Keresés

Részletes keresés

kormos* Creative Commons License 2022.07.12 0 0 74871

Menet stimmel vagy átlehet tenni az anyát, ezt nézd meg!

Előzmény: Törölt nick (74869)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.12 0 0 74870

Ha forgás irányilag stimmel minden gond nélkül !

Előzmény: Törölt nick (74869)
Törölt nick Creative Commons License 2022.07.11 0 0 74869

Husqvarna 543RS-t T35 damilfejjel kaptam. T45 mehetne rá?

WendelkeS Creative Commons License 2022.07.11 0 0 74868

Kétszer nyírtál vele, de lehet, hogy négyszer már nem fogsz:-(

Nekem, meg sajnos másoknak is rossz vele a tapasztalat, ha csak ez már nem jobb mint a korábbiak.

Használtam ilyent, rövid idő után belül letörtek a pöckök, aztán kiokádta a damilt.

Előzmény: Mike_Wazowski (74866)
Falusi1 Creative Commons License 2022.07.11 0 0 74867

Nagyon szívesen ,örülök, hogy segíthettem.

Előzmény: Ricciardo (74865)
Mike_Wazowski Creative Commons License 2022.07.11 0 0 74866

Sziasztok!

Az alábbi, UTÁNGYÁRTOTT damilfejet rendeltem a gyári helyett.

Kétszer nyírtam vele 1000 nm-t.

Azt kell mondanom, sokkal jobb, feszesebb, mint a gyári. Ennyi pénzért merem ajánlani.

https://kertmotor.hu/product/husqvarna-t35-damilfej-10x1-25-12x1-75-menet/01-000001-5168

Előzmény: kormos* (74773)
Ricciardo Creative Commons License 2022.07.10 0 0 74865

Nem beugratos, en is amator vagyok igy a valaszod nagyon hasznos volt, es megnyugtato. koszi neked is.

Előzmény: Falusi1 (74863)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.10 0 0 74864

Nem tudom de én még ilyenen sosem akadtam fel ! Vagy egyszerűen nem érdekelt !

Előzmény: Falusi1 (74863)
Falusi1 Creative Commons License 2022.07.10 0 0 74863

Látom a szakik átléptek a damil "lefele állás" kérdésén, így én mint lelkes amatőr reagálok.

Amennyiben a kérdés arra vonatkozik, hogy a damil szálai a kivezető szemek után miért konyulnak le és nem vízszintesen állnak, akkor azzal ne törődj. Amikor gázt adsz a centrifugális erő kiegyenesíti.

Remélem ez nem egy beugratós kérdés volt, mert akkor benyaltam. (-:

Előzmény: Ricciardo (74852)
sankó36 Creative Commons License 2022.07.10 0 1 74862

Nyugodt lehetsz hogy a Kasei nem japán hanem kínai mint ahogy a Hecht sem cseh vagy a Villager 

sem szlovén.Ez csak PR fogás.De ettől még lehet jó,legalább is a kínaiakhoz képest.

Nekem fs 250 Stihl van,a jófogáson vettem .Nemrég ugyanott 160e-ért láttam 250-est.

Erős de mégis könnyű és a vibrációja sem veszéjes.Szerintem megérné egy kicsit többet 

költeni rá mert így sok éven keresztül van egy probléma mentes fűkaszád.

Előzmény: Pedro_amigo (74858)
kormos* Creative Commons License 2022.07.10 0 1 74861

A stihl nagyon drága.

A husi megfizethető és nagyon jó.

Szerintem maradj a husinál és 10-15 év távlatában biztosan jobban jársz.

543rs kell neked én ezt venném, nincs kompromisszum, nincs javítás stb...

Nekem volt egy stihl fs 80  15 évig, aztán vettem egy oleot 430 tl (3 évet bírt ki)

Most van egy husi 545 rx és mellette egy kicsi stihl fs 38-as.

Előzmény: Pedro_amigo (74858)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.10 0 1 74860

Több hektárnyi terület van sajnos ! És ha felnő a fű-gaz a kopott kalapácsok miatt nem haladsz csak vánszorogni tud a gép . Most is 1 hektárt kéne levágni kb 1,5 méter magas szúrós gazzal ami tele van aszattal amiből a pehely hullik ! Kb 5-6 méterenként eldugítva a hűtőt ! De addig nem kaszáltatják amíg az a tetű szöszmösz nem kezd szállni ,nem értem ezeket a dolgokat ,miért nem lehetett két héttel ezelőtt levágni . Most meg nincs olyan gép amivel a szösz-mösz miatt le tudnánk vágni vízfelforrás nélkül ! Majd tán valaki letárcsázza a másfél méteres gazt ebben a szárazságban ,mondtam na azt megnézem magamnak ! A Kubotával a térdig érő gazt sem tudtam rövid tárcsával letárcsázni nem hogy ekkora tömör gazt le lehessen nyomni . Legfeljebb letapostatni lehet .

Előzmény: Pedro_amigo (74857)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.10 0 0 74859

Havonta egy hét kb és 8-9 órát ülök rajta naponta !

Előzmény: Pedro_amigo (74857)
Pedro_amigo Creative Commons License 2022.07.10 0 0 74858

Szevasztok 

Na kicsit körbenéztem a városom ismert agrogép szervízei körében ki milyen kaszát tart és mit ajánl. Az egyik helyen hívták fel a figyelmem a KASEI -ekre.  Bevallom előtte nem is hallottam a márkáról. Aztán ahogy megnéztem itt a fórumon meg pár youtube forrást,  és látnom kellett, hogy azért jócskán ismert a márka. En továbbra is a következőkre keresek elérhető árú gépet :

- 1000-1500 nm 

- Évi 2-4 kaszalas (van csalán meg kis dudva de inkább masszív fű bár innentől nem hagyon elkurvulni a helyzetet)

Az egyben kölcsönzőt is üzemeltető és egyben új gépeket is eladó srác nagyon ajánlotta a Kaseieket, mondván a cég kifejezetten kiajánlotta (vagy kihelyezte - nem teljesen volt tiszta)  a modelljeit korábban kölcsönzőknek tesztelésre. Azóta is jók a tapasztalatok. Azt mondta, hogy mivel ők a garanciális szervíz látják hogy viszonylag kevés jön vissza , ellenben ha szerelni kell az alkatrész ellátás jó. Elég hosszú levezetést tartott , hogy a Kasei-ek a közvélekedéssel ellentétben nem kínai cég termékei, hanem a japán Subaru csoport alá tartoznak. (Ettől még készülhetnek Kínában persze.) 3 év garanciát említett, kétszer is rákérdeztem. A gép méretekre és súlyokra külön felhívta a figyelmet, ezért azt mondta én kisebb termetemmel inkább a "KASEI CG415Q52" -t vigyem, több példa is volt, hogy a nagyobb modellek súlyosak voltak  a használóiknak. Néztem videókat, elég jó a nyomatékuk. Elég lehet ez az 1,7 LE - a fenti feladatokra vagy inkább a "3GC630"? Láttam hogy lehet őket akár tunningolni is.

https://www.youtube.com/watch?v=rcsaP-OfDLI

Köszönet!

Pedro_amigo Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74857

De mégis évi hány napban kellett ezt abszolválnod hogy az erek ennyire szét mentek? Főleg egy faluban van ekkora teület?

Előzmény: kavicsos64 (74854)
Pedro_amigo Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74856

Semmi extra konzekvencia - A Husqvarnak jó gépek - kb. ennyi. Nekem nem éri meg (szerintem) ennyit belefektetni.

Előzmény: Dezodoros Ede (74835)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74855

Darált gumi mosógép alátétből vágtam a talpam alá gumi szőnyeget ,sokat segít !

Előzmény: kormos* (74853)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.09 0 1 74854

Kínai traki van a falunak ! Nem a gép a baj hanem a zúzó kalapácsok elhasználtsága !

Előzmény: kormos* (74853)
kormos* Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74853

Milyen géppel mentél, hogy tönkre mentek a lábaid?

Előzmény: kavicsos64 (74841)
Ricciardo Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74852

Koszi akkor ugy rakom ossze. Meg az erdekelne, hogy ugyebar eloszor csereltem damilt, de ugy sikerult hogy elegge lefele allnak a damilok ahogy jonnek ki a fejbol. Az baj e? Lehetseges hogy rosszul tekertem fel?

Előzmény: oveipreib (74851)
oveipreib Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74851

Sztem 1. A pereme felfele hajlik és megakadályozza, hogy fűszálat csavarjon a tengelyre.

Előzmény: Ricciardo (74850)
Ricciardo Creative Commons License 2022.07.09 0 0 74850

Sziasztok. Csereltem damilt, de amikor a fejet levettem, kijott belole az a vas ami a forgo tengelyen van. Csak nem tudom hogy volt elotte mert 2 fele keppen , vagyis forditva is vissza lehet tenni. Tehat az A kep vagy a B kep a megfelelo ? A kep: 

https://kepkuldes.com/image/UODNeY

Vagy B kep

https://kepkuldes.com/image/UOD7IF

kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74849

A Mária tövis kapszula az sokat segített az májvédő tisztító ! Mézet is megettem ebben az évben kb 8 litert már ! Saját lekvárok saját gyümölcsök ,még a lecsó is saját ,a tojás is házi ! A kovid valamit nagyon elrontott bennem azóta nem igazán megy a meló ,kb gyerek szinten állok ,az állandó fáradtság az amit még a napi 3 kávé sem tud meglökni . Azt is gondoltam már a kávé a hibás abba hagytam ,mérsékeltem de semmi változást nem hozott ! Az is lehet megöregített azt irták a hatvan éves kb 80 évesnek felel meg kb úgy is érzem magam !

Előzmény: ötbites stihles ziles (74847)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74848

Már igen sok gyogyós dolgon túl vagyok nem sokat segítettek eddig ! A gyömbéres fokhagymás ,mézesből is megettem pár liternyit az csak a véleményem szerint megelőzésre jó ,de nem gyógyít ! Hagymát mindenfélét eszek saját termesztésből uborkát paprikát paradicsomot stb . Dolgozni nem volna szabad elkopott zúzó kalapácsos géppel amitől az egész reszket ! De azt is agyon verném egy ilyen géppel aki a hárompontra szerkesztette a zúzót ,normális zúzó vontatott nem rázza a traktort ! Rendszeresen késeket kéne cserélni rajta + a tengelyét centiroztatni kéne ,de még gépzsírt se vesznek hozzá ! A 24 késből eddig 8 kést cseréltem ennyit vettek ,nem értik minek azt cserélni !! Nem értik így kb mintha tetőléccel kaszálnék ,és nem haladsz az istennek se . A törmeléket sem szedik össze hagy verje a jó késeket is szét minél hamarabb ! Az emberi hülyeséggel van a legnagyobb baj !

Előzmény: ötbites stihles ziles (74847)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2022.07.07 0 1 74847

Elfelejtettem irni a csalán teát-szedünk csalán levelet,megfözzük teának,esetleg meszáritjuk,eltesszük későbbre-nem eléggé ismert és elismert dolog,pedig rendszeres fogyasztása hatásos..és az ize sem tul rossz.. van,aki a gyökeréből föz levet,de azt nem próbáltuk..

Ha sikerűlne egy kicsit javulást adni a szervezetednek,akkor már a hangulatod is jobb lenne.. és az már fél gyógyulás..

A csicsókáról meg még nem is volt szó-megfelelően alkalmazva egy csoda dolog..

Citrom,gyömbér,fokhagyma,fekete retek,méz-hogy ehető legyen,esetleg még dióbél-bele egyenlő arányban a turmixba-nem mondom,hogy finom,van,aki fahéjat is izlése szerint-egy kiskanál étkezésenként-virusos idöszakban.Egy kiskanál,megeszed,majd kicsit vársz,utána rendes étel-de lehet csak magában is-nagyon feldobja az immunrendszert.

Hogy legyen fűkasza is-anno olvastam valahol a német leirásban a Stihl uj generációs kaszáinál/pl FS.410/-délelött két tank,délután két tank benzin-ennyit dolgozhatnánk vele,a rezgések miatt,persze szabvány rezgésvédős kesztyűben,stb-aztán aznapra annyi a rezgős gépekből-mindezt ugy,hogy a 410 család rezgéscsillapitása nem a legrosszabb..talán a 310 volt "simább",de az már nincs..

Előzmény: ötbites stihles ziles (74846)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2022.07.07 0 2 74846

Érszűkület,keringési bajok-mind a vér,mint a nyirok keringés-ellen elég hatásos,saját magadon elvégezhető masszirozási technikák vannak-Te magad,magadon,saját kezeddel megfelelő pontokat masszirozol,tehát nem kell szakember hozzá.Van egy könyv-Gyógyitó pontok enciklopédiája a cime,eléggé érthetően le van ott irva minden.Nem gyors,hirtelen a javulás,amit igér,ha csinálod az ott leirtakat-de hatásos,akkor csinálod,mikor akarod,és magadon,tehát nem kell ezzel máshoz fordulnod.Valami jó értisztitó természetes anyag kúra,meg ez a masszázs általad-mit veszithetsz...???Filcel nyugodtan ráralhatod a börödre a reflex pontokat..

Jó,igazi vörösbor,étkezésenként egy deci,megfelelő higan tartja a vért,meg serkenti a vörösvértest képződést-és fokhagyma,vöröshagyma reggelire,rendes sóval készűlt szalonna,sonka-még a vérzsirt is képes jó felé vinni,a lebontás javitásával.Persze,hagymaszagod az lesz tőle...de ha zavar...akkor valami Negro szerű cukor..

Immunrendszered legyengűlhetett,tested eléggé elmérgeződhetett,tehát ezeket még plusz javitani kéne-természetes étrend,de legalább normális só,cukor,zsir,és a kertedben termett zöldségek-mivel az tudod,mit kapott..

Bélrendszer-vizelet rendszer tisztitás:répa,zeller,káposzta,petrezselyem,összefőzve egy edényben,lassan,mintha levest főznél.Leve leöntve,beüvegezve,ha kell hidegen,és azt inni..viz helyett is akár,de persze a zöldségeket is megeheted,ha szereted..nyugtat és durva hasmenés nélkűl dolgozik..és nem bonyolult..azt veszed észre,hogy egy hét után valahogy könnyebb a hasad-nem súlyra-és az immunrendszer és az emésztés nagyon összefügg,tehát ezzel javitod az immunrendszeredet is.

Vannak célzott javitó,természetes anyagok is-ám ezek drágák,tüdő/légrendszer tisztitás az első,majd a bél-hasi rendszerek,majd a keringés és a sziv stb ..igy a sorrend...végig-ird be a netbe,hogy Energy termékek..ha érdekel.

Van az a gép,nevét nem tudom,olyan,mint egy lábfürdő,és bekapcsolhatóan rezeg-kb mint egy ultrahangos mosó-lábat bele,bokáig,azt bekapcs...én teljesen kivörösödtem tőle-tehát először csak óvatosan..esetleg egy próba erejéig,azt meglátod a többit.

studiod1 Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74845

Nekem csak dolmár/makita fűkaszám volt van, bizony csak 25-30cm3 és mégis 2tank után kezdenek bizseregni az ujjaim. Jelenleg egy sparta szegélynyírót használok nem ráz s egy husi/komatsu fűkaszát az sem. Nem csak a beépített rezgéscsillapítás számít maga a motor nagyon sokat jelent, szerintem a komatsu motorok nagyon jók nem rezegnek.

Előzmény: oveipreib (74843)
kavicsos64 Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74844

Mostanában hogy szárazság van ! De ha esne rendesen akkor kb 3 hetente vágni kéne ! Az a baj hogy még két évet kéne rázkódjak az pedig napi 8-10 órában nem kevés ! most csak azért irogatok mert a gépet javítják és nincs mivel menjek !

Előzmény: oveipreib (74843)
oveipreib Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74843

Ok. Sajnálom. Remélem nem jársz úgy, mint ahogy leírtad.

De te a gépben töltötted a napjaid nagy részét. Egy fűkaszát háztáji igénybevétel esetén pedig kampányszerűen, 2-3 havonta, néhány órán át használunk csak. Nem hiszem, hogy ilyen fokú egészségromlással kellene számolni egy olcsóbb gép választása esetén.

Nyilván a porckorongoknak sem tesz jót ez a munka.

Aki drága gépet akar venni, mert félti az egészségét annak sztem egy Hecht 5060-at kellene venni. Az kb 350ezer, dobos, önjáró fűkasza. Rendre vág és ha talál rá vevőt eladhatja a szénát.

333333333333333 Creative Commons License 2022.07.07 0 0 74842

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!