én sem értelek továbbra sem, de nem azért, mert nem vagy normális...
egyébként gratulálok a vitastílusodhoz... :-/
miért nem tudják, mennyi gázt fogyasztottál? ott van a gázszámla alján, hogy a tavaly fogyasztott gázmennyiséget milyen arányokban osztják el a hónapok között. kijön a 100%? kijön. (+ a további okokat lásd az előző hsz-emben)
jövőre majd éppenhogy kevesebbet fogsz fizetni, HA hidegebb tél lesz. mi nem világos ezen? ha akartad volna, kérhettél volna havi elszámolást és akkor biztos normális lenne a gázművek...
marcipa miért nem hőbörög, elintézte a gázműveknél és kész.
nem értem a hőbörgés okát... éves alapú elszámolás van (már ha ezt válaszottad), + a téli hónapokra a gázművek az éves elfogyasztott gázmennyiség nagyobb hányadát osztotta (nyilván, mert olyankor több gáz fogy).
ezt eddig is mindenki tudta. most azért van némi diskrepancia, mert emelkedett a gáz ára és nincs olyan hideg, mint tavaly ilyenkor. át lehet térni havi elszámolásra, ha nem tetszik, és kész.:-)
de hibásnak senki nem hibás, a gázművek sem foga lenyelni a pénzed, legfeljebb kicsit kellemetlen.
...mondom: rohadt nagy tömeg a gázosoknál... Mindenki reklamál. Én szerződést módosítok velük; nem fogadom el az átalányt, bediktálom az óraállást havonta, és a fogyasztás után fizetek. ( ...mert, ha egy-két ezerrel előre fizetek, majd azt később jóváírják, abban benne vagyok.) ...de így?!!!