Erre csak annyit, hogy Medgyessy valoban nem jo szonok. De van stilusa. Persze ahhoz tul kell lepni egy bizonyos szinten, hogy valaki megertse a stilus nem csak a verbalis kepessegeket jelenti (mar ha erted ezt a kifejezest) hanem annal sokkal tobbet. No most ehhez meg annyit, hogy Medgyesynek - polgari neveltetese okan - eleve meg van az a belulrolfakado polgari (nem fideszes ertelemben) stilusa, amiben Orban pozolni szeret, de valojaban csak almodozhat, mert minden megnyilvanulasaban ott van az alulrol jovo ertelmiseg kisebbrenduseg-erzese. Ha mar itt tartunk, ott van Pokorni, akit nem kedvelek, de az o stilusaban is fellelhetok a valodi polgari jegye, mar amikor nem kenyszeritik ra a tobbiek a harci stilust.
No es ne gyere most itt nekem a mocskos kommunistazassal, mert stilusrol van szo es nem politikai hovatartozasrol (raadasul a kommunistazas nem is ul).
"Amúgy ha jól emléxem valami olyasmi volt az oka hogy ha felépítik akkor lezárt volna egy légfolyosót,"
Rosszul emlekszel. Azert allitattak le Orbanek, mert allitolag a tenyleges koltsegek lenyegesen meghaladtak volna az eloiranyzatot. Az igeret az volt, hogy az uj olcsobb lett. Nem lett, meg ugy sem, hogy Demjant bevonva megprobaltak a Nemzeti koltsegeit lenyomni (lasd meg ingatlanok araval valo jatek) es Demjant mas keretbol kompenzalni (lasd meg 21 milliardos, erosen tularazott beleptetorendszer, ami Demjan erdekeltsegebe tartozott).
Errol a kepben van cimu beirasodrol meg csak annyit, hogy mondj mar egy alkalmat az elmult 4-5 evbol, amikor Orban oda mert allni a kamerak ele es igazi riporterek kerdeseire valaszolt.
Az egész ballibsi hozzászólokban az a vicces, hogy egyáltalán hozzá mernek szólni a "stilus" vitához egy makogival a hátuk mögött......... Valamit nagyon tudhat péterkém, hogy még mindig ennyire szeretik itt.
>Nem. Az alcsúti törpére. Aki egy épkézláb mondatot nem tud nem lopni valahonnan.
Ne haragudj, hogy ilyen butasággal fárasztalak, de tudnál írni konkrét példát?
Megyótól találsz lépten nyomon, idézhetsz azt is. (Segítek: pl: "azt hallottam, hogy az a véleményem")
"Ja, és nem csinál olyanokat hogy félúton visszavon egy interjút mert olyat mertek tõle kérdezni ami nem volt elõre megbeszélve..."
Ezt ő sokkal pragmatikusabban oldja meg. Nem nyilatkozik olyannak aki kellemetlen kérdést tenne fel neki.
Ha ez lett volna az egyetlen pazarlás a gengszterváltás óta akkor ma nem itt tartanánk... Amúgy ha jól emléxem valami olyasmi volt az oka hogy ha felépítik akkor lezárt volna egy légfolyosót, azaz a környéken sokkal rosszabb lett volna a levegõ.
Orbán szövegeibõl az látszik hogy képben van. Persze biztos hogy e mögött jópár szagértõvel való konzultáció van, de kérdezhet a riporter tõle bármit, amit válaszol azt nem kell fél nap múlva visszavonni vagy magyarázkodni hogy ezt nem úgy gondolta és amúgy is csak választási igéretrõl van szó amit senki nem vesz komolyan.
Ja, és nem csinál olyanokat hogy félúton visszavon egy interjút mert olyat mertek tõle kérdezni ami nem volt elõre megbeszélve...
Azt nem mondhatod el magadról , hogy ezt a nemzetet tiszteled, mert az egyik nemesét senkiházinak tartod. Nem semmi egy volt jobbágy kölykének leszármazotja....
Csipi a szemet a fenenek a Nemzeti Szinhaz. Volt itt aki a felhivta a figyelmedet, hogy anno Gobbi Hilda volt aki kozadakozast kezdemenyezett a kerdesben, talan nem volt fideszes. Nem reagaltal az erdemi reszere a hozzaszolasnak.
Valami homalyos "ti"-rol beszelsz, akik leromboltak a regi Nemzeti Szinhazat. Nem olyan nehezen dekodolhato, kikre gondolsz. Azokra akik nem fideszesek, ergo kommunistak, libsik, stb. Jomagam sem lennek fideszes, igy azthiszem a megszolitottak koze tartozom. Viszont 29 eves fejjel nehezen lehettem azok kozott akik lebontottak a regi Nemzeti Szinhazat. Es nem kedvelem a lerobbant muvelodesi hazakat, sem a kocsmakat. Hogy mit csinaltam a hazabol 40 ev alatt, az meg nyitott kerdes, van meg 11 ev, hogy kideruljon.
Viszont valoban csiptek a szemem az uj Nemzeti Szinhaz epitesenek korulmenyei. A lealitott epitkezes, az "udvari" epitesz kivalasztasa, meg a vegul megtartott palyaztatas utan is, es a csillagaszati koltsegek. A nagy semmi kozepen all az epulet, es nekem tovabbra sem tetszik. Mostansag epitik korul mindenfele muzeumokkal, hogy ne alljon mar magaban. Egy biztos, meg igy is jobb a Nemzeti, mintha nem lenne semmi.
Orban stilusa is ilyen. Jobb mint a semmi. De a valaminel mar kevesebb, meghozza sokkal. Olyan hutomagneses stilusa van neki. :)
(Valoszinusitem a Heti Hetesben citalt hutomagnes keszitoi sem maguk talaltak ki azt a feliratot, de Orban beszediroinak szinte biztos a hutomagnes adta az ihletet.)
Ez a Nemzeti Színház látom csípi a szemeteket. Nekem biztos nem. Nagyon jó példa volt arra, mit is értesz stílus alatt. Valóban, ilyen értelemben Orbánnak van stílusa...
Ti a lerobbant komcsi művházakhoz, meg a kocsmákhoz vagytok szokva.
Látszik mit csináltatok a hazánkból 40 év alatt. Na ebben én nem vagyok kompetens, de Te biztos szakértő vagy a témában.