Végül is jogos a felvetés, márminthogy ki fér át egy 20 cm-s résen. Az majd inkább nagyobb fejtörést fog okozni, hogy egy 2,9 nm-es tárolóba hogyan fogunk 'bicajilag' elférni :) Tán lógatva...
hát nekünk egy kicsi zárt "folyosótároló" le lett cserélve nagyra (6,3 nm), így a kicsit nem tudjuk, milen, de a nagyban a sok egyéb cső mellett egy nagy elszívónak látszó dolog van! remélem nem lesz penész meg rohadás!!
egy rekesz sört fizetek annak, aki be tud mászni egy 20-25 cm-es résen (B)... tegyük föl, hogy egy óvodás befér, és? darabokra szedi a biciklit, és kiadogatja, vagy mi? egyszerűbb az ajtót feltörni... viszont cserébe, mivel nyitott a teteje, nem rohad, nem penészedik be a ruha, meg akármi amit leteszel a tárolóba...
a kezembe akadt egy földszint alaprajz, amin az f2 is megvan, bizony ott a bejárati folyosón tényleg nincs tároló... így könnyen lehet, h nem zárt mind, de követelődzetek!! vagy drágább, de talán lehet zártat kérni, megcsin olyanra, fal plafonig, ajtó fölé áthidaló és fal, bár ezeket a "kedves" gropiusosokat ismerve...
Hát igen, ez nem hanzik rosszul. Igazából két szinten vannak itt tárolók: a pinceszinten, ahol az autóbeállók zöme van, illetve a földszinten, ahol ugyan van pár garázshely, de főként üzletek vannak. Ebből kiindulva nem is biztos, hogy az F2-ben vannak teljesen zárt tároló helyiségek... A megfigyelő rendszer meg gondolom nem sokat ér, jóformán a hajunkra lehet kenni....
én csak 1-et tudok ajánlani: mint ahogy mi is, vegyél a folyosón tárolót, ha ott van, tehát ne a garázsoknál. ott azért a feltörés is elég feltűnő (bár a megközelítés/lelépés is gyorsabb), és azok teljesen zártak! és az ajtó is normálisabb, tehető bele cilinderzár. persze a zárakat indításkor cserélni kell vmi rendesre, de gond ezt nem kell mondanom...
Köszi szépen a tájékoztatást! Azért az elég meredek, hogy egy aprócska tárolóért elkérnek 500ezer forintokat, és tulajdonképpen használhatatlan, mert simán be lehet mászni... Vagy ezt hogyan kell elképzelni? Hú...jó lenne látni egy ilyet, hogyan is néz ki... esetleg lehetne Tőled, vagy bárkitől olyat kérni, hogy megmutassa az "objektumot"?
Kb. 3 hónapja költöztünk, de még semmi probléma nem volt a közbiztonsággal. Annyi mondjuk kicsit aggályos ha bringát akar tárolni az ember a tárolóban, hogy a falak nem érnek a plafonig, tehát fentről simán be lehet mászni. Akár a szomszéd tárolóból, akár az ajtó/folyosó felől. Mondjuk ezt még érdekes lenne megkérdezni, hogy ez garanciális hiányosság-e, hogy a falon át lehet mászni. Minden esetre majd megpróbálok utána járni, aztán ha negatív a tapasztalat, akkor mielőtt valami nagyobb dolgot bepakolnánk, berácsoztatjuk a tetejét.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a már bentlakók milyen tapasztalatokat szereztek a tárolók ügyében. Voltak-e feltörések, bicikli eltűnések, jó-e ilyen szempontból a közbiztonság, satöbbi. Van-e valami amire nagyon oda kéne figyelni tároló választáskor? Légyszi válaszoljatok! Köszi előre is!
szia! Lehel utca(!) :)) a névtáblánkon is rosszul van az F1-ben... Az a baj, h az utcai "kert" eléggé a senki földje, az könnyen lehet, h az önkorm. tulajdona, a kukák ürítése meg tuti FKF feladat. Persze tenni lehet az ügy érdekében, mi elég sok mindenbe bele akarunk "ugatni", de majd ha rendesen ott lakunk... Egy. van a környéken másik probléma, amit itt nem részleteznék, de az remélem 1-2 éven belül megoldódik... üdv!
Az F2-ben vásároltam lakást és kíváncsiságképpen biciklivel elmentem hétvégén az építkezéshez. Mit mondjak elég jól haladnak, bár nekem a szerződésben kikötötthöz képes egy fél évet tuti hogy csúszik az átadás. Ami viszont nagyon zavart hogy elég szemetes a környék. A Lehel út és a CP-közötti járda mellett a fűsáv nagyon elhanyagoltnak tűnik. Ez ellen nem lehetne tenni valamit??? Hogy ne csak a belső kert nézzen ki jól hanem az utca is! A másik, hogy az utcán kukákat úgy látom nem gyakran ürítik :-(.
szia! házközponti fűtés van, egyedi hőmennyiségmérőkkel. elvileg CIB-nél lehetett hitelt felvenni, és építés közben is kellett már törleszteni, de sztem a mai lakáspiaci helyzetben lehet alkudozni, pl. előre kifizetsz x %-ot, többit kulcsátadáskor, és akkor attól veszel fel hitelt, akitől akarsz, és nem kell csak onnantól fizetni, ha már laksz benne (és nem albival együtt...). a szmogról régebbi lakók tudnak nyilatkozni, mostanában reggel dugó áll a CP-nél, mivel a Váci út felújítási munkáit itt akarják kerülni, meg a 15. ker. is fel van túrva... üdv!
Köszi, már megkérdeztem a lakásárakat. Van amelyiknél még 350 felett is kijön a nm ár. Az érdekelt volna, hogy az építés kezdetén mennyiért tudtátok megvenni. Tul. képpen itt még lesz egy ütem és lehet, hogy jobb lenne arra várni. Úgyis 30 % önerő kell, gyűjtögethetek. Tényleg csak a CIB-nél lehet hitelt felvenni? Ti már törlesztitek is a részleteket? Nem túl légszennyezett az a rész, például a Lehel út szomszédséga miatt?
Amúgy van egy 8. emeleti lakás is még eladó, ahol nem 12 nm az erkély, hanem 6, de azért nem csökkent az ára...
Új lakás nézőben vagyok és a CP is érdekel. Az honlapjukon nem igazán vannak árak. Most a B, F1 és F2 épületek alaprajzai láthatók. Kíváncsi lennék, hogy ebben a lakóparkban mennyiért lehetett lakást venni. Például a B és F1 épületben. Kicsire gondoltam, 28-32 nm, erkéllyel persze, de mindegyikhez van erkély szerencsére.
Nekünk az ablakunk előtt épül az F2. A helyzet: a 8. emeletet húzzák fel, a fele már meg van, mivel két részletben csinálják, előbb az egyik oldalt, aztán a másikat. A falazásokkal a 3-on tartanak.
Mindenkinek köszi a választ, igen S. K az ügyintézőnk, akkor próbálom a jövőhéten.Igazából azt szerettem vona megtudni, hogy mennyire van realitása a szeptemberi szerződéskötésnek, azaz ténylegesen hogy áll a F2?
Amikor a csempét, stb. választottuk, akkor az 5. emeletig állt a ház, mostanában nem jártunk arra, így ha valaki tud valami infót, akkor azt megköszönöm.
Velünk még 2007.dec.31-g kötöttek szerződést, amit az első adandó alkalommal kitoltak 2008. márc.31-re.Ha ezt sem tartják, akkot mát kötbér terheli a Minront, ugye? Valami 2008. júniusi időpontot rebesgettek, Ti mit tudtok erről?
Szia! Nem tudom, ki az ügyintéződ, de a S. Katalin szabadságon van szeptember első hetéig, azt tudom. Bár ettől az élet azért nem áll meg...valaki csak tud mondani helyette vmit... Nyüstöld a gropiust !!!!
Ha V. A.-ről van szó, akkor ilyen esetben szabin van, van még ott egy másik csaj is, de hívd fel a gropius központját, ott tudni fogják kit érsz el, adnak számot is...
F2 lakó leszek majd egyszer, ha minden jól megy.2 napja próbálom elérni a Gropiusos hölgyet, de a mobilja csak kicsöng és nem veszi föl senki. Nem tudom, hogy kezdjek-e el aggódni? Arról akartam érdeklődni, hogy tud -e valami konkrétumot mondania 40%-os készültséggel kapcsolatban.
Kedves leendő lakótársaim Ti esetleg tudtok valamit, minden érdekel ezzel kapcsolatban! Köszönöm előre is!