Keresés

Részletes keresés

iscsu Creative Commons License 2003.08.14 0 0 634
Gabatika, ha erre keveredsz, volna egy kérdésem! A konverterről készült képeken láttam az adaptergyűrű után egy hama UV-szűrőt. Neked van benne üveg?
(A fura kérdés oka, hogy pont ugyanilyen szettet sikerült összeszednem, és az A70 topicban le is írtam, hogy nem fért rá a Hanimex az obitól. Úgyhogy most nekem is egy hama UV van rajta, csak üveg nélkül.)
Alex_ Creative Commons License 2003.08.14 0 0 633
bocsi, nem fé, blende.. igaz.
Előzmény: Bagor1 (631)
iscsu Creative Commons License 2003.08.14 0 0 632
Igaz A70, de hátha segítek (Az első mondatnál bocs a kopipasztéért):

Tv módban ha jól állítottál záridőt, akkor fehérrel, ha rosszul akkor pirossal jeleníti meg a blende állást (a jobb alsó sarokban) A helyestől eltérő Fé kijelzés nincs. Az LCD frissítésén a túl nagy záridőnél az LCD-n is előre látható beégést, kicsinél meg a sötétséget érted? Mert Tv-ben az sincs.
M módban mindkettő van. Fé kijelzés és reakcíó a beállításokra is.

Viszont szerintem Tv módban azért nem saccolja meg az LCD, hogy milyen sötét lesz a kép, mert még úgyis hozzákorrigál a gép a blendemérettel. Az meg sokat változtat a dolgon.

Előzmény: Bagor1 (631)
Bagor1 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 631
Kösz. Tutira kiírja a Fé értéket a BAL FELSŐ sarokba? A jobb alsóba a blendét teszi!

Most hívtak a Canon szervízből, és úgy tűnik én vagyok a hülye. Tv módban ha jól állítottál záridőt, akkor fehérrel, ha rosszul akkor pirossal jeleníti meg a blende állást (ami itt automata). Fé kijelzés nincs. Az más kérdés, hogy az LCD változás hiányzik, nekem nagyon gyanús mintha lett volna.

M módban már van Fé kijelzés, és LCD frissítés is.

Ha más is meg tudta nézni, akkor tutira megbizonyosodhatunk róla.

Előzmény: Alex_ (630)
Alex_ Creative Commons License 2003.08.14 0 0 630
Szia

sötét és nem változik, s csak a fé értéket irja ki félig lenyomva is nálam.

apropos hogyan lehet megnézni a szoftververziót?

Előzmény: Bagor1 (629)
Bagor1 Creative Commons License 2003.08.14 0 0 629
HELP! Gyors segítség kellene, akinek kéznél van a gépe, az legyen szíves írjon egy gyors választ!

Tegnap kaptam vissza szervizből a gépemet, és szoftvert frissítettek rajta. Szerintem szarabb mint volt.

Tv módban, amikor rossz fényviszonyoknál záridőt állítok, akkor nem "frissíti" az LCD-n a várható képet, illetve félig lenyomott exponáló gombnál nem jelzi ki az optimálistól eltérő exponálást (-1 pl. )

Úgy emlékszem, hogy ezeket tudta a szervizelés előtt. Aki tudja nézze meg lszi, hogy sötét tárgyképnél rövidebb záridővel sötét-e az LCD, ill. változik-e a záridő változtatásával.

Előre is köszönöm.

xandros Creative Commons License 2003.08.13 0 0 628
Az üzlet a Keleti pu-nál van az Arzenál Üzletház földszintjén. Thököly GSM.
Előzmény: xandros (627)
xandros Creative Commons License 2003.08.13 0 0 627
www.mobiltelefonok.hu

1000 Ft körül a 3db-os.

Előzmény: aua (625)
iscsu Creative Commons License 2003.08.12 0 0 626
A semmit azért túlzás. Magyar oldal nem található inkább.

Mi is ez?
Forgalmazó (elméletileg)

A második linknél a "NESCHEN" szó alatt van a lényeg.
Nem tudom, hogy be lehet-e itt szerezni, én csak rákerestem. Nekem egy haverom adott ilyet, őt majd megkérdem, honnan van.

A MM-os palmfólia ára tényleg horror.

Előzmény: aua (625)
aua Creative Commons License 2003.08.12 0 0 625
Ismét LCD védôfólia.

Voltam a MediaMarkt-ban.
Palm-hoz való fólia (4 db) 3490 HUF. Kihagytam.
Errôl a Filmolux-ról mit lehet még tudni? Neten nem talaltam róla semmit.
Volt még szó átlátszó tapétáról is. Azt hol lehet nagy valószínűséggel találni? (Nem akarom potyára végigjárni a tapéta- és dekorboltokat...)
Valami sürgôsen kellene, hogy ne karcolódjon teljesen össze a masina.

Elôre is köszönöm a segítséget:
aua

mad-R Creative Commons License 2003.08.08 0 0 624
Az elöbb elszúrtam a linket...
www.idealo.de

Üdv! mad-R

mad-R Creative Commons License 2003.08.08 0 0 623
Sziasztok!

Kösz szépen az ötleteket, megnézem öket. Közben találtam és is egy linket: www.idealo.de , hasonló a Depóhoz.

Üdv! mad-R

Bagor1 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 621
Telét és szűrőket használtan is lehet venni tök jókat, és sokat lehet vele spórolni. Pl. 3e-ért 2d-s Hoya makró, vagy 12-ért 2x Olympus tele, stb...

A német ebay.de-t is érdemes nézni, ha hajlandó vagy neten vásárolni...

Előzmény: mad-R (618)
C-3PO Creative Commons License 2003.08.08 0 0 620
Münchenben tudok, pl. itt:
www.photo-schilo.de
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.07 0 0 619
Én így hirtelen csak ezt ismerem:
http://www.geizhals.at
mad-R Creative Commons License 2003.08.06 0 0 618
Sziasztok!

Az A70-eshez tartozékok (tele, adaptergy?r?, sz?r?k) vásárlását tervezem, s ezügyben szeretném kérni a segítségeteket. Szóval bécsi vagy berlini boltok címe ( természetesen link is jó) érdekelne, ahol jó eséllyel kaphatóak ezek.
El?re is kösz!

Üdv! mad-R

greis Creative Commons License 2003.08.05 0 0 617
az en gepem is bedobta az unalmast.
A rohadek. Most vihetem szervizbe, mert mar semmi se segit rajta. Azt hittem, csak az elem merült ki, de nem. Se kep, se hang!!!!
cOSTIV Creative Commons License 2003.08.01 0 0 616
Mellesleg a gép egy jó nagy dícséretet is megérdemel! TÖkéletesen meg vagyok vele elégedve.
Képek itt : Maszatomy - ezen belül is Galéria/Cattolica 2003

Bár a kép-komponáláshoz nem vagyok túl profi! :)

cOSTIV Creative Commons License 2003.07.31 0 0 615
Nekem egyszer volt hasonló esetem. 1700-es aksik lemerültek. Jó. Beletettem a fullra töltött 2000-eseket. Bekapcsolom és villog a piros akku ikon. Pár másodperc múlva kikapcsolt. Kivettem az aksikat majd visszatettem őket, ettől megjavult a kicsike. Azóta ilyen nem fordult elő!

Sikerült már leejtenem is, kb 70-80 cm magasról. Majdnem szívbajt kaptam mikor láttam, hogy zuhan lefele! Szerencsére csak a jobb oldali műa., lemez pattant ki a helyéről a zoom kar alatt. Egy csavarhúzóval sikerült helyreállítanom a rendet. Egyéb baja nem lett! Szerencsére!

Előzmény: Bagor1 (614)
Bagor1 Creative Commons License 2003.07.31 0 0 614
Nos, én is belépek a garanciálisok táborába. Már írtam itt régebben, hogy a gépem néha teljesen meghülyül, és vadiúj elemeket beletéve is lemerülést jelez, majd kikapcsol 2-3 kép után.

Azóta vettem a 2200-es aksik mellé másik 4db 1800-ast, meg egy új töltőt, stb. A héten betelt a pohár. 2 napja gyönyörű villámok cikáztak, a gép persze max 2mp-et maradt bekapcsolva. Tegnap meg bowlingozni voltunk, ellőttem volna pár képet a fullra töltött új aksikkal, 2db-ot sikerült. Ma viszem szervizbe.

Csak szólok, mivel ilyen problémám eddig egyedül nekem volt, ha valaki hasonlókat tapasztal, rögtön gyanakodhat...

Alex_ Creative Commons License 2003.07.29 0 0 613
Sziasztok
a lamellákhoz annyit, hogy énmár megszoktam, hogy amikor kikapcsolom s eltennéma tokba rápislantok behúzodtak-e, s ha nem (nekem az alsó szokott helyén maradni) egy érintés és már a helyén is van. viszont a mi a legrosszab. nemr ég hazatértünk a Tisza-tavi nyaralgatásból, szedem le a képeket, s kb 15 képnél a jobb felső és a bal alsó sarokban egy fekete háromszög... nem nyilt ki egészen a lamella. nem mondom érdekes effekt, csak nem igazán jött jól :(

Alex_

adsonnet Creative Commons License 2003.07.27 0 0 612
rendkívül gyakori E18 problémától - bár nálam még nem jelentkezett - eléggé begőzőltem, miután kiderítettem, hogy a Canon teljes Powershot és IXUS családját sújtja. A hibajelentések zöméből úgy tűnik, leginkább a portól kell védeni a zoom mechanikát. Ez azt jelenti, ha nem használod a gépet akkor szigorúan legyen a tokjában.
Tengerparton leginkább ne használd a géped (és ez nem vicc!!!)
Az adaptergyűrű és egy sima UV szűrő akár megoldás is lehetne a védelemre, azonban a vakut részben betakarja és többek véleménye szerint a vakus képekhez le kell szedni - no ebből nem kérünk, köszönjük.
Ide illesztenék két linket, angol nyelven elolvashatjátok, hogyan lehet orvosolni a hibát (elsősorban S100/IXUS tulajok írják, hogy szétszedve és kipucolva minden rendbe jön, esetleg vékony szalagot belógatva a hengerek palástja mentén és így ki-be kapcsolva kipucolható kivülről is a mechanika)

http://www.greenspun.com/com/imaging/PRODS/S100/S100A.HTM

Ez pedig az E18-nak szentelt website:

http://homepage.eircom.net/~e18/

Tény, hogy kitűnő gépnek tartom, továbbra is meg vagyok vele elégedve, de úgy tűnik hosszabb távon egy régi Skodához hasonlítható: aki nem szeretné bütykölni, az jobban teszi ha eladja!
Szerintem egy ilyen hiba miatt illendő lenne visszahívni a kamerákat, ehelyett pedig a garancia lejárta után kaszálnak. Pedig max egy óra alatt úgy tűnik az ügyeskezűek maguk javítják a megszorult zoomokat.

Na, irány a tengerpart. Most egy hét szabadságra megyek, amikor visszajövök megírom nektek, találkoztam-e18-al...... :)))

Ads,

UI: jól bevásároltunk, magamat beleértve!

MZ5 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 611
Ez egy érdekes feltételezés nekem igy romlott el a gépem,azelőtt meg mindentől óvtam pukkantosba csomagolva tettem a tokba is ,ugy tünik ezért a pénzért egy ilyen játékszert vettünk,ugyanis az nem véletlen hogy többünknekj egy-két hónapi használat után ugyanazon hibák jelentkeznek.Nem tom ki hogy van vele de én nem bosszuiságot akartam magamnak venni ennyi pénzért.
Előzmény: Bagor1 (609)
adsonnet Creative Commons License 2003.07.26 0 0 610
Ha felteszek az adapter segítségével egy UV szűrőt, vajon reménykedhetek-e abban, hogy kevésbé fogom tapasztalni a kromatikus aberrációt? A fehér éggel (vagy egyéb szembefénnyel) kontúrt képező tárgyak szélei nagyon gyakran ellilulnak, ez az optika hibája, gondolom ti is láttátok már a jelenséget. Van valakinek szűrője, esetleg ilyen tapasztalata? Ebben az esetben megérheti a beruházás (kb 10-14e Ft típustól függően, beleértve az adaptert) Az, hogy kicsit jobban véd a portól és a beütődéstől minimum 10e Ft-ért az adapter és egy low end szűrő, nekem elég húzósnak tűnik. Ráadásul ekkor a gép mérete épp csak annyival növekszik meg, hogy a jelenlegi nagyon praktikus tokot már nem tudom használni, ez is +3e Ft. Szóval nem egyértelmű, hogy kell ez a plusz beruházás.

Szerintetek?

Adsonnet

Bagor1 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 609
Szerintem mindenkivel előfordul, max nem veszik észre. :-) Tipikus konstrukciós hiba. Ezt a részét szerintem nagyon elcseszték a Canon-nál. Még ha nagyjából be is záródik, por ellen semmit nem véd.

Mint arról már volt szó itt a fórumon, érdemes hozzá megvenni a szűrőelőtétet (LADC-52C). Ez ugyan 8e Ft, bár állítólag hamarosan lehet kapni Soligort is, az 5 körül lesz. Veszel rá egy 52mm-s UV szűrőt, és megoldódott a problémád.

Vagy mindig figyelsz rá, meg tisztogatod az optikát.

Előzmény: technoid22 (606)
iscsu Creative Commons License 2003.07.23 0 0 608
Én sem vitázni akartam, csak túl ironikus volt a véleményed a nagyobb felbontásokról. :c) Nameg volt már olyan, hogy egy szép képet Small/Fine -ban lőttem csak, mert pont előtte próbálgattam a sorozatfelvételt. Nem is az a gond, hogy kicsi a kép! Hanem -ez talán a legfontosabb érvem- lehetett_volna_nagyobb_is (és csak 3 gombnyomás lett volna...).
Egyébként azt gondolom, hogy nem itt van a lényeg, erről nem szabad, nem érdemes vitatkozni.
A képek elkészítésében-utószerkesztésében pedig teljes mértékben igazat adok.
A Lánchidas tetszett. :c))) (Bár mindkettőjüknek ott a _tudat_ , hogy ha kiérnek -nagy ritkán- a sztrádára, ott bármit megcsinálhatnak...és ha ez egyszer előfordul...na jó, abbahagytam :c)))) )
Előzmény: padlógázzzz (607)
padlógázzzz Creative Commons License 2003.07.23 0 0 607
Teljes mértékben igazad van!Valószínűleg már ezerszer elhangzottak az internet oldalain mindkét oldalról az érvek.Nem is akarok vitába szállni senkivel.
Véleményem szerint a számítógép szinte korlátlan lehetőségeket biztosít a képek módosítására,és ez jó dolog.Csakhogy fotózni észzel is lehet!A helyszínen kell a képet elsősorban megkomponálni,és akkor nem kell itthon mindenféle adobe-val editálni.Arról nem is beszélve hogy azonnal vissza lehet nézni a képet a helyszínen.Ha meg a 486 képből 15 rosszul sikerül,na bumm akkor mi van.Ez a nagy pixelszám csak elméleti lehetőséget ad a variációkra,de nagyon úgy érzem magam mint amikor a Lánchídon a dugóban egy nyitott Maserátiból átkiállt a tulaj a nyitott 600-as Mercibe hogy a tied mennyit megy,320-at?Én meg közben elkerekezek melletük a bringámmal.Tudod én 30 éve fotózom,egy Pajtással kezdtem,volt itthon nagyítógépem meg minden.Ehhez képest a mai digitális technika nagyon elszaladt,de a kreativitásunkat nem tudja pótolni a technika.
Előzmény: iscsu (605)
technoid22 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 606

Kíváncsi vagyok, h mással is előfordult-e már, hogy az optikát védő lamellák(pontosabban csak az egyik) nem húzódik vissza( nem zár le). Eddig már kétszer előfordult.
Kézzel megbirizgáltam, utána jó lett.

Nagyon kényes kis gép, az tuti.

iscsu Creative Commons License 2003.07.23 0 0 605
"A megagiga igényű képeknek egy előnye van csak a nagyíthatóság. Ha a helyszínen elkészült képtől nem várjuk el hogy a strandról készült fotón a hegyoldalon parkoló autó rendszámát ki lehessen silabizálni,bőven megfelel ez a felbontás."

De az is előfordulhat, hogy otthon rájössz, hogy milyen szép kép is lenne ez, ha az a fránya alany nem lenne ott, csak a kép jobb felső sarka melletti kis részen lévő akármi, elhatározást tett követi....crop....és még mindig egy hibátlanul nagyítható képed van. De ha kisebb felbontásban fényképezel, akkor egy ilyen helyzetnél csak vered a fejed a falba...
Többek között még ezért éri meg a nagyobb felbontás. Jobban lehet vágni.

Előzmény: padlógázzzz (604)
padlógázzzz Creative Commons License 2003.07.22 0 0 604
Külföldi nyaralás fotózással.
Két hete tértem haza Horvátországból.Indulás elött nekem is dilémám volt a felbontás és kártyavásárlás kérdése.Mert eddig természetesen max minőségben készítettem fotóimat,ami annyit tesz hogy 1600X1200 super fine-ben.A 128-as kártyára bőven fért minden,hiszen minden este tudtam itthon menteni a képeket.Szerettem nagyobb kártyával kiutazni,de nem tudtam vásárolni nagyobb kártyát,így maradt a kompromisszum.Mivel a monitorom 1024X768-ban működik a legjobban,ezt a felbontást választottam,és nem super fine-t, hanem csak fine-t állítottam be.Az egy hetes utazás során 483 képet készítettem,kétszer használtam panoráma kép módot,ami tudvalevőleg eszi a memória kapacitást,és két 20-25 másodperces videót is csináltam a jobbik felbontásban.A képek minősége a monitoron semmiféle csorbát sem szenvednek.A megagiga igényű képeknek egy előnye van csak a nagyíthatóság.Ha a helyszínen elkészült képtől nem várjuk el hogy a strandról készült fotón a hegyoldalon parkoló autó rendszámát ki lehessen silabizálni,bőven megfelel ez a felbontás.Persze ez nagyon egyéni lehet, de a fizetések és a lehetőségek is egyéniek......
Nem bántam meg hogy nem rohangáltam boltról-bolra hogy hol a legolcsóbb a kártya.A digitális technikának itt jelenik meg legjobban a különbsége a hagyományoshoz viszonyítva.Legutolsó filmemet 2400Ft-ért hívták elő plusz a negatív ára,ami annyit tesz hogy 44000 ft-ból már meg is úsztam volna ezt a mennyiségű képet......
De persze lehet szaladni a boltokba az 1Gb-os kártyákért a 11millió pixeles gépekhez,hehe.
Előzmény: safi (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!