De azért van ennek normálisabb változata is (remélem elhiszed).
Csak egy a dolog a magnyugtató: mivel H.T. nem tartja magát zsidónak, ezért esetünkben egy zsidó és egy nem-zsidó veszekszik, mint az idétlen dedósok...
Én csak azt szerettem volna mondani (a kezdetektől), hogy engedtessék meg bárkinek, hogy élve a jogi lehetőségekkel jogilag és etnikailag deklarálhassa magát zsidónak (vagy bármi másnak), és mérhetetlenül irritál, ha ezt a jogot egy ilyen okoskodó Tóbiás, hisztérikus makacssággal, álérvekkel és végtelen, undorító demagógiával meg akarja vonni bárkitől is.
Latszik, hogy tok normalis vagy es nem klasszika filologus, akiknek kedvelt szorakozasuk, hogy abbol a kevesbol amiigy-ugy rankmaradt probaljak meg megmagyarazni az egesz antik vilagot.
Szerintem az kivanna toled erofeszitest, hogy ne az legy.
A jellememrol pedig nem tudom, hogy milyen alapon teszel megallapitast, viszonossag alapjan biztosan nem. Magam, legfeljebb negativ szemelyisegjegyeiddel votam kenytelen foglalkozni ostoba durvasagaid kapcsan: a sulyos kisebrendusegi erzetbol eredeztetheto sertodekenyseget, onigazolasi kenyszert, merevseget es humortalansagot, szoval egy sulyosan frusztralt sikertelen pofa kepe bontakozik ki elottem. De nem allitom, hogy kronikus hazudozo lennel -mert nincs rola tudomasom-, es azt sem, hogy csak a forro kalyhat nem lopnad el.
nekem az antik inkabb a romai, esetleg a gorog/romai konnotacioval(???) rendelkezik.
ezek a bibliai baromsagok meg joval korabbiak.
mennyi minden marhasagot ki tudtak a korai jokai morok talalni! egyszeruen elszall az ember agya. es akkor itt jonnek a tudorok es vitatkoznak hogy eeles vagy tompa kessel meteltek korul a moabitakat.!
mar csak aj hianyzik a tancbol es lehetne tanulmanyt irni zsido szeretettudatbol!
Mondtam, nem érdekelnek a jelzőid. Egy ocsmány, jellemtelen senkiházi ítéletei hidegen hagynak. Pattogj csak, de vigyázz, szét ne durranjon az epéd!
De tudod mit! Veszem a lapot, most már azért is igyekszem kellemetlen lenni (olyam alpári, nem tudok lenni, mint te).
Nézzük egyik szösszenetedet.
On
"
off
"mennyi lehet az iq teszt keszitok iq-ja?"
Mero Laci baratom erre azt mondta, hogy 12 ora alatt keszitett el (boldog egyetemista koraban) egy olyan keresztrejtvenyt, amit egyebkent 12 perc alatt fejtett volna meg."
1. Szokás szerint nagyon laza, és látszólag tetszetős a válasz, csak semmi köze a kérdéshez. Nem az volt a kérdés, hogy az iq teszt készítők mennyi idő alatt tudnak kitölteni egy iq tesztet... De hát ez a te stílusod. Hangzatosan idézgetős idézgetős, és üres.
2. A szösszenet abszolút jellemző a primitív sznobizmusodra. Kinek mi köze hozzá, hogy Mérő Lászlóhoz (pardon: "Lacihoz") mi közöd? Kérdezte valaki? Azért kíváncsi volnék, hogy mit szólna ő ehhez. Vajon ő is a barátjának nevezne egy ilyen hozzád hasonló pitiáner alakot? Erősen kétlem (de ha többet elárulsz magadról, rákérdezhetek).
most mér? most mér? szerintem a dottore ezt dudolja: non piu andrai ;-))) ( a vilag egyik legpocsekabb Figaro hazassagat kozvetiti az ORF2 Salzburgbol, a letras ember kutyaf@sza volt ehhez kepest. )
Mint a szentirasbol tudni valo, ez a felepules nem biztos, hogy bekovetkezik:
A gonosz antik zsidok, mikor ellensegeik betertek hozzajuk es ennek kovetkezteben seblazban fetrengtek, lemeszaroltak oket. Szoval Osztap legy resen - illetve inkabb keressel egy masikat, amelyik nem kivan ceruzafaragast. :-))
Hanyingered azert van, mert nem vagyok rest tukrot tartani melyseges ostobasagodnak, muveletlensegednek, tudatlansagodnak, ami raadasul feltunesi viszketegseggel parosul. Nekem is hanyingerem lenne, ha neked kene lennem.
Az erdeti kérdésem ez volt: "Egy kérdésem azért volna: milyen is lehetne a nacionalizmus, ha nem etnocentrikus?"
Az, hogy a politikai/történelmi irodalomban a nacionalizmust milyen módon fokozzák, hidegen hagy. Irgalmatlan sok semmitmondó szóösszetétellel "gazdagítják" ezeket a politikai/történeti szövegeket.
A Google keresőben (igaz, csak magyar nyelvi környezetben) az "etnocentrikus nacionalizmus" mindössze 5 találatot eredményez (és egyik sem jelenti ki, hogy az azonos a fasizmussal), ami azért nem jelez túl elterjedt szóhasználatot. (A kifejezés egzakt definícióját - természetesen - nem találtam.)
Hasonlóan nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy milyen is az USA-nacionalizmus.
Off
Jelzőid pedig nem érdekelnek. Ha örömet okoz, használd őket. Akár Eckermann, akár sik hülye, akár ostoba vagyok, azon (egy kezemen megszámolható) emberek közé tartozol, akiktől egyszerűen hányingerem van. Nagyon gonosz, abszolút jellemtelen, gerinctelen, lelkileg megnyomorodott embernek tartalak. Mélységesen sajnálom a környezetedet.
mér' mér', őszintén, köll neked papír aról, hogy létezel?
ez ment az agymra a kettősállampolgárságban is meg a hasonló marhaságokban, ha nekem nincs identitás-zavarom, akkor nem köll papír, hogy tudjam ki és mi vagyok...
Mero Laci baratom erre azt mondta, hogy 12 ora alatt keszitett el (boldog egyetemista koraban) egy olyan keresztrejtvenyt, amit egyebkent 12 perc alatt fejtett volna meg.
Visszavonom az Eckemannt, Eckermann ertelmes volt, te pedig sikhulye:
Az etnocentrizmus -mindenki altal tudottan- azonos szarmazashoz kotott kivalasztasi es kivalasztodasi igenyt jelent, ami az esetek nagy reszeben az endogamiahoz valo ragaszkodasban is megnyilvanult.
etno- gör szóösszetétlek előtagjaként az utótagnak a néppel való kapcsolatát jelöli; népi, nép- (idegen szavak szótára).
A centrikus szó jelentését még általad is ismertnek tételezem fel. Szóval, honnét következik az, hogy az etnocentrikus nacionalizmus bármit is jelent?
Ez a kijelentésed (mármint, hogy az etnocentrikus nacionalizmus azonos a fasizmussal) is csak egyike a te szokásosan üres badarságaidnak, tudálékos sznob hablatyolásaidnak. Jól hangzik, de jelentés nélküli ostobaság.
És milyen jelzővel illetnéd az USA "lakóinak" nacionalizmusátt (mert a gondoltmeneted szerint az USA-t lakói nem képeznek népet). Kíváncsivá tettél. (A "nem etnocentrikus" válasz inkorrekt!)
Off
Hogy konzekvensen Eckermann-nak nevezel, az - bár nem bírom felfogni, de - biztosan jó hecc... (remélem, azért néha más eszközökkel is eljutsz a gyönyörérzethez).
Te olyan szánalmas vagy, hogy néha már sajnállak! Találkoztam már életemben egy-két irgalmatlanul nehéz, saját egójától elájuló fafejű idiótával, de te mindegyiken messze túlteszel. Azért remélem, van aki el tud viselni.