Szerintem belefér de vízesést így csak a Klastorisko roklinában fogtok látni ami nem olyan nagy szám.Fejlámpa mindenképp legyen nálatok,mert nem biztos hogy visszaértek világosban))) Ja és én azt mondom hágóvas nélkül se induljatok el oda.Lehetnek meglepetések.Pl ha felmásztok a létrán lehet hogy olyan jég lesz hogy nem tudnátok továbbmenni))
A Ranch-on nagyon hangulatos a szállás, nyár végén lovagolt ott az egyik kislányom és bekukkantottam a szobákba. Mondjuk nem volt nagyon olcsó. Én a Podlesok kempingben voltam 4gyerekemmel .
Valóban bármikor van szállás a környéken, de ilyen szezonban talán azért érdemes előre szólni, hogy fel legyen fűtve. Csak azért gondolom, mert nekem is apartmanjaim vannak, de ilyen gázárak melett nem fűtűnk csak akkor ha várok valakit.
Köszönöm, de azt hiszem, nem lesz rá szükség. Írtam két panziónak (Fehér Patak, illetve Ranch, mindkettő határozottan állítja, hogy egész évben nyitva van), valami majd csak lesz. (Az mondjuk zavar, hogy a tegnapi levélre még nem válaszoltak, pedig a jövő hétről lenne szó.)
Nos, válaszoltak, természetesen azt, ami Neked, áprilistól lesznek nyitva. Sajnos úgy tűnik, máshol kell szállást keresnetek. Káposztafalván van egy jó ismerősöm, aknek vannak kiadó szobái a falunak a hegy felé eső legszélén, ha gondolod, elküldom mailben a telefonszámot. Üdv!
Köszi. Mondjuk meglepődnék, ha mást írnának neked, mint nekem. :)
Lehet, nem fogalmaztam egyértelműen. Foglalni akartam egy faházat, erre a kempingből írták vissza, hogy majd csak áprilisban lesznek nyitva. Azért furcsállottam a választ, mert én sokszor voltam már ott novemberben és senkit sem zavart a hideg.
Még a nyáron, mikor ott sátoroztunk megkérdeztük a magyarul beszélő nénit a dologgal kapcsolatban. Azt mondta, hogy télen zárva vannak, a közműveket elzárják, mert elfagyna.
Podlesok autókemping. Most akartam foglalni egy faházat egy hétre, de lepattintottak, hogy a kemping télen zárva van, majd márciusban nyitnak. A weblapjuk szerint folyamatosan nyitva vannak. Akkor ilyenkor mi van?
Tippem szerint ez egy abszurd fikció. A fagyott, esetleg jéggel vastagon borított fát a hágóvas nem rongálja, de emberélet veszélyesztetésével biztosan nem összemérhető a probléma. Előbb korhad szét minthogy a cipők lekoptatnák, de könnyen pótolható.
Rákérdeztem: egy (magyar) túravezetőtől származik az infó, szóval nem hivatalos. Az illető nagy Tátra- és PAradicsom járó.
Elnézést, hogy beletettem a bogarat a füledbe. Esetleg érdemes rákérdezni a parkigazgatóságnál (nem találtam honlapot sajnos, slovensky raj narodni park keresőszavakkal kell keresni gondolom).
Én nem látom, hogy tiltanák (http://www.slovensky-raj.org/poriadok-raj/szabalyok.php). Nem tudom, hogy ez hivatalos fordítás-e, de ez alapján feltételezem, hogy lehet hágóvasat hordani. Viszont a fát tényleg rongálhatja.
Kérdezd meg kérlek a barátodtól, mi alapján írta azt, hogy nem lehet hordani és büntetnek, mert azzal lehet sokat spórolnánk néhányan.