Keresés

Részletes keresés

Modrooka1 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2007

Sziasztok!

A 2700 Ft tervellenőrzési díj. Hogy melyiké,. most nem tudom fejből, de ha hazamentem, megnézem a lakógyűlésen kapott papírokban. Ott a mérlegben benne volt.

Arról sajnos csak álmodozhatunk, hogy a takarítók elbattyogjanak a szelektív hulladékgyűjtőbe...ha a takarítást se végzik rendesen....

Előzmény: kgm (2006)
kgm Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2006

Kedves Carvi,

a 2700 Ft-os díj állítólag valamilyen szerződéskötési díj, amit én kicsit sokallok egy lakásra vetítve.

az "ötszázegynéhány forintos alapdíj" pedig az a díj, amiért neked felmelegítik a vizet. tehát egyszer fizetsz a díjbeszedő rt. felé, mert használtál x m3 vizet, másrészt ugyanennek az x m3 víznek a felmelegítéséért a ház felé is fizetsz (ez az "ötszázegynéhány forintos alapdíj"), amit a gázművek számláznak a véső háznak. csak mivel közös kazán van, ezért az leosztva jelenik meg a te elszámolásodban.

ergo, az elfogyasztott vízmennyiség után két helyre fizetsz: egyszer a vízműnek, egyszer pedig a háznak (a felmelegítésért)

azt viszont ne kérdezd, hogy hogy jött ki az "ötszázegynéhány forintos alapdíj".

kgm

Előzmény: Carvi (2005)
Carvi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2005

"milyen díjat kell fizetni, amit 2700 Ft összegben számláztak ki a vízdíj mellé?"

Tényleg, milyet, és miért?

De rögvest folytatnám is a kérdéssort: mi az az ötszázegynéhány forintos "alapdíj" a gázszámlában?

Természetesen nem mondnám "mellbe vágónak" az összeget, de a fogalom - legalábbis a gáz alapú fűtéshez kapcsolódóan - ismeretlen számomra, persze lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan...

További, szintén inkább elvi, semmint anyagi természetű kérdésem ugyanezzel az alapdíjjal kapcsolatban, hogy egy ilyen közös jellegű kiadás leosztása mióta történik lakásdarabszám és nem tulajdoni hányad szerint?

Előzmény: kgm (2003)
szosza Creative Commons License 2006.05.15 0 0 2004
Na, megint megpezsdült a fórum...

Szúnyogháló: A lakótárs által ajánlott mestert még nem kerestem meg, mert egyelőre egy olcsóbb, saját kivitelezésű megoldáson töröm a fejem. Sajnos még nem jutottam eredményre... Az általa leírt ár egyébként kb. ugyanaz, mint amit én is találtam korábban a neten: 25000,-/ablak.

A DigiTV-ről lebeszélném magunkat. Gátlástalan piachódítást folytatnak nyomott árakon, nagy vakítással és megkérdőjelezhető műszaki színvonallal:
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=9885
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=11086
Hallottam már rosszat az Antenna Digital-ról is, de nekem az szimpatikusabb.

Kérdés: A földi sugárzású csatornákat tudjuk fogni mindenféle előfizetés nélkül vagy ne álmodozzak? Fél éve teljesen jól megvagyok TV nélkül, de a VB érdekel...

kgm Creative Commons License 2006.05.15 0 0 2003
Szerintem inkább kéne csinálni valamit a kertészünkkel, mondjuk négyeljük fel, vagy etessünk vele gazt, úgyis annyi terem a kertben, amit elfelejt írtani.
Nem értem, miért fizetünk ilyen sok közös költséget, ha se a takarítás, se a kertészet nem kielégítő, legalábbis a szolgáltatások terén nem.

Más kérdés: nem személyeskedni akarok, de a C lph. földszinti lakói közül egyikük gyönyörű lomtárat rendezett be a kert lakásához tartozó részében. A kijárat mellett még két plus-os bevásárlókocsi is van :) asszem erre szokták mondani, hogy "nem bántja a szemét a szemét?"
tudom, hogy nem lehet vele semmit csinálni, mert tulajdonjogilag az a rész hozzájuk tartozik, de azért a jóízlés mégis megkövetelné, hogy önmaga (ha ő nem, akkor más) tegyen a disznóól ellen.

na mégegy: milyen díjat kell fizetni, amit 2700 Ft összegben számláztak ki a vízdíj mellé?
meglepődnék, ha a szerződéskötés díja egy lakásra jelentene ekkora összeget. ez akkor a lakásnak cc. 400 eFt-os kiadást jelentett volna összességében.

és végül: ha már más is alkotó kedvében van :) akkor én is előállok az ötletemmel.
miért nem lehet házon belül szelektív hulladékgyűjtést megvalósítani?
mondjuk egyik kukát kineveznénk üvegesnek, a másikat papírosnak, a harmadikat ennek, a negyediket annak, stb.... így még szemétszállításért sem kéne fizetni, mert az összegyűlt szemetet a takarítónő elvihetné a közeli szelektív hulladékgyűjtő standra :)
vagy kérhetnénk szelektív hulladékszállítást.
AndreW77 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 2002
Hali!

Mi még fél évig hozzá vagyunk kötve a t-hez. Utána arra váltunk, aki többet fizet, ilyen műsort ugyanis büntetés nézni... Van kb. 40 csatornánk. Nem sokszor jön rám a hű-de-néznék-egy-kis-tvt feeling, deolyankor aztán simán kattintgathatom végig mind a 40-et, mert tuti nem lesz olyan műsor, ami 3percnél tovább leköt. Ami meg érdekelne, fixre hajnali fél kettő körül kezdődik. Sztem a mindenféle tv-s díjak helyett, az ezekre fordítandó pénzből vegyünk dvd-ket, ami aláírás ellenében kölcsönvehető a klubhelyiségből :))... És Gazdálkodj okosan! is legyen :))!
Hihetetlen alkotó hangulatban vagyok ma, bocsi...
Előzmény: Fineszedző (2001)
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.15 0 0 2001
Mond, mi a gond! :-)
Én a Pro7-et és az Europa/Eurpoa-t hiányolom, és a digitv egyelőre sok hibával jön.
Benne vagyok a váltásban!!!
Előzmény: Bluenose (1993)
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.15 0 0 2000
3400 Ft/m2, 2005 legelején
Előzmény: gossip2222 (1999)
gossip2222 Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1999

Neketek a mennyiert szamoltak a parketta negyzetmeteret az Ikonban?

Catman Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1998
Nalunk a horizontban antenna digital van. Van a teton egy kozos antenna, es onnan jon kabelen az adas...
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1997
Kár, pedig már megörültem, hogy lesz SAT1, RTL, PRO7, TF1, TF3, TV5, esetleg néhány környező ország adása + Sailing Chanel stb. De ezen alig van idegen nyelvű adó.
Előzmény: Bluenose (1996)
Bluenose Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1996

Na hülyeségeket beszéltem. Végigolvastam a honlapot.

Nem annyi csatorna és nem annyiért,de így sokkal olcsóbb mint a T-*.

Egyébként tökmindegy nekem, hogy ki a szolgáltatónk, ha kedvezőbb mint a T-*.

Előzmény: Bluenose (1995)
Bluenose Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1995

http://www.digi.tv/

a 2700-es csomag egy évig 1800-ba kerül. Egy társasház pedig sokkal kedvezőbb tárgyalási pozicióban van mint  egy családi ház tuladonosa. Pl.: a bekötési díjból biztos lehetne alkudni.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1994

Engem érdekel. Személy szerint hiányolom, hogy csupán néhány külföldi adót lehet fogni. Franciából csak az ottani DunaTV-t (TV5). Néztem a www.digitv.hu-t, aztán a www.digitv.tv -t, de egyik sem nyert. Hol találok róluk bővebb infot?

A B lépcsőház földszintjén található beázás mintha a tűzoltócsapokat tartalmazó vertikális alatt lenne. Tud erről valaki bővebbet?

Bluenose Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1993

Üdv mindenkinek régen jártam itt.

Ha már volt a terítéken a táma akkor bocsi.

Szóval Kábel Tv. A hócipőm tele van a T-* céggel.

Szerintetek lehetséges, hogya ház tetejére rakunk egy parabola antennát aztán onnan mindenki megkapná az adást.Így működik a WLA is. Jöhetne Digi TV, UPC digital , Antenna Hungária  vagy mittomén. Az erkélyemre nem szívesen raknék egy ilyen antennát,inkább maradok a virágládáknál.

Megjegyzem a DigiTv most 80 valahány csatornát kinál havi 2000 körül. A T-* negyven valahányat 4640-ért.

Szerintem nem mindegy.

fiend Creative Commons License 2006.05.11 0 0 1992
Szia!

Az árakról is írhatnál pár szót! :-)
Előzmény: Véső (1990)
szosza Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1991

Szia!

Megadnád a mester elérhetőségét? Szerintem itt, a fórumon sem lenne tolakodó reklám, de küldheted a mail-címemre is (katt a nevemre).

Köszönöm.
Előzmény: Véső (1990)
Véső Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1990

Nálam a szúnyogháló-kérdést oly módon oldotta meg a szúnyoghálós, hogy egy távolról szinte láthatatlan fehér keretet fúrt fel az ablak elé, kívülről, s ebben található a szúnyogháló. Szinte teljesen észrevehetetlen, és nagyon praktikus. Én úgy voltam vele, egyszer kell megfizetni, de akkor legalább már jó legyen. S éjjel-nappal nyugodtan tudok szellőztetni anélkül, hogy bármiféle rovar beéktelenkedne a lakásba.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1989

Tücskök, bogarak és egyéb rovarok ellen:

Szúnyoghálóm nem lévén, a következőt találtam ki: leengedem a reluxát, és mögötte az ablakot szellőző állásba teszem. A reluxa hézagai elegendőek a friss levegő beáramlásához, de rovarok elenyésző mennyiségbe tévednek be.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1988

Kedves Szosza!

Általában nem jár túl nagy "rombolással". Nálam elegendő volt a fedőlemez alatt fél-egy centivel bevágni, kb. 2 centi mélyen, hogy hozzá tudjanak férni a csavarhoz. A Dryvit rugalmas, ezért egy szikével is szépen lehet alakítani, és némi csavarhúzónyomkodás- és feszegetés után is szépen visszaáll az eredeti állapotába. A fedő vékony és ha kicsit meghajlítják már elegendő nyílás keletkezik, hogy be tudják helyezni a redőnyt. Járd körül az épületet, szerintem egy két helyen az alacsonyabb szinteken látni fogod, kb. mire számíthatsz. Úgy általában nem vészes, és az AL készségesen javítja. Persze ha majd 10 év után cserélni kell, akkor Ctrl+Alt+Del - újra az egész.

Nekem az volt az ötletem, hogy csináljanak egy szép, négyszög alakú bevágást, de ez állítólag nem tenne jót a szigetelésnek.

Előzmény: szosza (1987)
szosza Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1987
Én anno nem kértem redőnyt, így csak a tokja van meg. Azt mondtam magamban, ha valamire is használni fogom, hát az inkább a szúnyogháló lesz...
Most néztem csak körül, milyen őrült összegeket kérnek a redőny helyére szerelt szúnyoghálóért: 10000+/m2 Na, ennek örömére éppen az öntapadós kivitelű rovarhálókkal kisérletezek, de megvan az a félelmem, hogy esetleg mégiscsak hozzá kell majd nyúlni azokhoz a tokokhoz.
Rossz hír ez a "Kőműves Kelemen effektus"...

Kérdéseim:

- Ti hogyan oldottátok/oldjátok meg a szúnyoghálók felszerelését? Én egyelőre itt tartok:

Nem túl szép...

Még nem esett le, tehát az is elképzelhető, hogy így teljesen jó lesz, de azért nem a legszebb kivitel. Féltem a gumi szigetelést is, bár ha egyszerűen cserélhető, akkor inkább így, mint véséssel és horribilis összegű árakkal, meg munkadíjjal...

- Pontosan milyen rombolással jár a redőny használhatóvá tétele?
Azt már látom, hogy nálam is vésni kell majd. Ezen kívül nyilván be fognak szerelni egy le- és felhúzó "szerkezetet". Emiatt az ablaktokot fúrják majd, ugye?
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1986
Na, el kellett rohannom, és teljesen összakavartam: a felület négyzetesen nő, az első mondat meg értelemszerűen javítandó.
Előzmény: Fineszedző (1985)
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1985
Nem gond, hogy felvetetted, sőt, hasznos. Csak furcsállottam, hogy nem tudtál ezekről a fűtést beindító "akadályokról".
Azt tudod, hogy minél nagyobb, annál kevésbé fázik a feneked? A hőtermelő képessége a térfogatával nő (köbösen), míg a hővesztesége a felületével arányosan (köbösen) nő. Ezek szerint kicsi a feneked. Esetleg nagyon fázós vagy. Hm, érdekes kérdés, de megoldottuk, ezért van ez a fórum!!! :-)
Előzmény: Kisdinnye (1981)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1984
Szia fiend!

A redőnytok szélét nekem is Kőmíves Kelemen módszerrel vitelezték ki (akárcsak az épületben lévő lakások nagy részénél), aztán amikor rakták fel a redőnyt, bele kellett vésni. Ez garanciális hiba, mert használhatatlan a redőnytok alja. Jöttek és ki is javították - semmi gond nem volt vele.

Észrevettétek? A B lépcsőházban a földszinten, a lift előterénél álló oszlop tetejénél jellegzetes beázás utáni folt van a plafonon. Ez a belső kertből jöhet, vagy valamelyik első emeleti lakásból? Sajnos olyan rosszul tájékozódom, hogy ezt nem tudom felmérni.
Előzmény: fiend (1983)
fiend Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1983
Szia!

nekünk redőnyünk van de szerencsénk nem volt vele! Nagyon csúnya munkát vgeztek nálunk. Sajna már nem tom, hogy hívták a csapatot. De ha beszélsz velük arra mindenképpen kérdezz rá, hogy mit szándékoznak tenni a redőny takarval mert az elég rendesen be van vakolva az egész házban. Nálunk egyszerűen kivésték a vakolat aztán mg úgyhagyták! Szerintem elég csúnya csak még nem sikerült kitalálnom, hogy mit kezdhetnék vele!:-(
Előzmény: eticsiga (1978)
fiend Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1982
Szia!

A probléma a következő!
Ahoz, hogy a fűtést vissza kapcsolják megint z 50 % + 1-es szabályt lehet csak alkalmazni!:-(
Mire sikerülne a tulajdnrészek megfelelő hányadát össze szedni a fűtés visszakapcsoltatásához már rég nagyn nagyon meleg van és nem is kell a fűtés. Sajnos a plussz költség jlentős az ilyen (készenlétben) tartott fűtéi rendszernél. A gázgők elég tetemesen fogyasztanak akkor is amikor effektív csak készenlétben vannak és nem termelnek fűtési melegvizet. Ráadásul a fűtési idényen kívűl elfogyasztott plussz gázra még az álami támogatás sem jár!
A fűtési idény április 15-ig tart de mined olyan napon amikor a nai átlaghőmérséklet 13 fok alá csökken vag 3 napon keresztűl 15 fok alatt van biztosítani kell a pótfűtés beindításának lehetőségét ha más technikai (pl. karbantartás) akadája nincs! Eztet írja elő a távhőszlgáltatásról szóló kormányrendelet. Persze mivel nlunk saját fűtés van ettől eltérhetnék de ehez a lakók több mint 50 %-nak belegyezése szükségeltetik!

Szóval ha kisgyerek van akkor célszerű bezerezni egyéni fűtőkészüléket, kevésbétudományos nevén hősárzót! :-) Ez mindenképp haszns mert mint a fentiekben láttuk egy júliusi hrtelen lehülés esetén, ld. 2004 nyara, nincs lehetőség a fűtés bekapsolására még akor sem ha rettentő hideg van!
Előzmény: Kisdinnye (1981)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1981

Hahó!

Bocsi, de azt hittem sok gyermekkel, kisgyermekkel

bíró család is "fagyoskodik" a házban. Tudom, hogy

pelenkának már ritkán kell száradnia, de itt is ott is

akadhat bőven mosnivaló.

Nem akarok felhajtást csinálni. Természetesen ha csak az én kis(?)

kényes fenekem fázik, megoldom önerőből, de gondoltam

ha többen vagyunk, talán másfelé indulunk el.

Bocsika.

Előzmény: Fineszedző (1980)
Fineszedző Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1980
Kisdinnye sporttárs! :-)
A meleg vizet mi állítjuk elő fent a kazánban, és ez folyamatosan gázt igényel, amit aztán ki is kell fizetni. Azért nincs fűtés, mert a legtöbb embernek már nem kell, és marha drgága lenne plusz egy hónapon át készenlétben tartani a fűtési melegvizet. Mire bemelegszik, lehet már nem is kell.
Pont erre az esetre tettem fel a fűrdőajtó fölé egy dugaszoló aljzatot, és ha hull a hó és fázok, akkor veszek egy hősugárzót is.
Többet kell szellőztetni, akkor hamarabb szárad a ruha. Bár, akkor meg hűvös lesz. Javaslom, hogy vasalj nedvesen, akkor 2 legyet kapsz el: nedvesen könnyebb vasalni és egy csomó vizet elpárologtatsz a ruhákból. Jó-jó, zoknit, melltartót meg tangát nem szokás vasalani, de meg lehet szokni... :-)))))
Előzmény: Kisdinnye (1979)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1979

Sziasztok!

Az a baj, hogy nincs fűtés és két nap alatt

sem szárad meg a kimosott ruha.

Fürdéshez, zuhanyzáshoz meg igenis hideg van.

Jó, hogy ez egy északi, a ház végén lévő lakás,de

akkor is! Ki gondolta, hogy nem fűthetünk kedvünkre?

Tuti, hogy indítványozni kellene a visszakapcsolást!

Előzmény: fiend (1976)
eticsiga Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1978

Sziasztok!

Főleg a szerencsés redőnyös szomszédokhoz szólnék.
Tudnátok ajánlani, megbízható, olcsó szakembert?!

Előre is köszi!

A lift megint hetekig nem fog menni? Mondjuk testmozgásnak ok,

kivéve egy nagybevásárlás után, mert az már durva!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!