Szvsz nem volt olyan rossz ez szezon. Igaz, a kezdés fényében mindenki többet várt. Sajnos, hiába vertünk meg nagyágyúkat, ha az utolsó 3 ellen nem szereztünk pontot. Tavassazl húzos lesz, kéthetente megyünk Pestre...
Röviden: a p...ba! Azért ennyire nem lehet gyenge a csapat! Tényleg jól jön a téli szünet, bár Prukner minimális elvárását azért hozta a csapat az ősszel (10. hely). Az tényleg szomorú, hogy a sereghajtók ellen nem megy.
Az első tíz fordulóban, amikor találkoztunk a tavalyi bajnokság első, másodi, harmadik, ötödik és hetedik helyezettjével is, 17 pontot gyűjtöttünk be, az utolsó öt fordulóban, amikor a bajnokságra "mintaszerű" módon készülő, és felettébb "sikeresen" igazoló Békéscsaba, Diósgyőr és Nyíregyháza tartozott az ellenfeleink közé, akkor pedig összesen egy pontot, jellemzően azt is a legjobb passzban lévő Fehérvár ellen. Szar ügy, de ha mi kapjuk az első gólt, akkor képtelenek vagyunk talpra állni. A tavaszra ezen feltétlenül változtatni kell!
A lehető legjobbkor jön a hosszú téli szünet, nagyon fásult most a csapat!
Végre le tudok ülni egy kicsit a gép elé! A tegnapi napra panaszunk nem lehet, ebben a kupameccsben minden volt, ami kell! kaposvari, bocs, hogy nem kerestelek, de egy barátommal jöttem, akivel ide-oda rohangáltunk meccs előtt a városban, aztán épp, hogy kiértünk a meccsre kezdésre, ráadásul én még egy mezt is vettem az ajándékboltban, úgyhogy végül a tribünre váltottunk jegyet.
Nem éppen egy két és háromnegyed órás műsorra készültünk, szóval nem voltunk igazán jól öltözve, fáztunk is baromira! A meccsen azide beírogatók közül szinte mindenki kinn volt, úgyhogy arról nem írnék sokat, legfeljebb annyit, hogy a Pápa legtöbb támadása a mi jobb oldalunkon futott, két gólt is onnan értek el, szóval hiába az egyik legszimpatikusabb gyerek a csapatból Finta Zoli, gólja ellenére nem tudom dicsérni, az ő területén állandóan veszélyt jelentett az ellenfél, pedig Róth már messze van fénykorától (ha ugyan volt neki olyan).
Bántóan kevesen voltunk, mégha az előző bajnoki fordulók nem is voltak éppen sikeresek, meg szerda volt, meg hideg. Így nézett ki a nagylelátó kezdésnél:
A White Wolves tüzezését szerintem is túlreagálták a biztonságiak, kíváncsi lennék, egy marconább tábort is így lerohantak-e volna. Ha már White Wolves! Nem tudom, ezt a "Kraci" dolgot mostanában találták-e ki, vagy valami régebbi dolog ez (igaz, hogy ritkán, de régóta járok a meccseinkre, és eddig soha sem hallottam), de szerintem nagyon felejtős ez a megnevezés. Túl azon, hogy nyilvánvalóan a Fradi becézésre hajaz, a hangalakja is szörnyű: mint valami nyelvtörő, harákolós szláv szó. Én biztosan nem fogom használni!
Pápai "barátaink" természetesen jól megtöltötték a vendégszektort:
Mondjuk, megértem őket! Ha jobban belegondolok, én egy Lombard FC Kaposvárt egyáltalán nem tudnék támogatni, és biztos vagyok benne, hogy azok a pápai drukkerek, akik tényleg szerették a régi PELC-et, azok nem álltak mind a Bíró-féle licenccsapat mellé.
Az utolsó 11-es után csak annyi időnk maradt, hogy a levegőbe csapjunk, utána nagy futást vágtunk le, hogy megcsípjük az állomásról 8-kor induló tabi vicinálist. A nagy fagyoskodás után még jól is esett a kis kocogás.
Miután a DVSC, az MTK és az Újpest is kiesett, az NB I-ben előttünk álló csapatok közül már "csak" a Fradi, a Fehérvár és a Honvéd maradt versenyben (a Fradinak ugye még hátravan a pécsi ütközete), ami számunkra is jó kilátásokat nyújt, de azért koncentráljunk továbbra is csak a következő lépésre! Azt nagyon nem szeretném, ha a Bodajkkal sorsolnának össze bennünket, de például örülnék a Pécsnek (amihez persze ki kéne verniük a Fradit), mert az jó kis derby lenne a négy közé jutásért!
Előbb persze hozzunk el legalább egy pontot Nyíregyházáról, és akkor én sem értékelem gyászosra az őszi szezonunkat!
A tízenegyes párbajt én mindig szerettem, ha valamilyen EB v. VB-n hosszabbítás van, mindig szurkolok, hogy legyenek büntetők. :-) Bár az is igaz, hogy a vesztesnek elég igazságtalan. Még az online közvetítés is izgalmas:
Tüske: kihagyja! A középre tartó lövést Szűcs kitenyerelte! Továbbjutott a Rákóczi! Finta: gól, 7-6Tanácstalanság a Pápánál: ki rúgja? Szekér: gól, 6-6
Kardos: gól, 6-5
Farkas Attila: gól, 5-5
Zsolnai: gól, 5-4
Lászka: gól, 4-4.
Vége az öt párnak, innentől egyesével rúgnak.
Zahorecz: gól a jobb oldalba, 4-3
Germán bal oldalra lő, 3-3
Kovácsevics az elvetődő kapus mellett a kapu közepébe lő, 3-2
Radics gyenge jobbra tartó lövését Szűcs megfogja, 2-2!
Tóth Balázs balra helyezett lövését Tóth Iván kivédi! 2-2
Geri lövése a felsőlécről bepattan, 2-2
Jovánczai az elvetődő kapus mellett középre lő, 2-1
Gratula a csapatnak! Nem biztos, hogy jó lenne egy alacsonyabb osztályú ellenfél. Ez a 3 csapat nagyon ráállt a kupára és ellenük csak idegenben játszhatunk, míg egy NB1-est akár fogadhatunk is. NB1-esek között továbbra is a sorsolás szeszélye dönt vagy mást is figyelembe vesznek?
Nagyon hideg volt, teljesen átfagytam a végére, de megérte!
Sajnos, nem a legjobb bírót fogtuk ki, két 11-estől is megfosztott minket. A pápai kispad nagyon unszimpatikus volt, nézni is rossz volt, amit műveltek.
A biztonságiakat nem értem, miért kellett egy kis tűzijátékért ekkora balhét csinálni.
A csapatnak gratula, remélem, Nyíregyházán is így fognak játszani.
Korrigálnám magam, egyáltalán nem biztos, hogy idegenben játszunk a következő fordulóban ugyanis eddig csak otthon játszó csapatok jutottak tovább a nyolcaddöntőben.
A 70. percben értem ki a stadionba, de így is az idény egyik legjobb meccse volt a számomra. Túl azon, hogy a Pápát egyébként is külön öröm legyőzni, a fiúk végre hajtottak, küzdöttek, jól játszottak. És még olyan sem volt, hogy szinte mindenki szurkolt a stadionban.
SZÉP VOLT FIÚK!!!
Kiesett a Debrecen, az MTK és az Újpest is, kupát kellene nyerni!!!
Most szinte biztos, hogy idegenben fogunk játszani, jó lenne a Kazincbarcikát kapni.
Kint voltam a meccsen, nem volt szívderítő. Rendet kell rakni a fejekben, semmi motiváció nem látszott a fiúkon, nem hajtottak istenigazából:-(
(Azért azok a tuskók is visszafoghatnák magukat, akik "Hajrá Csaba" kiáltásokkal és fújolással búcsúztak a csapattól. Akármilyen nagy az arcuk, ilyet azért nem kéne - szerintem.)
Holnap remélhetőleg két rossz sorozatnak is vége szakad: egyrészt a Honvéd elleni, október 16-i győzelem óta tartó otthoni vesszőfutásunknak, másrészt a Pápa elleni régóta tartó nyeretlenségünknek. Jó lenne a nyolc közé jutni! Persze tovább is, de először ezen legyünk túl!
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem érdemtelenül kaptunk ki. Ezzel nem akarom bántani a csapatot, de a tegnapi játékunk még az NB1B-be is kevés lenne, igaz ez a Békéscsabára is, mert hát azért az ő teljesítményüktől sem kell hasra esni, csak annyi volt a különbség, hogy ők jobban használták ki a helyzeteiket és gyorsabban szőtték támadásaikat, mint mi. Az első félidőben szinte helyzetünk sem volt, a gól után támadtunk, de igazi nagy helyzet nem volt és az utolsó negyedórában már nagy átütőerőt sem éreztem a csapatban és talán ezért is kaptuk a gólt, ami teljesen Balajcza számlájára írható. Úgy tűnik, hogy az első idegenbeli sikerünk megzavarta a csapatot, mert azóta 1 pontot szereztünk. Ki kell lábalni a gödörből, mert különben bajba kerülünk. Jól fog jönni a téli szünet. A nyíregyházi meccstől én is félek, mert ők az utolsók és még nem nyertek otthon, az ilyenek az utóbbi időben nyerni szoktak ellenünk, de én bízok a csodában.
Hogy a tegnapi meccsről is szóljak valamit, megint bebizonyosodott, hogy nagyon híján vagyunk igazi góllövő csatároknak. Most, hogy Oláhnak sem megy Jovi pedig harcképtelen, teljesen meddő a csatárjátékunk. Zsolnai jól fedezi, megtartja a labdát, de a kapura teljesen veszélytelen. Olyankor jó amikor már vezetünk és tartani kell az eredményt, de a góllövés nem megy neki. Kardos is inkább szélső futó, nem góllövő csatár, bár Győrben összejött neki. A második vendéggól szerintem nagy Balajcza hiba volt, nem kellett volna kijönnie. Többször is bizonytalankodott. Farkas volt még borzasztóan pontatlan, nem csoda, hogy Pruki lekapta a pályáról. Lehet, hogy meg kellene próbálni Nagypált a kezdőben, ha nem is bír egy meccset végig, de az elején lehet hogy több hasznát vennénk.
Nagyon rossz szériában vagyunk ez tény, de azért ne felejtsük el, hogy újoncként még mindig a kilencedik helyen állunk, a Pécs, a Vasas, a Sopron és a Pápa előtt. Az idény eleji meccsekhez képest mindenképpen csalódás az elmúlt fordulók produkciója, de azért egy nyolcba kerülés a kupában és egy nyíregyházi győzelem (szerintem van rá esély) azt mondatná velem, hogy összességéban nem volt rossz őszünk. Ha az utolsó két meccs sem jön össze akkor azért keserűbb szájízzel mehetünk telelni. A kupameccset nehezebbnek tartom mint a nyíregyházit.
Szerintem a kondícióval és a képességekkel nics semmi baj. Továbbra is állítom, hogy egy kicsit elszálltak a játékosaink. És ezt nem csak a pályán látott játékra vonatkozólag értem.
"Nagyon törni-zúzni való kedvem lett, a fenébe is!"
Emlékszel a mexikói 6-0-ra?
Egy panel lakás 3. emeletén laktunk. Édesapám 3-0-nál kihúzta a tv zsinórt a konnektorból és kinyitotta az ablakot. Édesanyám alig tudta megnyugtatni, hogy ne dobja ki. Mikor végre sikerült, leültünk és beszélgetni kezdtünk. Egyszercsak egy nagy puffanást hallottunk lentről: a szomszédasszonynak nem sikerült lenyugtatnia a férjét. Repült is a tv-jük. :-)))
Azt mindenesetre megállapíthatjuk, hogy azok a csapatok, amik nem becsültek le minket, azok le is győztek bennünket (Pápa, DVTK, MTK, Csaba). Ebből - sajnos - egyenesen következik, hogy a Nyíregyháza most már vereséggel kalkulálok, s a Pápa elleni kupameccsen is csak annyi esélyt látok, hogy a Kupa mégiscsak "más".
A Nyíregy ellen az is játszik, hogy ők még eddig nem tudtak otthon győzni, és amint az látszik, minden csapat ellenünk tud véget vetni a rossz szériájának. Ez persze nagyon rossz fényt vet ránk.
Valami most nagyon megroppant a csapatnál, csatlakozván the pertő korábbi véleményéhez, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy a 10. fordulóig erőn felül teljesített a csapat, mostantól sajnos a kiesés elleni harcra kell felkészülni, s amint a mai végeredmény is mutatja, bizony az sem lesz egy könnyű menet.
Nagyon törni-zúzni való kedvem lett, a fenébe is! A Pápa ellen azért ott leszek!
A 20. percben vezet a Békéscsaba :-( Eddig valahányszor gólt kaptunk az első félidőben, anak mindig vereség lett a vége. Szóval, ez nem túl jó jel, bár ezen is túl kéne már esni egyszer!