Keresés

Részletes keresés

mestska Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28400

Igazán nem tudom megérteni, hogy ezt a nagy felháborodást mi okozza. Az Iho új köpenyt kapott és még jobban elszakadt az anyalaptól. Egyúttal profilt is bővített. Igazán nem lehet azt mondani, hogy én mindenhol és mindenkor az IHO cikkeinek magas színvonalát védtem, de könyörgöm, olyanokat kijelenteni, hogy nem olvasom tovább, meg milyen már az egész, meg vaskerék jó, botkormány rossz, repülős cikkek fúúj egy kicsit talán erős, hiszen ugyanazok az alkotók ugyanazt alkotják továbbra is, mellé meg még plusz infokat is be lehet gyüjteni. Ha nem tetszik valami, akkor nem olvasod el. Ha nem érdekel valami, akkor átugrod. Az iho nem egy kötelező olvasmány, nem egy Pál utcai fiúk, nem kérdezi ki soha senki.

Én pl. kíváncsian várom, hogy mit tudnak kihozni, biztos lesz olyan cikk, ami érdekel, akár Antal Dánieltől, akár repülős témában. Szóval én drukkolok, bár a tipográfián és áttekinthetőségen lehetne javítani tényleg. Ja, és kérek külön városi közlekedéses RSS-t, mint eddig. :D

(ugyanakkor az engem érdeklő városi közlekedési szekcióban nem látom, hogy tud fejlődni a cikkek átlagszínvonala, bár lehet, hogy az új köpennyel párhuzamosan Mózes Krisztiánt is megtanítottátok a google alapfokú használatára. Ő mikor frissül? :DD - bocs... :D )

sztomi74 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28399

Tisztelt Illetékesek,

Csak gratulalani tudok ehhez kaosz oldalhoz, sajnos minusz egy olvaso lett az eredménye. Ha most a facebookon lennénk és lehetne vàlasztani akkor NEM TETSZIK.

Nem mélto az oldal az Indohaz névhez, a sok zagyvasàg között elveszik a lényeg a vasut. A szakmàm miatt közel àll hozzam a repülés de mégis azt mondom köszönöm nem kérek belöle.

Miért nem a móló, miert nem iranyitorony.com ? Sajnos én mar a buszos cikkekeket is igyekeztem kerülni, de furcsalom akkor is hogy indohaz oldalon egy büdös nagy Malév gép fogad.

Aztan majd idövel gondolom jön a balatonfüredi vitorlasverseny....stb stb.

sok sikert a tovabbiakban a végére pedig két témàbavàgo "friss hir"az aktualis oldalhoz természetesen külföldröl:

A mai napon sziklamaszasban sérült férfit hozott a Rega svajci mentöhelikopter Poschiavo korhazba

és mint mindig mindennap sikeresen kikötött az Imperia halaszhajo az olasz partokon, ma csak X tonna tonhalat halàsztak:

hàrom lehetöség maradt: sztràjkok koràt éljük

vagy valahol valaki kapva a lehetöségen készit egy normalis oldalt

vagy valaki felébred és elzavarja azt aki ezt ebben a formaban megalmodta

üdvözlettel: Szabo Tamas

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28398

Egy könyvjelzővel kevesebb a böngészőben... de legalább így már kifér a Правда is :)

lassújel Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28397

Bár nem állnak a repülők sem messze tőlem, de ezzel az iho igazából a lényegét veszítette el: azt, hogy kifejezetten és elsődlegesen a vasútról szólt a vasutat szeretőknek és féltőknek.Ez adta eddig is az egyediségét.

Nem az a baj, hogy változott az iho, hanem ezzel egy általános közlekedési oldallá vált, ahol a kötött pálya csak az egyik szereplő. Szerintem sem bírja el ez az oldal a közlekedés többi szereplőit, de nem is kellene ezzel foglalkozni. Bőven van mit írni a vasútról is, és biztos vagyok benne, hogy lenne elég olvasója (pl a 224-es Púpos személyvonati ténykedése) 

Remélem az újsággal nincsenek hasonló tervek, mert még a végén a Magyar Közlönyt fogom venni:)   

Előzmény: Törölt nick (28393)
nohabpeti Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28396

Az iho-n RhB-témában szakmai cikkeket író Szabó Tamás e-mailes elérhetőségét keresem.

Tudtok segíteni?

Köszönöm szépen!

tfmb Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28395

Sziasztok!

Részemről erősen Index-s és hírportálosnak látom.

Jobban szerettem a régit!

nazareth Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28394

Valóban, a kisképek hasznosak voltak. Néha én is azok alapján tájékozódtam.

A fektetett téglalap úgy tűnik, hogy a nagy méretű (első egy-két) cikk esetében mutatós, viszont a kisebb cikkeknél már furábban mutat, a legkisebb (középső) hasábban található cikkekhez már be sem fér - bár nem is biztos, hogy kell oda.

Ami viszont macera, hogy a fektetett téglalap nem folyatható körbe szöveggel, viszont nem is méretezhető akárhogy, mert vagy túl nagy lesz (ezért fér csak 6-8 nagyob kép az oldalra), vagy a képhez kötött szélességű hasáb lesz túl keskeny.

Másrészről viszont a fektetett téglalap egészen jól alkalmazható a mindenféle "közlekedéses" kompozíciókhoz, a járművek általában jóval laposabbak, mint amilyen hosszúak :)

Előzmény: alkotasu (28391)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28393

Borzalmas lett az új oldal. Zsúfolt, áttekinthetetlen lett. A repülőnél meg a hajózásnál ki is akadtam, felesleges.Ezek után már az űrhajókon és a tengeralattjárókon se csodálkoznék.

Előzmény: vasutassrac (28390)
nazareth Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28392

A Gipsz Jakabos példáddal egyetértek (kár, hogy a személyeskedő, cinikus hangvétellel többet ártottál az ügynek). Talán valahogy lehetne kategorizálni a cikkeket, legyenek vezércikk-szerűek, meg gipszjakabos, napi csip-csup dolgokkal foglalkozók?

Talán szintén javítaná az átláthatóságot, ha színkódokat adnánk a kategóriáknak. A "friss cikkek" címei előtt is lehetnének színkódok... A bordó-szürke színséma eléggé tetszetős lenne, de már eléggé elcsépelt ahhoz, hogy minden áron ragaszkodnánk hozzá. Bájdövéj, az egyik cikk "Videó" kategória-megjelölést kapott. Ez valami elírás, vagy mégsem értem a logikát? :)

Esetleg ha meg lehetne oldani, hogy több kategóriára lehessen szűrni? Engem pl. kettő érdekelne igazán, a többi kevésbé (esetleg a vezércikkeik).

Továbbá nem tudom, hogy mennyire szerencsés ennyire elaprózni a hasábokat. A bal oldali hasáb az oldalsó menük miatt eléggé elsoványodik. A középső hasáb is elég keskeny az adott betümérethez (3-4 szavas sorokból áll). A jobb hasáb viszont kissé szélesnek tűnik, szerintem a bejelentkezés- és hírlevél-doboz indokolatlanul nagy. Picit lehetne változtatni az arányokon...

Előzmény: milcse (28366)
alkotasu Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28391

Akkor most őszintén leírom a véleményemet. Nem áll szándékomban semmiféle sértegetési, fikázási szándék, sértődöttség sincs bennem érintettség hiányában. Csak eddig naponta elolvastam, ami érdekelt.

Sokkal áttekinthetetlenebb lett a honlap, a sok rövid hír kép nélkül hosszasab bogarászást tesz szükségessé. Ennek az lesz a következménye, hogy nem nagyon fogok felmenni az oldalra, fölöslegesen nem akarok időt tölteni olyan dolgok olvasgatásával, ami nem is érdekel. Eddig a cím és a kép alapján első ránézésre el tudtam dönteni, hogy érdekel-e vagy nem, van-e értelme megnyitni.

A repülőknek, autóknak semmi helyük ezen az oldalon, mert ilyen meggondolásból lehetne még fogathajtós, léghajós, cirkuszos, stb. cikkeket is megjelentetni. Az egész egy nagy katyvasz lett. (Nem akarok vulgárisabb szavakat használni.)

Sokszor a kevesebb a több, és ez most nagyon igaz a régi és az új honlapot összehasonlítva.

Véleményem szerint ez egy óriási visszalépés volt.

További sok sikert, de én a fejlécről leveszem az IHO ikont.

Előzmény: erminavet (28364)
vasutassrac Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28390

Áttekinthetetlen lett ez az egész. De azért reménykedem, lesz jobb is...

nazareth Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28389

helyette meg jön másik, végül is az internet szabad

Na végre, valaki kimondta. És ha a lelkes önkéntesünk elkezd vizsgálódni, olvasgatni pl. itt a fórumon, hogy mi is a baj az IHO-val, a következőkre jut: "vicc", "miért a nap közepén állnak át", "Kár, hogy az űrhajókkal és a tengeralattjárókkal nem foglalkoznak", "Én szeretnék rolleres, meg görkoris rovatot". Szóval ezt kívánja a magyar nemzet, ezek alapján bárki elkezdhet fejleszteni egy új portált...

Előzmény: radio100jozsi (28387)
siófoki35 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28388

Nekem is csalódás.

1, bonyolult

2, sok a cik-eddig volt naponta 2-5 cikk, amit elolvastam.

3, hajózás? Repülő??? No comment....

Előzmény: radio100jozsi (28387)
radio100jozsi Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28387

Hát én most elsőre negatívumnak tartom az IHO-t,és azért, mert eddig azért voltam napi olvasója, mert vasúti és közösségi közlekedés témában voltak naponta cikkek, amikről innen volt időm informálódni, és ezt könnyn gyorsan megtehettem. Ezzel szemben most a más honlapokon közölt másod hírek újra közvetítésérére én nem vagyok vevő olvasásilag, ezeket a híreket az indexen, vagy az origon is elvolvasom, elolvastam már, és lehet bővebb változatban is van ott meg. Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy a vírtuális vasútat sem, úgy a repülés sem érdekel. Persze ez az én véleményem, így lehet valaki elmegy (a nyomtatott Indóház után, most már az iho sem érdekel), helyette meg jön másik, végül is az internet szabad. 

rg7 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28386

Nem rossz.

De ha már lehet választani, hogy melyik rovat legyen a kedvenc alapértelmezésben, akkor az RSS feed-et is lehetne így?

mestska Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28385

Miért, ha kimész Londonba, hogy tudod használni a metrót? Kapsz egy chipkártyát te is.

Vagy Brüsszelben pl. a bérletek csipkártyásak a sima- meg gyüjtőjegyek meg papíralapúak. (természetesen sokkal okosabbak, mint az itthoni fecnik)

Előzmény: Tősgyökeres szentesi (28365)
mestska Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28384

A célunk, hogy komolyabb, profibb írásaink legyenek.

Komolyan mondom: hajrá. Örülök, hogy felelős szerkesztői rovatban vagy. Nem tudom, hogy ez mivel jár, remélhetőleg azzal, hogy az elkészülő cikkek tényleg magas szintűek lesznek.

Azért majd figyelünk :)

Előzmény: erminavet (28368)
Herr Director Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28383

De jó, hogy szólsz! Róla kétnaponta szeretnék kimerítő tartóstesztet!:)

Előzmény: GA0425 (28381)
Tren Special Tolerantului Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28382

"Szívesen veszünk minden segítséget."

Azért kell elküldeni anyjába, aki felajánlja a segítségét, ugye?

Előzmény: erminavet (28368)
GA0425 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28381

Róla nem olvasnál? :-O

(remélem elég szembefényes a kép)

Előzmény: Herr Director (28380)
Herr Director Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28380

Én szeretnék rolleres, meg görkoris rovatot, de kéthavonta jó volna olvasni arról is, hogy ha menő akarok lenni, akkor aktuálisan milyen deszkával állítsak be az angyalföldi deszkás srácok közé rajolni!

siófoki35 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28379

:D

Előzmény: Nohabf (28378)
Nohabf Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28378

Talán majd jövőre...........

Hallottam olyan pletykát hogy az űrhajós részt megkapja a Farkas Berci........

Előzmény: GA0425 (28373)
Nohabf Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28377

Belenéztem ebbe az új IHO-ba.

Még eléggé bugzik,nálam is kijött egy-két hiba az oldalaknál sőt némelyik rovat lassabban is töltődik be.

A repülést meg a hajózást szvsz elég merész dolog volt beletenni,ezt a 2 témát ki fogja szerkeszteni?

Szakmabeliek vagy itt is inkább  a bulvár felé terelődik?

Mert ha az utóbbi akkor az IHO-t zatyulók száma igencsak meg fog emelkedni de ez szintén szvsz van.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28376

Az új indóház valami vicc akar lenni?

siófoki35 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28375

Hát elég áttekinthetetlen lett az új oldal.... :(

Előzmény: GA0425 (28373)
Tom91 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28374

"Mindannyian arra áhítoztak, bárcsak az ő szakmájukban is lenne egy ilyen alapos és tájékozott, pazar képekkel illusztrált kiadvány." - igaz, hogy az önbizalom félsiker, de azért a másik felét se ártana hozzátenni :-D

GA0425 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28373

Kár, hogy az űrhajókkal és a tengeralattjárókkal nem foglalkoznak... :-(

Előzmény: Tősgyökeres szentesi (28371)
lajospolgar Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28372

Szerintem sajnos nem is olyan jó. Kusza, átláthatósága hagy kívánni valót, és bug-okkal teli. pl:

"Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1001 bytes in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 52 Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1001 bytes in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 52 Notice: Undefined index: tag in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 110"

Az alfa tesztfázis kimaradt?

Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2011.06.29 0 0 28371

Elsőre nem olyan rossz ez az új IHO.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!