Igazán nem tudom megérteni, hogy ezt a nagy felháborodást mi okozza. Az Iho új köpenyt kapott és még jobban elszakadt az anyalaptól. Egyúttal profilt is bővített. Igazán nem lehet azt mondani, hogy én mindenhol és mindenkor az IHO cikkeinek magas színvonalát védtem, de könyörgöm, olyanokat kijelenteni, hogy nem olvasom tovább, meg milyen már az egész, meg vaskerék jó, botkormány rossz, repülős cikkek fúúj egy kicsit talán erős, hiszen ugyanazok az alkotók ugyanazt alkotják továbbra is, mellé meg még plusz infokat is be lehet gyüjteni. Ha nem tetszik valami, akkor nem olvasod el. Ha nem érdekel valami, akkor átugrod. Az iho nem egy kötelező olvasmány, nem egy Pál utcai fiúk, nem kérdezi ki soha senki.
Én pl. kíváncsian várom, hogy mit tudnak kihozni, biztos lesz olyan cikk, ami érdekel, akár Antal Dánieltől, akár repülős témában. Szóval én drukkolok, bár a tipográfián és áttekinthetőségen lehetne javítani tényleg. Ja, és kérek külön városi közlekedéses RSS-t, mint eddig. :D
(ugyanakkor az engem érdeklő városi közlekedési szekcióban nem látom, hogy tud fejlődni a cikkek átlagszínvonala, bár lehet, hogy az új köpennyel párhuzamosan Mózes Krisztiánt is megtanítottátok a google alapfokú használatára. Ő mikor frissül? :DD - bocs... :D )
Csak gratulalani tudok ehhez kaosz oldalhoz, sajnos minusz egy olvaso lett az eredménye. Ha most a facebookon lennénk és lehetne vàlasztani akkor NEM TETSZIK.
Nem mélto az oldal az Indohaz névhez, a sok zagyvasàg között elveszik a lényeg a vasut. A szakmàm miatt közel àll hozzam a repülés de mégis azt mondom köszönöm nem kérek belöle.
Miért nem a móló, miert nem iranyitorony.com ? Sajnos én mar a buszos cikkekeket is igyekeztem kerülni, de furcsalom akkor is hogy indohaz oldalon egy büdös nagy Malév gép fogad.
Aztan majd idövel gondolom jön a balatonfüredi vitorlasverseny....stb stb.
sok sikert a tovabbiakban a végére pedig két témàbavàgo "friss hir"az aktualis oldalhoz természetesen külföldröl:
A mai napon sziklamaszasban sérült férfit hozott a Rega svajci mentöhelikopter Poschiavo korhazba
és mint mindig mindennap sikeresen kikötött az Imperia halaszhajo az olasz partokon, ma csak X tonna tonhalat halàsztak:
hàrom lehetöség maradt: sztràjkok koràt éljük
vagy valahol valaki kapva a lehetöségen készit egy normalis oldalt
vagy valaki felébred és elzavarja azt aki ezt ebben a formaban megalmodta
Bár nem állnak a repülők sem messze tőlem, de ezzel az iho igazából a lényegét veszítette el: azt, hogy kifejezetten és elsődlegesen a vasútról szólt a vasutat szeretőknek és féltőknek.Ez adta eddig is az egyediségét.
Nem az a baj, hogy változott az iho, hanem ezzel egy általános közlekedési oldallá vált, ahol a kötött pálya csak az egyik szereplő. Szerintem sem bírja el ez az oldal a közlekedés többi szereplőit, de nem is kellene ezzel foglalkozni. Bőven van mit írni a vasútról is, és biztos vagyok benne, hogy lenne elég olvasója (pl a 224-es Púpos személyvonati ténykedése)
Remélem az újsággal nincsenek hasonló tervek, mert még a végén a Magyar Közlönyt fogom venni:)
Valóban, a kisképek hasznosak voltak. Néha én is azok alapján tájékozódtam.
A fektetett téglalap úgy tűnik, hogy a nagy méretű (első egy-két) cikk esetében mutatós, viszont a kisebb cikkeknél már furábban mutat, a legkisebb (középső) hasábban található cikkekhez már be sem fér - bár nem is biztos, hogy kell oda.
Ami viszont macera, hogy a fektetett téglalap nem folyatható körbe szöveggel, viszont nem is méretezhető akárhogy, mert vagy túl nagy lesz (ezért fér csak 6-8 nagyob kép az oldalra), vagy a képhez kötött szélességű hasáb lesz túl keskeny.
Másrészről viszont a fektetett téglalap egészen jól alkalmazható a mindenféle "közlekedéses" kompozíciókhoz, a járművek általában jóval laposabbak, mint amilyen hosszúak :)
Borzalmas lett az új oldal. Zsúfolt, áttekinthetetlen lett. A repülőnél meg a hajózásnál ki is akadtam, felesleges.Ezek után már az űrhajókon és a tengeralattjárókon se csodálkoznék.
A Gipsz Jakabos példáddal egyetértek (kár, hogy a személyeskedő, cinikus hangvétellel többet ártottál az ügynek). Talán valahogy lehetne kategorizálni a cikkeket, legyenek vezércikk-szerűek, meg gipszjakabos, napi csip-csup dolgokkal foglalkozók?
Talán szintén javítaná az átláthatóságot, ha színkódokat adnánk a kategóriáknak. A "friss cikkek" címei előtt is lehetnének színkódok... A bordó-szürke színséma eléggé tetszetős lenne, de már eléggé elcsépelt ahhoz, hogy minden áron ragaszkodnánk hozzá. Bájdövéj, az egyik cikk "Videó" kategória-megjelölést kapott. Ez valami elírás, vagy mégsem értem a logikát? :)
Esetleg ha meg lehetne oldani, hogy több kategóriára lehessen szűrni? Engem pl. kettő érdekelne igazán, a többi kevésbé (esetleg a vezércikkeik).
Továbbá nem tudom, hogy mennyire szerencsés ennyire elaprózni a hasábokat. A bal oldali hasáb az oldalsó menük miatt eléggé elsoványodik. A középső hasáb is elég keskeny az adott betümérethez (3-4 szavas sorokból áll). A jobb hasáb viszont kissé szélesnek tűnik, szerintem a bejelentkezés- és hírlevél-doboz indokolatlanul nagy. Picit lehetne változtatni az arányokon...
Akkor most őszintén leírom a véleményemet. Nem áll szándékomban semmiféle sértegetési, fikázási szándék, sértődöttség sincs bennem érintettség hiányában. Csak eddig naponta elolvastam, ami érdekelt.
Sokkal áttekinthetetlenebb lett a honlap, a sok rövid hír kép nélkül hosszasab bogarászást tesz szükségessé. Ennek az lesz a következménye, hogy nem nagyon fogok felmenni az oldalra, fölöslegesen nem akarok időt tölteni olyan dolgok olvasgatásával, ami nem is érdekel. Eddig a cím és a kép alapján első ránézésre el tudtam dönteni, hogy érdekel-e vagy nem, van-e értelme megnyitni.
A repülőknek, autóknak semmi helyük ezen az oldalon, mert ilyen meggondolásból lehetne még fogathajtós, léghajós, cirkuszos, stb. cikkeket is megjelentetni. Az egész egy nagy katyvasz lett. (Nem akarok vulgárisabb szavakat használni.)
Sokszor a kevesebb a több, és ez most nagyon igaz a régi és az új honlapot összehasonlítva.
Véleményem szerint ez egy óriási visszalépés volt.
További sok sikert, de én a fejlécről leveszem az IHO ikont.
helyette meg jön másik, végül is az internet szabad
Na végre, valaki kimondta. És ha a lelkes önkéntesünk elkezd vizsgálódni, olvasgatni pl. itt a fórumon, hogy mi is a baj az IHO-val, a következőkre jut: "vicc", "miért a nap közepén állnak át", "Kár, hogy az űrhajókkal és a tengeralattjárókkal nem foglalkoznak", "Én szeretnék rolleres, meg görkoris rovatot". Szóval ezt kívánja a magyar nemzet, ezek alapján bárki elkezdhet fejleszteni egy új portált...
Hát én most elsőre negatívumnak tartom az IHO-t,és azért, mert eddig azért voltam napi olvasója, mert vasúti és közösségi közlekedés témában voltak naponta cikkek, amikről innen volt időm informálódni, és ezt könnyn gyorsan megtehettem. Ezzel szemben most a más honlapokon közölt másod hírek újra közvetítésérére én nem vagyok vevő olvasásilag, ezeket a híreket az indexen, vagy az origon is elvolvasom, elolvastam már, és lehet bővebb változatban is van ott meg. Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy a vírtuális vasútat sem, úgy a repülés sem érdekel. Persze ez az én véleményem, így lehet valaki elmegy (a nyomtatott Indóház után, most már az iho sem érdekel), helyette meg jön másik, végül is az internet szabad.
A célunk, hogy komolyabb, profibb írásaink legyenek.
Komolyan mondom: hajrá. Örülök, hogy felelős szerkesztői rovatban vagy. Nem tudom, hogy ez mivel jár, remélhetőleg azzal, hogy az elkészülő cikkek tényleg magas szintűek lesznek.
Én szeretnék rolleres, meg görkoris rovatot, de kéthavonta jó volna olvasni arról is, hogy ha menő akarok lenni, akkor aktuálisan milyen deszkával állítsak be az angyalföldi deszkás srácok közé rajolni!
"Mindannyian arra áhítoztak, bárcsak az ő szakmájukban is lenne egy ilyen alapos és tájékozott, pazar képekkel illusztrált kiadvány." - igaz, hogy az önbizalom félsiker, de azért a másik felét se ártana hozzátenni :-D
Szerintem sajnos nem is olyan jó. Kusza, átláthatósága hagy kívánni valót, és bug-okkal teli. pl:
"Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1001 bytes in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 52 Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1001 bytes in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 52 Notice: Undefined index: tag in /home/iho_scp/webroot/web/rovat.php on line 110"