Keresés

Részletes keresés

öregSam Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1661
Ja, ja. Nekem sikerült fözelék rántás keverés közben elaludni kb. 20 másodprercre.
Előzmény: Törölt nick (1659)
Nagynulla Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1660
Hogy miért éppen a bal oldalon, és miért mindig CSAK ott, az számomra az ezoterika vagy a paranormális esetek birodalmába tartozik

Látszik, hogy csak lányaid voltak!

Előzmény: AliceCsodaországban (1652)
Lovászi Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1658
Én még emlékszem, hogy a fiam születése után pár hétig neki is pisis lett a hasa a pelenka fölött. Csodálkoztam is, hogy egy fiúgyerek ennyivel többet képes termelni, mint egy lány?! Aztán magamtól rájöttem a megoldásra, amikor teljesen száraz volt a pelus háta, a gyerekem meg pisitócsában ébredt. Kukac mindig szigorúan lefelé álljon, majd feláll, ha már nem kell neki csomag :-)
Előzmény: öregSam (1656)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1657
Aig szopozott es minden pelusba rakott valami meglepetest,addig termeszetesen en is 3 orankent atcsomagoltam.De miota joesetben naponta 1x van nagydolog,azota sokkal ritkabban.Nekem sem mindig aludta at az ejszakat,de akkor sem az volt a baja,hogy pisis volt.Szopott es altalaban aludt vissza.Meg 15 honapos koraban is.
Amiota pedig nincs szopi,eleg a cumi,vagy max egy kis tea es csicsizunk tovabb.

Ha atazott a ruhaja,az mas,bar neha most is elofordul,de fel sem ebred ra,ezert en sem,tehat elvan benne reggelig,amig eszre nem veszem.Akkor termeszetesen ruha es pelenkacsere kovetkezik.

Erdekes,mar tul vagyunk azon az idoszakon,mikor minden rezdulesere felebredtem.Most mar vagy ordit,vagy rammaszik ahhoz,hogy felebredjek.

Ez olyankor fgordul elo,mikor a szamarfeszkeben elkeveredik valahova a cumija.A sotetben megkeresem,bekapja es mint aki jol vegezte dolgat,alszik tovabb.De peluscsere nincs

Előzmény: öregSam (1656)
öregSam Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1656
Akkor ti kivételesen szerencsés anyukák vagytok. Az én drága gyerekeim soha nem aludtak egyben nemhogy 10-12 órát de még hatot sem. Az egész brigád koraszülött volt, a lányok ikrek, bizonyos ideig éjjel nappal kellett őket etetni három óránként. Etetés, pelusozás. Később pedig nekem volt természetes, hogy az éjszaka folyamán ha felébredtem megtaperoltam a rugdalózót és ha nedves volt átpelusoztam a gyereket, általában észre sem vette.
Előzmény: Lovászi (1655)
Lovászi Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1655
Most én nem térek magamhoz ezt a hozzászólást olvasva... Előre bocsátom, hogy mindig jókat derülök a hozzászólásaidon, ezt kivéve...
Az én gyerekeim egészen kicsi koruktól kezdve átaludták az éjszakát, és ez bizony 10-12 órát jelentett. Biztos én is baromi kényelmes vagyok, mert én ugyan egyiket sem keltettem fel soha átpelenkázni (pedig a két nagyobbal nem volt eldobható nadrágpelenka). Az éjszakát átalvó gyerek nincs 10-12 óráig semmilyen matériában, mert nem kötöttek be neki katétert, hogy azon át folyamatosan kijöhessen bármi is. Már félálomban pisilnek.
Barrix problémájára sem az szvsz a megoldás, hogy egy jó alvó gyereket felzavarjon éjszakai álmából, amikor lehet, hogy nem is találna még semmilyen matériát a pelusban, hanem az, hogy a szerszám jó felé álljon :-)
Előzmény: öregSam (1653)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1654
Ha este leteszem 8 korul es mondjuk /kivetelesen/ reggel 8-ig alszik,akkor az bizony 12 ora.
En ugyan fel nem ebresztem tisztabatenni,az is tuti.Viszont nem szokott atazni es meg sosem volt piros a feneke.

A nagylanyomnal meg nekunk is csak textilpelenka volt.Az bizony nem birta ki reggelig,es akkor sem a pelenka miatt kellett az ejszaka kellos kozepen tisztabatenni,hanem mert tiszta pisi lett a ruhaja.

En azert nem neveznem kenyelemnek azt,hogy nem ebresztek fel egy alvo gyereket ,hogy tisztabategyem.En sem keltem fel ,orulok,hogy vegre elaltattam.
Ha pedig ez kenyelmesseg,akkor az vagyok en is.

Előzmény: öregSam (1653)
öregSam Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1653
Kedves barrix!
Ne haragudj, kérdésedet olvasva egy pillanatra nem tértem magamhoz.
Egyszerűen számomra elképzelhetetlen, hogy egy gyerek napi 10-12 órát töltsön pisis netán egyéb matériákkal tele pelenkában.
Az én két lányom (ikrek) még abban az időben születettek, amikor nem részesülhettem az eldobható pelusok áldásában. (Nem sírom vissza és nem mondom, hogy bezzeg) Nem volt ritka a napi 40-50 pelenka amit keverőtárcsás mosógépben mostam. Hetente hypozni, fehéríteni, kifőzni.
Fiam 8 éves és naponta 5-6 eldobható pelust + még ami szükséges volt, elhasználtam vele is amellett, hogy volt textil pelusa is. Nem igazán értem a problémát. A gyerek pisiben való pácolása nem hiszem, hogy igazán jót tenne neki. Az eldobható pelenkák káros mellékhatásairól több száz oldalas szakirodalmat lehet előbányászni a netetn.
Kicsit több odafigyelést és kevesebb kényelemszeretet.
Előzmény: barrix (1647)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.01 0 0 1652
Elhiszem, elhiszem, az én gyerekeim is jó alvókákkal voltak megáldva, de ha egyszer nyakig pisis lesz - és tök mindegy, hogy melyik oldalon - akkor át kell pelenkázni közben. Hogy miért éppen a bal oldalon, és miért mindig CSAK ott, az számomra az ezoterika vagy a paranormális esetek birodalmába tartozik, de ha pisis, át kell csomagolni szerintem, mert tényleg felfázhat.
Előzmény: gyrmur (1650)
barrix Creative Commons License 2004.06.01 0 0 1651
Köszi gyrmur, Alice!

Kuki lehajtásra külön figyelek:). Igazából azt vettem észre, hogy ha nincs is nagyon tele a pelus, akkor is nedves az oldala. És a pelenka csak elöl dudorodik mindig, hátul, a fenék körüli részen üres. Lehet, hogy ma este átpelenkázom, de úgy sajnálom megmozgatni, 3 hetes korától alszik ennyit éjjel, nem kis örömünkre:)
barrix

gyrmur Creative Commons License 2004.06.01 0 0 1650
Hát Aliz, nálunk is annyit van a gyerek minimum a pelusában és még nem volt semmi baja, se neki, sem a tesóinak. A pelus, ha jó, kibírja, és a gyerek se fázik meg. Én olyankor szoktam éjjel tisztábva tenni, ha észreveszem, hogy esetleg bekakilt. Más esetekben esti fürösztéstől (6-7 óra) reggeli tisztába tevésig van rajta ugyanaz a pelus (6-10 óra).
mrs
Előzmény: AliceCsodaországban (1649)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.01 0 0 1649
Egyébként 11-12 óra ugyanabban a pelusban tényleg sok, legyen az bármilyen szuper, én is átpelenkáznám alvás közben a helyedben - jó alvókája lehet a kisfiadnak, ha ennyit alszik egyfolytában, biztosan nem fog rá felébredni, vagy ha igen, akkor pár perc mulva visszaalszik...
gyrmur Creative Commons License 2004.06.01 0 0 1648
Szia Barrix! Az lehet esetleg a gond, hogy a gyerek fütyije nem lefelé hajlik, mikor bepelusozod, hanem oldalra, vagy esetleg felfelé kanyarodik. Azt próbáld meg, hogy külön figyelve rá hajtsd le neki középre.
mrs
barrix Creative Commons License 2004.05.31 0 0 1647
Kedves tapasztalt Anyukák!

Légyszi segítsetek!
Csaknem 7 hónapos kisfiam kb 2 hete nyakig pisisen ébred. Már próbáltam nagyobb pelenkát, más márkát, de mindig a bal oldalán tiszta pisi. Eddig "csak" éjszaka történt, de ma napközben is pisis lett. Éjszaka egyébként kb. 10-11 órát alszik, így 11-12 órát van rajta a pelenka. Már kaptam olyan tanácsot is, hogy éjjel pelenkázzam át, de hát nem szeretném felkelteni. Így viszont félek attól, hogy felfázik.
Köszi:
barrix

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.29 0 0 1646
Szívemből örülök neki te anyabanya, bár ennyi ilyen banya lenne!!! :-DDDD
Előzmény: anyabanya (1642)
gyrmur Creative Commons License 2004.05.28 0 0 1644
Lehet, hogy anyabanyának nem lesz ideje válaszolni, ha jól emlékszem idén érettségizik, vagy jövőre, szóval már nagyobbacska.
mrs
Előzmény: szilvasgomboc (1643)
szilvasgomboc Creative Commons License 2004.05.28 0 0 1643
huu, amindenit, gratula, éljetek boldogan az új helyen!
Mennyi idős a "fogadott"?
Előzmény: anyabanya (1642)
anyabanya Creative Commons License 2004.05.28 0 0 1642
Csak bejelentkezem, mert rég jártam erre. Élek, jól vagyok. Ja és vettem egy házat. Nem tanyát, de a város végén, de sürün lakot részen. Jön velünk az anyukám is. Lesz helyünk bőven. A telek 3000nm, a házak, na az sok. Vam egy kb 50 nm-es kis összkomfortos lakás, abba fog lakni a fogadott. Anyukámnak lesz egy 75nm-es kétszobás, napalis lakása és nekünk egy 6 szobás 3 nappalis lakásunk, no meg minden ami kell nagykonyha, kamra wc-k, zuhanyzó, fürdöszoba kamra no meg egy 35 nm-es üvegház és ráadásul uj ház, még nincs köporozva és burkolva. Mindezt ugy vettük meg a belvárosi lerobbant ház árából, hogy maradt még másfél milcsi a befejezésre, ami talán kevés lesz, de egy jis kölcsön belefér. Lesz kábelnetünk is ott. Juliusban költözünk, esetleg augusztus elején. Busz megy a sulikhoz, csak kicsit messzi van a megállo (1km). Végre talán rendezödnek a lakás gondjaink ugy, ahogy nem is álmodtuk. Lesz mindenkinek saját kis helye, nagy kert és sehol sem fog potyogni a vakolat.
No elég a dicsekvésből.Mindenkit üdvözlök késöbb ujra jelentkezem.
no csok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1641
Erre mondják azt, hogy "váltva alternál", de mivel nem állandóan csinálja, szvsz. szemüveggel szépen rendbe fogják hozni. Ne izgulj, rengeteg gyereknek van ilyenje.

Ha úgy döntenek, hogy takarják a fél szemét, én azt javasolom, hogy inkább szemüveggel csináld, mintsem leragasztással, ha kapsz olyan gyerekszemüveget, aminek a szára hajlékony, akkor azt a tarkóján össze kell kötözni az első időben, mert le fogja kapkodni. KÉt-három nap alatt teljesen megszokja. DE majd úgyis kapsz a szemészetesn praktikus tanácsokat.

Előzmény: cicege (1640)
cicege Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1640
Bocs, kicsit értelmetlen lettem: szóval, az egyik szemével "szépen" néz, a másikkal néha elkalandozik. Aztán ha valamivel lekötöm a figyelmét, akkor megint "szépen" néz, de időnként csak-csak becsusszan az egyik szeme. Általában a bal, de mondom, nem mindig.
cicege Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1639
Nem; az egyik szemével jól, a másikkal befelé. De nem mindig ugyanazzal bandzsít, már amennyire meg tudtam állapítani.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1638
MIndkét szemével egyszerre bandzsít? Azaz az orrát nézi (nem tudom jobban kifejezni).
Előzmény: cicege (1637)
cicege Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1637
Köszönöm a válaszaitokat. Az van, hogy amikor fnt van, többnyire "szépen" néz, de mégis, mondjuk, úgy 70-30%-os arányban bandzsít (merthogy befelé néz). Nekem soknak tűnik. De nem folyamatosan bandzsa.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1636
Cicege, nekem kancsal volt a lányom (illetve bandzsa, mert ha befelé fordul a szeme akkor bandzsa, ha kifelé, akkor kancsal), szóval profi vagyok.

Mindenekelőtt azt kell tudnod, hogy sok kisbaba bandzsának látszik, mert az orrnyerge még nagyon széles. Egyetlen mód van laikus számára, hogy megállapítsa, valóban kancsal (bandzsa)-e a gyerek: a fénynek mindkét szembogarán ugyanazon a helyen kell megcsillannia, ha ez így van, akkor csak optikai látszatkancsalságról van szó. Ha nem, akkor a gyerek kancsal, és azt kezelni kell. A kezelés első állomása, a letakart szemüveg, illetve a "jó" szemét letakarják, hogy ne felejtsen el látni a másikkal. Ugyanis ha valóban kancsal, akkor dupla képet lát, ezt az agy túl sokáig nem viseli el, és kényszerből "kikapcsolja" a másik szemet. Később, atropinos cseppentés után vizsgálják meg a szemét, és ha erősen távollátó, akkor szemüveget kap, gyakran már ez is megoldja a kérdést. Fontos: a legtöbb gyerek távollátó, és a távollátás nagy részét kinövik, tehát nem kell arra berendezkedni, hogy örökké szemüveges lesz. Ha nem távollátás az eredendő ok, akkor a szemizmok lazák, ezen pedig csak a műtét segít. (Úgy kell felfogni, mintha a gatyagumi túl laza lenne, kicsípnek egy darabkát belőle, hogy ujra feszes legyen.) Az én lányomat - mellesleg ő születése óta kancsalított, váltva, mind a két szemével, és erősen - 4 éves korában operálták meg, azóta sincsen semmi baja. Maga a műtét altatásban zajlik, kb. negyed órás rutinműtét, a kórházban benn lehetsz vele, de ne ugorjunk ennyire előre...

Ennyit tudtam segíteni, ha van még valami kérdésed, szivesen válaszolok.

Előzmény: cicege (1632)
bokor Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1635
Kedves cicege, aggódni egy kis kancsalság miatt semmiképpen sem érdemes. Ráadásul ilyen kis korban asszem ez nem jelent semmit, szerintem a szemészeten is azt fogják mondani, hogy később vidd el még egyszer. A dolog ragasztással jól kezelhető, nem ő lenne az első kisgyerek, akivel "ilyesmi" történik! :)
bokor, aki másfél éves kora óta szemüveges, tehát nagyjából amióta az eszét tudja, roppant kancsal volt, hamar megoldották, ma csak rövidet lát :-))
cicege Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1634
Köszi. Mindenképpen elviszem szemészhez, csak nehéz kivárnom azt az 1 hónapot így tétlenül.
hodográf Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1633
Kb. 1-másfél éves korig még normálisan is lehet kancsal, de a szemészet azért nem árt (főleg, ha esetleg a szülők között is szemüveges valaki). A játékait mindíg oldalra kell rakni, nem keresztbe felfűzni, mert ha oda középre fókuszál, fixálódhat a kancsalság.
cicege Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1632
Sziasztok, kedves tapasztalt anyák!Szeretném megkérdezni, volt-e dolgotok babakori kancsalsággal? A mi picink 6 hónapos, és úgy veszem észre, mostanában egyre többet kancsalít. Bejelentettem gyerekszemészetre, 1 hónap múlva kaptunk időpontot. Aggódom. Volt vkinek hasonló "ügye"?
Lovászi Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1631
Tünde, nálunk a fiúgyerekem volt beteges kicsiként. Broncho kúra nekünk is bejött, + még szedtek anno Béres cseppet is a nagyok. Később inkább a gyerekvitaminokra szoktunk rá. Nem állandóan szedve, hanem heti 1-2 nap, ahogy eszembe jutott.
Most a kicsinél az Echinacea D4 megy homeos bogyókban, 10 golyócskát szedtünk ősszel, meg most is 3 hétig. Van még az Engystol nevű homeos készítmény is, nekünk az is nagyon bevált.
Előzmény: szilvasgomboc (1630)
szilvasgomboc Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1630
akkor nekünk ovikezdésre talán jó is lesz :)
Szerencsére azért a homeopátiás szerek használnak Nála.
Előzmény: bokor (1629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!