Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Látom a szakik átléptek a damil "lefele állás" kérdésén, így én mint lelkes amatőr reagálok.
Amennyiben a kérdés arra vonatkozik, hogy a damil szálai a kivezető szemek után miért konyulnak le és nem vízszintesen állnak, akkor azzal ne törődj. Amikor gázt adsz a centrifugális erő kiegyenesíti.
Remélem ez nem egy beugratós kérdés volt, mert akkor benyaltam. (-:
Több hektárnyi terület van sajnos ! És ha felnő a fű-gaz a kopott kalapácsok miatt nem haladsz csak vánszorogni tud a gép . Most is 1 hektárt kéne levágni kb 1,5 méter magas szúrós gazzal ami tele van aszattal amiből a pehely hullik ! Kb 5-6 méterenként eldugítva a hűtőt ! De addig nem kaszáltatják amíg az a tetű szöszmösz nem kezd szállni ,nem értem ezeket a dolgokat ,miért nem lehetett két héttel ezelőtt levágni . Most meg nincs olyan gép amivel a szösz-mösz miatt le tudnánk vágni vízfelforrás nélkül ! Majd tán valaki letárcsázza a másfél méteres gazt ebben a szárazságban ,mondtam na azt megnézem magamnak ! A Kubotával a térdig érő gazt sem tudtam rövid tárcsával letárcsázni nem hogy ekkora tömör gazt le lehessen nyomni . Legfeljebb letapostatni lehet .
Na kicsit körbenéztem a városom ismert agrogép szervízei körében ki milyen kaszát tart és mit ajánl. Az egyik helyen hívták fel a figyelmem a KASEI -ekre. Bevallom előtte nem is hallottam a márkáról. Aztán ahogy megnéztem itt a fórumon meg pár youtube forrást, és látnom kellett, hogy azért jócskán ismert a márka. En továbbra is a következőkre keresek elérhető árú gépet :
- 1000-1500 nm
- Évi 2-4 kaszalas (van csalán meg kis dudva de inkább masszív fű bár innentől nem hagyon elkurvulni a helyzetet)
Az egyben kölcsönzőt is üzemeltető és egyben új gépeket is eladó srác nagyon ajánlotta a Kaseieket, mondván a cég kifejezetten kiajánlotta (vagy kihelyezte - nem teljesen volt tiszta) a modelljeit korábban kölcsönzőknek tesztelésre. Azóta is jók a tapasztalatok. Azt mondta, hogy mivel ők a garanciális szervíz látják hogy viszonylag kevés jön vissza , ellenben ha szerelni kell az alkatrész ellátás jó. Elég hosszú levezetést tartott , hogy a Kasei-ek a közvélekedéssel ellentétben nem kínai cég termékei, hanem a japán Subaru csoport alá tartoznak. (Ettől még készülhetnek Kínában persze.) 3 év garanciát említett, kétszer is rákérdeztem. A gép méretekre és súlyokra külön felhívta a figyelmet, ezért azt mondta én kisebb termetemmel inkább a "KASEICG415Q52" -t vigyem, több példa is volt, hogy a nagyobb modellek súlyosak voltak a használóiknak. Néztem videókat, elég jó a nyomatékuk. Elég lehet ez az 1,7 LE - a fenti feladatokra vagy inkább a "3GC630"? Láttam hogy lehet őket akár tunningolni is.
Koszi akkor ugy rakom ossze. Meg az erdekelne, hogy ugyebar eloszor csereltem damilt, de ugy sikerult hogy elegge lefele allnak a damilok ahogy jonnek ki a fejbol. Az baj e? Lehetseges hogy rosszul tekertem fel?
Sziasztok. Csereltem damilt, de amikor a fejet levettem, kijott belole az a vas ami a forgo tengelyen van. Csak nem tudom hogy volt elotte mert 2 fele keppen , vagyis forditva is vissza lehet tenni. Tehat az A kep vagy a B kep a megfelelo ? A kep:
A Mária tövis kapszula az sokat segített az májvédő tisztító ! Mézet is megettem ebben az évben kb 8 litert már ! Saját lekvárok saját gyümölcsök ,még a lecsó is saját ,a tojás is házi ! A kovid valamit nagyon elrontott bennem azóta nem igazán megy a meló ,kb gyerek szinten állok ,az állandó fáradtság az amit még a napi 3 kávé sem tud meglökni . Azt is gondoltam már a kávé a hibás abba hagytam ,mérsékeltem de semmi változást nem hozott ! Az is lehet megöregített azt irták a hatvan éves kb 80 évesnek felel meg kb úgy is érzem magam !
Már igen sok gyogyós dolgon túl vagyok nem sokat segítettek eddig ! A gyömbéres fokhagymás ,mézesből is megettem pár liternyit az csak a véleményem szerint megelőzésre jó ,de nem gyógyít ! Hagymát mindenfélét eszek saját termesztésből uborkát paprikát paradicsomot stb . Dolgozni nem volna szabad elkopott zúzó kalapácsos géppel amitől az egész reszket ! De azt is agyon verném egy ilyen géppel aki a hárompontra szerkesztette a zúzót ,normális zúzó vontatott nem rázza a traktort ! Rendszeresen késeket kéne cserélni rajta + a tengelyét centiroztatni kéne ,de még gépzsírt se vesznek hozzá ! A 24 késből eddig 8 kést cseréltem ennyit vettek ,nem értik minek azt cserélni !! Nem értik így kb mintha tetőléccel kaszálnék ,és nem haladsz az istennek se . A törmeléket sem szedik össze hagy verje a jó késeket is szét minél hamarabb ! Az emberi hülyeséggel van a legnagyobb baj !
Elfelejtettem irni a csalán teát-szedünk csalán levelet,megfözzük teának,esetleg meszáritjuk,eltesszük későbbre-nem eléggé ismert és elismert dolog,pedig rendszeres fogyasztása hatásos..és az ize sem tul rossz.. van,aki a gyökeréből föz levet,de azt nem próbáltuk..
Ha sikerűlne egy kicsit javulást adni a szervezetednek,akkor már a hangulatod is jobb lenne.. és az már fél gyógyulás..
A csicsókáról meg még nem is volt szó-megfelelően alkalmazva egy csoda dolog..
Citrom,gyömbér,fokhagyma,fekete retek,méz-hogy ehető legyen,esetleg még dióbél-bele egyenlő arányban a turmixba-nem mondom,hogy finom,van,aki fahéjat is izlése szerint-egy kiskanál étkezésenként-virusos idöszakban.Egy kiskanál,megeszed,majd kicsit vársz,utána rendes étel-de lehet csak magában is-nagyon feldobja az immunrendszert.
Hogy legyen fűkasza is-anno olvastam valahol a német leirásban a Stihl uj generációs kaszáinál/pl FS.410/-délelött két tank,délután két tank benzin-ennyit dolgozhatnánk vele,a rezgések miatt,persze szabvány rezgésvédős kesztyűben,stb-aztán aznapra annyi a rezgős gépekből-mindezt ugy,hogy a 410 család rezgéscsillapitása nem a legrosszabb..talán a 310 volt "simább",de az már nincs..
Érszűkület,keringési bajok-mind a vér,mint a nyirok keringés-ellen elég hatásos,saját magadon elvégezhető masszirozási technikák vannak-Te magad,magadon,saját kezeddel megfelelő pontokat masszirozol,tehát nem kell szakember hozzá.Van egy könyv-Gyógyitó pontok enciklopédiája a cime,eléggé érthetően le van ott irva minden.Nem gyors,hirtelen a javulás,amit igér,ha csinálod az ott leirtakat-de hatásos,akkor csinálod,mikor akarod,és magadon,tehát nem kell ezzel máshoz fordulnod.Valami jó értisztitó természetes anyag kúra,meg ez a masszázs általad-mit veszithetsz...???Filcel nyugodtan ráralhatod a börödre a reflex pontokat..
Jó,igazi vörösbor,étkezésenként egy deci,megfelelő higan tartja a vért,meg serkenti a vörösvértest képződést-és fokhagyma,vöröshagyma reggelire,rendes sóval készűlt szalonna,sonka-még a vérzsirt is képes jó felé vinni,a lebontás javitásával.Persze,hagymaszagod az lesz tőle...de ha zavar...akkor valami Negro szerű cukor..
Immunrendszered legyengűlhetett,tested eléggé elmérgeződhetett,tehát ezeket még plusz javitani kéne-természetes étrend,de legalább normális só,cukor,zsir,és a kertedben termett zöldségek-mivel az tudod,mit kapott..
Bélrendszer-vizelet rendszer tisztitás:répa,zeller,káposzta,petrezselyem,összefőzve egy edényben,lassan,mintha levest főznél.Leve leöntve,beüvegezve,ha kell hidegen,és azt inni..viz helyett is akár,de persze a zöldségeket is megeheted,ha szereted..nyugtat és durva hasmenés nélkűl dolgozik..és nem bonyolult..azt veszed észre,hogy egy hét után valahogy könnyebb a hasad-nem súlyra-és az immunrendszer és az emésztés nagyon összefügg,tehát ezzel javitod az immunrendszeredet is.
Vannak célzott javitó,természetes anyagok is-ám ezek drágák,tüdő/légrendszer tisztitás az első,majd a bél-hasi rendszerek,majd a keringés és a sziv stb ..igy a sorrend...végig-ird be a netbe,hogy Energy termékek..ha érdekel.
Van az a gép,nevét nem tudom,olyan,mint egy lábfürdő,és bekapcsolhatóan rezeg-kb mint egy ultrahangos mosó-lábat bele,bokáig,azt bekapcs...én teljesen kivörösödtem tőle-tehát először csak óvatosan..esetleg egy próba erejéig,azt meglátod a többit.
Nekem csak dolmár/makita fűkaszám volt van, bizony csak 25-30cm3 és mégis 2tank után kezdenek bizseregni az ujjaim. Jelenleg egy sparta szegélynyírót használok nem ráz s egy husi/komatsu fűkaszát az sem. Nem csak a beépített rezgéscsillapítás számít maga a motor nagyon sokat jelent, szerintem a komatsu motorok nagyon jók nem rezegnek.
Mostanában hogy szárazság van ! De ha esne rendesen akkor kb 3 hetente vágni kéne ! Az a baj hogy még két évet kéne rázkódjak az pedig napi 8-10 órában nem kevés ! most csak azért irogatok mert a gépet javítják és nincs mivel menjek !
Ok. Sajnálom. Remélem nem jársz úgy, mint ahogy leírtad.
De te a gépben töltötted a napjaid nagy részét. Egy fűkaszát háztáji igénybevétel esetén pedig kampányszerűen, 2-3 havonta, néhány órán át használunk csak. Nem hiszem, hogy ilyen fokú egészségromlással kellene számolni egy olcsóbb gép választása esetén.
Nyilván a porckorongoknak sem tesz jót ez a munka.
Aki drága gépet akar venni, mert félti az egészségét annak sztem egy Hecht 5060-at kellene venni. Az kb 350ezer, dobos, önjáró fűkasza. Rendre vág és ha talál rá vevőt eladhatja a szénát.