Keresés

Részletes keresés

markusjud Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2534
Ó, a csudába!
Rákerestem a neten, 5 és 12 kilós kiszerelések vannak... Egy nagy piskótába kb. egy mogyorónyi kell....
Úgy látszik, ez hamvába holt ügy :((
Előzmény: markusjud (2533)
markusjud Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2533
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy jilkpasztát kis mennyiségben hol lehet beszerezni? Asszem, hogy a nagykonyhaicucc-forgalmazóknál, cukrászboltokban minimum kilós kiszerelésben lehet kapni. Vagy álljunk össze páran, és vegyünk egy kilót?
Kétszer sütöttem már vele életemben, még nagyon rég, valaki hozott egy picit, de szédült jó cucc.
kemese Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2532

Sütőben szerintem inkább rendes piskótát süss. Nem hiszem, hogy 5 percért érdemes beinditani a sütőt.

A sürgepiskóta név sokkal találóbb, mint a start :o)

Előzmény: ajaj (2528)
latsia1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2531
szia Zitka!:O)

Igen 3 féle színűt vettem, itt a recept, ha esetleg valakinek tetszik:

PIZZA ZSÖMLE - Muffin / Latsia

1 zacskó porélesztő / 5g friss élesztő
1 tk sütőpor
1 tk cukor
270 ml langyos víz
2 ek olaj
500 g liszt
2 ek pizzafűszer
1 tk só
2 ek paradicsompüré

250 g színes paprika felkockázva
100 g szalámi felkockázva
100 g reszelt sajt


A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az első 9 hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd hozzákeverjük a második 3 hozzávalót.
Muffinformákba töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nekem 12 muffin lett, és a maradék tésztából ami nem fért bele a mélyedésekbe, egy pacsnit sütöttem.
Előzmény: Zitka (2530)
Zitka Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2530
latsia, de jó, hogy újra alkotókedvedben vagy! :-) Mik azok a színesek benne? Kaliforniai paprika?
Előzmény: latsia1 (2527)
Pamina Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2529
Passzolnám a kérdést. Én még csak mikróban. Sürgepiskóta, ez jó, ezt megjegyzem :P
Előzmény: ajaj (2528)
ajaj Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2528
ez a surgepiskota mukodik rendes sutoben is? nincs mikrom, es nem is lesz...
Előzmény: Pamina (2526)
latsia1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2527
Mai muffinuk egyben zsömleként és pacsniként is szuperál...:O))

PIZZAMUFFIN, a maradék tésztából pedig pacsni, ami jó lesz szendvicsnek....
Pamina Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2526
Piskóta, diós piskóta, mákos piskóta, startpiskóta :)
Előzmény: ajaj (2522)
GIL1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2525
SÜLT SONKA CSÍPŐS ŐSZIBARACKKAL Hozzávalók:

40 dkg főtt, füstölt sonka
1 púpozott kávéskanál méz
1 evőkanál olívaolaj
1 doboz őszibarack-konzerv
1-2 friss piros chilipaprika
1 púpozott kávéskanál mustár
1 maréknyi friss menta
1 evőkanál málnaecet
Elkészítés:

Az őszibarack-konzervet alaposan lecsepegtetem –a levét elteszem a hűtőbe másikorra, pl. jéghideg pezsgővel finom koktél lesz belőle-, majd apró kockákra vágom. A chilipaprikát kimagozom, és vékonyan felszeletelem. Végül apróra vágom a friss fűszernövényeket.

Első lépésként egy keverőtálban alaposan összekeverem a mézet, a chilipaprikát és az evőkanálnyi olívaolajat.

Aztán a sonkát kettévágom, hogy 2 vastag, szép szeletet kapjak. Megforrósítok egy kevés olívaolajat egy nagy serpenyőben, beleteszem a sonka-szeleteket és alaposan megkenem őket a mézes mázzal. Kb. 2 perc múlva megfordítom a húsokat, és a másik oldalukat is alaposan megkenem a mézes mártással.

Az apró kockákra vágott barackhoz kanalazom a mustárt, a málnaecetet és az apróra vágott menta nagy részét, majd az egészet jól összekeverem.

Tálaláskor elosztom 2 tányéron a csípős őszibarackot, melléteszek 1-1 sült sonka-szeletet, és megszórom a félretett fűszernövénnyel.

2 adag lesz belőle.
ajaj Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2524
koszi, rakeresek
Előzmény: Zitka (2523)
Zitka Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2523

Szerintem a madeleines receptje illene ezekhez. Az is olyan lapos forma...

Sajnos most csak egy olasz nyelvű recept van kéznél, de a gugli biztosan tud magyar receptet is. ;-)

Előzmény: ajaj (2522)
ajaj Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2522
nem tudom mar, melyiktek irta a muffinformaban keszult, racsos teteju almaspitet. tegnap megcsinaltam, ember vaniliasodot is rendelt hozza, brutalisan jo volt, na meg szep is. es nem volt annyira maceras, mint szamitottam ra (egy baja, hogy ez utan tenyleg sokat kell mosogatni a format).
Viszont
anyukamtol kaptam szilikonos format - hoember, telapo meg karacsonyfa van benne. Egyelore a pudingon kivul nem tudok mast elkepzelni benne, ami finom is+formajat is felismerhetoen megorzi. Szerintetek?
Pamina Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2521
Köszi :)
Előzmény: markusjud (2520)
markusjud Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2520
Ha már kikerestem magamnak, idemásolom :)

SÜSSÜNK VALAMIT

MICIMACKÓ-MUFFIN



Hozzávalók:

20 deka liszt
5 dióbél, illatosra pirítva és megőrölve
2 teáskanál ún. „Mézes fűszerkeverék”, finom porrá őrölve
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
10 deka cukor
15 deka reszelt alma, pár csepp citromlével megintve
1 tojás
1 dl tej
10 dkg joghurt
10 deka vaj, felolvasztva és langyosra hűtve
2 evőkanál méz

a tálaláshoz karamellás tejszínhab



Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A lisztet, a dióbelet, a fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat, a cukrot és a reszelt almát összekeverjük egy nagy tálban.

A tojást, a tejet, a joghurtot és a felolvasztott, langyos vajat és a mézet kézi habverővel összevegyítjük, aztán fakanállal hozzádolgozzuk a lisztes-almás keverékhez. Ez lesz a tészta. A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk önmagában, de karamellás tejszínhabbal is. Ez úgy készül, hogy 3 dl tejszínben méréskelt tűzön kevergetve feloldunk pár szem apróra vágott tejszínes karamellt, majd a karamellás tejszínt alaposan lehűtjük, és szifonba töltve vagy robotgéppel habbá verjük.

12 muffin lesz belőle.
Előzmény: Pamina (2519)
Pamina Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2519
Lesz szíves ide is kiírni a receptet?
Előzmény: Noncsi6 (2513)
ribizli Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2518
Én már tudom is, hogy milyen tésztából próbálom!
Debreceni mézes!
Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 dl méz, 1/2 dkg őrölt fahéj, 3 dkg őrölt szegfűszeg, 5 dkg apróra metélt dióbél

A tojásokat a porcukorral verjük habosra, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze. A keverés könnyebb, ha a méz langyos.
Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza kb. 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Kb. 4x4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.
Azt hiszem, ennek a mennyiségnek a negyedével fogom sütni, majd beszámolok.
ribizli
Előzmény: Pamina (2510)
Kenandra Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2517

Szia!

 

Köszi a gyors választ.

Rémlik valami,hogy régen talán még nyáron a pennys ujságban láttam,de nem akartam elhinni,hogy ennyire olcsó és el sem mentem megnézni.

Mostmár figyelem majd az ujságokat.

Köszönöm szépen:-)

Előzmény: Noncsi6 (2516)
Noncsi6 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2516

Szia Kenandra!

Érdemes a PLUSZ ill. a Penny market hirdetéseit nézni, mert ott többször is van és nagyon jó áron. Én a Penny-ben úgy emlékszem 6-700 Ft körüli áron vettem kb. egy hónapja.

Előzmény: Kenandra (2515)
Kenandra Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2515

Sziasztok!

 

Megtudná nekem valaki mondani,hogy hol lehet a szilikon sütőformákat kapni?

Főleg a muffin forma érdekelne és az is esetleg,hogy kb mennyibe kerül.

 

Köszönöm

Noncsi6 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2514
bocsi,  Stahl Judit, így a helyes, elírtam
Noncsi6 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2513

Sziasztok!

Ma megsütöttem a Sthal Judit féle Mici mackó muffint. Hát  mit ne mondjak.......... isteni finom. Nekem nem volt itthon mézes füszerkeverékem, de helyette tettem bele egy teáskanálnyi forraltbor fűszerkeveréket, kicsi őrölt fahéjat, és még plusz egy fél ek. mézet. Személyenként 1-1 muffint tálra tettem, leöntöttem karamelles tejszínnel, hmmmmmmmmm Azt hiszem nem fokozom tovább. Kóstóljátok meg, érdemes.

Zseléke Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2512

 

Ezt kostoljátok meg:)) Annak idején a neten találtam,és már sokszor csináltam,nagyon finom:))

 

Adventi muffin
Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej
Elkészítése:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel.
Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.
Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza!
A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

<!-- var url=3205; var un = Math.floor(Math.random()*1000000); dref=escape(document.referrer); if((dref=="")||(dref=="undefined")){dref="1";} var link=''; link+=''; document.write(link); // -->
Zitka Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2511
Erre még nem gondoltam, de most, hogy mondod... ;-))
Előzmény: Pamina (2510)
Pamina Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2510
Majd még megérjük, hogy a karácsonyi mézeskalácsot is muffinosítjuk ;)
Előzmény: Zitka (2509)
Zitka Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2509
Tegnap meg túrótortát sütöttem, és pont arra gondoltam, hogy azt is meg lehetne csinálni muffinnak. :-) Mazsola helyett aszalt meggyet tettem bele, hát isteni volt! :-) 
Előzmény: Pamina (2508)
Pamina Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2508
A búvártúrósos az egyik nagy kedvencem. Mondjuk túró nélkül is sütöttem már, úgy is isteni, puha tészta.
Előzmény: Zitka (2507)
Zitka Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2507
Én meg buheráltam. :-) A búvár túrós alapján elindulva akartam csinálni egy búvár kókuszost. A kakaós alaptészta maradt, a kókuszos rész a Stahljuci féle kókuszmuffin volt (kb.). De nem búvározott le az aljára. A tetején szétterült. Így is finom, de nem így képzeltem el. :-)
Előzmény: Pamina (2506)
Pamina Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2506

Szép jó napot!

 

Ma megláttam ezt a receptet, és muffinosítanom kellett azonnal :)

 

Mézes kókuszos

 

Hozzávalók: 2 tojás 30 dkg cukor, 3 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 6 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 60 dkg liszt

 

A tojást a cukorral jól elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tej felét, a kókuszreszeléket, majd folyamatos keveréssel a híg mézet, az olvasztott vajat, a tej másik felét, végül a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet jól összedolgozzuk.

Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és lassú tűznél megsütjük. Még melegen felszeleteljük, és olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.

 

Finom lett. Mondjuk liszt kevesebb kellett bele, úgy 50 dkg, de ez gyakorlat során kitapasztalható.

t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2505
Zitka már mindent tud :)

pécsi bolt, de rendelhettek "vidékre" is, a telefonszám a weblapon. Ez a cucc nincs fent a weblapon, de ezek mind kaphatóak (a kosárkákból 12 db, khm, 3000 Ft-ot kóstál, a többi cucc közül a legdrágább is 2400.-).
Előzmény: Zitka (2504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!