Keresés

Részletes keresés

Ichi the killer Creative Commons License 2003.10.16 0 0 644
Valaki itt nagyon kedveli Ewan McGregort...
Legyen a Shallow Grave.
Előzmény: aeon flux (642)
jack_torrance Creative Commons License 2003.10.15 0 0 643
nightwatch!
Előzmény: aeon flux (642)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.15 0 0 642
két jelölt halloweenre:

- nightwatch [mcgregor-arquette-nolte]
- eye of the beholder [mcgregor-judd]

[lehet szavazni.]

eddigi befutók:

ringu, jian gui, session 9.

aeon flux Creative Commons License 2003.10.15 0 0 641

aeon flux Creative Commons License 2003.10.15 0 0 640
jelentem, még mindig dühöngök a CB pusmogás miatt, mert igenis voltak elhalálozások a sorozat végén [is], habár rémképeimben egy begőzölt jet szerepelt, aki az űrkonyha és a cabin fever miatt elborult elmével darabolja az utasokat, ed levágott fejével dobálózik, ein bőréből csinál lábtörlőt, meg ilyesmi. végül nem ez történt, de majdnem.

kill bill: a második rész állítólag a karakterekre összpontosít, magyarán nem lesz ennyire véres-akciós. tarantino amúgy is bevallotta, hogy ő nem akciórendező, a teaházas ereszdelahajamat tovább forgatta, mint a ponyvaregény egészét.

kill bill kapcsán jut eszembe. megvannak a hétvégi KM tervezett időpontjai:

duna plaza

15.3o. bad boys 2
18.45. kill bill

a filmek után az úri közönség keres magának egy jó helyet [javasolnám a szent jupátot!], ahol degeszre tömi magát, majd a - feltehetőleg - jelentősen megfogyatkozott csapat a ragyogó torrance rezidencián gyakorolja a szórakozás további formáit.

[back up terv:

mammut

14.oo. bad boys 2
17.3o. kill bill]

Előzmény: Ichi the killer (639)
Ichi the killer Creative Commons License 2003.10.15 0 0 639
Fudoh
Töredezett emlékeim vannak róla, pedig alig egy hete láttam. Lehet, hogy nem volt igazán koherens a sztori (mondjuk mit keresett benne az egyébként szimpatikus, Száll a kakukk fészkéré-ből szalasztott indián törzsfőnök?), vagy csak teletömtem a fejem filmekkel azóta? Viszont ami megmaradt belőle, az jó, és Miike-rajongásom semmivel sem csökkent, igaz, jelentősen most nem is nőtt.
7.5/10

Bound
Ezt hogyan sikerült Fülledtségnek fordítani?! Ráadásul magyar szinkronnal láttam, és az egyik nő hangja nagyon emlékeztetett az Isaurában szereplő ellenszenves gyapotszedő csaj hangjára. De ezzel minden rosszat el is mondtam, mert a film nem fülledt, se nem kötött, hanem friss és ötletes bemutatkozása Wachowskiéknak. A movie that's bound to be seen.
8/10

Kill Bill
Mióta fluxinak kissé elspoilereztem a Cowboy Bebopot, azóta szeretném jóvátenni a dolgot, úgyhogy a Kill Billről csak annyit: ha van fülbemászó dallam, akkor ez egy szembemászó film. Nagyon beleragadt a memóriámba, de még nem tudtam megfejteni, hogy miért. Pedig voltak részek, amiket untam, vagy ahol túl direkt volt a lopás (Miike ezerszer viccesebben csinálja ezt a vérszökőkutas dolgot), és mégis összességében nagyon kellemes volt. Engem még az se zavar, hogy kettévágták, mert a sztori lényegtelen, a látvány meg ugyanez lesz a második részben is. Azér megnézem majd.
7.5/10

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.14 0 0 638

Confidence - 2003 - USA

Dustin Hoffman, Andy Garcia, Edward Burnes, Luis Guzmán és Rachel Weisz egy filmben. A film amelyben egy pénzmosó bankigazgató, egy helyi maffiafőnök, egy csaló, egy zsebtolvaj, két korrupt zsaru, és egy FBI ügynök keveri a szart. A sztori lehetett volna jobb is, ám az alakítások és stílus amiben előadják a filmet nagyon szórakoztató.

10/8

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.14 0 0 637
na azért! :))

Reservoir Dogs - 1992 - USA

Kill Bill premierhez közeledvén úgy gondoltam újra(meg)nézem QT munkáit. A Kutyaszorítóban-t annak idején elkezdtem nézni, de 25-30 percnél nem jutottam tovább. Kicsit érettebben és tapasztaltabban újra nekifogtam és kellemes meglepetés ért. Nem is olyan rossz film ez. Azt tudtam eddig is Quentinről, hogy remek párbeszédeket ír (volt ideje gondolkozni a videótéka magányában), de rendezői képességeiről nem voltam (vagyok) meggyőződve. Összességében a duma és s szinészek viszik el a hátán a filmet, a sztoritól nem voltam elájulva. Egy igazi kis gengsztermovie ez, aminek kicsit nagyobb a füstje mint a lángja.

10/7

Előzmény: aeon flux (636)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.14 0 0 636
ööö... hát bokros teendőim mellett nem is tudom...
Előzmény: jack_torrance (635)
jack_torrance Creative Commons License 2003.10.14 0 0 635
persze. az a terv, hogy lefordítom a feliratot, (ugye segítesz? :)) és tamással gyártatok belőle egy dvd-t :)
Előzmény: aeon flux (634)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.14 0 0 634
ó, dehogynem! a kék bolygót nézem felváltva a simpson családdal. ez utóbbiból mindjárt kivégzem a második szezont is, aztán akkor jöhetnek a futurama dvd-k is.

peeping tomot meg tudnád őrizni nekem szombatig?

Előzmény: jack_torrance (633)
jack_torrance Creative Commons License 2003.10.13 0 0 633

Peeping Tom - 1960 - UK

Hitchcock-ot idéző, baljós atmoszférájú film, melyet Karlheinz Böhm játéka és Otto Heller rémületes kamerabeállításai tesznek még félelmetesebbé. Kötelező thriller!

10/9

(Amúgy rajtam kívűl senki sem néz filmeket??)

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.13 0 0 632

Matchstick Men - 2003 - USA

Ridley Scott és Nicholas Cage. Hollywood két jolly-jokere. MIndegy, hogy horrort, vígjátékot, drámát, történelmi vagy akciófilmet bízol rájuk, mindenből a maximálisat hozzák ki. Persze félrelépésük nekik is volt, de bár mindenkinek csak ennyi lenne. Ez a két ember most egymásra talált, hogy elkészítsék Eric Garcia könyvéből készült könnyed, műfajilag besorolhatatlan filmalkotást. Dráma, thriller, buddy-movie keveredik ebben a keser-édes történetben, melyben a Cage olyan hitelesen alakítja a idegbeteg, tisztaságmániás csalót mint annak idején a Leaving Las vegasban a lecsúszott alkoholistát. Sam Rockwell jól hozza a formáját, habár a szerepe nem követel akkor játékot. Alison Lohman-nak fényes karriert jósolok, amennyiben minden elkövetkező filmjében ilyen hitelesen játszik. Gratula a forgatókönyírónak (Nicholas Griffin) is, mert úgy írta meg, ezt az amúgy nem túl bonyolult és cselekményes sztorit, hogy 120 percen keresztűl a székhez szegezett. Ami egy picit levon a film értékéből az a film zenéje: semmitmondó, üres taktusok. Most nézem: Music by Hans Zimmer. vagy csináljon most már egy értékelhető score-t, vagy menjen nyugdíjba! Ridley Scott: csak így tovább!!

10/10

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.12 0 0 631

Riders - 2002 - USA

Pörgős, bankrablós limonádé film. Jól szórakoztam rajta.

10/7

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.12 0 0 630

Hollywood Homicide a.k.a. Hollywood Suicide - 2003 - USA

Harrison Fordnak van egy ikertestvére. Tisztára úgy néz ki mint Ő, csak szar szinész. Ez az ikertestvér játszik ebben a "filmben". Más magyarázat nincs. nem hiszem el, hogy ez az ember gyermek és kamaszkorom példaképeinek - Han Solónak és Indiana Jones-nak - a megformálója. Az nem lehet. Ő nem vállalna szerepet egy forgatókönyv nélküli, szinészek nélküli, zene nélküli, normális akció nélküli moslékban. Ha mégis akkor nagy baj van. Eddig sűlyedt. Josh Hartnett nem érdekel. Mint ahogy lassan Hollywood sem. Jah.. és Ron Shelton mondjon le! a Dark Blue után egy még szarabb film.

10/1

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.12 0 0 629
háááááááááát.... :)
Előzmény: aeon flux (627)
owen nolan Creative Commons License 2003.10.12 0 0 628
tegnap egy 11 fős társaság keretében kiruccantam bécsbe egy laza koncertre. hm, előtte lévő nap sikerült aludnom 4 órát a koncert napján 2-3 órát szal elég húzós lett a hétvége :-) koncert előtt egy kis virgin megastore látogatás, aminek a végén újfent megállapítottam, hogy kurvára tele van a tököm a filmekkel, vettem 0 db dvd-t :-). majd kezdetét vette az ivászat egy hangulatos kis parkban... :-) majd jött a koncert 3 zenekarral. az első szarul szólt és unalmas volt a nevüket se tudom. aztán jött a NINE. kiket most hallottam életemben először és gyomorszájon rúgott a zene, majd kitépte a szívemet, köpött rá egy jó nagyot és eldobta jó messzire és jól ott hagyott magamban azzal a hihetetlenül gyönyörűséges zenével, amit belenyomtak az arcomba... jaaaj, de durván kurvára jóóóó vooolt!!! már ezért a zenekarért megérte az egész kibaszott út ami szinte végig röhögéssel és marhulással telt el. aztán jött az uccsó zenekar az ENTOMBED. uh de súlyosan szigorú volt, zúzás a legmagasabb fokon, és erővel, jaj. atomjaimra estem szét és még azóta se igen sikerült magamat összerakni…
na egy mondatban összefoglalva: pfuj de gusztustalanul kurvára jó volt a hétvége, áááááhhhhhh!!

(a hétvége tanulsága: nézzetek kevesebb filmet és netezetek kevesebbet :-))

aeon flux Creative Commons License 2003.10.12 0 0 627
aha, de hat napot azért kibírsz, ugye?
Előzmény: jack_torrance (626)
jack_torrance Creative Commons License 2003.10.12 0 0 626

nem is olyan rossz minőség...:))

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.12 0 0 625

Kelly's heroes - 1970 - USA

Egy igazi klasszikust tűztem műsorra ma délelőtt. Gyerekkoromban láttam utoljára a filmet, nem is igazán elmékeztem rá. Telly Savalas, Clint Eastwood és Donald Sutherland. Három nagyágyú viszi a hátán a filmet meglepő könnyedséggel. Dícséretet érdemel a látványtervező és a koreográfus. Mesteri harcjelenetek, teljesen valósághű csaták. Egy igazi háborús film, egy kis vígjátékkal nyakonöntve. A DD 5,1-es hang félsiker, mert a sorround hangfalak csak néha szólalnak meg, viszont a csaták közben a mélynyomó nem bír magával. A magyar mono szinkron sajnos alapzajos, de elviselhető.

10/9

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.11 0 0 624

Italian Job, The (2003)

Az átlagosnál jobb iparosmunka, de semmi több. A szinészek hozzák a formájukat, a zenéje könnyen felejthető. Az akciók ötletesek és látványosak. Egy limonádé mellé tökéletes.

10/7

aeon flux Creative Commons License 2003.10.08 0 0 623
ó, igen. vagy az a bizonyos agyondícsért dellamorte. úgy sem láttam még...
Előzmény: jack_torrance (620)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.08 0 0 622
pszicho thriller? nice one! két brutál mészárszék között lazításnak egy kis lelki terror nem árt. :]

legutóbb jákob lajtorjáját néztünk csapatostul, azon sem volt felirat, meg ölég összetett kis filmecske, mégis rendben vágták az arcok. azt hiszem, csak szilvinek kellett a fülébe duruzsolni néha egy-két dolgot. habár, lehet, egyáltalán nem témába vágó dolgok voltak azok. :]

Előzmény: lilpinksox (621)
lilpinksox Creative Commons License 2003.10.08 0 0 621
- session 9 [a mittoménmi] <- persze, ha ez ideér addig

Odaérni odaér, de nem tudom mennyire lehet horrornak nevezni, "psychological thriller" kategóriába inkább tartozik. Szóval nemigen illik a másik három közé. (És nincs felirat rajta, fülhegyezés szükségeltetik.) Ettől függetlenül nagyon jó kis film, rendkívül hangulatos.

Előzmény: aeon flux (616)
jack_torrance Creative Commons License 2003.10.08 0 0 620
nagyon gondolkodom, hogy mi legyen a 4. és az 5. film...

a klasszikusokat már soxor láttuk... valami argento vagy bava kéne.. írtam mélt Diablónak, az Xpresszen a horrors on dvd topikban felsorolt pár filmet. hátha azokból tudok szerezni addig.

jack_torrance Creative Commons License 2003.10.08 0 0 619
még nincs sajnos megrendelve. talán a héten :)
Előzmény: aeon flux (618)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.08 0 0 618
az internetes horror tanulmányozása igazándiból csak a recepcióson áll vagy bukik. jack: jól tudom, hogy megrendelted már a kairo dvd változatát?

ötödik filmnek kellene keríteni vmi jó kis zaftos eurohorrort. hmmm. esetleg egy ragentot? vagy egy bavat?

Előzmény: Ichi the killer (617)
Ichi the killer Creative Commons License 2003.10.07 0 0 617
Köszönöm, és örömmel.
Nem akarjuk tanulmányozni Kiyoshi Kurosawa munkásságát? (Cure, Kairo, meg volt még egy K betűs horrorja, talán Kourei.)
Előzmény: aeon flux (616)
aeon flux Creative Commons License 2003.10.07 0 0 616
vijjjj! láttam a wrong turn című szuperhősködős filmet. emberek, ez igen: 2o méteres esés a sziklafalról? meg se kottyan! 1o méteres zuhanás, ami végén telibe kapja a gerinced egy 3o centi átmérőjű ág? ugyan már, semmiség! egy adag deliverance, egy adag tcsm, egy adag tudomisénmi, de azért mókás volt. szépen, látványosan fogyasztották el a tiniket [akik csupa-csupa tiltott dolgot műveltek, úgy mint füveztek és dugtak], nagyon tetszett a baltás eljárás, ami végén a kislány eléggé eltátotta a száját. hun-é vannak a csillagocskáim? hát éhun:

és aki még nem tudná:

KM1:

október 18.

valamelyik pihe-puha pláza:

bad boys 2. [mert vannak benne lefejezések keményen :]
kill bill [ehhez nem kell megjegyzés]

KM2:

október 31.

aeon flux néni brand nu kéjbarlangjában HALLOWEEN NIGHT! azaz alkonyattól pirkadatig horrorfilmek agybafőbe és a zsigerekbe. az eddigi jelöltek:

- jian gui [a szem]
- ringu [a kör]
- session 9 [a mittoménmi] <- persze, ha ez ideér addig

még két jelöltre van szükségünk, no meg persze lelkes résztvevőkre. [tetszik figyelni itchy és scratchy?]

greatcornholio Creative Commons License 2003.10.07 0 0 615
Metró áruházban a megjelenés napjától Oroszlánkirály dvd 800 forinttal drágább, mint az xpressen, csakhogy adják hozzá a teljes filmzene cd-t is. Én asszem ott veszem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!