A továbbiakban sem fogom magamban tartani, ha a társasházzal kapcsolatban információhoz jutok, de fentiek miatt az eddigi rendszeres leveleimmel már nem zaklatom Önöket/Benneteket. Utoljára, még holnap megpróbáljuk összerakni a pillanatnyi pénzügyi helyzetünket, és az arról készült jelentést küldöm át.

Üdvözlettel: Perger Tamás

SpinaciaOleracea Creative Commons License 2009.10.05 0 0 3355
Legjobb tudásom szerint nekünk nem M.Andreával, hanem az Europea Kft-vel van szerződésünk...
Szóval M. Andrea azt csinál amit akar....
Persze kérdéses, hogy van e még szerződésünk, és az vajon meddig érvényes és milyen körülmények között.

Szép napot!
Előzmény: Törölt nick (3353)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 3354
Moszkvában Volgákat osztogatnak............ :)

Erről ennyit. Csak tudnám mi a fenének vannak nekünk hirdetőtábláink?
Előzmény: Törölt nick (3353)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.05 0 0 3353
Kedves Lakók,
az szvb tájékoztatása szerint nem a Europea mondott föl, hanem a Mérész A.

ilyen szellemben folytassátok tovább a találgatást, hogy jogszerű-e v. sem a közgyűlés.
Előzmény: VéghAttila (3352)
VéghAttila Creative Commons License 2009.10.04 0 0 3352
A Közgyűlés jogszerűségéről (bocsánat, ha kicsit hosszadalmas lesz):

A Tht. jelen Fórumon már idézett része pontosan meghatározza a Közgyűlés összehívásának menetét. A törvény két esetet különít el:
1.) Általánosan a közgyűlést a közös képviselőnek, vagy az IB elnökének feladata összehívnia meghatározott napirendi pontokkal.
2.) Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a kérést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke legkésőbb tizenöt napon belül nem teljesíti, az ennek leteltét követő nyolc napon belül a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk megbízott személy jogosult a közgyűlés összehívására.

Mindez természetesen azt feltételezi, hogy a háznak VAN közös képviselője, vagy Intéző Bizottsága. Mivel a törvény szerint minden társasházban kötelező a közös képviselő, vagy IB, ezért törvény nem tér ki az olyan helyzetre, hogy mi van akkor, ha egyik sincs...
Amennyiben az Europea, mint képviselet határozott idejü szerződése már lejárt, akkor valóban az a hlyzet áll fenn, hogy pillanatnyilag nincs közös képviselete a háznak, de nincs választott IB sem.
Ezzel némileg ellentmond a Tht. 28. §-a, mely szerint:
(3) A közgyűlés a közös képviselőt, az intéző-, illetőleg a számvizsgáló bizottságot bármikor felmentheti. A felmentett közös képviselő - intézőbizottság esetén annak elnöke - a közgyűlés határozata alapján, az abban meghatározott feladatok végzésével és változatlan díjazás ellenében köteles az új közös képviselő (intézőbizottság) megválasztásáig, de legfeljebb felmentésétől számított kilencvenedik nap leteltéig ügyvivőként ellátni a közösség ügyeinek intézését.

A probléma, ezzel mindössze az, nem egyértelmű, hogy csak a közgyűlés döntésével hívható-e vissza a képviselet, vagy ez csak egy opció az egyebek (pl. a képviselő felmondása, stb) mellett.

Összefoglalva, ha valóban a törvény értelmében a közgyűlés hivatott felmenteni a képviselőt - tehát az még hivatalban van (erre utal a 2. napirendi pont is), akkor a SZB nem törvény szerint járt el a közgyűlés összehívásával.
Ha viszont elfogadjuk, hogy a képviselet szerződése már lejárt (ezt nem tudom, nemláttam a szerződést), akkor nincs a Tht-ben arról szóló utalás ki is hívhatja össze a közgyűlést.

Akárhogy is van, a ház folyamatos működésének biztosítása érdekében szükséges, hogy képviseletet, vagy IB-t válasszanak azonnal, hiszen kell legyen valaki, aki képviseli a házat jogszerűen.

Azt javasolnám,hogy aki tud menjen el a közgyűlésre és válasszanak Intéző Bizottságot addig, amig képesek lesznek új képviseletet választani. Valószínüleg ha valaki meg is támadná a közgyűlés jogszerűségét a Bíróság nem fog helyt adni, hiszen nem céljuk a ház működésképtelenségének előidézése.

Üdvözlettel:

Végh Attila

maccar Creative Commons License 2009.10.04 0 0 3351
Email formájában meghívtam a korábban említett két közös képviseletet, valamint Végh Attila részére is elküldtem a meghívó másolatát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!