Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Az imént fotóztam ezt a kis jószágot. Az megvan, hogy valami kétszárnyú faj, de annyira furcsán néz ki és a viselkedése is olyan furcsa volt, hogy nagyon szeretném tudni, mi ez. Sajnos csak hátulról tudtam lefotózni a szemei narancsos-pirosak voltak. A szárnyait így felfelé tartotta és oldalra mozgatta (nyitogatta egymással szemben) mint valami legyezőt... Nem is gondoltam hogy ilyenre képes lehet egy rovar. Előre is kösz a segítséget!
Legyekben nem vagyok otthon, úgyhogy fajra nem tudom, sokszor a család is nehéz. Némi keresgéléssel talán tudnék tippelni valamit, de az ilyen bizonytalan legyeket meg szoktam hagyni nálam jártasabbaknak.
Ezeket meheket, vagy darazsakat sehol se talalom weben, nagyon egyedieknek tunnek nekem, vagy csak szamomra egyfajta meh es egyfajta darazs letezik.;) Az biztos, hogy mindegyik ugyan azon viragokbol porszivozta a port.
A növények elég jól elviselik, csak feltűnő a sok fehér viasz miatt. Nem érdemes küszködni az irtásukkal. Bármilyen növényre rámennek, az egész kertet meg csak nem fújod le. Helyi permetezéssel reménytelen, és bárhonnan úgyis jön másik. Hagyni kell a csudába.