Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.01.10 0 0 949
Szoval. . .nem becezel. . .hupp hupp. . . elszomorodtam. . . :))!
Előzmény: Boarhunter (948)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.10 0 0 948
Drága... :-)
(nem becézgetlek, csak ezt akarta írni...)
Előzmény: ZsuR (947)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.10 0 0 947
Mi sarga?
Előzmény: Chimney (946)
Chimney Creative Commons License 2007.01.10 0 0 946

................húúúúú, hogy Én ezt hogy imádom, csak ne lenne annyira srága!

Hétvéggére tengeri süllőt(vagymit) vettem egészben.még sosem csináltam, de jól nézett ki.

Előzmény: ZsuR (941)
szkati Creative Commons License 2007.01.09 0 0 945
Tényleg nagyon szépek! Köszönöm a jótanácsot!
Előzmény: ZsuR (941)
H_G Creative Commons License 2007.01.09 0 0 944
OFF

szkati, ha már itt látlak -- nem tudnál válaszolni a kérdésemre a hűtőszekrényes topikban? (Milyen tapasztalataid szerint a Gorenje szervíze?)

Többiektől bocsánat!
ZsuR Creative Commons License 2007.01.09 0 0 943
:)) Jaja. . .es milyen finom. Kedvencem amikor a tunat kivulrol durvara torott borsba forgatjak, es csak annyira sutik meg mint az elso kepen. Jujj de finom. . .de ilyeneket csak nagyon jo minoosegubol szabad tenni (sushi grade), mert maskepp. . meg belegondolni is rossz.
Előzmény: H_G (942)
H_G Creative Commons License 2007.01.09 0 0 942
Fúúújj, hát ezért nyerte meg az USA a világháborút, hogy aztán nyers halat egyenek ott? :)

Előzmény: ZsuR (941)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.08 0 0 941





Mar az elso tulsutott halnal szerettem volna ezeket a kepeket betenni. A tunat nagyon konnyu kiszaritani - nem kell neki sok. Ha szurke - akkor mar sok is.



Ugyanez a helyzet a garnelaval.
"olivaolajba rakom őket serpenyőben és rányomok úgy 10 perc után vagy 6-8 gerez fokhagymát"
Szkati, probalj kicsit forditani a sorrenden:
Az olivaoljaon (amit lehet fele-fele aranyban vajjal is keverni) futtasd meg a fokhagymat, es dobd ra a rakokat, csak annyira, amig rozsaszinu lesz - mert akkor mar kesz. Ilyenkor szoktam meg friss zoldpetrezselymet is ratenni.
Ha kunkorodas es rozsaszin utan meg sutod-fozod, az mar sok neki.

Van egy citromos receptem.
Ha kesz a rak, csavarj ra citromlevet - sok petrezselymet, es frissen fozott hosszumeteltet ra. Nagyon finom!

Előzmény: szkati (939)
carbonara Creative Commons License 2007.01.08 0 0 940
Nagyon szép a rácpontyod és biztos nagyon finom is. Nekem a klasszikus módszerrel sose sikerült igazán, ezért legutóbb csaltam egy kicsit és ez nagyon bejött :
- a halat beliszteztem, kicsit paprikáztam és olajban megsütöttem;
- hagyma, paprika, paradicsom és paradicsompüréből lecsót főztem;
- krumplit héjában megfőztem és aztán hámoztam, karikára vágtam.

Ezekután már csak össze kellett rakni, halat baconba tekertem (nem írdaltam) sok tejfölt közé és a tetejére, só bors, félóra sütés.

Szerintem bár szabálytalanul készült, így sokkal egyszerűbb . Ízek összeértek, nem maradt semmi nyersen, kitünő rácpontyot ettünk. Vagy ezt nem szabad így nevezni ? :-)
Előzmény: Dydand (923)
szkati Creative Commons License 2007.01.08 0 0 939

Így van! Én is serpenyőben sütöttem a vörös tonhalat, de nagyon vigyáztam, hogy nehogy túlsüssem. Persze nekem már könnyebb volt a helyzetem, mert már másodszorra csináltam. Tavaly én is ugyanebbe a hibába estem.

Ami meg a rákokat illeti, hát én még karácsony elött vettem a METRO-ban kicsit nagyobb rákokat. Jelenleg még a mélyhűtőben vanna. Semmi extrát nem csinálok velük, minthogy olivaolajba rakom őket serpenyőben és rányomok úgy 10 perc után vagy 6-8 gerez fokhagymát. Fedő nélkül jól rápirítok és kész. Imádom! Na persze nem minden nap engedjük meg mi sem magunknak.

Előzmény: Dydand (938)
Dydand Creative Commons License 2007.01.08 0 0 938
Nem-nem, ezt "beszéltük" is anno, hogy úgy finom, vastagon. Mondjuk a sütőd nem ismerem, biztos igazad van, amikor azt mondod: legközelebb serpenyőben készíted. Ha nem jó a sütő akkor tényleg jobb a serpenyőben, ott ráadásul gyönyörűen látni, hogy hogy halad a sülésben a hús, mikor érdemes megfordítani.

Az itthoni garnélákkal az a baj, hogy inkább ragunak érdemes készíteni, olyan aprók (akár frissen veszi az ember, akár fagyasztva). Frissen szerintem pedig nem is éri meg, vesz az ember 2 kilót, megpucolja, és marad belőle 40 dkg. Akkor már inkább fagyasztva... Én is általában szószokhoz, mártásokhoz, ragukhoz, levesekhez használom (van is pár példa rá a honlapunkon), itt vidéken pedig nagyobbhoz hozzá jutni lehetetlen, ha normáis rákot akar az ember, akkor el kell zarándokolnia a rozmárhoz, de ez is csak akkor éri meg (nekem), ha útba esik.

Üdv: dy
Előzmény: zsuzsa (933)
Dydand Creative Commons License 2007.01.08 0 0 937
Meg a Ribling vagy a Takler szekszárdi kadarkája, hmmmm.... Szerintem nyugodtan maradhatunk abban, hogy a szekszárdi kadarka általánosan finom;) Sajnos nagyon kényes szőlőfajta, így minden 5-7 év az, amiben bő, minőségi termést ad. Halászléhez ez a fajta bor a legjobb, én is bátran ajánlom.

Üdv: dy
Előzmény: joskabacsi (936)
joskabacsi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 936

Vida Péter Szekszárdi kadarkája.

Az igen !

Előzmény: zsuzsa (935)
zsuzsa Creative Commons License 2007.01.08 0 0 935

Voltam multkor egy kadarka-kóstoláson és remekül ment a halászléhez. Az az egyetlen probléma, hogy a kadarkánál a nagyon jó, közepes és nagyon rossz évjáratok váltakoznak, tizenvalahány kadarka megkóstolása után eljutottunk oda, hogy pl a szekszárdi Vesztergombi meg a St Andrea kadarka finom borok, bátran ajánlom.

 

megjegyzem a halászlé is ritka jó volt, ha jól emlékszem ( kicist bezavart a kóstolás ) Gesztenyéskert étterem, Budakeszin. Azt hiszem gesztenye. valami fa....ez biztos.

Előzmény: joskabacsi (934)
joskabacsi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 934

Önmagában szerintem is , de halhoz eddigi tudásom szerint mindig fehéret , maximum rozét , esetleg halászléhez kadarkát javasolnak.

 

Mind1 , legközelebb tényleg kipróbálom , amúgy is a villányi vörösek nagy barátja vagyok!

Előzmény: Süllőkirály (932)
zsuzsa Creative Commons License 2007.01.07 0 0 933

Biztosan túlsütöttem, ugyanis a szeletek viszonylag vastagok voltak ( tudod ez az a mireli vörös tonhal, ami olyan gusztusosan volt szeletenként csomagolva ) talán félbe kellett volna vágnom, de olyan tökéletesek voltak igy  ja és a sütömben grilleztem, ami szerintem se nem süt jól se nem grillez jól... dehát ez van.

Lehet, hogy inkább serpenyőben kellett volna sütni.

 

A paradicsomos-bazsalikkomos- füstölt mozzarelás rizs szinte mindenhez jó, én egyszer étteremben baconban grillezett bélszincsikokkal ettem, de önmagában is jó, minél szaftosabb annál jobb.

 

garnélarákot is csinaltam, a Váncsa szakácskönyvben volt egy recept, fehérboros-fokhagymás, ehető lett, de azt hiszem én nem fogok többet rákot csinálni, az egyetlen rák, ami nekem eddig izlett, az  Szlovéniában evett homár volt, no azt pedig nem nagyon birná itt a pénztárcám, ugyhogy inkább halakkal kisérletezem.

Előzmény: Dydand (924)
Süllőkirály Creative Commons License 2007.01.07 0 0 932
Mert finomabb:)) (szerintem)
Előzmény: joskabacsi (931)
joskabacsi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 931

Jól hangzik  köszönöm szépen , legközelebb ki is próbálom , ma mégis marhahátszint sütöttem !

(azt mondjuk nem értem , hogy a halhoz miért vörösbort kell tenni a mártásba , de mindegy , lehet , hogy kipróbálom kétféleképpen)

 

Mégegyszer köszönöm a receptet!

 

Előzmény: Süllőkirály (930)
Süllőkirály Creative Commons License 2007.01.06 0 0 930

Méltatlanul keveset emlegetett, igen ízletes halunk és a legjobb benne, hogy ha sütjük a pikkelyeket nem kell lekaparni.

 

Én nagyon szeretem bormártással. Recept:

 

A halat beírdaljuk, nem kell túl sűrűn mert nem szálkás annyira. Ha nagyobb akkor szeleteljük.

 

- A halszeletet vagy írdalt halat sózzuk és olajban kisütjük.

- Ezután a halat jénaiba teszem.

- Az olajból kiveszünk egy kicsit és a hagymát rózsaszínűre pírítjuk benne és beletszünk 1 kanál lisztet és kicsit sütjük vele (gyakorlatilag rántást készítünk).

- Ezután felöntjük vízzel és vörösborral és beledobunk 1 babérlevelet, majd forraljuk, 10-15 percig lassú tűzön kevergetve.

- Ha kész a mártás adjunk hozzá sót és 1 fél citromnak a levét és jól elkeverjük.

- Ezt ráöntjük a halra és előmelegített kb 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük (ne tovább).

- A tetejére lehet zöld petrezselymet szórni. Nagyon finom.

 

Jó étvágyat! 

 

SK 

Előzmény: joskabacsi (929)
joskabacsi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 929

Sziasztok,

 

tud valaki jó receptet compóhoz?

Megköszönném , holnap ezt tervezném ebédre !

Dydand Creative Commons License 2007.01.04 0 0 928
Pont a lényeg maradt le: Gratulálok!
Előzmény: pof (926)
Dydand Creative Commons License 2007.01.04 0 0 927
Akkor nagyon ügyes voltál!
Előzmény: pof (926)
pof Creative Commons License 2007.01.04 0 0 926
Az enyém nem tört el. Minden utasítást betartottam!
Előzmény: Dydand (925)
Dydand Creative Commons License 2007.01.04 0 0 925
Jaj, de örülök! Azért remélem Neked nem úgy nézett ki, mint a régi sajátom, mert annál túlroppantottam a gerincet, ezért el is tört:( De legalább megvolt a tapasztalat, hogy utána hogyan is készítsem;)

Üdv: dy
Előzmény: pof (922)
Dydand Creative Commons License 2007.01.04 0 0 924
Kicsit száraz lett? Meddig sütötted 1-1 oldalát? Kicsit túl lett akkor sütve, de ha ízlett mindenkinek akkor semmi gond (ilyenkor lehet gyorsan valami kis mártást mellé tenni, mintha szándékosan azért sütötted volna a húst ilyen állagúra, hogy a mártásal együtt legyen tökéletes;)

A köret pedig a hal nélküli bazsalikomos-paradicsomos tál lett? Hűha! És úgy milyen lett?

Üdv: dy
Előzmény: zsuzsa (921)
Dydand Creative Commons License 2007.01.04 0 0 923
Mindenkinek halakban bővelkedő új évet kívánok!

Rácponty képekkel (a Gundel félét készítettem) és egy ma készült (saját recept) garnélás-gyömbéres tésztalevessel.

























































Üdv: dy
pof Creative Commons License 2007.01.04 0 0 922
Kedves Dy!
Köszönöm a segítségedet, nagyon ízlett a fogasom a családnak. 180 fokos sütőben sütöttem poppantva, felállt a farka is:)))) Szájába krumpli, hasalt egy hosszú pecsenyés tálon és ropogós volt. Megtaláltam a 2005-ben készült fotódat, kb az enyém is úgy nézett ki. Mégegyszer kösz.
Előzmény: Dydand (867)
zsuzsa Creative Commons License 2007.01.03 0 0 921
Megcsináltam a halat, tényleg nagyon finom az ize, bár az enyém egy kicsit száraz lett . Sütőben grilleztem rozmaringos olajjal megkenve, besozas utan.

A köret bazsalikomos-paradiccsomos,mozzerallás rozs lett, mert megtetszett amit dydand ajanlott.

Előzmény: szkati (920)
szkati Creative Commons License 2006.12.28 0 0 920

Nem a vörös tonhal készült J.O szerint, hanem a lazac. Lazac kakukkfüves, olivával megkenve és baconba csavarva sütőben kb. 15 percig légkeverésessel.

 A vörös tonhal csak egyszerűen sózva, majd serpenyőben sitty-sutty, minden oldala kb. 5 percig sütve. Valami isteni volt! Szóval csak semmi flanc, a lehető legegyszerűbben, ugyanis már maga a hal, minden fűszer nélkül is nagyon finom.

Előzmény: zsuzsa (919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!