Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Sziasztok érdeklődnék tőletek nálatok a kazán amennyi dt képes emelni a laddomat patronhoz avagy a keverőszelep nyitási értékén felül ? Sajna nálam évente kétévente visszatérő probléma,hogy vagy nem nyit a laddomat rendesen, avagy valami dugulásom van . Most is úgy jártam szezon kezdetén ,hogy felmegy a hőfok a kazán lemodulál 65 -fokos patron volt benne ,de párszor már elindult a vészkör úgy felment .
Vettem egy 78 fokos patront mert az egyik szerelő azt mondta a magas hőmérsékletű üzemeltetés teszi tönkre a patron ma betettem ,de a helyzet nem változott . No most ha emlékeim nem csalnak meg anno a az uj rendszernél a 65 -fokos patronnal olyan72- 74 fokon ment a rendszer tehát a 78 fokosnál 90 alatt meg kellne állnia ,de sajna ez nem történik meg . Ezért érdekelne nálatok mennyi az annyi ::)) ??
Attack dpx35 p kazán fúvókacseréjéhez tud valaki részletesebb leírást/képet/infót ? Saját magam végezném el ha lehet, és a használati útmutatóban nem vmi részletes az instrukció.
Hát hirtelen volt egy felesleges utam fa ügyben a jelzett hirdetés feladójához. :-(
A hirdetés és a valóság nem egyezik. Az eladó metrikus köbméterben számolja az árat, és a deszka nem vastag, még colos sincsen, száraznak száraz de jóindulattal még kettő erdei köbméter sincsen a fa anyag amit árul. A gerendák meg kb 10 cm-ek 2-2.5m, de nem sok. Ő 100-at szeretett volna kapni érte....cseppet elszállt a tulaj.....tettem neki egy becsületes ajánlatot de fogadta el.
Nézegettem az olaj radiátorokat is, de csak úgy hirtelen atfutva. Azok is 14-5 ezer körül vannak. Szóval szinte ugyan ott vagyok anyagilag. 1200as cekasz talán 11 pénz.
Csak egy kicsit előre gondolkodom, hogyha anyu kitalalja, hogy melegebb kell, ne akkor keljen kapkodni. Nálunk 20.5 van mindig a termosztát. Azt meg azért kevésnek tartom. Könnyebb lenne, ha már a 2.nal járnánk, mert akkor lenne tapasztalat.
Rég jártam erre. Lenne egy kérdésem, igaz nem kimondottan fagáz téma.
Jövő hónapban érkezik a babánk. Nem szeretném az egész házat 24-26 fokon tartani, jött az ötlet, hogy rakok a gyerek szobájában a radiátorba egy elektromos fűtő betétet, ami majd rasegit arra az egy helységre.
Es itt jön a kérdés. Nem fog azon a betéten a vízkő kicsapodni?
Pontosan nem is lehet csak visszafelé, vagyis ami már elmúlt :-( .De a mai árakkal is lehet viszonyítás csinálni, bekerülés, fűtő anyag, mondjuk évi 6-7% átlag áremelkedés főleg a faárában. Itt érdemes lehet külföldi árakat is figyelembe venni (nyugati) mert afelé tendálunk mindenben ha ár emelkedésről és árakról van szó. Van-e ideje a fával bajlódni évente legalább 10-15 munkanapot, mert a bérvágás ,vagy a hasogatott fa emeli, rontja a megtérülést. Van-e ideje tüzelni majdnem minden nap, akar-e(2-3e L pufi kell). Ezt ő tudja magáról, az árakkal pedig lehet egy kalkulációt csinálni melyik éri meg mai áron. Okosabbat nem tudok neki javasolni, mindenképpen érdemes számolni, mert akkor kevesebb meglepetés érheti.
ez ledaruzva ház elé volt ennyi, beszéltük már a Bükk ránk omlik, de az erdészettől fát venni.... Északerdő honlapján se ár se semmi csak a körzetes erdészek telefonja, rakodó telephelyükön vagy 3 éve érdeklődtem, de fuvart keressek magamnak, és akkor hozta a jelenlegi forrásom is annyiért amennyiért az Északerdő a valaki által visszaküldött szociális tűzifát adta volna. Sajna nagy tételbe vasúton hordják tőlük a lakosság csak nyűg a maga 10m3-vel :( azóta nem is néztem feléjük.
hello! Én is ma rakattam be a VIGAS mellé egy HAJDÚ HGK-28-at a régi thermotéka helyett. Jön a gyerek, az asszony nem fog tudni lerohangálni (meg nem is nagyon szeretném) a kazánhoz, nomeg 36.900Ft-os erdei ár mellett nem akarok fát venni :(
Persze Isten ments, hogy kivegyük a faelgázt, amikor tudunk fát szerezni (pld a hétvégén is gyümölcsfa-kiszedés lesz) és itthon vagyok, akkor menni fog a vegyes, egyébként pedig a megy a gáz.
A vezérlés automatán vált a két kazán közt, személyesen tákoltam, akit érdekel azzal megosztom :)
Jól mondod, és akkor a használati meleg víz készítésről még szó sem volt. No meg nem kell a gázt előre kifizetni két évvel, nem kell hasogatni, behordani, begyújtani, salakolni stb. stb.