Sziasztok. Egy kis segitség kéne,1,4 8v a kalos. Reggel garázsbol indul vele párom,hibátlanul indul. A garázsban 10-15fok van. Bemegy meloba délután indul haza és nehezen indul, tekeri tekeri,és csak gázadással nehezen beindul. Ez hétfö ota van,miota bejöttek ezek a nagy hidegek. Elötte nemvolt probléma vele. Ez mi a turo lehet? Ezek ugye automata szivatosok ugymond, mi a felelös a hideginditásért? Hátha van valami ötlet,javallat. Köszönöm.
Elfelejtettem írni: másnap a közeli autóvillamosságis elvitte, szétkapta, azt mondta szerencsém volt, javítható. Fél napot elszöszölt vele, 40ezer lett a vége. Az elmúlt szűk egy hónap problémamentes futása alapján azt mondom, rendesen megcsinálta. :)
Rángatáshoz, dadogáshoz, nem godolnám, hogy egr probléma. A hibakód kopogásos égésre utal...ami inkább gyújtás probléma, úgy gondolom. Esetleg üzemanyag, de ez fényévekkel később csak. Gyertya, gyertyakábel csere, ha rég volt cserélve, vagy nem is tudni róla esetleg.
Hozzá való műszer vagy sem, családban ami van Kalos, egy Autocom, Delphi koppintás műszerrel meg mondom hogy vez. tengely jeladó hiba miatt világít időnként a check, és map szenzor miatt rángatott, ami nem hasra ütve lett cserélve, hanem értékek lettek nézve menetközben. :)
ÉN 195 cm vagyok kb, nem azt mondom, hogy írtó kényelmesen, de elférek benne ELŐL!...hátul hagyjuk inkább. A 18x cm-re szerintem teljesen hibátlan elől, még akár hosszabb úton is.
Sziasztok, nem mindíg de erősebb gyorsulásnál a motor el kezd dadogni, rángatni, és villog a check lámpa P0300 hibakodot olvastam ki, alapjárat egyenletes, lehetséges az egr szelep? 1.4 es 8 szelepes
a héten jön majd légbeömlős tisztitó spray, mert kicsit retkes a légbeömlő pillangós szelepházban, és biztos beljebb is.
Nem kötekedni akarok, de. A rajzokon láthatod, melyik körre milyen fogyasztók csatlakoznak. A magyar leírásban magyarul is ott van, hogy a különböző számozású főáramkörök milyen "+"-t hordoznak. Innentől kezdve megnézed, hogy a neked szükséges körökre milyen biztosítékok csatlakoznak. Majd fogod a biztosítéktáblák rajzát és megkeresed a neked megfelelő biztosítékokat. Meggyőződsz róla, gogy az adott ponton tényleg csak akkor van-e feszültség, amikor a gyújtás rajta van. Ha nem akarod terhelni azt a kört amit kinéztél akkor a biztosíték elé csatlakozol és külön biztosítod. Ez csak ennyi.
De mi az, hogy a rajzok nem segítenek, amikor minden rajtuk van? Ezt nem igazán vágom most.
Egy sima kis multiméter már a sarki fűszeresnél is 2 ezer Ft alatt kapható.
Szia! Több menetfényt "beüzemeltem" már, de sajna a kalózban fázisceruzával se találok gyújtáspluszt...ezért tettem fel a kérdést...köszi a rajzokat, de azok nem segítettek...... :(
Jaj már, a kolléga egy gyújtás utáni kapcsolatot keresett. Az alapvető fogyasztók valószínűleg ugyanarra a körre csatlakoznak, tehát ha gyújtás fel, megy pl a rádió, de indításnál nem kap feszültséget. Fog egy műszert és a rajz alapján összeveti a sajátjával. 2 perc alatt találni fog egy csatlakozási lehetőséget. Nehogy ez problémát okozzon már.
Üdvözlet mindenkinek! Segítséget kénék a következő problémához. Kalos 1.4-es motorjából szivárog az olaj mégpedíg szerintem az ékszíj alatt levő érzékelőből.Lehetséges-e és mi a neve ennek az érzékelőnek.Előre is köszönöm!
Kalos 1.4 sedan fényszóró mozgató motorok eladóak. Cserére szorultak a régi lámpatestek és a nem állíthatóak olcsóbbak voltak. Így ezek feleslegessé váltak. Mondjuk 1500 Ft/db.
És akkor mi van mert voltam már daewoo szak szervizbe ahol semmit nem mutatott ki a gépük? Telefonon konkrétan kérdezzek rá van e ilyen TEC cél műszere?
"Sajnos ilyen problémát még a computer is okozhat... Amennyiben computerhibát észlelnek, keressen meg újra, tudok segíteni olyan címmel, ahol felújított computert a régiért cserébe 6 hónap garanciával adnak."
Sziasztok bocsi hogy ilyen hosszú leszek adott egy 2005ös 1.2 chevi kalos. Tavaly nyáron vettem ősz óta elég fura dolgokat produkál. Kétszer meg állt menet közben +chek lámpa,irány szakszervíz. Fő tengely jeladót cseréltettek. De az alap járat nem javult. Ingadozó alap járat akár 2500ig is,most már csak 1500, 40 50 60km/h tartott tempónál bele rángat olyan mint ha elvenné a -gáz pedált. Üresbe 1500as fordulat. Amiket cseréltem gyertya+ kábel, vezérszijjak, hő gomba( lehet nem jót adtak) üzemanyag szűrő. A szerelő a másik cseréltetett szívó sort mert h valahol falsot szív. Hiba meg maradt. Vettünk új kartel -gáz csöveket,hiba még mindig meg van. Cseréltem map szenzort, fojtószelep,egr takarítva,hiba még mindig fent áll. Már hat szerelőn túl vagyok és semmi. Lehúztam a lambda szonda csatiját, hiba kódot nem irt ki csak második indításra. De nem érezni változást. Majd visza raktam nem volt lámpa csak majd másnap. Most a lámpa ég. Senki nem talál hiba kódot így nem is tudják mi a baja. Van valakinek ötlete ,mert én tanácstalan vagyok. Előre is kösszi