A talin beszélgettünk arról előfordulhat-e a mérkőzések során, hogy 1:1-es végeredmény alakuljon ki. Nos én megtaláltam rá a választ.
IGEN
Egy piros-sárga meccset modelleztem, ahol a játékosok nem egyedül, hanem párban játszanak. Nos, így sikerült kiraknom egy olyan ábrát amelyik megfelel a követelményeknek.
Nem is volt igazán nehéz feladtat.
Aki szintén próbálkozna vele annak a következő segítségeket tudnám adni:
1. 28 db olyan lapka van amin a két választott színedből csak az egyik szerepel.
2. A maradék 28 lapkából van néhány olyan (a választott színeidből az egyenesekre gondolok) amiket minden további nélkül bele tudsz rakni a vonaladba.
3. A vonalaid végére két (ha Y alakot választasz akkor 3) olyan lapkát is el tudsz rakni amin a választott két színed van.
4. A maradék lapokból is soknak van a másik két színből kis ívje. Amiből ha oda teszed ahol 3 azonos vonalvég találkozik akkor a két választott színednél nem alakul ki kötelező hely (ez természetesen csak a zsák kiürülése után lehetséges azaz a 32. lépés után).
5. Ha pedig van még 2 olyan helyed ahonnan el tudsz indítani a 3. illetve 4. színből egy-egy vonalat akkor azt veszed észre, hogy elfogytak a lapkáid.
Mivel nekünk nincs digitális gépünk nem tudok képet küldeni erről, de a 3. színből
2 db 8-as vonal a leghosszabb, a 4. színből pedig kialakult egy 14-es vonal.
A következő talira elviszem a képet de lehet, hogy addigra fel tudjuk rakni valahogy bár az is lehet, hogy más megelőz vele. De ez sem baj.
Sziasztok! Sajna, nem tudtam elmenni a legutóbbi "topictalra" a Dohány utcába. Jó volt? Mikor lesz a következő? Már nagyon kipróbálnám a tantrixot offline is!
Itt ismerek embereket, de ha nincs kedved ezzel szórakozni akkor ne foglalkozz vele. Nem tudtam mit írni elsőnek, de gondoltam kéne valamit... És mivel ez jött elsőnek, és jónak tűnt....
Végre jutott arra időm hogy írjak ebbe a fórumba! Vagyis, végre eszembe jutott :o) Szal mivel nemtok most nagyon írni ide valami értelmeset, leírom mi jár mostanában a fejemben: a régi sulimban, egyszer magyarórán egy kistanár nagybetűkkel rövidítéseket írt fel a táblára. Ezek olyan rövidítések voltak, amik csak pár betűböl álltak, és ahogy az ábécében kimondjuk a betűket, úgy alkotnak szavakat. Példáúl: LM ( elem ) Na szal ilyen rövidítéseket keresek mostanában minnél többet. Ha valakinek van kedve hozzá, és szabadideje, akkor nyugodtan gondolkodhat rajta. Eddig ezek vannak:
LM (elem) LMS ( elemes) TV ( tévé, mostanában sokat írják le így, hogy "tévé", ezért írtam be) KV (kávé) MSE (Emese) KT (káté) ML (emel) LML (elemel) VC (vécé, ezt is szoktak így írni) RS (eres) ABC (ábécé)
Még vannak bizonyos 3 betűs rövidítések, amiknél kicsit kivételezve, a középső betűnél, ami általában msh, nem mondjuk ki az ábécében utánna lévő mgh-t. Szóval:
PTR (Péter) MBR (ember) SZTR (Eszter)
Na ilyeneken lehet gondolkodni, de akár programot is írhattok rá :oP
Nekem 1.5.06 van, és ezzel megy rendesen. Amugy tényleg érdekes probléma. Nekem egyszer suliban az volt, hogy egyszerüen nem volt oliver, bár az lehet a nagyon régi java miatt volt (nem tudom miylen volt)
Sziasztok! Én kérdezni szeretnék valamit. Tudja valaki, hogy hogy lehet az, hogy az online játékot meg tudom nyitni, vagyis az az ablak bejön, amin a játékszobák vannak, de nem tubok a szobákba belépni. Már vendégként és bejelentkezve is megbróbáltam, de nem ment. Előre is köszi a választ!