3500 barackfarol beszelunk....de tervbe van minden evben a telepites ...ahova most dinnye megy az egy 2 hektaros parcella 50 are dinnye lessz ott .. a tobbi repce... jovore ide telepitek 50 are es igy felfele .. minden evben 300 fa illetve terulet es fajta ..... csere...
Kajszi barackot mar nem telepitek ..hagyok masokat termelni
Nalunk szelcsend van most.Amugy meg a kisebb faknal korbe tekerem a foliat madzaggal.Hetfo hajnalban is ugyanigy takartam es akkor szelviharban bugyolaltam be a fakat.Most jottem be az elobb.En megtettem amit tudtam.A tobbi mar nem rajtam mulik.Vannak viragzo szilvak takaratlanul es par oszi ag is.Hetfot jol viseltek akkor-3 fok volt hajnalban itt.Van kontroll csoportom is.Azert sokat jelent a szomszed hazfala is.A magyar kajszi fam a sarokba van telepitve a szomszed fala vedi L alakban.Az teljes viragzasban van.Tavaly azt is betakartam.Iden az oszikeket es a nektarinokat vedem inkabb.Eddig meg az is veresenyben van.
En takarom a viragzo kis oszibarack faimat.Hullampapir es ra folia a tetejere.Kisse maceras,de meg versenyben vagyok.Haznal a kertben egy par meteres fat barki betakarhat.Egyik nagyobb fat ugy takartam,hogy a 8 fokos fa ketagu letramat ratettem kinyitva a fara,igy ment ra a folia takaras.Viragokhoz nem er a folia.Mindjart huzok ki es ujbol betakarom,mert mara kinyitottam a foliat.Bekes megye.Egyik nagyobb par eves oszimre meg csak rateritettem a foliat.Igaz par viragot levertem,de ha elfagy az egesz akkor meg semmi sem marad.En nem szeretem ha valaki vagy valami lenullazza a munkamat.
El kell engedni. Most jön az igazi hideg, 3 napig -2 és -8 közt éjjelente. Nem lesz barack idén sem. Én 2 napig bosszankodtam miatta, ősszel kivágom mindet, rakok helyette szilvát, almát, körtét., meggyet.
Nálam már elvirágzóban van napok óta az őszibarack. Szerintetek a bibének mennyire ártanak meg ezek a több napon keresztüli -2, -3 fokok, amit mondanak még a következő 2-3 napra? Hál isten hozzánk hidegebbet nem mondanak, hétfő reggel is -1 körül volt "csak".
Aki permetezessel védekezik, milyen rendszert vagy szorofejeket használ? Jövőre már nagyon nem szeretném, hogy nullára fagyjon. Idén megerősödnek a fák, az biztos, nem viszi el az energiát egy szem barack sem, viszont akkor jövőre már had teremjen.
Éjfélkor -2 fok itt Ajka környékén. Gyönyörűen virágzik a Bergeon és az 5 őszi. Ha ez így megy tovább akkor alig lesz termés. Mindenesetre 20 literes vödrökbe raktam 5-5 gyertyát és a fák alá raktam Bár a hat fából csak 4 alá jutott.Megpróbálom meglátom ér-e valamit.
Ahogy nézegetem, talán nem... ha megfagytak volna, valaminek látszani kéne. Mindenesetre éjjel, hajnalban kis tábortüzeket rakok a felhalmozott gallyakból, ha úgy alakul. Nem baj ha füstölni is fog...
Tegnap megcsináltam ecsettel. Nem vicc. Méh egy sem volt, a virágzás lasdsan a nektarinnak vége. Most meg jönnek a fagyok, lehet mindegy neki. Meglátjuk.
Amúgy kaptak talajra tápanyagot. Körbe ástam nagyobb területen, mint a korona, oda 1-2 ásónyom mélységben adtam szerves marhát az agyagos talajnak, attól befelé pellet formájú szerves baromfitrágyát (van egy nagy zsákom) erre ment ez a szép fekete föld, hogy jól nézzen ki:) és beöntöztem mikramiddal.